[ Kosta ******um Rex Persia @ 28.08.2005. 16:40 ] @
Pošto sam prethodno,a i sada imam jedan Panasonic bežični telefon i nisam imao baš sreće sa njima,predložite mi nekoliko modela bežičnih telefona do 85 evra sa sekretaricom.Ne znam da li je bolji Simens ili Panasonic,ali imam neku skepsu prema Panasonicu,jer su mi na oba Panasonic bežična baterije bile kratkog veka.

Ako može,dajte mi neke konstruktivne predloge,da ne bih naišao na neko iznenađenje kada budem išao u kupovinu.Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine bežičnih telefona?

Može li neko da mi objasni koje su razlike između 900 MHz i 2400 MHz telefona,a video sam čak i jedan bežični model koji radi na frekfenciji od čak 5 GHz.
[ CandyMan @ 12.09.2005. 10:15 ] @
AEG?
To je ono što naš narod najviše voli - jeftino a dobro...
[ Java Beograd @ 12.09.2005. 11:02 ] @
Po meni DECT rules. I da je još i GAP. Panasonic, naravno. Nikako PanasoAnik i sl.
[ mmkrstic @ 12.09.2005. 20:30 ] @
Samo AEG model D8000, ima ono sto trazis a kosta oko 5000 dinara. Preporucujem ti ono sto znam i koristim ga vec 7 meseci.
[ kaćunčica @ 11.07.2018. 09:34 ] @
Molim vas, treba mi aktuelan odgovor na pitanje koji bežični telefon preporučujete.

Naime, u kući samo ja telefoniram fiksnim telefonom, pa tako nikog ne tangira što imamo stari Panasonic telefon sa prekratkim kablom. Pošto bežični telefon odavno nije skupa i nepristupačna stvar, interesuje me za koji da se odlučim, model, baterija, domet... Na šta da obratim pažnju? Na ES-u su razgovori na tu temu jako stari.
[ IUOP_1 @ 11.07.2018. 10:02 ] @
Par puta sam kupovao i oba puta se odlucio sa Panasonic i bio sam zadovoljan. Fiksnih telefona nema u velikoj ponudi, a najvise ih je Panasonic i Gigaset. Meni se ovaj drugi nije svideo, ali ne zbog karakteristika, vec iz razloga sto mu je slusalica manja, pa bih imao utisak kao da drzim mobilni.

Sto se baterije tice, ima ih dve vrste. One koje se stavljaju odvojeno (kao u daljinski) i one koje su povezane (da ne trazim sad slike, verovatno znas na sta mislis, slicno mobilnom). Preporucio bih model koji koriste ovu prvu vrtsu baterija, jer se lakse nalaze da se kupe, kad im dodje vreme za menjanje.

Za ostale karakteriste, to nemam pojma. Meni se samo bilo bitno da mi fiksni ima identifikaciju poziva, pa ako je i tebi, obrati paznju na to.

A da, ja ipak nisam skoro kupovao, pa ne znam da li se nesto u medjuvremenu promenilo.
[ kaćunčica @ 12.07.2018. 17:20 ] @
Hvala na odgovoru.
[ TRUE RMS @ 12.07.2018. 17:50 ] @
Nemaš potrebe da izdvajaš 80-85e,
kad današnji Panasonic bezžični (fixni) telefoni,
sasvim dobro odradjuju posao, sa cenom od 3000-5000din.

Ako striktno hoćeš i "sekretaricu", onda je to za koju hiljadarku više.

Mada mislim da nije dobro imati sekretaricu,
jer onda sigurno znaju kad u stanu nema nikog :)

Prilikom odabira, bilo bi zgodno odabrati onaj model
koji ima osvetljenu tastaturu (na prvi dodir).

To dosta olakšava korištenje u polumračnoj prostoriji.
[ ademare @ 12.07.2018. 21:45 ] @
Oko bezicnih telefona , godinama , nema nista bitno novo , jer se ta tehnologija ne razvija vise , niti ima potrebe za tim .

Procena je da ce fiksna telefonija u jednoj siromasnoj Srbiji imati prodju max 8-10 godina , dok su aktivni korisnici u zivotu - penzioniri koji imaju strah , odbojnost prema mobilnim telefonima .

Posle tog perioda fiksni telefoni bice retkost .

U sustini vazno je obratiti paznju ko ti je provajder fiksne telefonije . Drzavni telekom, to su klasicni telefoni , koliko sam shvatio to te i zanima .

Kablovski operateri , pod fiksnom telefonijom podrazumevaju VOIP , telefone , tj telefone preko interneta pa se ti telefoni ni ne kupuju, vec provajder daje na koriscenje .

Cene bezicnih telefona su veoma povoljne, krecu se od 1.900 din pa na vise . I meni se vise svidjaju Panasonic, nego bivsi Siemens .

Evo sa sajta kakve su mogucnosti telefona tog najjeftinijeg .

* Digitalni bežični telefon sa osvetljenim displejem * Indentifikacija poziva * Prikazivanje sata * Memorisanje do 50 brojeva u imeniku * 6 melodija zvona * Ponovno pozivanje poslednjih 10 brojeva * Lokator slušalice * Baterija: AAA R03 Ni-MH * Vreme punjenja baterije: 7h, vreme razgovora: 15h, vreme trajanja baterije u stand-by režimu: 170h * Domet oko 50m * Dimenzija baze: 90x100x50 mm, dimenzija slušalice: 49x30x159 mm * Masa: baze-98g, slušalice-126g

Domet je u stanu , tako da iznosi nekoliko betonskih zidova , pa mozes biti i u stanu ispod baze na primer .

" Sekretarica " je vec prevazidjena stvar i nije za preporuku , napisao je Robi zasto .