[ flylord @ 21.02.2003. 02:53 ] @
Ovo je prva poruka
[ CONFIQ @ 21.02.2003. 03:00 ] @
Evo ga prevod svih fajlova sem lang_admin.php,ja lično ne mogu da se snađem kad je admin deo na srpskom...

Ovaj prevod sam samo konvertovao iz windows-XXX u UTF-8 pa izvolite...
[ Pusher @ 30.10.2003. 08:32 ] @
Ovako imam forum na http://www.counterstrike.co.yu/modules.php?name=Forums
i on je iz nekog razloga prestao da radi.Ja sam neshto cackao u vezi boje samog sajta /pozadine/boje slova itd. i forum je jednostavno prestao da radi na taj nacin da ne moze da se postuje u opshte.Probao sam sve sa moje strane do uploadovanja celog sajta.
Verovatno je do baze ali ako bi neko mozda mogao da mi kaze kako da popravim ovo a da ne uploadujem forum bazu na sajt bilo bi lepo.

Postavio sam tako da gosti mogu da postuju tj. na public ajde ako neko moze da mi pomogne hvala

p0z
[ Doc @ 30.10.2003. 19:56 ] @
Ako se radi o phpBB, a mora da se radi, čim ovdje postuješ, moraš imati na umu sljedeće:
Ako želiš ručno mijenjati boje, i neke parametre u kodu, moraš biti pravi profesionalac, inače, postoje gotovi stilovi foruma u raznim bojama itd.

Ne znam kako ti neko može pomoći, ako ni sam ne znaš šta si radio na skripti!
[ Pusher @ 30.10.2003. 20:10 ] @
Kao shto rekoh menjao sam neshto u vezi samog sajta shto sam naravno vratio - ceo sajt uploadovao od vremena kada je sve radilo kako treba - ali nishta se ne menja - imam isti problem kao i bg-etf community forum da jednostavno kad kliknesh post new topic on ti izbaci ono
Forum FAQ Search Usergroups Profile You have no new messages Logout
a ispod [mesto gde bi trebao da pishesh topic] je prazno.
[ Goran Rakić @ 31.10.2003. 13:31 ] @
po logici stvari bih rekao da šabloni nisu OK. Proveri to. E sada ne znam da li phpbb čuva šablone u bazi ili u fajlovima.
[ Doc @ 02.11.2003. 10:23 ] @
Prvo da kažem da sam uspio riješiti svoj problem oko grešaka prilikom registracije. Da napomenem, nije bilo do nikakvih smtp servera, i sličnih gluposti, već je samaverzija 2.0.6 sa greškama, i primjetio sam na njihovom zvaničnom sajtu i forumu ( http://www.phpBB.com/phpBB ) da se još hiljade žali na problem, koji sam ja ovdje pokazao.
Ja sam pronašao rješenje, tako što sam stavio sljedeću zakrpu (ova je samo za Lycos)
http://www.phpbbhacks.com/viewhack.php?id=1298

Još me živcira, što je postavljeno kao kilometarsko objašnjenje kako instalirati phpBB forum, a nisu ispoštovane 2 osnovne stvari:
1. Forum se uopšte tako ne instalira, tj. možda da, ali to je komplikovaniji način, koji zbunjuje početnike. Zar se nije moglo staviti jednostavnije uputstvo.
2. Uopšte nije predložen nijedan host (pa čak ni onaj koji se plaća), sa PHP podrškom i Bazom, kjoji bi mogao poslužiti za držanje phpBB-a
Ali neka, već vidim da su neke poruke modifikovane, pa će ispasti da ja pretjerujem.

Dakle, ako neko traži host, preporučujem
http://www.tripod.lycos.co.uk
ali onda nemojte instalirati noviju verziju od 2.0.4!!

----------------

A sad pitanje, za one koji već koriste phpBB:
Kako instalirati nove smajlije?? Postoji uputstvo na samom kontrol-panelu, ali je ono oskudno, ili meni nije dovoljno jasno. Na zvanično sajtu piše under construction
Kako na najjednostavniji način dodati nove smajlije?
[ hal83 @ 05.11.2003. 15:22 ] @
Aj sad jedno pitanje.
Forum mi je hostovan na lycos-u. Pre par dana platio sam hosting i top domen sada je pitanje kako prebaciti forum sa lycosa na taj neki hosting. Naravno treba da mi baza clanova i poruka ostane citava. Probao sam da instaliram novi forum na novi hosting pa da restorujem bazu ali naravno bazu nisam uspeo da ubacim. Ima li neko neku ideju ili link gde bih mogao da nadjem informacije vezano za ovo.

Hvala unapred na odgovorima

phpBB2 je u pitanju
[ Doc @ 06.11.2003. 05:28 ] @
Pa zašto bi morao mijenjati phpBB? To je inače dobar forum (a sad bi ga mijenjao, i uz gubitak poruka). Mislim , ukoliko bi napravio backup, i restore na drugi host, ali istu verziju phpBB da bi forum radio.
Postoje skripte za konverziju poruka iz drugih foruma u phpBB, i to možeš naći na www.phpBB.com,
međutim ti tražiš suprotan efekat, pa onda pokušaj naći na zvaničnom sajtu tog foruma (nisi napomenuo kojeg) skriptu za konverziju iz phpBB2->taj forum

U krajnjem slučaju, ako ništa ovo ne pomogne, otvori novu temu u ovom forumu (PHP), i izloži ponovo svoj problem (jer to već nije vezano samo uz phpBB).

ps.
Kako da instaliram nove smajlije?
[ hal83 @ 06.11.2003. 10:32 ] @
Nisi me razumeo.Dakle do sada PhpBB mi je bio na lyicosu sad hocu da bude na drugom hostingu. Posto nije ime domena isto i baze pokusao sam da beckupujem bazu sa starog foruma. Na novi hosting sam podigao istu verziju phpBB-a kao i na starom. Nisam kopirao vec ponovo instalirao. Zatim sam restorovao bazu u novom i sve je puklo.
Onda sam konsultovao phpbbhacks.Ljudi kazu da je bolje direktno iz myAdmina exportovati bazu pa inportovati na novi myAdmin. To sam i uradio. Sve je proslo ok
e sad dodje na red editovanje config-a u bazi. PhpBBhacks kaze :

Your database is now imported successfully. But, we're not done with phpMyAdmin after that. We still have to edit some things. Normally, after the import, you will come back to the same window (SQL). There, put the following SQL queries in the textarea:
Quote:
UPDATE phpbb_config SET config_value = 'domain_name_here' WHERE config_name = 'cookie_domain';
UPDATE phpbb_config SET config_value = 'domain_name_here' WHERE config_name = 'server_name';
UPDATE phpbb_config SET config_value = 'path_to_phpBB' WHERE config_name = 'cookie_path';
UPDATE phpbb_config SET config_value = 'domain_name_here' WHERE config_name = 'script_path';

Posto ovako nesto prvi put radim. Problem mi je jer ne znam gde ovo da upisem. Da li sve da upisem ? Ime domena da li treba sa http ili samo ww.mojdomen.net.
E onda kao 'path_to_phpBB' da li da upisujem samo ww.mojdomen.net/phpBB ili tacno na odredjenom fajlu da se zavrsava putanja.

Posle ove faze trebao bi da se downloaduje phpBB sa starog hostinga, pa da se edituje fajl config.php. Onda ljudi sa popBBhacks kazu:

Open the file in a plain text editor and change the values $dbhost, $dbname, $dbuser, $dbpasswd to the appropriate ones.

Posto ne znam PHP nemam ideju kako i u sta bih zamenio ovo.
Zatim tako editovan forum ide na novi hosting.

Posle ovih par faza forum bi trebao da radi na novom hostingu.


[ Doc @ 15.11.2003. 05:09 ] @
Evo samo jedno pitanje, pa recite vaše mišljenje:

Šta mislite, da li je bolje praviti backup preko skripte (komande, tj. admin. panela)foruma, ili direktno pomoću MySQl manager-a hosta?

Gledao sam skoro da se backup-i ni ne razlikuju, ali nije mi jedanput uspio restore backup-a, kog sam pravio preko admin panela phpBB2.
[ marko023 @ 19.11.2003. 19:59 ] @
postavio sam jedan skin na phpbb forum i on u dnu ima "skin made by ... bla bla bla"
kako da to skinem?
[ Doc @ 20.11.2003. 06:20 ] @
Citat:
marko023:
postavio sam jedan skin na phpbb forum i on u dnu ima "skin made by ... bla bla bla"
kako da to skinem?


To ne možeš skinuti, osim ako imaš približno znanja koliko i oni koji su skin napravili.
[ Trunks @ 20.11.2003. 14:04 ] @
Uglavnom se nalazi u overall_footer.php pa lako možeš skinuti, ali zašto skidati?
[ Doc @ 21.11.2003. 05:01 ] @
Citat:
Trunks:
Uglavnom se nalazi u overall_footer.php pa lako možeš skinuti, ali zašto skidati?


Da, ljudi se trude da naprave skin, i treba im odati zahvalnost.
[ marko023 @ 22.11.2003. 12:08 ] @
to sve stoji, ali ja sam malo izmenio skin i link koji se tu nalazi, vodi na nepostojecu stranu.
btw ne mogu da nadjem overall_footer.php?
[ marko023 @ 26.11.2003. 16:28 ] @
takodje me interesuje kako da izvucem link ka nekom topiku na indeks stranu foruma. posto postoje neka obavestenja koja bi svi trebalo da procitaju a koja bi se nalazila u posebnoj kategoriji foruma a najvaznija bi izvlacio na gl. stranu
[ Alex_SD @ 27.11.2003. 23:23 ] @
Sa sajta www.phpbbhacks.com skini ezPortal i instaliraj ga po uputstvu.

Tu imas, izmedju ostalog i mogucnost da definises iz koje kategorije ce ti se postovi nalaziti na glavnoj strani i koliko poslednjih postova. Resenje za to sto ti zelis bi recimo bilo da napravis novu kategoriju u koju ce moci da pise samo administrator i da u tu kategoriju upisujes ta obavestenja. Imaces verovatno problem (koji sam i ja imao) da odredis iz koje kategorije da ti se postovi prikazuju. To ces resiti tako sto ces editovati fajl portal.php


//
// Set configuration for ezPortal
//

// Welcome Text: note that we are in PHP file, so use \' instead of ' and use \\ instead of \ (HTML enabled)
$CFG['welcome_text'] = 'Dobrodosli u <b>SD Cafe</b><br /><br />';

// Number of news on portal
$CFG['number_of_news'] = '5';

// Length of news
$CFG['news_length'] = '200';

// News Forum ID: separate by comma for multi-forums, eg. '1,2,5'
$CFG['news_forum'] = '24';

// Poll Forum ID: separate by comma for multi-forums, eg. '3,8,14'
$CFG['poll_forum'] = '25';


Upisaces ID kategorije kao vrednost promenljive $CFG['news_forum]
Na mom sajtu to je 24, ali ako si neke kategorije brisao ne mora da znaci da je to redni broj kategorije - moraces da isprobas koji je to broj.
Na isti nacin namestas i anketu tako sto opet otvoris novu kategoriju i u nju samo postavljas ankete (Poll)

[ Alex_SD @ 27.11.2003. 23:25 ] @
A za ono drugo ...
Ne mozes da ga nadjes zato sto nije overall_footer.php nego
Templates\subSilver\overall_footer.tpl
[ meldy @ 28.11.2003. 02:13 ] @
Kao prvo, želim se ispričati zbog neobzira koji sam imala prilikom postavljanja istih pitanja u podforumu
Internet-->Anonimnost i sigurnost. Nisam vidila da postoji posebna tema samo za phpBB2. Nadam se da mi administrator to neće uzeti za zlo.

Dakle da ponovim pitanja....

1. Kako mogu saznati tko je prilikom glasovanja (poll) na tome forumo glasovao za koju opciju. Možda bi bolje bilo pitati može li se to uopće.

2. Kako da saznam da je netko zaista npr. iz Njemačke, ako ne vidim IP adresu?


Hvala na pomoći.

Još jednom se ispričavam zbog one teme na Internet podforumu
[ marko023 @ 28.11.2003. 14:52 ] @
hvala Alex_SD, mnogo si mi pomogao
[ del-boy @ 18.01.2004. 14:28 ] @
Imam par pitanja!

1. Za čega služi polje bbcode_uid u tabeli phpbb_posts_text?
2. Kako moderator može da menja ime temi?
3. Da li neko ima skriptu koja sprečava i moderatore da brišu teme i textove fizički iz baze, već samo da se ne vide, a da Administrator kada otvori administratorski panel pogleda šta je obrisano, pa tek onda da on to fizički briše iz baze?
4. Da li neko ima prevon na naš jezik (latinica) u utf-8 charsetu? Na www.phpbb.com imaju samo u windows-1250 i windows-1251 charsetu, što mi ne odgovara.

Unapred hvala na pomoći!
[ Goran Rakić @ 19.01.2004. 17:10 ] @
konvertuj iz win-1251 u utf8. To je obican tekst, i save as u boljem
editoru ce da zavrsi posao. naravno, tu je i iconv i php ekstenzija ;)
[ AGENTcOOper @ 05.02.2004. 21:11 ] @
Kako u phpBB2 u indexu da ubacim neko obavestenje , recimo tekst dobrodoslice, koji ce uvek biti vidljiv. Otprilike nesto kao ovo obavestenje na ovom sajtu.
p.s.: php ne znam!
[ csc_nick @ 06.02.2004. 14:37 ] @
Da li neko zna kako da promenim header i footer u forumu (mislim na phpbb 2.0.6c)... znaci da ga ubacim u sajt.. (ako treba nesto da se menja u samom php-u, nema problema...)???

Poz
[ NetworkAdmin @ 08.02.2004. 21:22 ] @
cujte ovako, trebao bih da koristim phpBB usere i na nekim drugim servisima na sajtu recimo komentari na vijesti mogu samo logirani korisnici da pisu i pisace njihov nick...

KAKO DA recimo na homepage ubacim login formu za forum pa nakon logiranja da me vrati na homepage evo gledam malo ovo oko phpBB nesto je komplikovano do boga... dodje mi da napravim sam tu proceduru logiranja i provjere sa cookiem istim kao na forumu.
[ darkoPOKLONCIC @ 17.02.2004. 13:48 ] @
Imate li link na neki najjednostavniji chatbox za phpBB?

tnx
[ Zoran Rašković @ 17.02.2004. 21:53 ] @
Citat:
VirusQ3:
Kako da postavim moderatora za neku određenu temu?
Dali je to neki mod ili se to mora učiniti u administration panelu?


http://www.phpbbhacks.com/forums/viewtopic.php?t=11366
[ erekoz @ 23.02.2004. 22:06 ] @

Pa , editujes .tpl fajl ( ako je rec o template-u ) onako kako ti se svidi...
[ BMaster @ 27.02.2004. 19:12 ] @
Imam jedan problem sa chat-om! Skinuo sam ga sa interneta i kad hocu da ga startujem pise mi sledece:

Sorry, an error occurred.

at C:\sajt\phpopenchat-3.0.0b7\TMPdc4ewtrbzc.php:61
[2] session_start(): open(c:\cvs\rel300\tmp\sess_b463bd1c39e6bb827a9513dfcddf7e29, O_RDWR) failed: No such file or directory (2)

Your webserver has no write permissions in "c:\cvs\rel300\tmp"!
Use the Installer to install your chat! Or in your favorite shell, do the following:
chmod 777 c:\cvs\rel300\tmp
and press ENTER.

nije mi jasno sta treba da radim ako moze neko da mi objasni bio bih zahvalan!
[ Goran Rakić @ 28.02.2004. 21:28 ] @

Da li si izvršio konfiguraciju kao što verovatno pie u INSTALL ili
README datoteci? Zato što imaš različite putanje C:sajt i C:cvs gde
drugi direktorijum ne postojza temproray datoteke (ili ti je pogrešno
konfigurisan php.ini). Kao što piše, druga putanja ne postoji a skript
pretpostavlja da je to zato što nije mogao da upiše datoteku unutar
C:cvsrel300tmp direktorijuma iz razloga nedovoljnih privilegija pa te
trazi da uneses CHMOD, odnosno da promenis Unix privilegije.

Kako ti koristis windows, privilegije sigurno imas, pa proveri
konfiguraciju skripte .
[ branee @ 29.02.2004. 02:03 ] @
Moze li i kako da se phpbb forum ubaci u html koji bi bio kao okvir za forum?
[ BMaster @ 29.02.2004. 11:22 ] @
Nasao sam problem i resio ga!
[ Markominus @ 04.03.2004. 18:27 ] @
Jel ima neko prevod na srpski za phpBB?
Ovi linkovi sto vec stoje ovde ne rade. Prvu stranu za zip ne mogu da otvorim, a onaj RAR fajl ne mogu raspakovati jer je izgleda ostecen.
[ del-boy @ 04.03.2004. 19:33 ] @
ima na www.phpbb.com u zip formatu! Skini to!

Ako ne budeš mogao javi mi se na mail i poslaću ti sa utf-8 charsetom (što mislim da je bolje od onog koji je na phpbb-ovom sajtu)!

poz
[ del-boy @ 06.03.2004. 15:41 ] @
Za čega služi tabela search_wordlistn u phpbb-ovoj bazu? Znam da je za pretragu, ali me zanima šta bi bilo kada bih je s vremena na vreme praznio? Zauzima dosta prostora (koga i nemam baš mnogo)!
[ ||NeX|| @ 07.03.2004. 18:49 ] @
Kako dodati samo jedan smile-i iz nekog drugog paketa čiji paket nemam?
[ darkoPOKLONCIC @ 08.03.2004. 18:50 ] @
Citat:
||NeX||:
Kako dodati samo jedan smile-i iz nekog drugog paketa čiji paket nemam?


gif FTPom prebaci u forum/images/smilies a preko administracije foruma ga ubaci u sustav. imas u administraciji Add new smilie -> pojavit ce ti se novi u listi, odaberi ga, napisi njegov kod i opis..i to je to
[ del-boy @ 11.03.2004. 13:06 ] @
kako da namestim da grupa korisnika ima pristup određenom broju foruma i da ih niko drugi ne vidi sem članova grupa, ali da nemaju svi moderatorski status u tim forumima!
[ ||NeX|| @ 12.04.2004. 14:06 ] @
Citat:
del-boy:
kako da namestim da grupa korisnika ima pristup određenom broju foruma i da ih niko drugi ne vidi sem članova grupa, ali da nemaju svi moderatorski status u tim forumima!


I meni to sad treba!
[ safe__ @ 28.04.2004. 21:36 ] @
jel mi tko može pomoći. problem je:
stavio sam na freesql.org bazu svoju (baza je za phpbb) i sad kako povezati da se s freesql.org učita sadržaj foruma na nekoj stranici..

ajte help me....
[ gh0st @ 20.05.2004. 12:17 ] @
moze jedno malo pitanje ...
dali se mogu instalirat 2 phpbb2 foruma na jedan server ..ono da budu zasebno odvojena ?
[ broker @ 20.05.2004. 14:36 ] @
STavis phpbb u dva dirktorijuma i za svaki podesis drugu bazu ili ako moras u istu bazu, stavi razlicite prefikse za imena tabela (pre instalacije)
[ srlexic @ 28.05.2004. 19:44 ] @
Molim za pomoc u vezi jednog problema:
Naime, postavio sam novi phpBB, i imam problem sa logovanjem/odlogovanjem. Naime, kada neki od korisnika unese svoje podatke (korisnicko ime i lozinku), pojavljuje se prazna stranica, iako posle ucitavanja se vidi da je korisnik ulogovan. Ista stvar se desava i kod odlogovanja - prazna stranica, ali se izvrsi odjavljivanje.

Zanimljivo je da se ovo desava na serveru (Verat), ali ne i u lokalu.
[ vojkan @ 05.06.2004. 10:24 ] @
Cao Gorane, ti si mi vec jednom pomogao oko phpBB, nadam se i ovaj put :-)

Problem je u tome sto sam isprobao PhpNuke i mnogo mi se dopada, a ujedno imam i phpBB2 plus 1.3 nesto slicno portalu, dali je moguce da taj PhpBB pretvorim u PhpNUke i sve te korisnike koje imam registrovane prebacim nekako u PhpNuke putem MySQL ili putem nekog Konvertora, ako postoji uopste? ili cak mozda ti znas neko resenje?
[ LaMpiR @ 09.06.2004. 00:34 ] @
na vecini boljih sajtova pise ono top10 forumasa a forum je phpbb2 kako to da napravim il zadnjih 10 tema?
[ ||NeX|| @ 21.06.2004. 17:19 ] @
Citat:
srlexic:Molim za pomoc u vezi jednog problema:
Naime, postavio sam novi phpBB, i imam problem sa logovanjem/odlogovanjem. Naime, kada neki od korisnika unese svoje podatke (korisnicko ime i lozinku), pojavljuje se prazna stranica, iako posle ucitavanja se vidi da je korisnik ulogovan. Ista stvar se desava i kod odlogovanja - prazna stranica, ali se izvrsi odjavljivanje.

Zanimljivo je da se ovo desava na serveru (Verat), ali ne i u lokalu.


Pogledaj koja ti j verzija foruma, pretpostavljam 2.0.6, a pogledaj za koju ti je pravljen template (vjerovatno 2.0.0)! Isti sam problem imao, pa sam tražio template za 2.0.6 i to mi je sve probleme otklonilo. Prvo sam sumnjao u cookie, onda na bazu, pa kasnije na jezik, ali ne do te je gluposti barem kod mene bilo.
[ tortual advantage @ 11.07.2004. 07:21 ] @
Dali ima neko dovoljno kometentan da ubaci attachment mode za PHPBB style koji nema tu funkciju doradjenu?
Ako idem za default silver izgledom onda je attachment deo prisutan ali ako idem sa drugim style tamo niju uradjen.

Hvala
[ haker @ 19.07.2004. 18:42 ] @
Kako ubaciti meta-tagove u phpBB2 forum da ga mogu pronaci na pretrazivacima?

i jos nesto, u cookie postavkama promjenio sam domenu kolacica i sad se ne mogu logirati na svoj forum! :( ima li pomoci??
[ BMaster @ 24.07.2004. 14:48 ] @
Ja imam problem sa bazom! Naime kada sam stavio back up database i posle na drugom hostu gde sam prebacio forum probao restore on mi javi gresku da ne moze da vrati bazu! DA li neko zna u cemu je problem? U pitanju je verzija foruma 2.0.6
[ dreamer-type @ 02.08.2004. 16:40 ] @
Forum mi posle skoro godinu dana besprekornog rada javlja gresku:

Code:

phpBB : Kritična greÅ¡ka 

Could not obtain lastvisit data from user table

DEBUG MODE

SQL Error : 1016 Can't open file: 'phpbb_users.MYD'. (errno: 145)

SELECT * FROM phpbb_users WHERE user_id = 2

Line : 62
File : /home/virtual/site53/fst/var/www/html/forum/includes/sessions.php 


zna li neko sta je u pitanju?
[ komptrade @ 07.08.2004. 07:56 ] @
To je zbog toga sto si instalirao mod za gledanje poslednje posete.
Pokusaj da izbrises tu tablu iz baze.

Idi na tvoju bazu i obrisi tu tablu.
Trebalo bi da radi.
[ emiru @ 16.08.2004. 09:50 ] @
i mene isto interesuje, a takodje moze li mi neko pomoci oko shoutbox-a. Znam da mogu da ga trazim preko googla, ali meni treba shoutbox koji mogu povezati sa forumom, tako da oni koji su registrovani na mom forumu mogu da chataju.
Imam jedan small shoutbox, ali on je integrisam u index_body.tpl i nikako ne mogu da ga "maknem" iz foruma, jer mi treba da bude na index page. Ako neko moze da pomogne oko "izdvajanja" ovog shoutbox-a pomagajte, ako ne onda gde mogu da skinem ono sto me interesuje.
Da napomenem, pozivanje na shoutbox u index_body.tpl-u je {SHOUT_BOX}
[ darkoPOKLONCIC @ 23.08.2004. 16:27 ] @
kako najjednostavnije da napravim 2.0.6. -> 2.0.10. migration?
[ haker @ 23.08.2004. 22:22 ] @
Citat:
darkoPOKLONCIC: kako najjednostavnije da napravim 2.0.6. -> 2.0.10. migration?
updejtaj ga na 2.0.10!

skini sa sluzbene stranice taj update i instaliras..

ako ti treba detaljna uputa javi.
[ darkoPOKLONCIC @ 24.08.2004. 14:00 ] @
to i pitam, kako najjednostavnije to da izvedem? moram li prolazit pjeske kroz kod il mozda ima i kakav patch?

[na osnovnu 2.0.6. verziju sam dodao chat & print verziju kojih nije bilo]

ajd posalji na pm il napisi ovdje najbezbolniji nacin

tnx
[ darkoPOKLONCIC @ 24.08.2004. 14:33 ] @
nesto jos nevezano uz ovo da priupitam -> verzija 2.0.6. navodno ima neki sigurnosni bug, al nigdje nisam uspio naci neku specifikaciju o cemu se zapravo radi?

zna li iko ista vise o tome?
[ haker @ 24.08.2004. 20:29 ] @
Citat:
darkoPOKLONCIC: to i pitam, kako najjednostavnije to da izvedem? moram li prolazit pjeske kroz kod il mozda ima i kakav patch?

[na osnovnu 2.0.6. verziju sam dodao chat & print verziju kojih nije bilo]

ajd posalji na pm il napisi ovdje najbezbolniji nacin

tnx
ne samo procitaj upute kada skines taj patch.

to ti je na http://www.phpbb.com/downloads.php i skini 2.0.10 Patch File Only!

nadogradnja je vrlo jednostavna, kao i instalacija foruma. ;)
[ darkoPOKLONCIC @ 25.08.2004. 17:42 ] @
tnx!
da pitam jos, cisto za for sure, baza i svi podaci nakon pokretanja ovog ostaju kako su i bili, jel? :D


PS
zna li ko sta za ovo sa 'sigurnosnom rupom?'
[ haker @ 26.08.2004. 22:19 ] @
Citat:
darkoPOKLONCIC: tnx!
da pitam jos, cisto za for sure, baza i svi podaci nakon pokretanja ovog ostaju kako su i bili, jel? :D
Da, samo napravi backup prije nego nadograđivas forum iz Administrator - Panela! ;)
[ Aleksandar84 @ 31.08.2004. 01:09 ] @
Pozdrav Za Sve!

Potrebna mi jedna php scripta (za index page) koja ce imati block "Anketu" i proizvoljnu anketu uzetu sa foruma... a ipod dole, ostalih
(npr. 5) anketa poredjane po datumu postovanja(linkovi).

Jel ima mozda neko ovakvu scriptu??? Ili, posto ima ovde ljudi koji vole izazove da naprave neku ovakvu


Hvala.
Pozdrav!
[ djdejan @ 05.09.2004. 10:01 ] @
Narode, imam sledeci problem:

Imam potrebu da koristim PHP kod unutar header-a. Znaci zelim tu recimo da ispisujem banner-r...

Editovao sam overall_header.tpl, medjutim php kod koji sam upisao tretira se jednostavno kao HTML. Znaci nakon renderovanja stranice kada pogledam source vidim da je taj php kod jednostavno ispisan u source formatu.

U cemu gresim?
Unapred hvala svima na pomoci!
[ _owl_ @ 05.09.2004. 19:13 ] @
Secam se da sam na njihovom sajtu video dodatak koji omogucava izvrsavanje PHP komandi iz .tpl fajlova. Pogledaj ovaj link.
Ako neces da instaliras taj dodatak onda sam PHP kod treba da stavis u neki od fajlova koji se izvrsava na svakoj strani (valjda postoji nesto kao header.php, a output da stavis da ide u .tpl fajl)
[ djdejan @ 05.09.2004. 20:49 ] @
Citat:
_owl_: Secam se da sam na njihovom sajtu video dodatak koji omogucava izvrsavanje PHP komandi iz .tpl fajlova. Pogledaj ovaj link.
Ako neces da instaliras taj dodatak onda sam PHP kod treba da stavis u neki od fajlova koji se izvrsava na svakoj strani (valjda postoji nesto kao header.php, a output da stavis da ide u .tpl fajl)


Bravo majstore, iskoristio sam ovu drugu ideju. Postoji fajl page_header.php i u njemu sam sve obavio!

Hvala!
Ako jos neko ima drugu ideju, neka slobodno kaze, necu se ljutiti
[ set_X @ 11.09.2004. 10:22 ] @
Na phpBB forumu se lozike zapisuju u bazu i izgledaju kao ovo
npr"2ffdg55b1v5bcv"

Mogu li nekako promeniti da se lozinke zapisuju onakve kakve su.

Ako je lozinka npr. lozinka "ivan" i da u bazi pise "ivan"???

Jel to moze nekako?
[ wedo @ 11.09.2004. 10:41 ] @
JEDNO PITANJE:
Kako da na početnu stranicu (url.com/forum pa da na url.com/index.php) "izbacim" naslove zadnjih poruka (i/ili tema) sa phpBB foruma...

[ wedo @ 11.09.2004. 10:42 ] @
ustvari forum.url.com je na drugom serveru a treba da se stave naslovi na url.com/index.php
[ Lazarevac @ 11.09.2004. 18:36 ] @
Citat:
Cao Gorane, ti si mi vec jednom pomogao oko phpBB, nadam se i ovaj put :-)

Problem je u tome sto sam isprobao PhpNuke i mnogo mi se dopada, a ujedno imam i phpBB, dali je moguce da taj PhpBB pretvorim u PhpNUke i sve te korisnike koje imam registrovane prebacim nekako u PhpNuke putem MySQL ili putem nekog Konvertora, ako postoji uopste? ili cak mozda ti znas neko resenje?


i mene ovo zanima, zna li neko?
[ Shinhan @ 11.09.2004. 20:45 ] @
phpBB u PHPNuke?
Cuo sam za skriptove koji omogucavaju da PHPNuke koristi phpBB kao
forum sa zajednickom tabelom korisnika. E sad, posto je to bilo jako
davno kada sam se ja bavio nuke-om, ne mogu ti konkretno pomoci, ali
znam da postoji nekom od PHPNuke modul sajtova i modul za phpBB.
Uglavnom, ja mislim da bi ti to bilo najbolje resenje, da ako vec
zelis da koristis PHPNuke da integrises phpBB u njega, posto su se
korisnici vec navikli na njega. (Btw. da li si pogledao i konkurente
od PHPNuke, ili je to prvi pa ti se odmah svideo? Pogledaj
http://www.cmswatch.com/ i http://www.cmsmatrix.org/)
[ Lazarevac @ 11.09.2004. 23:42 ] @
E pa nemam ja razrađen forum, već sam nov u ovome pa sam se zalepio za phpBB hvala na savetu isprovaću ih.
[ RAGE @ 12.09.2004. 00:51 ] @
Zna li itko? Kako da stavim na phpBB forumu da mi ispod nadimka pise koji OS i Browser netko koristi. Jel' za to ima neki mod ili?
[ set_X @ 12.09.2004. 05:55 ] @
Ima mnogo kodova. Pretrazi ovaj forum.
[ RAGE @ 13.09.2004. 21:13 ] @
istina je da ima mnogo kodova ali ja ne znam gdje trebam ubacit taj kod ;)

jel u view topic.php ili?
[ RAGE @ 15.09.2004. 20:49 ] @
Zar nitko nezna ili?
[ varginjo @ 22.09.2004. 08:52 ] @

Da li moze neko da pomogne ili postavi neki link za instalaciju phpbb foruma,
posto sam pocetnik i ne znam php, a opis instalacije koji ide sa phpbb-om mi
je nerazumljiv.
hvala
[ ealeksa @ 23.09.2004. 22:02 ] @
Otidji na http://demodemo.com/tutorials_phpbb.html - tamo imas flash tutorijale o instalaciji i koriscenju phpbb foruma.
Odlicno su uradjeni, tako da sigurno neces imati problema nauciti kako da radis sa PHPBB
[ Radovan__III @ 28.09.2004. 20:54 ] @
instalacija :

1 prekopiras fajlove i podesis config fajl
2 startujes install.php
3 koristis forum
[ locastic @ 12.10.2004. 15:19 ] @
e skinia san onaj topics anywhere i sve radi savršeno sam me nervira ša neznan nikako prominit font...odakle vuć css iliti .tpl..neznan koji...aj molin vas pomozite ... ako je prekomplicirano bar malo detaljnije :lol: :wink:

pozdrav&unaprid fafala
keko :cry: 8)
[ Ambience @ 20.10.2004. 18:13 ] @

Kako instalirati forum?

Procitao sam sve postove... neki su mi rekli da moze sa cpanelom ali ja sam na Verat hostingu gde nema CP. Takodje mi nereaguje na /install.php

Ima li neko iskustva sa Verat hostingom i phpbb instalacijom na njemu.

Pocetnik sam u ovome, pa ako bi neko bio raspolozen neka odgovori. Hvala

Pozdrav
[ Ambience @ 20.10.2004. 19:52 ] @
Resio problem! Hvala u svakom slucaju
[ darkoPOKLONCIC @ 26.10.2004. 21:20 ] @
ima li ko ideju kako da izmijenim boju kojom se na glavnoj stranici pojavljuje da su Admin i Moderator online? (narandzasta i zelena su default)

trazim trazim i nikako naci
[ Yugo Faca @ 27.10.2004. 18:05 ] @
Zanima me koji sever treba da koristim, odnosno sta trebam da imam na njemu instalirano kako bi postavio phpBB forum
[ Shinhan @ 28.10.2004. 07:59 ] @
Treba ti PHP > 4.1.2 i MySQL.
[ Yugo Faca @ 28.10.2004. 09:23 ] @
Posto imam 2 servera na koje sam postavio sajtove, kako mogu znati da li je na njima instaliran mySQL baza?

Serveri su u Svajcarskoj!
[ bukovski @ 28.10.2004. 13:30 ] @
pitaj administratora mreze.tj web hostinga. Sigurno si pri kreiranju naloga dobio sve te podatke ako nisi kontaktiraj ih i trazi ako imaju podrsku.
[ ultradisaster @ 01.11.2004. 01:52 ] @
Ovako izvadio sam phpBB2 postavio na host napravio bazu sve sredio, e sad kad dodjem do install stranice sve popunim kako treba i posle me pita da li zelim da konfigurisem config ovde ili da downloadujem file pa sam da konfigurisem, i ja uradim odmah samo zadam putanje username i password, i kad idem na potvrdno dugme nikakvu gresku mi ne prijavljuje samo kaze da je odradjeno, e sad kad otvorim opet tu stranicu on mi opet prikazuje instalacionu stranicu a ne administrativni deo, sta sam pogresio ???
[ Mister Big Time @ 03.11.2004. 01:46 ] @
jesi uradi CHMOD svuda gde je trebalo? Jesi obrisao install skriptu? Admin panel ti je na www.tvojsajt.com/tvojforum/admin
Citat:
ultradisaster: e sad kad otvorim opet tu stranicu on mi opet prikazuje instalacionu stranicu a ne administrativni deo, sta sam pogresio ???


ovo mi nije bas najjasnije... nije valjda da ponovo otvaras install stranicu? Idi na URL foruma.
[ Achilles @ 03.11.2004. 09:47 ] @
instalacija :

1 prekopiras fajlove i podesis config fajl
2 startujes install.php
3 koristis forum

A kako da podesim cinfig.php da radi na localhost-u !? Vec dva dana se mucim i nikako da provalim u cemu je fora !?
[ Achilles @ 03.11.2004. 12:02 ] @
Ipak sam uspeo da zavrsim instalaciju, ali mi se sada javio novi problem tj. ovaj text Please ensure both the install/ and contrib/ directories are deleted i nista ne mogu da radim sa forumom !?
Trazim pomoc publike :)
[ del-boy @ 03.11.2004. 12:18 ] @
Pa lepo ti piše. Da bi phpBB radio moraš da izbrišeš install i contrib direktorijum. Kada ih izbrišeš biće sve OK!
[ Achilles @ 03.11.2004. 13:43 ] @
Citat:
del-boy: Pa lepo ti piše. Da bi phpBB radio moraš da izbrišeš install i contrib direktorijum. Kada ih izbrišeš biće sve OK!


Hvala !
Pomislio sam na to, ali ensure znaci osiguraj, obezbedi... tako da sam se bio nesto istripovao u svakom slucaju sada je sve OK !
[ BukYMasteR @ 06.11.2004. 01:06 ] @
Jel mi možete objasniti zašto kad stavim još jedan jezik (hrvatski) radi samo na ne sakrivenim temema?

PLZ Pomoć!
[ Dwiz @ 07.11.2004. 16:04 ] @
Kako na naslovnoj stranici mog sajta prikazati čija je bila zadnja poruka i kada je bila upisana u phpbb forum.
[ webtim @ 08.11.2004. 12:39 ] @
Hm mala pomoc. Na mom forumu sam uspeo da ubijem avatare koji se pojavljuju sa leve strane t.j. ispod nick-a ali sad treba to isto da odradim u drugom forumu ali se ne secam gde i sta treba da izbrisem pa ako neko zna....
[ orha huu @ 10.11.2004. 13:17 ] @
scrollbar -

U kojem TPL fajlu se nalaze podatci o scrollbar-u. Naime instalirao sam neku temu na phpBB forum i sada želim da u toj temi promjenim izgled scrollbar-a (ne sviđaju mi se predložene boje) u default-ne boje.
[ Dwiz @ 10.11.2004. 20:45 ] @
Citat:
orha huu: scrollbar -

U kojem TPL fajlu se nalaze podatci o scrollbar-u. Naime instalirao sam neku temu na phpBB forum i sada želim da u toj temi promjenim izgled scrollbar-a (ne sviđaju mi se predložene boje) u default-ne boje.


Pogledaj u CSS tog templatea. Najbolje ti je instalirati prog. : TopStyle Lite . Pomoću njega otvori css fajl i odmah možeš vidjeti sve boje... i promijeniti ih na jednostavan način.
[ orha huu @ 11.11.2004. 00:43 ] @
U CSS po imenu formIE piše sljedeće:

/* Fancy form styles for IE */

input, textarea, select {
border-top-width : 1px;
border-right-width : 1px;
border-bottom-width : 1px;
border-left-width : 1px;
}

input { text-indent : 2px; }

input.button {
border-top-width : 1px;
border-right-width : 1px;
border-bottom-width : 1px;
border-left-width : 1px;
}

.postbody { line-height: 18px}
----------------------------------------

kao sto vidis nigdje se ne spominje scrollbar, što je pravo čudno. Ovo je prvo mjesto na koje sam tražio informacije o scrollbar-u. Probao sam da unesem informacije o scrollbar-u, bezuspješno
[ Dwiz @ 11.11.2004. 18:34 ] @
Koji template koristiš- daj mi link templatea pa da ja vidim.
[ orha huu @ 11.11.2004. 19:33 ] @
http://www.phpbb.com/phpBB/catdb.php?cat=16

Sa oficijelne stranice phpBB foruma download-ovao sam Style pod nazivom
Ad Infinitum.
[ orha huu @ 12.11.2004. 17:00 ] @
Problem sam rijesio tako sto sam izbrisao postavke za scrollbar iz sljedećih fajlova: simple_header , overall_header, posting_smilies.
[ jabukavasa @ 13.11.2004. 22:52 ] @
e ljudi stanite malo!!!
skoro sam poceo da cackam web!
i poceo sam sa html i nekako ja sklepah sranicu www.jabuka.co.sr

e sad posto vidim da ima mnogo ovde stvari nek mi neko objasni malo detaljnije st aje to ustvari php,php bb, kao i mySQL,perl......
ali bas ne znam sta je to uopste!!!
pomagajte!!!
[ Dwiz @ 16.11.2004. 14:03 ] @
Zanima me par stvari vezanih za phpbb i mysql.
Hosting mi je 100webspace.com Veličina MySQL baze je ograničena na 5MB. S
Išao sam na PHP admin i tamo mi piše da je veličina baze podataka 148.9 KB - forum je prazan. Ono što mene zanima je : Da li će ova brojka rasti kada budem postao u forumu? Da li je 5MB dovoljno za forum?
[ SPACE_Geronimo @ 20.11.2004. 09:09 ] @
Na nekim forumima ima opcija da se vidi zadnja tema na koju je odgovoreno i nick koji je to uradio. Na svim phpBB forumima na kojima sam bio se vidi samo nick(koji je odgovorio). Mogu li da dodam tu opciju da se vidi i ta tema?
[ set_X @ 20.11.2004. 10:25 ] @
hahah :))

@Dwiz

Kad se baza ne bi povecavala, ja bi platio 5MB hostinga, dovoljno za forum i jedan sajt i platio bi unapred za 10 godine hosting :))

naravno , baza raste.
[ jabukavasa @ 21.11.2004. 16:31 ] @
hahah )
To nikako nije odgovor na moje pitanje!!!!!
[ SPACE_Geronimo @ 24.11.2004. 21:49 ] @
Ghm .. Zna li ko odgovor na ovo moje pitanje u vezi zadnje teme? :)
[ set_X @ 09.12.2004. 09:36 ] @
Citat:
jabukavasa: e ljudi stanite malo!!!
skoro sam poceo da cackam web!
i poceo sam sa html i nekako ja sklepah sranicu www.jabuka.co.sr

e sad posto vidim da ima mnogo ovde stvari nek mi neko objasni malo detaljnije st aje to ustvari php,php bb, kao i mySQL,perl......
ali bas ne znam sta je to uopste!!!
pomagajte!!!


PHP- Je ubedljivo najbolje open source resenje.U njemu je napisan ovaj forum.
MySql- Je baza podataka, koja se najcesce koristi za cuvanje podataka preko PHP-a.
phpBB - je forum koji je napisan u php-u.Znaci on je besplatan i mozes ga skinuti na phpbb.com .
Perl- nemam pojma o perlu, znam da ima dosta aplikacija u njemu...



[Ovu poruku je menjao set_X dana 10.12.2004. u 18:02 GMT+1]
[ Andrej Čvoro @ 10.12.2004. 16:22 ] @
Pozdrav svima,
pocetnik sam u PHP-u i imam jedno pitanje (ne znam da li je o ovome vec bilo reci):
Kako da dodam smajlije u forum koje ce kasnije clanovi moci da ubacuju u svoje poruke? Mislim na ona lica i slicno...Da li je dovoljno samo da skinem smajlije sa net-a i da ih ubacim u folder phpBB2\images\smiles ili treba jos nesto (da dodajem kodove i sl.)?

P.S. Ovo je moj okruglo 100. post!!!
[ Nikola Denić @ 10.12.2004. 16:59 ] @
Citat:
[
phpBB - je forum koji je napisan u phpBB-u.Znaci on je besplatan i mozes ga skinuti na phpbb.com
.


WTF ???? Neki momenti za koje nisam znao .. koji je to programski jezik phpBB ? ? ?
[ set_X @ 10.12.2004. 17:01 ] @
Sorry Nikola, evo pocrveneh od bruke :D

Pisan je u PHP-u...

Koji lapsus...
[ bukovski @ 11.12.2004. 18:04 ] @
kako da postavim da mi drugi template bude glavni a ne subsilver. Imam 3 ali mora da se ode na profil da se promeni. pozdrav
[ set_X @ 11.12.2004. 18:18 ] @
U admin panel>konfiguracija.

onda izaberi "pregazi korisnicki stil" odnosno na eng. "override...".
[ Andrej Čvoro @ 13.12.2004. 19:02 ] @
Ja sam postavio ovakvu temu,ali mi niko ne odgovara pa sam misli da je to zbog toga sto phpBB2 pitanja idu samo u ovu temu.Evo da ponovim:

Ovako: Imam svoj phpBB2 forum na dhost.info/andrej. Ne znam nista o PHP jeziku (ama bas nista) ali sam ipak uspeo da ga instaliram.E sad imam par pitanja:

1. Zasto se u porukama i temama ne pojavljuje razmak iako sam ga ja stavio? Na primer:

Ja kucam:

"Bla
________________Pozdrav,Bla"

A on,kada poruku postujem,ispisuje:

"Bla
Pozdrav,Bla"

Jel ovo kod svih phpBB2 foruma,ili samo kod mene?Ako je kod svih,kako je moguce kucati razmak u poruci ili temi? Probao sam sa html kodom &nbps; (ili kako vec) ali ga ne prepoznaje... Sta da radim!?


2. Ne mogu da uploadujem avatara (citaj:sliku). Ja podesim da je maksimalna velicina 10kb i 200x200 pixela,i u mom profilu uploadujem sliku velicine 1,32kb,100x50 pixela.On kaze "Profile has been updated successfuly".Ali kod mojih poruka se slika ne vidi.Ja se kasnije vratim u profil,i tamo stoji prazno polje,k'o da sliku nisam ni uploadovo.Takodje sam namestio u konfiguraciji da dozvoljava avatare...Help!!!

to je sve...
[ set_X @ 13.12.2004. 21:11 ] @
1.Nisam bas razumeo, ali kolko znam to treba na svakom forumu.
2.E to stvarno ne znam.Jedino pokusaj CH-MOD svih fajlova sem (config.php) na 777.
[ banom @ 15.12.2004. 12:38 ] @
@andrej
opet ja

U folderu phpBB\images\avatars\gallery\ napravi jos jedan folder npr. avatari i u njega ubaci slicice.

Mozes napraviti vise foldera tako da sortiras avatare po temama tj. nazivima foldera koji se na laze u ...\gallery\
[ Andrej Čvoro @ 16.12.2004. 13:08 ] @
Nije bitno, sad mi je izbrisan forum ( http://www.elitesecurity.org/tema/83149 ) .

Hvala u svakom slucaju!

Pozdrav
[ eki_yu @ 19.12.2004. 22:25 ] @
Pozdrav svima!

Evo pokusao sam da postavim phpBB forum na mom serveru (win2K, IIS, PHP 5.0.3, M$ SQL 2000) i na samom pocetku naisao na problem :

"The PHP configuration on your server doesn't support the database type that you chose"

Ajde, dobro, rekoh sebi - kad ne radi procitaj uputstvo. I tamo kaze najjednostavnije napraviti sa Accesom . A posto imam pretplatu na MAPS pa tako imam legalan i acces, rekoh sto da ne. I odradih sve po uputstvu. Kad ono opet :

"The PHP configuration on your server doesn't support the database type that you chose"

I instaliram mySQL , napravim bazu , i opet nece ...

Posto sam izgleda pomalo glup za ovo, ako je neko ovo uradio molio bih da mi skrene paznju na to gde se nalazi zid - da le lupam glavu !

Unapred hvala !
Eki
[ adelante @ 25.12.2004. 14:21 ] @
Interesije me sledeće:
Da li se mogu nekako spojiti dve baze(u pitanju je phpbb forum) da se svi postovi i ako je moguće i članovi smeste u jedan?

I da li postoji teoretska mogućnost za to???
[ bukovski @ 06.02.2005. 07:09 ] @
greska prilikom restorovanja baze ova
Error importing backup file

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax near '

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001, 2002 phpBB Group

moze li se rucno ubaciti restore i kako ! da iskopiram mysql bazu na novo mesto ? (glupo a?)
[ simun11 @ 06.02.2005. 16:21 ] @
Skinuo sam prijevod na hrvatski za phpbb i sad ispod ima potpis autora prijevda (HR (Cro) by Ančica Sečan),, zanima me kako da maknem taj potpis?
[ set_X @ 08.02.2005. 11:09 ] @
@simun11

Otvori lang fajl i potrazi text koji pise.
Onda samo obrisi tu liniju koda.



Citat:
bukovski
DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax near '

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001, 2002 phpBB Group

moze li se rucno ubaciti restore i kako ! da iskopiram mysql bazu na novo mesto ? (glupo a?)


Ukoliko si uradio backup sa nekog drugog foruma, restore nece da radi.

Ali ako baza nije prevelika ( ubaci sql fajl preko phpMyAdmina u bazu.)

poz.
[ ~Vojvoda @ 24.02.2005. 16:22 ] @
znam da sam 1001. koji pita ovo, i znam da nije mesto ovom pitanju ovde, ali sam vec na kraju zivaca...
koji host za sajt da uzmem???
najbolji host za dz.???
bar neko ovde ima forum-gde da je hostovao da se i ja tu prijavim???
pozdrav i hvala!!!
p.s. naravno treba mi za phpBB ;-)
[ bukovski @ 25.02.2005. 02:02 ] @
http://www.tripod.lycos.co.uk/build/
kod mene radio 3-4 meseca max ok ali poceo u zadnje vreme da zeza mada je bilo i do mene
sad na njemu probam nesto novo ! inace je ok !
probaj registruj ima ftp pristup
php sql skoro sve sto ti treba
[ starisloven @ 27.02.2005. 11:31 ] @
Pozdrav svima. Podigao sam php bb2 forum na 100 web space i u control panelu sam napravio bazu podataka. No, pri pokušaju instalacije foruma kaže mi da se ne može konektovati na bazu. Može li mi neko pomoći oko ovoga? U stvari prijavi mi ovo
Citat:
Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in
[ starisloven @ 28.02.2005. 12:53 ] @
Pozdrav svima. Prethodni problem sam riješio. Problem je bio u tome što nisam znao port te se php bb2 nije mogao konektovati no to sam sve riješio. No, pri završetku instalacije mi je rečeno da će me odvesti na stranicu za administriranje foruma. Kada sam kliknuo na završi instalaciju otvorila mi se stranica sa obavještenjem:
Citat:
Please ensure both the install/ and contrib/ directories are deleted
Koliko sam ja razumio treba obrisati instalacioni direktorij. Konektovao sam se sa ftp klijentom i to fizički obrisao. Pri pokušaju učitavanja stranice dobio sam isto obavještenje. Šta da radim?
[ eki_yu @ 01.03.2005. 13:33 ] @
u fajlu common.php

postavi " // " ispred sledecih redova :

------------------------------------------------------
if (file_exists('install') || file_exists('contrib'))
{
message_die(GENERAL_MESSAGE, 'Please ensure both the install/ and contrib/ directories are deleted');
}
-------------------------------------------------------
znaci da izgledaju ovako :

//if (file_exists('install') || file_exists('contrib'))
//{
//message_die(GENERAL_MESSAGE, 'Please ensure both the install/ and contrib/ directories are deleted');
//}
[ Zlatko @ 03.03.2005. 20:58 ] @
moderator je slučajno obrisao jednu temu, a ja imam backup baze pre nego što je on to uradio

pošto me mrzi da čačkam, a i nemam vremena, interesuje me iz kojih sve tabela u bazi treba da vratim sadržaj da bi se poruka ponovo vratila
[ Zero-Cool @ 07.03.2005. 06:59 ] @
Evo imam mali problem postavio sam phpbb na server.
ali sam forum istalirao na svom kompjuteru i sad sam hteo da uploadujem fajlove.
medjutim izbaci mi ovu poruku:

Code:

Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /home/VDOMAINS/k2tronic.com/www/forum/db/mysql4.php on line 48

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/VDOMAINS/k2tronic.com/www/forum/db/mysql4.php on line 330

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/VDOMAINS/k2tronic.com/www/forum/db/mysql4.php on line 331
phpBB : Critical Error 

Could not connect to the database 


to je verovatno jer nesto nisam dobro odradio sa bazom podataka.
Ja sam lepo u phpmyadminu exportovao bazu i dobio jedan fajl forum.sql ali nisam znao gde tacno treba da ga stavim tj jos uvek ne znam moze li neka pomoc?
[ starisloven @ 08.03.2005. 01:52 ] @
Pozdrav svima. Konačno sam uspio na localhostu instalirati phpbb2 forum, no većinom se neće iz prvog puta logovati nego mi otvori ono kao da je stranica ne postojeća. Imam instaliran phptriad sa onim njegovim upgrade-om. Kako da to riješim da me više ne zeza i kako dodajem stilove? Ja sam ubacio cobalt stil ali u konfiguraciji vidi samo sub silver. U administraciji sam pronašao i stranicu za dodavanje stilova, i tamo mi kaže da kliknem na instal pored stila, ali ne vidim niti cobalt niti jedan drugi stil.

[Ovu poruku je menjao starisloven dana 10.03.2005. u 02:02 GMT+1]
[ starisloven @ 09.03.2005. 23:58 ] @
Pozdrav svima. Šta ovo treba da znači:
Code:
 L˙jHost 'ppp-68-215.teol.net' is not allowed to connect to this MySQL server 
Forum je dignut na 100 web space.com.
[ byM4k5 @ 11.03.2005. 14:29 ] @
Citat:
starisloven: Pozdrav svima. Šta ovo treba da znači:

Code:
 L˙jHost 'ppp-68-215.teol.net' is not allowed to connect to this MySQL server 


Forum je dignut na 100 web space.com.


Znaci da sa Teola ne mozes pristupiti MySQL serveru. Probaj neki proxy...
[ starisloven @ 15.03.2005. 10:40 ] @
Kada phpbb treba poslati email, dobijem obavjestenje da ne moze poslati
email, i da trebam popraviti liniju 234 u fajlu emailer.php. Sta tu trebam
popraviti.
[ Grozzzni @ 16.03.2005. 16:08 ] @
E ovako... Prvo Pozdrav svima!

E sad, pokusavam da napravim forume za moju gimnaziju. I instalirao sa phpBB2 i sve radi ok sto se foruma tice, jedino ne mogu da ucitam slicice (u IE mi se pojavi klasican prozorcic na mestu gde bi slika trebala biti sa crvenim iksicem). Ne znam kako da resim taj problem. Da to mozda nije do provajdera ili servera.

Inace forumi su na

www.bpb.siteburg.com/phpBB2/index.php
[ Grozzzni @ 16.03.2005. 16:54 ] @
Problem sam resio tako sto sam u browser-u podesio cookies. Da li moze ovo nekako da se izbegne ili mora svako da u svom browseru podesava cookies?
[ dr ZiDoo @ 16.03.2005. 23:04 ] @
A da provjeriš da li se ta slika fizički nalazi na serveru? Desnim na sliku pa propertis, naji image location i to kopiraj u browser. Ako se ne učita onda ta slika nije na toj lokaciji.

Inače učitavanje slika teško da ima veze sa kukijima, osim ako to nije na neki način (u kodu) eksplicitno definisano.
[ starisloven @ 06.04.2005. 01:19 ] @
Pozdrav. Digao sam forum i pri konfiguraciji phpbb2 foruma na mjestu nešto me pita za smtp server. Ja sam ostavio na ne, kako je bilo čekirano. No kada se bilo ko pokuša registrovati kada klikne na dugme pošalji dobije obavijest da file emailer.php nije dobar i da treba pogledati liniju 234. Čini mi se da je ta linija. Kada sam u konfiguraciji na mjestu za smtp server potvrdio na da i upisao smtp server i unio korisničko ime i šifru pri ponovnoj registraciji mi je rekao da nije dobar file smtp.php i da treba pogledati liniju 131 i tamo piše nešto kao server socket parse 2... ne znam tačno koji broj. Šta da radim?
[ eki_yu @ 06.04.2005. 14:53 ] @
Proveri da li ti je pravilno upisan SMTP server u PHP.INI fajlu . obrati paznju da li je to pravi PHP.INI , meni se desilo da sam se neko vreme zezao sa pogresnim ...
[ starisloven @ 06.04.2005. 22:13 ] @
Gdje mogu naći taj ini file? Forum je na 100 web space.
[ eki_yu @ 07.04.2005. 08:52 ] @
Posto moj serviram sa moje mashine
kod mene se nalazi u \apache\bin\php.ini

a za 100Webspace ne znam. Mozda ima neko uputstvo tamo ...
[ Dwiz @ 09.04.2005. 15:39 ] @
Da li možda netko zna koliko iznosi veličina phpbb foruma na serveru, tj. koliko zauzima prostora na serveru (prazan)?
[ BIG FOOT @ 09.04.2005. 17:33 ] @
negde oko 11.5 MB-a.
Piva naravno
[ Piksi-kg @ 15.04.2005. 12:08 ] @
Kako da napravim Quick Reply na mom phpBB2 forumu ???
[ set_X @ 15.04.2005. 17:07 ] @
Imas mod na http://phpbbhacks.com

[Ovu poruku je menjao flylord dana 16.04.2005. u 19:22 GMT+1]
[ Andrej Čvoro @ 16.04.2005. 17:53 ] @
Jel imas link?Mrzi me da trazim...



Pozdrav
[ flylord @ 16.04.2005. 18:25 ] @
evo ti quick reply
[ Andrej Čvoro @ 16.04.2005. 18:32 ] @
Zahvaljujem



Pozdrav
[ djmaki @ 28.04.2005. 19:15 ] @
Kako kreirati tu bazu?
Please help
[ flylord @ 28.04.2005. 21:21 ] @
koju bazu? Ako je za phpBB pa to se automatski kreira prilikom instalacije. Ne znam sta ti je problem. Budi malo odredjeniji
[ byM4k5 @ 29.04.2005. 00:55 ] @
Citat:
Dwiz: Da li možda netko zna koliko iznosi veličina phpbb foruma na serveru, tj. koliko zauzima prostora na serveru (prazan)?


Oko 1,6 MB.
+ avatari
+ baza

Citat:
flylord: koju bazu? Ako je za phpBB pa to se automatski kreira prilikom instalacije. Ne znam sta ti je problem. Budi malo odredjeniji


Koliko se ja sjecam, ja sam trebao napraviti kada sam instalirao svoj phpBB, inace prijavi neku gresku...

Citat:
djmaki: Kako kreirati tu bazu?
Please help


Iz phpMyAdmin-a ili nekog slicnog programa i Create...
[ Pall @ 04.05.2005. 00:08 ] @
Da li je moguce ikako namestiti u PHPBB-u da se upload-uju slike sa vlastitog racunara,ima li spasa za oovo?ili smo prepushteni samo preko web-a ono?
[ flylord @ 04.05.2005. 00:12 ] @
koje slike ?? Ne razumem?

byM4k5:
Ma mislio sam na celu bazu, tj ti moras da rucno kreiras praznu bazu, onda ostatak se kreira automatski, ja se bas i ne izrazavam uvek kako treba :(
[ Pall @ 05.05.2005. 00:52 ] @
Uspeo sam da namestim atachment mode u phpbb-u al mi se javlja jedan bag kod postovanja poruka,mozda cete iz slike videti bolje.Kako da ovo ispravim,jer znate mozda gde je problem?U kom fajlu bi to trebalo da se nalazi,znaci ubaci mi slovo a u poruku i onako je izdeli...ma ne jasno???Test tekst je bio SEEEEE a "a" je intruder Predpostavljam je negde greshka u .tpl fajlovima koje sam konfigurisao,a mozda i pri konfiguraciji neshto mahinalno slucajno ubacio jer je gomila fajlova trebala biti konfigurisana.A iskreno mrzi me opet sve jovo na novo da konfigurishem,a mozda ovako i neshto nauchim od ove greshke
[ byM4k5 @ 05.05.2005. 01:35 ] @
Citat:
flylord:

byM4k5:
Ma mislio sam na celu bazu, tj ti moras da rucno kreiras praznu bazu, onda ostatak se kreira automatski, ja se bas i ne izrazavam uvek kako treba :(



OK :)
[ djmaki @ 05.05.2005. 14:23 ] @
Citat:

djmaki: Kako kreirati tu bazu?
Please help




Iz phpMyAdmin-a ili nekog slicnog programa i Create...
Kliknem ja na kreate ali mi izbaci da ne moze da se poveze sa serverom. A administratora sto drzi paracin.co.yu ne mogu da nadjem nikako....
Nema veze, kad ga budem nasao, provericu podatke iz onog config fajla koji najverovatnije nisu tacni, ili mi jos nije podesio podrsku za php i mySQL.
Poz
[ byM4k5 @ 05.05.2005. 23:27 ] @
Citat:
Pall: A iskreno mrzi me opet sve jovo na novo da konfigurishem,a mozda ovako i neshto nauchim od ove greshke


Nadji:

{postrow.MESSAGE}
{postrow.POST_SUBJECT}

A posto zelis nesto da naucis, onda sam ih sredi...
[ byM4k5 @ 06.05.2005. 11:27 ] @
Citat:
djmaki: Kliknem ja na kreate ali mi izbaci da ne moze da se poveze sa serverom. A administratora sto drzi paracin.co.yu ne mogu da nadjem nikako....
Nema veze, kad ga budem nasao...


...najbolje je da mu kazes da on za tebe napravi bazu...
[ Pall @ 09.05.2005. 23:38 ] @
A u kom fajlu se nalazi to?mislim gde je?:D
[ Doc @ 11.05.2005. 13:27 ] @
Sama phpBB2 skripta ne pravi bazu (prilikom instalacije), već samo kreira tabele unutar već aktivirane i stvorene baze.
Znači, prvo treba aktivirati podršku za MySLQ bazu (to nudi hosting svako na svoj način), zatim napraviti osnovnu bazu (ime baze, itd..) (uglavnom se sama napravi, kada se aktivira podrška), a zatim forum napravi tabele.
[ djmaki @ 03.06.2005. 09:28 ] @
Pokupio sam podatke od admina i sada mi je kreiralo praznu bazu!
Evo screenshot-a. Kakvo sad ime i broj polja treba upisati?
Da li je bolje da sve ovo radim, ili da prekopiram neku gotovu bazu?
[ byM4k5 @ 04.06.2005. 23:42 ] @
Citat:
Pall: A u kom fajlu se nalazi to?mislim gde je?:D


viewtopic_body.tpl
[ byM4k5 @ 04.06.2005. 23:44 ] @
Citat:
djmaki: Pokupio sam podatke od admina i sada mi je kreiralo praznu bazu!
Evo screenshot-a. Kakvo sad ime i broj polja treba upisati?
Da li je bolje da sve ovo radim, ili da prekopiram neku gotovu bazu?


Sada ime svoje baze i ostale podatke ubaci u onu formu phpBB-a...
[ djmaki @ 06.06.2005. 09:28 ] @
Kako obrisati potpuno bazu, i gde se ona nalazi. Zezno sam je nesto pa sad zelim da probam opet!
[ flylord @ 06.06.2005. 14:37 ] @
Imas jedan fajl koji se zove config.php, i on izgleda ovako (prilozio sam ispod) . Imas dole ime baze, i samo je nadji preko nekog programa koji koristis za administraciju i obrisi je (npr, phpmyadmin)

<?php


// phpBB 2.x auto-generated config file
// Do not change anything in this file!

$dbms = 'mysql';

$dbhost = 'localhost';
$dbname = 'ime_baze';
$dbuser = 'ime_korisnika';
$dbpasswd = 'sifra';

$table_prefix = 'phpbb_';

define('PHPBB_INSTALLED', true);

?>
[ djmaki @ 06.06.2005. 23:34 ] @
Ma znam ja to, ali u phpMyadmin-u nigde nisam video opciju "obrizi bazu" ili tako nesto?
[ eki_yu @ 07.06.2005. 06:32 ] @
ima i zove se "Odbaci izabrane baze " ili " Drop database "
[ MileG @ 17.06.2005. 13:13 ] @
Instalirao sam phpbb i kad stisnem "Idi na administracioni panel" dobijem error-404 isto mi se desava i pri loginu s tim sto tamo stisnem back, pa me vrati na main i ulogovan sam.
[ brundo @ 21.06.2005. 15:03 ] @
Molim pomoč (phpBB 2.0.15)

1. Kada hoču ući u AdministratorPanel pokazuje mi:
Citat:
X˙jHost 'xx-xxx-xxx-xx.adsl.net.t-com.hr' is not allowed to connect to this MySQL server

2.Također, isto mi pokazuje prilikom logouta i logina (iako login prođe uspješno)
3. Poslije izvršene registracije pokaže :
Citat:
Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE

Line : 234
File : emailer.php
, iako je registracija prošla uspješno

Forum je na 100 WebSpace
[ MileG @ 21.06.2005. 18:59 ] @
Jel moze mala pomoc :o( jos nisam rijesio problem!
404 dobijem i kad odem na phpBB2/admin/index.php a index.php tamo postoji...
[ Erchamion @ 26.07.2005. 21:27 ] @
Poz,

Imam phpbb 2.017 forum i radi kako treba. Od skoro imam potrebu da napravim neke podforume vec postojecih foruma ali ne znam da li to i kako moze.
Znaci treba mi pomoc kako da napravim podforum vec postojeceg foruma. Znaci imam kategorije i forume, a sad hocu da napravim podforum jednog od ovih foruma. Koliko god da sam gledao u administracionom panelu nema opcije za ovako nesto. Znam da bih mogao da napravim novu kategoriju pa u oviru nje novi forum ili forume ali to nije ono sto mi treba. Znaci prakticno bih hteo da mi moj postojeci forum bude kao kategorija ali da bude kao i do sada forum a ispod njega nekoliko podforuma. Jer ako bih pravio sticky mess to mi ne bi radilo posao.
Ako neko zna resenje hvala unapred.
Ako sam bio previse nejasan unapred se izvinjavam.

Cao.
Erchamion.



[ ivancacic @ 27.07.2005. 23:46 ] @
Kod instalacije dobijem ovakvu poruku:

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in c:\www\phpbb\db\mysql4.php on line 118


što trebam da napravim?
[ bsoft777 @ 28.07.2005. 22:53 ] @
Jel` neko zna mozda, kako da resim ovaj problem ? Na 100webspace -u imam instaliran phpBB2 forum koji radi bez problema. Posto sam od skoro kod Loopia -e uplatio hosting, resio sam da prebacim forum na ovaj hosting, ali je problem sa korisnicima i njihovim postovima, hteo bih sve to da sacuvam i da na domenu izvrsim samo redirekciju na nov sajt. Sada me interesuje kako posle izvoza baze sa 100webspace -a da je uvezem na novi hosting ?
Ovo sam vec probao da izvedem sa 100webcustomers -a na webpal.info i proslo je bez problema ali kada kliknem na adiministracioni panel na board -u koji se nalazi na webpal.info, tada mi automatski otvori AP koji se nalazi na 100webcustomers ?!?
Kada u PHP MyAdmin -u promenim Host Boarda, onda vise nece da mi otvori stranicu AP, vec samo izbacuje gresku da je stranica nepostojeca.
[ .:Mort:: @ 30.07.2005. 10:30 ] @
kao da nema dovoljno ljudi kojima treba pomoc, moram i ja nesto da priupitam... naime imam problem, sa jel, phpBBom, u vezi e-maila... kada novi user pokusa da se registruje i kada saljete bilo sta sto ima veze sa e-mailom ( privatne poruke, rikvest za join group, etc...) iybacuje mi sledecu poruku:


Citat:


Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE

Line : 234
File : emailer.php




takodje kada stavim u konfiguraciji yes na Use SMTP Server for email i popunim onaj smtp ( doduse ne znam kako se popunjava, popunio sam ga onako kako mi ide smtp za moj mail) dobijem slicnu gresku...

moze li mi neko pomoci?

Unapred hvala

[Ovu poruku je menjao .:Mort:: dana 30.07.2005. u 11:31 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao .:Mort:: dana 30.07.2005. u 11:33 GMT+1]
[ brundo @ 30.07.2005. 12:03 ] @
Citat:
kao da nema dovoljno ljudi kojima treba pomoc, moram i ja nesto da priupitam... naime imam problem, sa jel, phpBBom, u vezi e-maila... kada novi user pokusa da se registruje i kada saljete bilo sta sto ima veze sa e-mailom ( privatne poruke, rikvest za join group, etc...) iybacuje mi sledecu poruku:...

Imao sam i ja isti problem, koliko se sječam pogreška je bila u putanji skripte (nisam siguran)-u svakom slučaju sada mi je sve o.k.

Što se tiće moga gornjeg posta, sve je rješeno
[ .:Mort:: @ 30.07.2005. 12:20 ] @
pa kako da ga resim :) ?
[ .:Mort:: @ 30.07.2005. 13:53 ] @
eh... uspeo sam... bilo je dovoljno da obrisem sifru u smpt setingsu...
[ covek_iz_senke @ 24.08.2005. 19:05 ] @
Kada se logujem, hocu da udjem u admin meni, izlogujem uvek dobijem poruku
EÿjHost '80.74.169.69' is not allowed to connect to this MySQL server sta to znaci? Gde je greska? Zbog ovoga ne mogu da pristupim administratorkom meniju!
Inace neobee je u pitanju! A ne moze ni drugarica sa kablosvkog neta radius valjda.

Kada dobijem tu poruku, onda moram opet da kucam adresu foruma i onda sam navodno ulogovan, ali opet ne mogu da udjem u admin meni!

Hvala

Cak sam probao i IP da promenim, ali opet dobijam istu poruku sa drugim IP.

Host mi je 100webspace.com

[Ovu poruku je menjao covek_iz_senke dana 24.08.2005. u 21:26 GMT+1]
[ byM4k5 @ 25.08.2005. 08:25 ] @
Podesi "Server Name" i "Script Path". A posto se to podesava iz Admin Panela...

http://www.elitesecurity.org/poruka/837375
[ xenos @ 29.08.2005. 16:57 ] @
Zna li neko da li negde moze da se nadje nesto kao sto je Bug tracker koji koristi phpBB na svom sajtu?
Da li tako nesto postoji u vidu MOD-a? Ne mogu na njihovom forumu da pronadjem nista slicno.
Trenutna ideja mi je da za vodjenje evidencije sta je uradjeno u pojedinim projektima ili ne koristim obican phpBB forum ali mi nedostaju opcije: kome je zadatak dodeljen i koji je status zadatka.
Znam da ima posebnih programa za takve stvari ali meni treba nesto bas ovako jednostavno.


[Ovu poruku je menjao xenos dana 29.08.2005. u 18:03 GMT+1]
[ Zlatko @ 31.08.2005. 22:18 ] @
imam jedan php fajl koji bi trebao da sa funkcijom "include" ubacim u templejt!
kako?
[ byM4k5 @ 05.09.2005. 14:54 ] @
Code:
include ("ime_filea.php");
[ varginjo @ 06.09.2005. 14:01 ] @

Gde ima veliki izbor zanimljivih smilies za phpbb forum ?
[ Zlatko @ 06.09.2005. 21:27 ] @
Citat:
byM4k5:
Code:
include ("ime_filea.php");


paaaa.. nije bash da nisam brobao :]


ne dobijam nishta ako ubacim u template
Code:
include ("ime_filea.php");


tj. dobijem isto to ispisano na mestu gde sam ubacio

[Ovu poruku je menjao Zlatko dana 06.09.2005. u 22:29 GMT+1]
[ crews_adder @ 07.09.2005. 00:06 ] @
Citat:
varginjo: Gde ima veliki izbor zanimljivih smilies za phpbb forum ?


Mislim da je ovo vec bilo na [es]-u, zato koristi Pretragu. Ja znam za:

http://www.phpbbhacks.com/smilies.php

http://www.big-boards.com/smileys.php
[ byM4k5 @ 07.09.2005. 01:06 ] @
Citat:
varginjo: Gde ima veliki izbor zanimljivih smilies za phpbb forum ?


http://www.phpbb.com/phpBB/catdb.php?cat=22

Citat:
Zlatko: tj. dobijem isto to ispisano na mestu gde sam ubacio


Da, kada je to u sustini HTML file... Probaj IFRAME...
[ varginjo @ 07.09.2005. 14:38 ] @


@crews_adder i @byM4k5

hvala vam na pomoci .

poz
[ Zlatko @ 07.09.2005. 17:04 ] @
Citat:
byM4k5: Da, kada je to u sustini HTML file... Probaj IFRAME...


IFRAME bih ostavio za kraj ;]
interesuje me kako da napravim bez ubachenih frejmova

pokushao sam da u includes/page_header.php ubacim:
$dodatak = include('ime_fajla.php');
i u $template->assign_vars(array( sam dodao
'DODATAK' => $dodatak,
na kraju sam u template na zheljeno mesto ubacio {DODATAK}

delimichno sam dobio shta sam hteo, samo shto se zheljeni rezultat ispisuje pre samog headera u html-u i to uz greshku Warning: Cannot add header information - headers already sent...
[ Zlatko @ 07.09.2005. 20:13 ] @
nashao sam shta mi treba
ako nekome zatreba sluchajno:
u page_header.php ubacuje se
Code:
//include code
ob_start();
include("../site_header.php");
$my_header = ob_get_contents();
ob_end_clean();
//include code


//
// The following assigns all _common_ variables that may be used at any point
// in a template.
//
$template->assign_vars(array(
   'MY_HEADER' => $my_header,  //send to the header tpl file
   'SITENAME' => $board_config['sitename'],
   'SITE_DESCRIPTION' => $board_config['site_desc'], 

i u template:
Code:
 {MY_HEADER}


[Ovu poruku je menjao Zlatko dana 07.09.2005. u 21:14 GMT+1]
[ absonic @ 15.11.2005. 22:30 ] @
ljudi kako da odobrim pristup nekom podforumu samo userima sa odredjenom pozicijom...
[ Danilo Cvjeticanin @ 16.11.2005. 08:08 ] @
Imas u forum managment.
[ absonic @ 17.11.2005. 21:13 ] @
ma ne mislim na ono tipa da moze da pristupi moderator, administrator, registrovani, bla bla bla...

nego, recimo, ako sam ja odredio da postoje pozicije prema broju postova tipa novajlija, redovan posetilac, veteran, kako da podesim da recimo samo veterani mogu da posete podforum tipa MUZIKA...
[ Ivan Golubović @ 30.11.2005. 00:29 ] @
Šta se nalazi u tabeli phpbb_search_wordmatch?
Ova tabela mi zauzima najvishe u bazi podataka i zanima me da li sme da se isprazni?
[ bzoric @ 05.12.2005. 13:35 ] @
Ovako...

Postavio sam phpBB2 forum. Sve funkcioniše!!! Testirao sam ga nekih 2 dana i sve je sjajno. Kreiran je samo 1 nalog - admin. Logujem se, ulazim na sve stranice, čak i na Admin Panel. Sva podešavanje koja uključim funkcionišu. Instalirana je nova tema, sve je sjajno, test faza završena, forum pušten u upotrebu.

I onda se desilo...

Ljudi su se počeli registrovati i tu su nastali moji problemi! Sad se mogu logovati ali tako što unesem 'user' i 'pass', otvori se neka 'blank' stranica, odradim 'back' i 'refresh' u browseru i piše mi da sam logovan; s tim da kad pokušam pristupiti Admin Panelu tad se opet otvori 'blank' stranica i to stoji, stoji, stoji...

Gdje griješim?

Pokušavao sam čistiti 'cookies', otvarati forum u drugom, trećem i četvrtom browseru, ništa... Čak sam išao s drugih računara probati... Ništa!

Pomoć....
[ starisloven @ 07.12.2005. 03:00 ] @
Pozdrav svima. Na localhostu sam instalirao phpbb2 forum i sada kada pokušam da se logujem on mi otvori stranicu sa obavještenjem kao kada ukucamo neki ne postojeći domen. Šta da radim?
[ Alex_SD @ 14.12.2005. 12:45 ] @
Citat:
starisloven: Pozdrav svima. Na localhostu sam instalirao phpbb2 forum i sada kada pokušam da se logujem on mi otvori stranicu sa obavještenjem kao kada ukucamo neki ne postojeći domen. Šta da radim?


Instaliraj ponovo i ovaj put obrati paznju na naziv domena ;)
[ starisloven @ 15.12.2005. 18:57 ] @
Probao sam ponovo, a u naziv domena uredno stoji localhost i opet neće.
[ pucola001 @ 16.12.2005. 15:40 ] @
E mislim da ce ovo zanimati mnoge ako vec ova tema postoji izvinite i uputite me :



E ovako da pocnem:
Trebam vise foruma koji rade zasebno ali da koriste istu bazu za usere.Znaci da svi registrovani na bilo kojem forumu imaju pristup na svim forumima koji se nalaze na razlicitim hostinzima i koji rade sto se tice tema ne ovisno jedan od druge.ako ima gotov slican dajte link da skinem!!!


E KAKO DA TO SREDIM BAR ME UPUTITE HITNO JE.
[ absonic @ 28.12.2005. 20:31 ] @
imao sam phpbb na jednom serveru i bekapovao sam ga...
instalirao sam phpbb na drugom serveru i uplodovao sam taj bekap...
neshto mi se tu sada zayebalo, pa da li postoji nacin da ja taj bekap pregazim, obrisem ili nesto sl.?
[ absonic @ 29.12.2005. 14:43 ] @
kada neko hoce da uploaduje avatar pojavljuje mu se ovo



Code:
Warning: copy(./images/avatars/198688637243b3f15bbb70b.gif): failed to open stream: Permission denied in /home/forumze/public_html/forum/includes/usercp_avatar.php on line 286

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/forumze/public_html/forum/includes/usercp_avatar.php:286) in /home/forumze/public_html/forum/includes/page_header.php on line 483

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/forumze/public_html/forum/includes/usercp_avatar.php:286) in /home/forumze/public_html/forum/includes/page_header.php on line 485

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/forumze/public_html/forum/includes/usercp_avatar.php:286) in /home/forumze/public_html/forum/includes/page_header.php on line 486


what's the problem?
[ Pitalica??? @ 01.01.2006. 22:18 ] @
Imam sajt na adresi www.mojsajt.com a forum na adresi www.mojsajt.com/forum i sad mi treba skripta koja ce na sajtu da pokaže koliko je trenutn online usera na forumu.

Kako ovo da izvedem dajte mi neku skriptu????
[ Jezdimir Lončar @ 02.01.2006. 12:20 ] @
Citat:
absonic: kada neko hoce da uploaduje avatar pojavljuje mu se ovo



Code:
Warning: copy(./images/avatars/198688637243b3f15bbb70b.gif): failed to open stream: Permission denied in /home/forumze/public_html/forum/includes/usercp_avatar.php on line 286

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/forumze/public_html/forum/includes/usercp_avatar.php:286) in /home/forumze/public_html/forum/includes/page_header.php on line 483

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/forumze/public_html/forum/includes/usercp_avatar.php:286) in /home/forumze/public_html/forum/includes/page_header.php on line 485

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/forumze/public_html/forum/includes/usercp_avatar.php:286) in /home/forumze/public_html/forum/includes/page_header.php on line 486


what's the problem?

A jesi li probao CHMOD 777 na direktorijum avatars???
(/images/avatars/)
P.S. Procitaj readme!

[Ovu poruku je menjao Neohacker dana 02.01.2006. u 13:21 GMT+1]
[ starisloven @ 02.01.2006. 23:43 ] @
Nisam više pametan šta da radim. Bezbroj puta sam instalirao phpbb2 i kada
pokušam da se logujem dobijem stranicu kao da sam otvorio nešto ne postojeće
i kaže mi ono "stranicu nije moguće pronaći". Neko mi reče da pripazim na
domen. Instaliram ga na localhostu i uredno u domenu piše localhost. Na
pređašnjoj instalaciji sistema sve je radilo. Dođe mi da opet srušim sistem.
[ abcdef123 @ 09.01.2006. 23:28 ] @
Oprostite što ovako upadam u temu. Molim vas da mi objasnite ako možete kako da promijenim jezik foruma na hrvatski (izgleda ste vi to već uspješno uradili). Zahvalan na svakom odgovoru.
[ starisloven @ 10.01.2006. 19:03 ] @
Prvo sa zvaničnog sajta skini language pack za forum, zatim ga raspakuj i
uploaduj na server u folder languages, zatim kada se logujes na svoj forum
otidji u admin strane i tamo ga instaliraj.
[ veljkom87 @ 31.01.2006. 19:05 ] @
Treba mi pomoc, znaci instalirao sam phpbb 2.0.19 i sve radi ok... e sad zanima me da li postoji mod ili neka opcija da se podesi, da se vidi kod svakog posta nekog korisnika, koji operativni sistem koristi i koji browser, znaci te fore. Da ne zna neko za to mozda?!?
[ absonic @ 03.02.2006. 15:15 ] @
ljudi kada hocu da napravim novu kategoriju, ukucam opis i sve to, i kada kliknem napravi izbacuje mi ovo:

Code:
Couldn't insert row in forums table

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '0, 0, 0, 0, 0, 1, 1, 3, 3, 1, 1)' at line 2

INSERT INTO phpbb_forums (forum_id, forum_name, cat_id, forum_desc, forum_order, forum_status, forum_view_threshold, prune_enable, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate) VALUES ('27', 'Vaš grad', 4, 'Napisite nesto o vasem gradu, postavite slike i sl.', 60, 0, 0 0, 0, 0, 0, 0, 1, 1, 3, 3, 1, 1)

Line : 399
File : admin_forums.php
[ Ivan Golubović @ 18.02.2006. 05:41 ] @
Jedno banalno pitanje... Kada je PHPBB forum brzi? Kada je ukljucena GZIP kompresija ili kada nije?
[ flylord @ 18.02.2006. 11:02 ] @
kad je ukljucena. Ali, nije brzi forum, nego se brze ucitava, tako da moze veci broj klijenata da "usluzi", tako da je efekat da forum brze radi :)
[ ultradisaster @ 28.02.2006. 10:05 ] @
Zanima me kako da namestim da samo registrovani korisnici mogu da postuju na forumu, znaci da mogu da razgledaju forum kao svi ostali ali da ne mogu da se ukljucuju u diskusije bez registracije?
[ NenaSoko @ 28.03.2006. 11:35 ] @
Mislim da bi neki od poznavalaca stanja na Host nebu trebalo malo da obratepaznju na neka pitanja koja se cesce pojavljuju, a i ne koje mene muci odgovor.

Naime kako sam po onome sto sam procitao ovde video, nekolicinu nas muci isto pitanje, a kako mi se cini svima nam je Host na VeratNET serveru.

Evo o cemu se radi, bez problema sam instalirao phpBB 2.0.19, instalacija ko Bog protekla, sve dok nisam htep da se ulogujem, e tu su nastali problemi, kada ukucam username and password i kliknem na PRISTUPI on mi izda poruku da ne moze da pronadje stranicu, isto je i kod odjavljivanja i kod prijavljivanja za Admin panel.

Ovde sam procitao da je mozda u pitanju template, gde to da proverim koji je i gde da nadjem neki drugi?

Obratite paznju i na nas koji postavljamo ista pitanja, a mislim da je ovo cesto pitanje!!
[ Danilo Cvjeticanin @ 28.03.2006. 11:43 ] @
Citat:
ultradisaster: Zanima me kako da namestim da samo registrovani korisnici mogu da postuju na forumu, znaci da mogu da razgledaju forum kao svi ostali ali da ne mogu da se ukljucuju u diskusije bez registracije?


Forum Permissions
I za svaku kategoriju namestis da gost ima pravo samo da cita,a ne da odgovara na poruke, da postavlja pool i slicno. Znaci namestis da gost moze samo da cita odredjene delove foruma koje ces sam da izaberes.

[Ovu poruku je menjao Danilo Cvjeticanin dana 28.03.2006. u 12:44 GMT+1]
[ Ivek33 @ 03.04.2006. 20:03 ] @
Citat:
abcdef123: Oprostite što ovako upadam u temu. Molim vas da mi objasnite ako možete kako da promijenim jezik foruma na hrvatski (izgleda ste vi to već uspješno uradili). Zahvalan na svakom odgovoru.


Probaj vidjeti upute na linku za instalaciju jezika u phpBB ( ako nisi riješio )
http://www.ic.ims.hr/forum/viewtopic.php?t=10
[ Ivek33 @ 03.04.2006. 20:08 ] @
Citat:
ultradisaster: Zanima me kako da namestim da samo registrovani korisnici mogu da postuju na forumu, znaci da mogu da razgledaju forum kao svi ostali ali da ne mogu da se ukljucuju u diskusije bez registracije?


Ako nisi riješio pogledaj temu: http://www.elitesecurity.org/tema/168875/1#1100290
[ orha huu @ 20.04.2006. 20:07 ] @
U kojem fajlu se nalazi glavna tabela phpBB foruma. Poludio sam tražeći ovu tabelu.
Pogledajte forum koji pravim: http://autoportal.co.ba/forum/index.php
E sad treba da smanjim ovu tabelu da izgleda kao galerija: http://www.autoportal.co.ba/galerija/index.php

Pomozite poludio sam, najgore je što ne mogu da otvorim u dreaweaweru designed view pa da vidim fajlove koje otvaram, nego vidim samo kod tako da mi je teško da se snđem.

Pomozite brzo!!!
[ orha huu @ 20.04.2006. 20:55 ] @
Kad se povećaju rezolucije preko 1024x768 onda treba da forum ostane isti ne da se širi ako se poveća rezolucija.
[ MArio car @ 02.05.2006. 14:35 ] @
Moze li neko da mi pomogne ne radi mi QUOTE na PHPbb2 2.0.19 kada neko hoce da napravu Quote on nece da sie ispise kao prozor u prozoru nego ostaje kod
[ milorad @ 06.05.2006. 11:06 ] @
Kada hocu na moj forum izdje mi poruka
Code:
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

Sta se desilo i kako izaci iz ovoga. Isto pitanje i za user i pass nece kad hocu u moju bazu na veratu ,ubedjuju me da sam pogresno uneo pass ili user a znam da nisam...Ima li ko kakvu ideju .
Hvala
A sa MySQL Front mogu da udjem u bazu al ne znam sta dalje....

[Ovu poruku je menjao milorad dana 06.05.2006. u 17:58 GMT+1]
Resio , zamenili mi lozinku jedva sam uklavirio u config.php fajlu je bila druga a sa verata mi poslali drugu uhhhh

[Ovu poruku je menjao milorad dana 07.05.2006. u 10:47 GMT+1]
[ panterpanta @ 09.05.2006. 14:44 ] @
nikad mi nece biti jasno "ZASTO, BRE" postavljate nesto sto ne funkcionise...sta kao pokazacete kako ste pametni....pa niste ako vam program koji ste postavili ne radi
[ Ivan Golubović @ 09.05.2006. 15:17 ] @
Citat:
panterpanta: nikad mi nece biti jasno "ZASTO, BRE" postavljate nesto sto ne funkcionise...sta kao pokazacete kako ste pametni....pa niste ako vam program koji ste postavili ne radi

Nije mi jasno sta zelis? Budi malo precizniji. Ko je shta postavio? Ako nemash neshto pametno da kazesh, bolje cuti...
[ NenaSoko @ 26.05.2006. 06:53 ] @
Nesto me muci, posto je jedan clan otvorio temu na pogresnom forumu, zanima me kako da tu temu pomerim na pravo mesto.
[ Danilo Cvjeticanin @ 26.05.2006. 07:12 ] @
Pa imas opciju "Pomeri temu" "move thread" .
[ NenaSoko @ 26.05.2006. 10:41 ] @
Citat:
Danilo Cvjeticanin: Pa imas opciju "Pomeri temu" "move thread" .

Gde se nalazi u Admin panelu ili...
[ Ivek33 @ 27.05.2006. 08:52 ] @
Ulogiraj se na forum u grupu gdje se nalazi ta tema .
Na dnu prozora IE imaš da ti negdje piše da možeš Moderirati forum


Potom slijedi drugi prozor IE, čekiraj temu i klik na gumb za premještanje
[ wapkralj @ 28.05.2006. 00:14 ] @
evo jedno pitanje ,recimo imam dva ili tri stila nebitno
recimo:
subSilver
subBlack
sad me zanima sta treba uradit da bi kad odem na neku adresu
http://www.domain.com/forum/index.php?nest=subSilver ili slicno da automatski promjeni stil foruma i zapamti ga,nerazumijem se u php pa ako neko moze detaljnije malo to
[ NenaSoko @ 29.05.2006. 08:02 ] @
Hvala na pomoci Ivek33 sredjeno!
[ vladakru @ 29.05.2006. 20:40 ] @
Ama bas sve sam uradio po uputstvu i to nekoliko puta i stalno mi izbacuje ovu gresku
Code:
message_die() was called multiple times. This isn't supposed to happen. Was message_die() used in page_tail.php?


Database Type sam stavio i 3.x i 4.x ali ne pomaze. evo moje database pa vidite koja je



kako da resim problem?

citao sam neka uputstva na eng. ali su mi pomalo nejasna zato vas molim da mi pomognete na srpskom.
[ starisloven @ 30.05.2006. 18:05 ] @
Imam par pitanja. Prvo pitanje je - kako da sakrijem od gostiju usere,
forume i postove? Imam phpbb2 2.0.20. Instalirao sam attachment mod sa
opentools.de sajta sa svim onim premodifikovanim fajlovima koji se skinu za
forum. E, mene interesuje da li je moguće kako postaviti još koji template a
da je moguće slati attachmente? Još što me interesuje je da li je ovaj
attachment mod slučajno preveden na srpski jezik?
[ Ivek33 @ 30.05.2006. 20:24 ] @
Citat:
starisloven:
kako da sakrijem od gostiju usere,?

......nisam siguran da baš možeš to u phpBB, i mene to zanima

Citat:

forume

...........logiraj se u admin panel
otvori novi forum npr: MojForum, podesi mu u Administration permission da bude privatan
i u grupi Forums/Permission podesi Private-Hiden
tako ga gosti a i logirani neće vidjeti ( ako odrediš grupu onda će samo članovi grupe vidjeti postove u njemu )

[ vladakru @ 30.05.2006. 22:56 ] @
RESIO SAM PROBLEM!!! ali delimicno ako tako moze da se kaze. izbisao sam sve fajlove sa servera koji su bili upload. za instalaciju foruma (phpBB 2.0.20) i ponovo uploadovao fajlove ali za phpBB 2.0.17 i sada je sve glatko proteklo. znaci da verzija 2.0.20 ima neku gresku!!!
[ Ivek33 @ 31.05.2006. 20:40 ] @
Citat:
vladakru: znaci da verzija 2.0.20 ima neku gresku!!!


.....ja nemam problema sa ver. 2.0.20, sve funkcionira.

doduše ja sam instalirao 2.017 pa update na 2.019 pa update na 2.020
[ vladakru @ 31.05.2006. 20:58 ] @
Pa i ja sada vidim da 2.0.20 nema gresku ali nemam pojma zasto nije htelo da se instalira...
Zato je 2.017 pa update na 2.020 prosla glatko i sada nemam problema!!!
[ balvanboy @ 04.06.2006. 17:27 ] @
kako da postavim quik repley ja svoj forum imam na cjb-u
[ starisloven @ 11.06.2006. 13:18 ] @
Šta trebam skinuti da napravim update Phpbb2 sa 2.0.20 na 2.0.21?
[ Danilo Cvjeticanin @ 11.06.2006. 14:09 ] @
Citat:
balvanboy: kako da postavim quik repley ja svoj forum imam na cjb-u

Ne mozes da postavis quick reply jer je to free forum hosting.
[ Ivek33 @ 11.06.2006. 19:22 ] @
@starisloven
CITAT: Šta trebam skinuti da napravim update Phpbb2 sa 2.0.20 na 2.0.21?

skini sa službene stranice phpBB
1. Full paket ( zip )
2. Change files only paket ( zip )

raspakiraj na HDD logiraj se u admin panel svog foruma
napravi backup baze a potom
napravi upgrade, ako ne znaš kako pogledaj upute na mom forumu

BTW: Imao sam problema sa avatarima, Primjetio sam da mi je promijenio stari naziv avatara npr: u "2.jpg" umjesto originalnog naziva. no to sam riješio tako što sam otišao na server u Avatars folder i tamo samo promijenio umjesto starog naziva i novi 2.jpg

[Ovu poruku je menjao Ivek33 dana 13.06.2006. u 15:50 GMT+1]
[ wapkralj @ 11.06.2006. 23:58 ] @
niko ne zna odgovor na moje pitanje?
[ NenaSoko @ 13.06.2006. 08:11 ] @
Imam problem sa bezbednoscu foruma.
Jedno jutro kada sam otvorio forum, na imenu foruma i opisu foruma stajao je totalno drugaciji tekst.
Moze li mi neko objasniti kako da ga zastitim.

Da nije lopova brave nem nebi ni trebale!?
[ Danilo Cvjeticanin @ 13.06.2006. 08:45 ] @
Koju verziju foruma koristis?
Evo ti skini najnoviju verziju i neces imati problema.

phpBB 2.0.21 [ Full Package ]
http://prdownloads.sourceforge.net/phpbb/phpBB-2.0.21.zip
[ crews_adder @ 18.06.2006. 12:54 ] @
Predugo ocekivana i godinama najavljivana verzija PHPBB 3 ("Olympus"), ugledala je svetlost dana i dostupna je za download. Naravno, skripta se nalazi jos u beta fazi, pa stoga i nosi oznaku phpBB3 Beta1.

Vise informacija:

http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?t=400283
[ webmaster1 @ 20.06.2006. 09:10 ] @
Lik drži na free hostu invision i sada želi da ga prebaci na bb2.
Našao sam na http://phpbbhacks.com/download/4207
alat..ali stoji da radi do verzije 2.0.11, a aktuelna je 2.0.22... pretpostavljam da će raditi...
ima li neko iskustva vezana za ovo?
[ webmaster1 @ 20.06.2006. 09:20 ] @
Citat:
wapkralj: niko ne zna odgovor na moje pitanje?


Pa i nisi ga baš jasno definisao..ja recimo nisam uspeo da shvatim šta te zanima
[ Dutchman @ 22.06.2006. 09:52 ] @
imam problem ... instalirao sam neke Module za phpbb i dosta stvari mi se shebalo ... uspeo sam dosta toga da popravim ali jednu stvar nikako nemogu

Parse error: parse error, unexpected T_STRING in /home/jovovic/public_html/forumphp/includes/template.php(127) : eval()'d code on line 159

uporedio sam template.php sa starim backup-ovima sajta i taj fajl nije menjan , znachi isti je kao kod svih ... shta da radim ima li neko ideju ...
[ Sale^92 @ 03.07.2006. 10:37 ] @
Ako neko moze da mi kaze kako da instaliram phpbb svaki klik sve sve sve pocetnik sam ili ako ima neki bolji program da mi preporuci molim vas odgovorite ! ! !
[ Danilo Cvjeticanin @ 03.07.2006. 11:58 ] @
Citat:
Sale^92: Ako neko moze da mi kaze kako da instaliram phpbb svaki klik sve sve sve pocetnik sam ili ako ima neki bolji program da mi preporuci molim vas odgovorite ! ! !

http://www.ic.ims.hr/forum/viewtopic.php?t=10
[ Ivan Golubović @ 04.07.2006. 11:58 ] @
Da li neko moze da mi preporuci neki WAP mod koji ce da radi sa phpbb-om 2.0.19?
[ Ivek33 @ 04.07.2006. 13:03 ] @
Citat:
God_Of_HellFire: Da li neko moze da mi preporuci neki WAP mod koji ce da radi sa phpbb-om 2.0.19?


ako si još na 2.0.19. instaliraj si noviju verziju, zbog hakeraja ;-)
[ wapkralj @ 08.07.2006. 00:53 ] @
potrazi na phpbb.com forumima sad se radi neki novi mod ,ali najbolji je i dalje stari wapforum mod,no njega nema na netu skinut ako oces poslat cu ti ga na email,javi se na pp :)
[ Danilo Cvjeticanin @ 07.08.2006. 15:06 ] @
Kad pokusam da procitam privatne poruke dobijem sledecu gresku.


Template->loadfile(): File /var/www/web33/html/forum/templates/subSilver/privmsgs_read_body.tpl for handle body is empty

???
[ nikol@c @ 10.08.2006. 09:57 ] @
pozdrav ljudi!
Moze li neko da okaci lang_main.php za phpBB-2.0.21 verziju preveden na srpski?
Na pocetku ove teme sam pokusao da skinem stare prevode medjutim ne mogu da ih skinem.

Unaprijed zahvalan,

Nikola
[ IvanZD @ 10.08.2006. 09:58 ] @
Hi,

ima li neki mod za phpbb koji bi omogućio ignoriranje čitave teme, tj. kad netko posta novu poruku u "ignorirani" thread od strane usera, da se tom useru ne pokazuje da ima novih poruka u threadu?

Hvala na odgovoru!
[ Danilo Cvjeticanin @ 19.08.2006. 10:42 ] @
Citat:
Danilo Cvjeticanin: Kad pokusam da procitam privatne poruke dobijem sledecu gresku.


Template->loadfile(): File /var/www/web33/html/forum/templates/subSilver/privmsgs_read_body.tpl for handle body is empty

???




Anybody?
[ old @ 22.09.2006. 22:32 ] @
Koji je najjednostavniji (najsigurniji) način da se spreči da Google vidi memberlist?

Postoji li prost način da se forum modifikuje tako da u profilima nema prilike za ičiji link?

(Ne bih da banujem spamere jer mi je broj korisnika mali (nov forum), ali sad su se pojavili neki koji ostavljaju "otrovne" linkove u profilu.)

[ brundo @ 23.09.2006. 09:16 ] @
Citat:
(Ne bih da banujem spamere jer mi je broj korisnika mali (nov forum), ali sad su se pojavili neki koji ostavljaju "otrovne" linkove u profilu.)


Ne znam koje koristi imaš od 11 korisnika crzy14frx.
Nije zlonamjerno pitanje.


[Ovu poruku je menjao brundo dana 23.09.2006. u 10:36 GMT+1]
[ old @ 24.09.2006. 01:45 ] @
Pa brojka u reklamne svrhe. Nije isto 16 i 32 člana. :)

Plus, ne vidi se na ulaznoj stranici ko su tih 32, a brojka se vidi.

(Plus neki "konkurent" ima približnu cifru, pa ego ;))

[ brundo @ 24.09.2006. 09:47 ] @
Citat:
old: Pa brojka u reklamne svrhe. Nije isto 16 i 32 člana. :)

Plus, ne vidi se na ulaznoj stranici ko su tih 32, a brojka se vidi.

(Plus neki "konkurent" ima približnu cifru, pa ego ;))


Pa ako te toliko veseli umjetni broj korisnika, registriraš se pod 40-50 - n različitih nickova.
[ old @ 24.09.2006. 20:50 ] @
Ne veseli me kad ja fizikališem

[ dumaca @ 07.10.2006. 17:46 ] @
Pozdrav svima...ko moze da mi kaze sta se ovde moze uraditi?

phpBB : Critical Error

Error doing DB query userdata row fetch

DEBUG MODE

SQL Error : 1016 Can't open file: 'phpbb_users.MYD'. (errno: 145)

SELECT u.* FROM phpbb_users u, phpbb_sessions_keys k WHERE u.user_id = 2 AND u.user_active = 1 AND k.user_id = u.user_id AND k.key_id = '0398509f50a52f6266fca15f6a37d056'

Line : 89
File : sessions.php


HVALA UNAPRED
[ garo-nor @ 26.12.2006. 13:15 ] @
skinuo sam phpBB 2.0.22 preko Cpanel, i kad idem na http://www.mydomain.com/phpBB2/install/install.php otvara mi stranicu za instaliranje i kad upisem odgovarajuce podatke i kliknem na install onda mi izbacuje : phpBB :
Critical Error

Could not connect to the database

je li zna neko gde gresim?
[ BoFkE-ZEROX @ 26.12.2006. 20:36 ] @
Citat:
garo-nor: skinuo sam phpBB 2.0.22 preko Cpanel, i kad idem na http://www.mydomain.com/phpBB2/install/install.php otvara mi stranicu za instaliranje i kad upisem odgovarajuce podatke i kliknem na install onda mi izbacuje : phpBB :
Critical Error

Could not connect to the database

je li zna neko gde gresim?


Da li si kreirao bazu u MySQL-u?
[ Bosko90 @ 09.01.2007. 15:19 ] @
Imam malih problema oko pravljenja prezentacije u Cool page
[ ~Vojvoda @ 05.02.2007. 22:56 ] @
Interesuje me da li je moguce ubaciti AdSense kod za prikazivanje pored phpBB foruma?
Da li je to tehnicki izvodljivo? Da li je procedura manje-vise ista za ostale forume?
I ako je izvodljivo, kako se radi?
Pozdrav!
Unapred zahvalan!
[ peleplay @ 18.02.2007. 21:43 ] @
Da li mi neko moze pomoci. Imam sledeci problem.

Instalirao sam phpbb2 verziju .22 inajnoviji srpski prevod (latinicni). Sve je ok i super radi dok u prozor za unos novog teksta ne unesem neku rec pisanu cirilicom i pritisnem dugme za pregled poruke. Onda se sav tekst pretvori u stilu #436n;#xsdsd; itd... Encoding je win-1250. Pretpsotavljam da je resenje u encodingu (trebalo bi win-1251) ali sam sve pokusao i ne ide... Jos nesto: pomalo radim u php-u i na svom sajtu sam napravio softver za upisivanje u bazu i iz baze na istu foru i podesio isti ovaj encoding i dobro radi sa cirilicom i latinicmo... stvarno mi nije jasno u cemu je fora... cak sam pokusao i da promenim encoding tabela u bazi... ne pomaze...


[ Tiristor @ 19.02.2007. 14:59 ] @
Ovako imam jedno pitanje:
Kako da postavim da mogu da otvorim jos pod foruma na forumu. Stil je obican subSilver
[ mbecar @ 26.02.2007. 22:20 ] @
Imam mali problemčić:
Postavio sam forum prije mjesec dana, i konstantno traži da se dva puta loguje. Recimo dođete na forum, logujete se i kad hoćete da odgovorite na neku temu traži ponovno logovanje.
Šta uraditi?
[ webmaster1 @ 27.02.2007. 07:33 ] @
Pošto vidim da niko ne odgovara, ajd ja da se nađem dobar...

Citat:
~Vojvoda: Interesuje me da li je moguce ubaciti AdSense kod za prikazivanje pored phpBB foruma?
Da li je to tehnicki izvodljivo? Da li je procedura manje-vise ista za ostale forume?
I ako je izvodljivo, kako se radi?
Pozdrav!
Unapred zahvalan!


da, moguće je...kako misliš pored? sa strane? Ona samo treba da suziš template, tj. dodaš još jednu kolonu u glavnoj tabeli, a postojeću smanjiš na neki % umesto na 100%. Ono što se češće radi jeste da u header dodaš kod za adsense. To ti je jednostavnije možda,a svakako manje agresivno. Samo uklopiš dizajn reklame sa forumom i ne mora uopšte da bude ružno. Ako si mislio da se navataš love, moram te razočarati. Ako nemaš neku sega mega posećenost, bolje nemoj da maltretiraš korisnike.

Citat:
peleplay: Da li mi neko moze pomoci. Imam sledeci problem.

Instalirao sam phpbb2 verziju .22 inajnoviji srpski prevod (latinicni). Sve je ok i super radi dok u prozor za unos novog teksta ne unesem neku rec pisanu cirilicom i pritisnem dugme za pregled poruke. Onda se sav tekst pretvori u stilu #436n;#xsdsd; itd... Encoding je win-1250. Pretpsotavljam da je resenje u encodingu (trebalo bi win-1251) ali sam sve pokusao i ne ide... Jos nesto: pomalo radim u php-u i na svom sajtu sam napravio softver za upisivanje u bazu i iz baze na istu foru i podesio isti ovaj encoding i dobro radi sa cirilicom i latinicmo... stvarno mi nije jasno u cemu je fora... cak sam pokusao i da promenim encoding tabela u bazi... ne pomaze...


nek encoding u bazi ostane default

hm..jako čudno, jer meni sve radi bez dodatnih setovanja. Ajd redom..da li ti rade naša slova na latinici?


Citat:
Tiristor: Ovako imam jedno pitanje:
Kako da postavim da mogu da otvorim jos pod foruma na forumu. Stil je obican subSilver


idi na phpbhacks.com pa pronađi odgovarajući plugin

Citat:
mbecar: Imam mali problemčić:
Postavio sam forum prije mjesec dana, i konstantno traži da se dva puta loguje. Recimo dođete na forum, logujete se i kad hoćete da odgovorite na neku temu traži ponovno logovanje.
Šta uraditi?


Kada je meni to radio problem je bio u bazi, tj. njenoj sporosti. Kada su upgradeovali mysql server sve je počelo da radi normalno. Dakle, kukaj tehničkoj podršci da te prebaci na neki drugi mysql server pa vidi da li će biti bolje
[ peleplay @ 27.02.2007. 13:46 ] @
Zaboravio sam da javim, resio sam problem :) Prebacio sam langauge encoding na utf-8 i izmenio karaktere u bazi č,ć,š,đ,ž koji su bili sacuvani u win-1250 formatu u utf-8. Hvala puno u svakom slucaju. Pozz
[ Tiristor @ 27.02.2007. 15:51 ] @
webmaster1 meni treba ime tog moda :) Znam gde da ga nadjem
[ webmaster1 @ 28.02.2007. 00:59 ] @
otkud znam koje je ime...
[ ||NeX|| @ 01.03.2007. 01:27 ] @
Citat:
~Vojvoda: Interesuje me da li je moguce ubaciti AdSense kod za prikazivanje pored phpBB foruma?
Da li je to tehnicki izvodljivo? Da li je procedura manje-vise ista za ostale forume?
I ako je izvodljivo, kako se radi?
Pozdrav!
Unapred zahvalan!


Vidio sam, ima ovdje:
http://www.php-space.info/phpbb-adsense-mode/

Ali mi ne radi. Ajde probaj ti, pa mi javi ako uspiješ. Samo se prepiše jedan file, a na dnu file-a imaš mjesto gdje možeš staviti svoj oglas.
[ majstorovic @ 03.03.2007. 01:11 ] @
Poz
Dakle problem je sljedeci. Instaliran je i podesen phpbb na windowsu, apache, mysql i to sve radi uredno. Pokusao sam sa razim kombinacijama, verzijama i mysql-a i apache-a i php a i sa raznim podesavanjima i vise ne znam sta da radim. Naime forum nekad nece da se ucita, bilo postovi ili sam njegov index.php samo napise cannot find server i kad rifresujem ocita se sve normalno. Sve sam pokusavao i ne znam vise sta da radim. Cak sam i razmisljao da nisam dobro podesio apache i php i mysql pa sam uzeo gotove pakete sa vec podesenim parametnima xamp, wamp i apache2triad ali greska ostaje ista, razmisljam da je do samog phpbb-a ali ne znam, znam samo da ce me ljudi objesiti ako se jos jednom zbog stalnog instaliranja i brisanja ponovo budu morali registrovat na forum :) Dakle ima li mi pomoci ?
[ webmaster1 @ 03.03.2007. 02:43 ] @
ima...uzmi hosting kod nekog ko sve ima podeseno i uzivaj :)
[ ---GriFoN--- @ 03.03.2007. 05:55 ] @
Kako dodati Google Adsense reklame na phpbb forum?
U pitanju je forum http://www.forum.detc.ba
Code:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">


<title>DETC Forum :: Index</title>
<link rel="stylesheet" href="templates/AcidTech/AcidTech.css" type="text/css">
<script language="javascript" type="text/javascript" src="templates/AcidTech/scripts.js"></script>
<script language="javascript" type="text/javascript" src="templates/AcidTech/formStyle.js"></script>
<link rel="icon" href="templates/AcidTech/images/favicon.ico" />
<script language="Javascript" type="text/javascript">
<!--
    if ( 0 )
    {
    /*    window.open('privmsg.php?mode=newpm', '_phpbbprivmsg', 'HEIGHT=225,resizable=yes,WIDTH=400'); */
    }
//-->
</script>

</head>
<body>
<a name="top"></a>
<img id="formStyleTestImage" src="templates/AcidTech/images/spacer.gif" />
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" align="center" id="maintable">
<tr>
    <td valign="top" class="content-row"><table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" id="logotable">
    <tr>
        <td align="center" class="logorow1"><div class="logorow2"><a href="index.php"><img src="templates/AcidTech/images/logo_mid.gif" height="88" alt="DETC Forum Forum Index" /></a></div></td>
    </tr>
    </table>
    <table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" id="buttonstable">

    <tr>
        <td align="center" valign="middle" width="100%" id="header-buttons">
            <a href="profile.php?mode=editprofile">Profile</a> &#8226;
            <a href="privmsg.php?folder=inbox">Private Messages</a> &#8226;
            <a href="search.php">Search</a> &#8226;
            <a href="faq.php">FAQ</a> &#8226;

            <a href="memberlist.php">Memberlist</a> &#8226;
            <a href="groupcp.php">Usergroups</a> &#8226;
            <a href="login.php?logout=true&amp;sid=ec9525967c8c9695dabec5097d05b80a">Log out [ GriFoN ]</a>
        </td>
    </tr>
    </table>

    <table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" class="content">
    <tr>
        <td class="content" valign="top">

    <center><div class="pm-old"><a href="privmsg.php?folder=inbox">You have no new messages</a></div></center>

<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="2" border="0" align="center">
  <tr>
    <td align="left" valign="bottom"><span class="gensmall">
    You last visited on 01 Mar 2007 05:28 pm<br />

    The time now is 01 Mar 2007 09:55 pm<br /></span><span class="nav"><a href="index.php" class="nav">DETC Forum Forum Index</a></span></td>
    <td align="right" valign="bottom" class="gensmall">
        <a href="search.php?search_id=newposts" class="gensmall">View posts since last visit</a><br /><a href="search.php?search_id=egosearch" class="gensmall">View your posts</a><br />
        <a href="search.php?search_id=unanswered" class="gensmall">View unanswered posts</a></td>
  </tr>
</table>

<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="0" class="forumline">
<thead>
    <caption><table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" class="forumheader">
    <tr>
        <td align="left" valign="bottom" width="25"><img src="templates/AcidTech/images/hdr_left.gif" width="25" height="27" alt="" /></td>
        <td align="center" class="forumheader-mid"><a href="index.php?c=2">DETC</a></td>
        <td align="right" valign="bottom" width="25"><img src="templates/AcidTech/images/hdr_right.gif" width="25" height="27" alt="" /></td>
    </tr></table></caption>
</thead>
<tbody>

<tr>
    <th colspan="2">Forum</th>
    <th width="50">Topics</th>
    <th width="50">Posts</th>
    <th>Last Post</th>
</tr>
<tr>
    <td class="row1" align="center" valign="middle" style="padding: 5px;"><img src="templates/AcidTech/images/folder_big.gif" width="23" height="23" alt="No new posts" title="No new posts" /></td>

    <td class="row1" width="100%"><span class="forumlink"> <script language="JavaScript">FolderStart('templates/AcidTech/images/folder_big.gif');</script><a href="viewforum.php?f=1" class="forumlink">DETC</a><script language="JavaScript">FolderEnd();</script><br />
      </span> <span class="genmed"><br />
      </span><span class="gensmall">&nbsp; &nbsp;</span></td>
    <td class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">1</span></td>
    <td class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">3</span></td>

    <td class="row2" align="center" valign="middle" nowrap="nowrap"> <span class="gensmall">25 Feb 2007 10:51 am<br /><a href="profile.php?mode=viewprofile&amp;u=2">GriFoN</a> <a href="viewtopic.php?p=4#4"><img src="templates/AcidTech/images/post_old.gif" border="0" alt="View latest post" title="View latest post" /></a></span></td>
</tr>
<tr>
    <td class="row1" align="center" valign="middle" style="padding: 5px;"><img src="templates/AcidTech/images/folder_big.gif" width="23" height="23" alt="No new posts" title="No new posts" /></td>
    <td class="row1" width="100%"><span class="forumlink"> <script language="JavaScript">FolderStart('templates/AcidTech/images/folder_big.gif');</script><a href="viewforum.php?f=2" class="forumlink">DETC Forum</a><script language="JavaScript">FolderEnd();</script><br />
      </span> <span class="genmed"><br />

      </span><span class="gensmall">&nbsp; &nbsp;</span></td>
    <td class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">4</span></td>
    <td class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">5</span></td>
    <td class="row2" align="center" valign="middle" nowrap="nowrap"> <span class="gensmall">27 Feb 2007 04:12 pm<br /><a href="profile.php?mode=viewprofile&amp;u=5">ZeljeznicarFan</a> <a href="viewtopic.php?p=10#10"><img src="templates/AcidTech/images/post_old.gif" border="0" alt="View latest post" title="View latest post" /></a></span></td>
</tr>
<tr>

    <td class="row1" align="center" valign="middle" style="padding: 5px;"><img src="templates/AcidTech/images/folder_big.gif" width="23" height="23" alt="No new posts" title="No new posts" /></td>
    <td class="row1" width="100%"><span class="forumlink"> <script language="JavaScript">FolderStart('templates/AcidTech/images/folder_big.gif');</script><a href="viewforum.php?f=3" class="forumlink">Links / Linkovi</a><script language="JavaScript">FolderEnd();</script><br />
      </span> <span class="genmed"><br />
      </span><span class="gensmall">&nbsp; &nbsp;</span></td>
    <td class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">1</span></td>

    <td class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">1</span></td>
    <td class="row2" align="center" valign="middle" nowrap="nowrap"> <span class="gensmall">26 Feb 2007 06:20 pm<br /><a href="profile.php?mode=viewprofile&amp;u=5">ZeljeznicarFan</a> <a href="viewtopic.php?p=7#7"><img src="templates/AcidTech/images/post_old.gif" border="0" alt="View latest post" title="View latest post" /></a></span></td>
</tr>
</tbody>
</table>
<br class="spacer" />

<table width="100%" cellspacing="0" border="0" align="center" cellpadding="2">
  <tr>

    <td align="left">
         <span class="gensmall"><a href="index.php?mark=forums" class="gensmall">Mark all forums read</a></span>
     </td>
    <td align="right"><span class="gensmall">All times are GMT + 1 Hour</span></td>
  </tr>
</table>

<table width="100%" cellpadding="3" cellspacing="0" class="forumline">
<thead>
    <caption><table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" class="forumheader">

    <tr>
        <td align="left" valign="bottom" width="25"><img src="templates/AcidTech/images/hdr_left.gif" width="25" height="27" alt="" /></td>
        <td align="center" class="forumheader-mid"><a href="viewonline.php">Who is Online</a></td>
        <td align="right" valign="bottom" width="25"><img src="templates/AcidTech/images/hdr_right.gif" width="25" height="27" alt="" /></td>
    </tr></table></caption>
</thead>
<tbody>
<tr>
    <td class="row1" align="center" valign="middle" rowspan="2" style="padding: 5px;"><img src="templates/AcidTech/images/whosonline.gif" alt="Who is Online" width="23" height="23" /></td>
    <td class="row1" align="left" width="100%"><span class="gensmall">Our users have posted a total of <b>9</b> articles<br />We have <b>5</b> registered users<br />The newest registered user is <b><a href="profile.php?mode=viewprofile&amp;u=6">Adis</a></b></span>

    </td>
</tr>
<tr>
    <td class="row1" align="left"><span class="gensmall">In total there is <b>1</b> user online :: 1 Registered, 0 Hidden and 0 Guests &nbsp; [ <span style="color:#F0E80A">Administrator</span> ] &nbsp; [ <span style="color:#0AF035">Moderator</span> ]<br />Most users ever online was <b>2</b> on 25 Feb 2007 08:57 am<br />Registered Users: <a href="profile.php?mode=viewprofile&amp;u=2"style="color:#F0E80A"><b>GriFoN</b></a></span></td>

</tr>
</tbody>
</table>

<table width="100%" cellpadding="1" cellspacing="1" border="0">
<tr>
    <td align="left" valign="top"><span class="gensmall">This data is based on users active over the past five minutes</span></td>
</tr>
</table>


<br clear="all" />

<table cellspacing="3" border="0" align="center" cellpadding="0">
  <tr>

    <td width="20" align="center"><img src="templates/AcidTech/images/folder_new_big.gif" alt="New posts" width="23" height="23" /></td>
    <td><span class="gensmall">New posts</span></td>
    <td>&nbsp;&nbsp;</td>
    <td width="20" align="center"><img src="templates/AcidTech/images/folder_big.gif" alt="No new posts" width="23" height="23" /></td>
    <td><span class="gensmall">No new posts</span></td>
    <td>&nbsp;&nbsp;</td>
    <td width="20" align="center"><img src="templates/AcidTech/images/folder_locked_big.gif" alt="Forum is locked" width="23" height="23" /></td>
    <td><span class="gensmall">Forum is locked</span></td>

  </tr>
</table>


<div align="center"><span class="copyright"><br /><a href="admin/index.php?sid=ec9525967c8c9695dabec5097d05b80a">Go to Administration Panel</a><br /><br /><br />
Powered by <a href="http://www.phpbb.com/" target="_phpbb">phpBB</a> &copy; 2001, 2005 phpBB Group<br />Design by <a href="http://www.freestylexl.com">Freestyle XL</a> / <a href="http://www.flowersonline.tv">Flowers Online</a>.</span></div>

        </td>
    </tr>
    </table></td>
</tr>
</table>
</body>
</html>

Gdje ubaciti u kod Google-ov kod?
Unaprijed hvala!
[ S_3_ka @ 09.03.2007. 12:31 ] @
Interesuje me kako da zabranim korisnicima da ubacuju slike u potpis, a da im istovremeno omogućim postavljanje tekstualog potpisa.

[Ovu poruku je menjao S_3_ka dana 11.03.2007. u 10:32 GMT+1]
[ Tiristor @ 09.03.2007. 15:46 ] @
majstorovic Evo ovde pogledaj imas neka upustva, mozda ti pomogne
[ zepp @ 20.03.2007. 22:32 ] @

Procitao sam veci deo teme , i cini mi se da niko nije imao ovakav problem.
Zeza me search opcija, pokazuje samo rezultate potrage po imenu autora, a ne i po imenu teme, ili ne daj Boze, reci u postovima?
Nekih resenja?
Unapred hvala!!
[ mArKoLiNi @ 23.03.2007. 18:49 ] @
Kako da namestom na forumu phpbb 2.22 opciju upload images???


[ doktorrr @ 24.03.2007. 20:21 ] @
Imam problem sa spamerima,pa sam namjestio u konfiguraciji da aktivaciju naloga može vršiti administartor,ali nista se nije promjenilo.Na moj mail ne dolaze obavještenja da se neko upisao,a novih članova i dalje ima na forumu.Da li treba čekirati još neku opciju u konfiguraciji?
[ Tiristor @ 25.03.2007. 21:20 ] @
Kako da namestom na forumu phpbb 2.22 opciju upload images???

Evo ovde imas mod skini i instaliraj ga
http://www.postimage.org/mod.php

doktorrr

Mozes da namestis da clan mora da trazi dozvolu od administratora za registraciju. Mislim da si na to mislio. Sto se tice tih spamera cini mi se da je ovde neko dao dobar predlog da se postavi zabrana za registraciju clanova sa mailom .ru, jer dosta spamera koristi tu adresu
Pozdrav
[ IvanZD @ 26.03.2007. 15:00 ] @
Imamo problem sa phpbb forumom koji smrzne mysql proces na hostingu. Ovo nam je javio hoster kao problem koji se javlja:

Code:
++++++.phpbb_posts_text
info : Found block that points outside data file at 69378008
info : Found block that points outside data file at 69378016
status : OK
+++++.phpbb_privmsgs OK
++++++++++.phpbb_privmsgs_text
info : Found block that points outside data file at 1797776
status : OK 



Code:
| 172434 | cr**** | localhost | crometeo_**** | Query | 131 | Locked 



Da li je nekome poznato što se tu događa i što bi mogli napraviti da to zaustavimo? Smrzne nam proces svakog dana nakon čega hoster mora resetirati mysql :( Hoster ne zna rješenje....

Help? Hvala unaprijed na eventualnom odgovoru!
[ doktorrr @ 26.03.2007. 17:13 ] @
Citat:
Mozes da namestis da clan mora da trazi dozvolu od administratora za registraciju. Mislim da si na to mislio. Sto se tice tih spamera cini mi se da je ovde neko dao dobar predlog da se postavi zabrana za registraciju clanova sa mailom .ru, jer dosta spamera koristi tu adresu


Ja sam to i namjestio u podešavanjima.Tamo imaju tri opcije
bez aktivacije korisnik administrator
Ja sam čekirao administrator,ali se ništa nije promjenilo.U tome je moj problem.Novi korisnici se i dalje prijavljuju bez mog odobrenja.Da li tu mogu nešto promjeniti?
[ IvanZD @ 26.03.2007. 21:18 ] @
Čini se da je bio problem u limitu prostora pa nije radilo zapisivanje u bazu dok su se pravile statistike, čime je dolazilo do prekoračenja limita.. blah...
[ Tiristor @ 27.03.2007. 10:32 ] @
doktorrr
Evo ja sam sada pokusao i kod mene radi noramlno.
Evo sta izbacuje:
Vaš nalog je kreiran. Ipak, ovaj forum zahteva aktivaciju naloga od strane administratora. Bićete obavešteni kada se aktivira vaš nalog.

Klikni ovde da se vratiš na indeks

Znaci njegov nalog ne moze biti aktiviran dok ti ne odes na link sto si dobio na mail. E sada ako ti smeta sto on i stoji kao clan, onda brisi ih rucno, sta znam sta bi jos moglo da se uradi
:)
[ mArKoLiNi @ 27.03.2007. 23:57 ] @
hvala za image sam sredio ali me sada interesuje nesto drugo

kako da na phpbb2 namestim da se vidi kada neko postuje poruku i ispod nick ide avatar, kada se pridruzio, koliko je poruka postovao, lokacija i to je sve ok a sada me interesuje kako da namestim da npr. bude ispod josh nesto sto mi je potrebno npr. da u registraciji mora da popuni horoskopski znak pa da ispod bude vidljivo i horoskopski znak????

pomoc
[ mArKoLiNi @ 29.03.2007. 00:31 ] @
Pitam se da li je moguca da niko nije nista odgovorio 24h???

Zna li neko kako??
[ brundo @ 29.03.2007. 08:11 ] @
http://phpbbhacks.com/download/1849
[ mArKoLiNi @ 29.03.2007. 11:10 ] @
hvala puno ali tako mi i treba kada postavljam nejasna pitanja.

Mislio sam kako da ubacim nesto ispod korisnikovog avatara, kao sto pise ono Os detektor (to imam) pa sad bi ja dodao npr da on popuni nesto kada se registuje ( kao primer dajem koji motor vozi) a da to bude vidljivo ispod lokacije u postu i da drugi korisnici mogu da ga pretrazuju po motoru koji vozi.

Hvala za prethodni link ali to je bash za onaj primer koji sam naveo. Znaci treba mi kako da ubacim u registraciji polje koje je obavezno i koje ce da se vidi prilikom svakog posta tog korisnika.
[ malomagare @ 01.04.2007. 09:27 ] @
Postavio sam forum i sve, uglavnom, radi kako treba. Problem mi se javlja kad podesim u konfiguraciji foruma da korisnik dobije aktivacioni link
tada poslije registracije ispise

Generalna greška

Ran into problems sending Mail. Response: 550 5.7.1 ... Relaying denied

DEBUG MODE

Line : 153
File : smtp.php

[ Tiristor @ 01.04.2007. 12:21 ] @
Ja nisam toliko upucen u to, ali evo ono sto znam da kazem.
Koliko ja znam neki serveri imaju smtp podrsku, a neki nemaju. E, pa ti si verovatno podigao forum na nekom koji to nema i tu ti se javalja problem. opet kazem da oko toga ne znam bas nesto puno, ali misim da je to u pitanju. Probaj da podignes na nekom drugom, ako sam negde pogresio ispravite me.
eto toliko od mene :)

[Ovu poruku je menjao Tiristor dana 01.04.2007. u 13:34 GMT+1]
[ webmaster1 @ 02.04.2007. 00:54 ] @
...ili jednostavno odčekiraj to ga šalje preko smtp-a, tj. ostavi polja prazna...ako je to prob
[ malomagare @ 02.04.2007. 07:23 ] @
Ma ne pomaže.
[ mArKoLiNi @ 02.04.2007. 10:41 ] @
Citat:
mArKoLiNi: hvala puno ali tako mi i treba kada postavljam nejasna pitanja.

Mislio sam kako da ubacim nesto ispod korisnikovog avatara, kao sto pise ono Os detektor (to imam) pa sad bi ja dodao npr da on popuni nesto kada se registuje ( kao primer dajem koji motor vozi) a da to bude vidljivo ispod lokacije u postu i da drugi korisnici mogu da ga pretrazuju po motoru koji vozi.

Hvala za prethodni link ali to je bash za onaj primer koji sam naveo. Znaci treba mi kako da ubacim u registraciji polje koje je obavezno i koje ce da se vidi prilikom svakog posta tog korisnika.


Da li je moguce da 3 dana niko nije odgovorio na moj problem??????
[ webmaster1 @ 02.04.2007. 12:51 ] @
vrlo je moguće.... a razlog je opet vrlo jednostavan. Ti nemaš nikakav problem već nedostatak želje da sam dodješ do rešenja. Za tri dana si opušteno mogao da otvoriš x puta spomenutu adresu www.phpbbhacks.com i pronađeš "Profiles and Memberlist"

http://www.phpbbhacks.com/category/32/

te klikneš na treći s vrha, koji se zove "Add a Custom Field" i pratis vrlo jednostavno uputstvo koje dobijes u downloadovanom zip fajlu. A sada ti reci, da li si ovo mogao sam da saznaš umesto da trošiš vreme na kukanje ovde?
[ mArKoLiNi @ 02.04.2007. 16:45 ] @
hvala...

Trazio sam ali nisam znao kako bi se mogao zvati tako da sam usput poskidao mnoge stvari koje sam instalirao i to je ok. Ali nisam znao kako je ovo nazvano i gde je smesteno. Vidish da se kukanjem opet nesto iskuka. :) Ipak hvala
[ Scully @ 10.04.2007. 18:16 ] @
Ljudi imam "mali" problem...

NE mogu da se ulogijem na admin panel.. daje mi 404 Not Found error!!! Sta da radiiim?
[ Ivan Golubović @ 10.04.2007. 23:12 ] @
Probaj da ne brishesh admin index sa servera ;)
[ Scully @ 11.04.2007. 13:40 ] @
hehehe.. admin index je tuuuuuuuu! na mestu svom.. nije izbrisan bwe!
[ Scully @ 13.04.2007. 11:01 ] @
ljudi pomagajte, upravo saznah da 404 radi i kod aktivacije nove sifre... da li je moguce da updateujem phpbb bez ulaska u admin panel, samo da prebacim novu verziju na server ili sta, kako :(
[ webmaster1 @ 13.04.2007. 14:15 ] @
ajd prvo preciznije definisi problem..kakva nova sifra...sta si radio...sta nisi radio, možda je tako bolje?


Iz ovoga kontam da je obrisan fajl..
U sustini, ako ti je sve radilo samo instaliraj phpbb2 negde u lokalu i uploaduj u folder admin te fajlove koji su obrisani. Ne zna baza sta se zbivalo sa fajlovima...
[ S_3_ka @ 28.04.2007. 18:15 ] @
Imam mali problem sa spamerima. Na sreću ne pojavljuju se previše često. Postavio sam tekstualno potvrđivanje na forum, tako da korisnici prilikom registracije moraju da odgovore na neko pitanje. Samo ako odgovore tačno, registracija je moguća. Pitanja i odgovori su na srpskom, pa mi nije jasno kako se desi da s vremena na vreme neki korisnik iz USA ili neke druge zemlje uspe da se registruje. A u poslednje vreme se to dešava češće, tako da već počinje da mi pravi probleme.

Zna li neko u čemu je problem i kako da se jednom za sva vremena rešim spamera?
[ Tiristor @ 28.04.2007. 19:14 ] @
jesi li proverio sa koje adrese ti dolaze spameri?
Blokiraj sve koje dolaze sa .info, najcesce su oni spameri. To sam procitao ovde negde, a i sam sam imao iskustva sa tim i mogu da ti kazem da su ljudi bili u pravu :)
sto ce ti to da moraju da odgovre na pitanje? Mozda bi bilo bolje da postavis u control panelu da ti kao administrator mozes da odobravas koga hoces da prihvatis kao clana, a koga neces.
[ S_3_ka @ 01.05.2007. 21:48 ] @
Spameri ne dolaze samo sa *.info adresa. Ima ih sa raznih. Mnogo je jednostavnije dodati pitanje na koje korisnik pri registraciji treba da odgovori, neko da administrator prihvata i odbija registracije. Pitanja su najčešće jednostavna. Nešto tipa: "Koliko krava ima nogu?" ili nešto slično. Samo nije mi jasno kako spameri prođu registraciju ako ne znaju srpski jezik. Hteo bih da napomenem da odgovori na pitanja nisu brojevi.
[ doktorrr @ 04.05.2007. 22:32 ] @
Citat:
Mnogo je jednostavnije dodati pitanje na koje korisnik pri registraciji treba da odgovori, neko da administrator prihvata i odbija registracije. Pitanja su najčešće jednostavna. Nešto tipa: "Koliko krava ima nogu?" ili nešto slično.


Kako da napravim to?I ja imam problem sa spamerima.

Takođe sam u programima za statistiku primjetio da mi oko 60% mjesečnog protoka na sajtu pravi forum.Šta može da bude razlog tome?Da li slike koje se linkuju sa drugih sajtova,a prikazuju na forumu mogu da naprave tako nešto?

[Ovu poruku je menjao doktorrr dana 05.05.2007. u 00:04 GMT+1]
[ S_3_ka @ 05.05.2007. 11:20 ] @
http://bbantispam.com/howto

Što se tiče spamera, prati korake na ovom linku. Tu se između ostalog nalazi i opis teksualnog potvđivanja, kao oblik zaštite od spamera i nekoliko linkova ka različitim dodacima za phpbb2 koji omogućavaju tekstualno potvrđivanje. Ipak, ovi koraci te verovatno neće potpuno rešiti spama, ali će ga svesti na vrlo malu meru. Recimo, jedan registrovani spam korisnik svaki ili svaki drugi dan.
[ abraksas @ 14.05.2007. 17:05 ] @
Pozdrav svima.

Pošto vidim da je naziv teme završen uzvičnicima, ne usuđujem se da otvorim novi topic, pa ću onda ovde postaviti pitanje.
Drugarica ima otvoren forum na editboard.com od ranije i naakumulirala je oko 1600+ postova uz 40+ korisnika. Ponudio sam joj da forum "prebaci" kod mene na hosting, ali s obzirom da editboard.com ne daje backupove, ili bilo šta iz čega bih mogao da rekreiram forum, poslednja šansa mi je screen scrape.

Znam da postoji perl modul www::phpbb i da postoji plugin za mechanize www::mechanize::plugin::phpbb. Prvi je uspeo da skine samo jednog korisnika i smesti ga u bazu, dok drugi nisam uspeo da nateram da radi.

Nisam previše vičan perlu pa me je interesovalo, ima li ko kakav savet. Nastaviti sa ovim pristupom ili potražiti drugo rešenje?

Samo da napomenm da na editboard.com koriste phpbb3.

Hvala unapred.
[ milettic @ 15.05.2007. 13:52 ] @
Zdravo, nikad kraj pitajnima...
Evo i od mene jedna molba.
Kako da na forumu podesim upload slika- skinuo sam zip fajl "siu_phpbb_bosnian" što mi i treba.
E sada tamo pise

-----[ COPY ]------------------------------------------
#

copy addform.html to ./addform.html

#
#-----[ OPEN ]---------------------------------------------
#

./includes/template.php

#
#-----[ FIND ]---------------------------------------------
# around line 265

$str = implode("", @file($filename));
if (empty($str))
{
die("Template->loadfile(): File $filename for handle $handle is empty");
}

#
#-----[ AFTER, ADD ]---------------------------------------------
#

if(basename($filename) === 'posting_body.tpl')
{
$str = str_replace('</textarea>', '</textarea><br />&nbsp;&bull;&nbsp;<span class="genmed"><a href="javascript:void(0);" onclick="window.open(\'http://www.postimage.org/index...osnian&tpl=.&forumurl=\' + escape(document.location.href), \'_imagehost\', \'resizable=yes,width=500,height=400\');return false;">Add image to post</a></span>', $str);
}

#
#-----[ SAVE/CLOSE ALL FILES ]------------------------------------------
#
# EoM

kako i gdje ovo smjestiti, + me je strah ovog sto kazu "obaavezno backup" A već sam temu otvorio za slike- a ljudi nemogu da postavljeju... sta, kud i kako, pleace kazite mi postupak- ako neko zna.

Uz ovo sam dobio samo "addform.html" gdje da to prekopiram???
[ Jezdimir Lončar @ 15.05.2007. 17:58 ] @
Ovako:
sa editboard.com -a ne vjerujem da mozes da se "prebacis" na neki drugi hosting.
Mozes mozda da ih zamolis / da im platis da ti daju backup baze i da ti kazu sta tacno koriste (tj. koji forum i verziju) kako bi ti mogao sve to fino da prebacis na svoj host.
Toliko.
---------------------------------------------------
^ Pa mozda kad bi procitao tutoriale na njihovom sajtu ili malo google-ao , mozda bi ti bilo lakse.
To addform.html kopiras u root dir gdje ti je index.php (tj. recimo direktorijum (folder) forum/ ili nesto tako).
Posle otvaras file includes/template.php (fajl template.php u folderu includes/) i trazis kod iz sekcije Find.
Valjda ce se snaci.

Pozdrav,
Jezdimir.
[ milettic @ 16.05.2007. 07:43 ] @
Sta kad nadjem

#-----[ FIND ]---------------------------------------------
# around line 265

$str = implode("", @file($filename));
if (empty($str))
{
die("Template->loadfile(): File $filename for handle $handle is empty");
}

jel mjesto toga unesem ili dopisem

-----[ AFTER, ADD ]---------------------------------------------
#

if(basename($filename) === 'posting_body.tpl')
{
$str = str_replace('</textarea>', '</textarea><br />&nbsp;&bull;&nbsp;<span class="genmed"><a href="javascript:void(0);" onclick="window.open(\'http://www.postimage.org/index...osnian&tpl=.&forumurl=\' + escape(document.location.href), \'_imagehost\', \'resizable=yes,width=500,height=400\');return false;">Add image to post</a></span>', $str);
}

to ne znam...
[ igvan @ 24.05.2007. 13:46 ] @
Jel moguce nekako ukinuti ukucavanje Confirmation code-a prilikom registracije?
phpBB 2.0.22
[ milettic @ 28.06.2007. 13:46 ] @
Kako da ukinem ovaj tajmer, neko mi je nabio da je bilo 338 online, a nema šanse, pa da vratim na nulu- kako to da izvedem, e ovako mi je stanje:

Ukupan broj komentara naših članova je 298
Registrovani članovi 25
Najnoviji član foruma bojdo
Ukupno 2 korisnika online: 1 registrovan, 0 skriven, 1 gost [ Administrator ] [ Moderator ]
Najviše korisnika koji su istovremeno bili na forumu do sada bilo je 338 dana: 27 Jun 2007 04:20 am
Registrovani članovi trenutno na forumu: miletic
[ vaske555 @ 18.07.2007. 18:31 ] @
Kako da zabranim guest-ima da ostavljaju postove, nigde ne nadjem u adminu...
[ vaske555 @ 21.07.2007. 14:51 ] @
Nasao sam...
[ exxtreme-zly @ 23.07.2007. 21:51 ] @
Koristim phpBB forum 2.02 i treba mi opcija da mogu da ukljucim da clanovi medjusobno ne vide emailove?
Trazio sam tu opciju nikako nisam uspeo da nadjem...
Dal phpBB forum 2.02 sadrzi tu opciju dal uobshte to moze da se namesti?
[ zoran @ 03.08.2007. 04:53 ] @
uključi opciju da korisnici između sebe mogu slati mejlove preko boarda !
[ upit-nick @ 13.08.2007. 10:46 ] @
korisitm cms gpnuke usklopu kojeg je phpBB forum, pitanje je sljedece:
kako da preuzmem podatke o userima i njihove poruke i da ih prebacim u novoinstalirani samo forum phpBB?
[ ibro9801 @ 14.08.2007. 00:00 ] @
Citat:
Kako da ukinem ovaj tajmer, neko mi je nabio da je bilo 338 online, a nema šanse, pa da vratim na nulu- kako to da izvedem, e ovako mi je stanje:

Ukupan broj komentara naših članova je 298
Registrovani članovi 25
Najnoviji član foruma bojdo
Ukupno 2 korisnika online: 1 registrovan, 0 skriven, 1 gost [ Administrator ] [ Moderator ]
Najviše korisnika koji su istovremeno bili na forumu do sada bilo je 338 dana: 27 Jun 2007 04:20 am
Registrovani članovi trenutno na forumu: miletic

trazi 338 u mysql bazi, možeš i da exportuješ prvo i to promjeni u nula, svakako nemaš puno postova, da sad ne gledam po kodu
[ dragansar @ 05.09.2007. 16:43 ] @
U Backup Manager foruma mi pise : No backups available "Create Backup" feature is temporarily unavailable.Za sto dali zna neko?
I kako da uradum backup baze foruma (da napomenem da nemam pristup ftp serveru) Pozzzzz..
[ milettic @ 05.09.2007. 20:50 ] @
Kako da izbrišem, odnosno resetujem ovaj brojač na phpbb forumu???
Neko mi je nabio 338 članova odjednom, ja bi to skinuo na 5-6, kako ?

[ milettic @ 19.09.2007. 10:42 ] @
Odradio sam ovo gore preko php my admina!

Ali sad imam problem, srušio sam forum :(
Kako da vratim ako imam backup ali nemam ga na serveru, dali mogu instalirat novi na staru bazu ili šta???
[ zoran @ 08.10.2007. 21:42 ] @
instaliraj ponovo forum , zatim mu vrati bekap iz admin panela i sve će biti ponovo na mestu , osim -ako si radio modifikacije , njih nećeš imati , moraćeš ponovo da ih radiš.
[ anakin_solo @ 09.10.2007. 11:23 ] @
Molim vas za malu pomoc imam phpbb forum koji ne prikazuje potpise na kraju svake poruke (pritom sam u podesavanjima naglasio da zelim da prikazuje potpise). Sta da radim? Napomena, kada idem na prewiew post prikazuje potpis.

I drugo: kada pregledam neki topic ne pokazuje rangove ispred username-a (tacnije prikazuje specijalne, ali ne i obicne koje zavise od broja postova)
[ anakin_solo @ 09.10.2007. 11:24 ] @
Molim vas za malu pomoc imam phpbb forum koji ne prikazuje potpise na kraju svake poruke (pritom sam u podesavanjima naglasio da zelim da prikazuje potpise). Sta da radim? Napomena, kada idem na prewiew post prikazuje potpis.

I drugo: kada pregledam neki topic ne pokazuje rangove ispred username-a (tacnije prikazuje specijalne, ali ne i obicne koje zavise od broja postova)
[ zoran @ 10.10.2007. 01:52 ] @
eksperimentiši sa čekboksovima tamo gde si i postavljao rangove.
[ biggie5 @ 15.10.2007. 11:35 ] @
Ja bih hteo da pitam sledece, imam phpbb (free forum hosting) sada hocu da predjem na Vbulletin i zanima me da li mogu da iskoristim Phpbb-ovu bazu podataka za VB?
[ milettic @ 16.11.2007. 09:37 ] @
nemoj da izbrišeš, sigurno da može da se koristi, samo nađi negdje rešenje- ja ne znam.

Jel hoces i taj da instaličras na free gdje je sada phpbb? Pa postavi i probaj prilikom podešavanja da povežeš sa postojećom bazom phpbb-a ako uopšte znaš nešto onjoj, ako može - može, ako ne sačekaj savjet od nekog ko je stručniji od mene!
[ UrosBBR @ 05.12.2007. 18:20 ] @
Da li postoji free converter phpbb to vbulletin? Imam phpbb i hteo bi da prebacim na vbulletin ali zbog nekih karakteristika baza zahteva da se konvertuje...Da napomenem resenje lezi na siteu www.vbulletin.com ali meni treba neko drugo resenje...

Hvala
[ Rembrant @ 15.12.2007. 07:00 ] @
phpbb3 da li neko zna slucajno kako da podesim encoding da mi radi sa cirilicom na forumu... procitao sam dosta stvari na tu temu ali nigde ni1 konkretnog rjesenja!
[ Danilo Cvjeticanin @ 15.12.2007. 09:07 ] @
Zato sto je problem do tebe, kada si podigao phpbb forum, skinuo srpski jezik (srpski.lang) i kako treba prebacio u folder languages na forumu, aktivirao ga iz administracionog panela srpski jezik u ovom slucaju cirilica mora da radi i da bude vidljiva. Hocu da kazem, da nije do foruma, da nije do jezika koji si skinuo nego je problem do tebe.
[ webmaster1 @ 17.12.2007. 08:56 ] @
istina.... vec 6-7 meseci mi stoji trojka i sve radi valjano
[ Srdjan Prpa @ 19.12.2007. 23:39 ] @
De mogu da nadjem brojac poseta za phpbb ali portal stranicu evo i sajta http://www.djus.net/forum/portale.php

i de mogu da nadjem top 5 usera i neku statistiku za forum ?


Ja kad trazim ja trazim, hvala svima na pomoci :D
[ Danilo Cvjeticanin @ 20.12.2007. 21:31 ] @
www.phpbbhacks.com

Tu imas apsolutno sve sto ti treba, step by step instalacije itd.
[ Srdjan Prpa @ 20.12.2007. 21:42 ] @
znam za taj sajt i dosta sam stvari skino sa tog sajta ali ovo sto mi treba nema ili neradi ?
[ Vader @ 04.02.2008. 01:18 ] @
Prvo sam instalirao phpBB 3 u localhostu (XAMPP) i sve je proslo bez problema, kad to radim na serveru gdje imam hosting nakon unosa podataka za bazu izbacuje mi blank stranicu sa porukom


Fatal error: Trying to clone an uncloneable object of class mysqli in www/forum/includes/db/mysqli.php on line 43


zna li neko u čemu je problem?

Da li možda ima veze sa CHMOD podešavanjima? Da li trebam neke fajlove ili direktorije foruma prije instalacije podesiti na neku CHMOD vrijednost? Kod instaliranja na localhost nije bilo potrebe za tim i sve je radilo OK. Mislim i da sam probao cijeli "forum" folder staviti na 777 i opet nije radilo.
[ Danilo Cvjeticanin @ 04.02.2008. 10:21 ] @
Ti ne mozes da pokrenes instalaciju dok ne uradis chmod svih potrebnih fajlova i direktorijuma. Ne znam napamet koji su, ali kada pokrenes instalaciju dole imas spisak, zeleno znaci da je chmodovano a crveno da nije, svi koji su crveni njih chmodujes.
[ Vader @ 04.02.2008. 11:28 ] @
To je valjda ovo, uputstvo za phpBB CHMOD podešavanja

http://www.phpbb.com/kb/article/phpbb3-chmod-permissions/


sad sam to uradio ali opet dobijam istu poruku. Bude mi zeleno na prethodnom koraku instalacije za te direktorije, dakle OK je, ali dobijam onu gore poruku, a kod instalacije na localhost nista od toga nisam ni radio i sve je proslo OK

a ako glavni direktorij stavim da je 777 da li onda i svi poddirektoiji i fajlovi u njemu postaju 777?

ali kako god bilo istu poruku dobijam :(
[ Vader @ 04.02.2008. 11:41 ] @
Sad sam malo pogledao na Google oko ovog errora, ne razumijem se u php ali kaže ovako

When chosen mysqli in the first step of setting up 5.0 beta 2, if Zend 1 compatibility mode is on it gives a fatal error:
Trying to clone an uncloneable object of class mysqli in /path/to/drupal5.0/includes/install.mysqli.inc on line 36
This is a problem with PHP5 directive more than a Drupal bug, but setting an error handler will be a good idea.



When using Zend Compatibility Mode, you'll not be able to use MySQLi as you would like. Each time you try to create a new object you'll get:
"Fatal error: Trying to clone an uncloneable object of class mysqli in XXX".
In order to use the mysqli objects you'll need to deactivate Zend Compatibility mode before calling the connect procedure:

ini_set('zend.ze1_compatibility_mode', 0);
$mysqli = new mysqli(hostname,username,password,[database]);

** Issue happening under Unix and Windows OS.


Google search indicates that you need to disable zend.ze1_compatibility_mode in the PHP.INI file on the server generating the error.



http://php.interec.es/manual/en/function.mysqli-select-db.php
http://www.dmcinsights.com/phorum/read.php?13,24574,24586
http://drupal.org/node/101670


izgleda da je problem u nekakvom Zend Compatibility modu koji valjda treba deaktivirati, ako sam ja ovo dobro shvatio, s tim da instalacioni direktorij foruma nema fajl php.ini gdje bih to mogao čačkati


[ Vader @ 07.02.2008. 22:15 ] @
Ovako stoje stvari, na početku instalacije phpBB3 kod testiranja uslova za instalaciju mi kaže da mogu koristiti 3 tipa baza podataka, koje je našao na serveru:

MySQL with MySQLi Extension
MySQL
SQLite

ovaj problem koji sam gore opisao mi se pojavljuje samo ako odaberem "MySQL with MySQLi Extension", dok sa druga dva tipa baza uspije da se konektuje na bazu i instalacija može da se nastavi, što je malo čudno jer na prethodnom koraku detektuje i "MySQL with MySQLi Extension"

Zna li neko koja je razlika između MySQL i MySQL with MySQLi Extension?
Da li je hendikep, i kakav, ako umjesto MySQL with MySQLi Extension forum instaliram na MySQL bazu?

[ odma @ 21.02.2008. 07:41 ] @
Imam samo jedan problem.
ODJEDNOM bez ikakve intervencije (moje) prestao da radi forum phpbb2 i samo izbaci na ekranu broj 35.
U administraciju mogu da udjem.
Pomagajte!
[ Danilo Cvjeticanin @ 21.02.2008. 09:37 ] @
Kakav broj 35?
[ odma @ 22.02.2008. 06:52 ] @
Prazan ekran i umjesto sadrzaja na forumu stoji broj 35 i NISTA VISE.
Mozda je problem u nekakvoj registraciji? Evo linka http://pitanja.freehostia.com/phpbb2/

[Ovu poruku je menjao odma dana 22.02.2008. u 10:36 GMT+1]
[ odma @ 24.02.2008. 11:02 ] @
De pomozite ljudi, ako znate.
[ Srdjan Prpa @ 24.02.2008. 11:17 ] @
Pokusaj idnex.php fajl o5 da uplodujes!
[ Danilo Cvjeticanin @ 24.02.2008. 11:58 ] @
Ako imas ftp pristup, a verovatno imas. Obrisi ceo phpbb2 folder, ponovo uploaduj sve i pokreni instalaciju. TO 35 nikada u zivotu nisam video, jel samo ti imas pristup ftpu?
[ Vader @ 24.02.2008. 12:57 ] @
Imam ja pitanje za bekap baze (ako nešto znači imam phpBB3), može iz admin kontrol panela, a može preko phpMyAdmin. Koji način je bolji, sigurniji? Iz ACP-a je jednostavnije, ovamo preko phpMyAdmina i njegove export/import funkcije ima više opcija, pa ako nekom može da napiše šta i kako podesiti ako bi se išlo na taj način.
[ Danilo Cvjeticanin @ 24.02.2008. 13:30 ] @
Sve zavisi kolika ti je baza, ti iz ACP-a ne mozes vratiti bazu vecu od par mb. Ostalo sve iz phpmyadmina ili iz komandne linije.
[ Vader @ 24.02.2008. 14:03 ] @
Baza je zasad mala, forum je tek počeo, zanima me za ubuduće.
[ Danilo Cvjeticanin @ 24.02.2008. 16:40 ] @
Do par mb je najbolje raditi iz ACP-a, ubuduce ces koristiti phpMyAdmin. Kada dodje vreme prelistaj forum za resenje, govorilo se mnogo puta o tome, ako ne uspes da nadjes javi se ovde ili otvori novu temu.
[ Vader @ 24.02.2008. 17:31 ] @
Hvala za savjet.

Sad sam malo tražio po webu, našao sam ovo pa ako ti nije problem da samo baciš pogled i kažeš da li su to podešavanja koja trebam koristiti u phpMyAdminu, ili treba nešto promjeniti

http://www.inspireunderground.com/blog/?p=119

i

http://www.marshalrusty.com/ph...moving-database/phpmyadmin.jpg

[ Danilo Cvjeticanin @ 24.02.2008. 17:48 ] @
E bas to. Koliko sam primetio to je bas jednostavno objasnjeno, svako moze da razume.
[ Vader @ 24.02.2008. 18:15 ] @
Hvala :)
[ odma @ 26.02.2008. 11:15 ] @
Sve sam krenuo iz pocetka i valjda ce biti dobro.
Hvala!
[ odma @ 03.03.2008. 11:14 ] @
Da zavrsim.
Od kad sam stavio nemam problema (usput nisam ni znao da ih nemam) a razlog je sto mi je TEOl nekako pravio probleme. U isto vrijeme kad nisam mogao pristupiti svom forumu nisam ni mogao na ovaj forum :(.
Znaci sve je bilo u redu.
[ nekodrugi999 @ 06.03.2008. 01:22 ] @
Kako da napravim na forumu da mu niko ne moze pristupiti dok se ne registruje. Recimo sistem kao na bureku. Koliko sam primetio google ga moze indeksirati ali mu ja ne mogu pristupiti dok se ne ulogujem ili registrujem.
Trenutno koristim phpBB... mozda ce to biti sledece pitanje
[ milettic @ 06.03.2008. 07:19 ] @
Pokušavam da dodijelim rangove korisnika na phpbb forumu (Ver B 2.0.22 ) i dodam novi rang. Ali kad hocu da mi, na primjer, korisnik sa preko 1000 postova bude moderator, ja napišem naziv Moderator, Najmanji broj postova 1000 i čekiram "da" specijalan status
Kad spremim to i vratim se nazad na rangove taj moderator mi ima samo kosu crtu u sekciji "najmanji broj poruka"
Znači nešto ne fercera...

Zašto to?
Šta predstavlja specijalan status?
Dali je specijalan status jedino, znači iz običnih korisnika odmah u specijalan status ?


[Ovu poruku je menjao milettic dana 06.03.2008. u 08:45 GMT+1]
[ ecanikajo @ 06.03.2008. 07:24 ] @
Nisam koristio phpbb, ali sigurno ima u admin panelu opciju da zabranis gostima pregled foruma.
[ milettic @ 06.03.2008. 07:48 ] @
Citat:
ecanikajo: Nisam koristio phpbb, ali sigurno ima u admin panelu opciju da zabranis gostima pregled foruma.


Jel ovo odgovor na moj post?

Ma jok to, to sam napravio. Nego, želio bih da kad korisnici postuju više od 1000 poruka dobiju status moderatora a preko 2000 administratora!
[ milettic @ 06.03.2008. 08:32 ] @
Citat:
nekodrugi999: Kako da napravim na forumu da mu niko ne moze pristupiti dok se ne registruje. Recimo sistem kao na bureku. Koliko sam primetio google ga moze indeksirati ali mu ja ne mogu pristupiti dok se ne ulogujem ili registrujem.
Trenutno koristim phpBB... mozda ce to biti sledece pitanje


FORUMI > DOZVOLE I OVLAŠTENJA i tu podesiš, prosto i jednostavno.

P.S. Imaš i napredno tu da podesiš, ko može da vidi, čita, da postuje...
[ Danilo Cvjeticanin @ 06.03.2008. 09:42 ] @
@miletic

Zasto bi to tako uradio? Specijalan status ti nista ne znaci, samo ce pored svog usera imati neki natpis, npr moderator. Ti sam moras da napravis posebno za moderatore, posebno za super moderatore i administratore (to vec ima sve napravljeno). Moraces rucno da dodelis status moderatora/administratora, a ne kada predje 2000 da ga phpbb automatski da, to nije moguce.
[ nekodrugi999 @ 06.03.2008. 16:12 ] @
Citat:
milettic: FORUMI > DOZVOLE I OVLAŠTENJA i tu podesiš, prosto i jednostavno.

P.S. Imaš i napredno tu da podesiš, ko može da vidi, čita, da postuje...


Ali i dalje se vidi koliko ima postova. Stvar je u tome što je još potpuno prazan forum i ne znam kako dovesti ljude da se registruju.



Jos nesto .... postoji li nacin da se ubaci YouTube video na forum... unutar posta? Kad pejstujem Object kod on ostane u formi teksta...
[ Danilo Cvjeticanin @ 06.03.2008. 16:30 ] @
{youtube]http://www.youtube.com/snimak[/youtube]

Tako bi trebalo da moze. Ako ne, moras da nadjes mod za phpbb kako bi mogao ubacivati youtube snimke.
[ Vader @ 06.03.2008. 16:54 ] @
To se napravi preko "custom BB code"
[ milosparipovic @ 10.03.2008. 12:10 ] @
Jedno kratko pitanje
Postoji li mogucnost da dodam podkategoriju. Recimo na glavnoj strani foruma imam katogoriju gradovi a unutar nje svaki pojedinacan grad kao podkategoriju da bih osnovnu podelu na glavnoj strani rasteretio?
[ Danilo Cvjeticanin @ 10.03.2008. 15:55 ] @
Moguce je. Imas opciju za kreiranje podforuma u delu gde pravis forume. Ako je na srpskom onda pise "podforum" a ne engleskom "child forum" ili "sub forum".
[ dehi15697 @ 10.03.2008. 17:17 ] @
vreme na forumu je pofresno prikazano...kasni 5h
u podesavanju borda je dobro podeseno utc+1
i u profilima korisnika je podeseno dobro

da li neko zna u cemu je problem?
[ milosparipovic @ 10.03.2008. 18:02 ] @
Citat:
Danilo Cvjeticanin: Moguce je. Imas opciju za kreiranje podforuma u delu gde pravis forume. Ako je na srpskom onda pise "podforum" a ne engleskom "child forum" ili "sub forum".


Ja stvarno ove podforume ne vidim! Je li sigurno moguce u phpBB 2.0.22 to napraviti?
Od opcija u Forumi-Menadzment imam samo:
Izmeni Izbriši Pomeri gore Pomeri dole Ponovo sinhronizuj
Napravi novu kategoriju, napravi novi forum

a ako upisem ime u napravi novi forum dobijem formular samo sa
Naziv foruma
Opis
Kategorija - imam sam na izboru osnovne kategorije
Status foruma
Automatsko smanjivanje
[ Tiristor @ 10.03.2008. 19:19 ] @
U obicnom phpbb forumu ne postoji opcija za podforume. Ako zelis tu opciju moras instlairati mod za to, imas ga na linku http://mrzs.org/index.php?topic=791.0 nalazi se pri dnu :)
[ milettic @ 11.03.2008. 08:09 ] @
Citat:
milosparipovic: Ja stvarno ove podforume ne vidim! Je li sigurno ""
Izmeni Izbriši Pomeri gore Pomeri dole Ponovo sinhronizuj
Napravi novu kategoriju, napravi novi forum a ako upisem ime u napravi novi forum dobijem formular samo sa
Naziv foruma
Opis
Kategorija - imam sam na izboru osnovne kategorije
Status foruma
Automatsko smanjivanje


Kako nema, koji forum koristiš?

Evo ja sam preko cpanela instalirao phpbb , pogledaj www.cecavao.org/forum

Forumi su "SVE I SVAŠTA" , "DRUŽENJE, OVO-ONO" , "DRUŠTVO" , "KULTURA"... A svaki ovaj forum ima desetak podforuma



Ovdje je, na primjer, "KULTURA" forum a podforumi su "opšte teme" , "sport" itd...
[ Tiristor @ 11.03.2008. 17:32 ] @
To sto si ti naveo su kategrije, a ne podforumi
Znaci kategorija ti je Kultura
Forum Opste teme, sporta
a sada podforum bi ti bio da u okviru foruma sport imas recimo kosarka fubal ili sta vec hoces
[ uglavnom_bezopasni @ 12.03.2008. 10:02 ] @
Baza mi je dostigla 400000 poruka, a samim tim je porastao i search index na preko 13 miliona slogova i nekih 400MB, pa sam razmišljao da mu malo olakšam koristeći opciju search_stopwords.txt.

Da li je neko možda već pravio takav fajl sa najčešće korisćenim rečima u srpskom jeziku, ja sam gledao ali me uhvatila muka, treba smisliti bar par hiljada reči koje nisu bitne za pretragu, a koje služe da rečenica ima smisao, npr, da, ne, ali, u, a, neka, ide,...
[ Srdjan Prpa @ 15.03.2008. 11:18 ] @
Za forum phpbb3 kako mogu da suzim temu prosilver da mi nebude preko celog ekrana vec nekih 70% ?
[ Srdjan Prpa @ 17.03.2008. 10:42 ] @
Zar niko ne zna da uradi ovo ??
[ bobanex @ 30.03.2008. 23:07 ] @
Ja sam dodao phpbb code za youtube video pa bih da to podelim sa Vama.

[Ovu poruku je menjao bobanex dana 31.03.2008. u 00:26 GMT+1]
[ milettic @ 02.04.2008. 12:05 ] @
Moj phpbb forum je verzija 2.0.12 . Skoro sam geldao phpbb 3 verziju i mnogo mi se svidjela. Mogu li napraviti update postojećeg na novi. Napominjem da ni jednog dodatnog modula nisam instalirao, kao za pregled youtube-a ui sl. Znači izvorni mi je phpbb 2.0.12 i samo bi da nadogradim na verziju 3.

Ima li ko link sa tutorialom?

Hvala unaprijed!
[ Danilo Cvjeticanin @ 02.04.2008. 13:38 ] @
Jos bolje sto nemas dodatnih modova. Preko ovog linka sam najjednostavnije uradio upgrade.
http://www.wheelerc.com/blog/2007/07/16/upgrading-to-phpbb3/
[ nekodrugi999 @ 10.04.2008. 22:26 ] @
Selim forum phpbb2 na novi server pa ne znam kako to da izvedem. Da li je dovoljno da bazu eksportujem u fajl i na novom serveru da je ponovo importujem? Zadrzavam li tako sve postove, kategorije i clanove?
[ Danilo Cvjeticanin @ 10.04.2008. 22:54 ] @
Bas tako, jel planiras stari phpbb2 da prebacis na novi server koji ce isto biti phpbb2 ili mozda phpbb3? Uglavnom, export pa import.
[ nekodrugi999 @ 11.04.2008. 00:59 ] @
OK, hvala! Da, isto phpbb2 samo sto ce biti windows server a ne linux
[ Danilo Cvjeticanin @ 11.04.2008. 09:13 ] @
Svejedno je, samo pazi, export > import iz admin panela vazi samo ako baza nije veca od 2mb-a. Ako je veca, onda ces backup raditi iz komandne linije Linux-a ili phpmyadmin-a. U svakom slucaju se javi kada budes radio backup, nacemo neko resenje za tebe.
[ total89 @ 17.04.2008. 12:57 ] @
Kako mogu da nekom dozvolim da menja sve poruke na forumu ali da mu zabranim da ima pristup administracionom panelu?
Znaci da ne postavljam jednog korisnika da bude moderator za svaki podforum nego da bude ko admin samo da nema opciju "idi na administracioni panel".
[ Vader @ 17.04.2008. 14:08 ] @
Staviš ga za globalnog moderatora.
[ total89 @ 17.04.2008. 14:10 ] @
Gde je ta opcija? Nisam primetio da ima ta opcija na mom phpb2.
[ Vader @ 17.04.2008. 15:46 ] @
Ne znam za phpbb2, ima u phpbb3

Ako nema onda jednostavno stavi tu osobu kao moderatora na svim oblastima.
[ Tiristor @ 17.04.2008. 17:44 ] @
napravi grupu global moderatori ili kako vec hoces i postavi da ta grupa moze da moderise ceo forum, mozes da je postavis i kao skrivenu, da se ne vidi pored svakog foruma i ona samo koga hoces da postavis za globalnog moderatora, ubaci u grupu. To je najednostavnije ako hoces da ih ima vise i da se ne vide
[ dehi15697 @ 19.04.2008. 16:58 ] @
da li postoji neki mod koji daje mogucnost quick reply...
koristim phpbb3 3.0.0, mada planiram konverziju danas
[ Danilo Cvjeticanin @ 19.04.2008. 17:22 ] @
Samo pravi ovu temu.
http://www.phpbb.com/community...905&st=0&sk=t&sd=a
[ dehi15697 @ 19.04.2008. 18:00 ] @
Da li je neko isprobao?
[ marecare99 @ 04.05.2008. 23:30 ] @
Imam instaliran forum phpbb2. Pokusao sam da ga nadgradim sa portalom Integramod2 na sledeci nacin: kopirao sam fajlove u pod direktorijum, otvorio posebnu bazu i pod direktorijum, ali pri instalacije linkovo mi je osnovnu bazu. Kada sam primetio prekinuo sam instalaciju i sada nemam izlaz na forum. Prijavljuje mi gresku:

phpBB : Critical Error

Could not open Integra2 template config file

DEBUG MODE

Line : 503
File : functions.php


Odmah po prekidu instalacije obrisao sam i integra mod. Kako da ponovo povezem bazu sa instalacijom. Kopirao sam i default fajlove i forum, ali daje istu gresku. U eror.log fajlu mi prikazuje sledece:

[04-May-2008 11:36:17] PHP Warning: include(./includes/constants.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 185

[04-May-2008 11:36:17] PHP Warning: include(./includes/constants.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 185

[04-May-2008 11:36:17] PHP Warning: include() [<a href='function.include'>function.include</a>]: Failed opening './includes/constants.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/domicikl/public_html/common.php on line 185

[04-May-2008 11:36:17] PHP Warning: include(./includes/template.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 186

[04-May-2008 11:36:17] PHP Warning: include(./includes/template.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 186

[04-May-2008 11:36:17] PHP Warning: include() [<a href='function.include'>function.include</a>]: Failed opening './includes/template.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/domicikl/public_html/common.php on line 186

[04-May-2008 11:36:17] PHP Warning: include(./includes/sessions.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 187

[04-May-2008 11:36:17] PHP Warning: include(./includes/sessions.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 187

[04-May-2008 11:36:17] PHP Warning: include() [<a href='function.include'>function.include</a>]: Failed opening './includes/sessions.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/domicikl/public_html/common.php on line 187

[04-May-2008 11:36:17] PHP Warning: include(./includes/functions.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 189

[04-May-2008 11:36:17] PHP Warning: include(./includes/functions.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 189

[04-May-2008 11:36:17] PHP Warning: include() [<a href='function.include'>function.include</a>]: Failed opening './includes/functions.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/domicikl/public_html/common.php on line 189

[04-May-2008 11:36:17] PHP Warning: include(./includes/db.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 190

[04-May-2008 11:36:17] PHP Warning: include(./includes/db.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 190

[04-May-2008 11:36:17] PHP Warning: include() [<a href='function.include'>function.include</a>]: Failed opening './includes/db.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/domicikl/public_html/common.php on line 190

[04-May-2008 11:36:17] PHP Fatal error: Call to undefined function encode_ip() in /home/domicikl/public_html/common.php on line 204

[04-May-2008 11:36:29] PHP Warning: include(./includes/template.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 186

[04-May-2008 11:36:29] PHP Warning: include(./includes/template.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 186

[04-May-2008 11:36:29] PHP Warning: include() [<a href='function.include'>function.include</a>]: Failed opening './includes/template.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/domicikl/public_html/common.php on line 186

[04-May-2008 11:36:29] PHP Warning: include(./includes/sessions.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 187

[04-May-2008 11:36:29] PHP Warning: include(./includes/sessions.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 187

[04-May-2008 11:36:29] PHP Warning: include() [<a href='function.include'>function.include</a>]: Failed opening './includes/sessions.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/domicikl/public_html/common.php on line 187

[04-May-2008 11:36:29] PHP Fatal error: Call to undefined function session_pagestart() in /home/domicikl/public_html/index.php on line 31

[04-May-2008 11:36:32] PHP Warning: include(./includes/template.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 186

[04-May-2008 11:36:32] PHP Warning: include(./includes/template.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 186

[04-May-2008 11:36:32] PHP Warning: include() [<a href='function.include'>function.include</a>]: Failed opening './includes/template.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/domicikl/public_html/common.php on line 186

[04-May-2008 11:36:32] PHP Warning: include(./includes/sessions.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 187

[04-May-2008 11:36:32] PHP Warning: include(./includes/sessions.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 187

[04-May-2008 11:36:32] PHP Warning: include() [<a href='function.include'>function.include</a>]: Failed opening './includes/sessions.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/domicikl/public_html/common.php on line 187

[04-May-2008 11:36:32] PHP Fatal error: Call to undefined function session_pagestart() in /home/domicikl/public_html/index.php on line 31

[04-May-2008 11:36:49] PHP Warning: include(./includes/template.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 186

[04-May-2008 11:36:49] PHP Warning: include(./includes/template.php) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domicikl/public_html/common.php on line 186

[04-May-2008 11:36:49] PHP Warning: include() [<a href='function.include'>function.include</a>]: Failed opening './includes/template.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/domicikl/public_html/common.php on line 186

[04-May-2008 11:36:49] PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/domicikl/public_html/common.php:186) in /home/domicikl/public_html/includes/sessions.php on line 366

[04-May-2008 11:36:49] PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/domicikl/public_html/common.php:186) in /home/domicikl/public_html/includes/sessions.php on line 367

[04-May-2008 11:36:49] PHP Fatal error: Class 'Template' not found in /home/domicikl/public_html/includes/functions.php on line 494


Ocigledno je da je zapoceo samo povezivanje, ali nisam siguran da li mi je i osnovnu bazu podataka promenio. Ona postoji i dalje u svom obliku.

Molim vas da mi date savet, ako imate. Imam mnogo postova i ne bih zeleo da ih izgubim. Pozdrav i hvala.
[ bre @ 09.05.2008. 01:15 ] @
Da li postoji neka varijanta da saznam administratorski user i pass. Imam forum na disku ali nemam pristup?
[ Srdjan Prpa @ 09.05.2008. 09:09 ] @
Username mozes da vidis u bazi a svi passwordi su kriptovani tako da ih ne mozes videti
[ bre @ 11.05.2008. 18:09 ] @
Imam windows server i na njmu SQL server.
Probam da instaliram phpBB ali kad za tip baze izaberem SQL kaže mi da nemam ovlašćenja izaberem SQLite i instalacija prođe bez problema ali kada treba da se ulogujem dobijem grešku:

General Error
SQL ERROR [ sqlite ]
SQL logic error or missing database [1]
An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.

Nemam pojma o bazama, ali da li je moguće da kao administrator win servera nemam ovlašćenja za pristup SQL serveru.
[ Ironhide @ 14.05.2008. 09:27 ] @
Da li neko može da mi kaže odgovor na ovaj idiotski problem, a tiče se toga da ja kao founder i administrator foruma uopšte prvi član ne mogu da otvaram nove teme i odgovaram na postove.
Sećam se da sam to negde rešio na jednom drugom forumu, ali sada ne mogu da se setim a prešao sam uzduž i popreko dozovle i korisničke grupe...

Please help dva dana jurim ovo ne mogu da nadjem...

Hvala
[ total89 @ 16.05.2008. 11:45 ] @
Pozdrav!

Kada u guglu ukucam naziv neke teme koja je na mom phpbb2 forumu gugl mi izbaci u naslovu pretrage ime foruma, a ja bih hteo da pored imena foruma stoji i naziv te teme.

Primer:
Ukucam u guglu ovo i pise
[es] - phpBB TEMA... e sad ja recimo hocu da kada ukucam nesto sa mog foruma izbaci isto tako u naslovu prerage, a ne da mi izbacuje naziv mog foruma.
Ako neko moze da pomogne hvala!
[ darkos.vfx @ 19.05.2008. 10:37 ] @
Dolaskom novog phpBB3 nastadose i novi problemi, prilikom prelaska imao sam gubitke par korisnika (oko 10-15) i par postova (oko 30-40), ali pomirih se i sa tim ali evo problema sa kojim se ne moze pomiriti:
Imam verziju phpBB3 3.0.1 (trenutno najnovija)
i imam problem oko postavljanja/prikaza slika u postovima, znaci ono [img]url slike[/img] ne funkcionise, izbaci mi upozorenje " Pristup slici je nemoguć ili fajl nije ispravan. "
Fajl-url slike je 100% ispravan, pokusao sam sa najmanje 10 slika sa razlicitih sajtova!

Ako je neko imao problema sa ovim i resio ga, tu sam da poslusam savet:)

Hvala
[ Razumihin @ 19.05.2008. 22:40 ] @
Zdravo svima.
Evo posle jedno 5-6 sati pokusaja da uradim nesto nisam uspeo, pa rekoh da zatražim pomoć ako neko hoće da pomogne.
Napravio sam phpbb forum i postavio ga na sajt. Međutim ne mogu nikako da uspem da ga podesim da bude na srpskom. Evo šta sam uradio, pa ako neko zna gde je greška nek odgovori.
Skinuo sam phpbb instalaciju sa njihovog sajta. Instalirao i forum je proradio. Onda sam skinuo isto sa njihovog sajta prvi zipovani fajl languages packagesa. Prekopirao ceo u phpbb folder u direktorijum language. U ACP sam pod general configuration i promenio default language na srpski. Međutim posle submit nije na srpskom.
Znam da je nesto prosto, ali za amatere poput mene takve stvari su najteže.
Unapred hvala.
[ x-com @ 20.05.2008. 10:04 ] @
Citat:
Razumihin: Zdravo svima.
Evo posle jedno 5-6 sati pokusaja da uradim nesto nisam uspeo, pa rekoh da zatražim pomoć ako neko hoće da pomogne.
Napravio sam phpbb forum i postavio ga na sajt. Međutim ne mogu nikako da uspem da ga podesim da bude na srpskom. Evo šta sam uradio, pa ako neko zna gde je greška nek odgovori.
Skinuo sam phpbb instalaciju sa njihovog sajta. Instalirao i forum je proradio. Onda sam skinuo isto sa njihovog sajta prvi zipovani fajl languages packagesa. Prekopirao ceo u phpbb folder u direktorijum language. U ACP sam pod general configuration i promenio default language na srpski. Međutim posle submit nije na srpskom.
Znam da je nesto prosto, ali za amatere poput mene takve stvari su najteže.
Unapred hvala.


Ukoliko si forum instalirao na engleskom pa posle dodao srpski jezik, onda je tvoj profil podesen da koristi engleski jezik. Dakle, kada se prijavis kao Admin izmeni svoj profil i izaberi srpski jezik.
[ Razumihin @ 22.05.2008. 14:44 ] @
Pre svega hvala x-come.
Uspeo sam da podesim forum na srpskom. Evo sta je bio problem. Kada sam uradio ovo sto mi je x-com predlozio izaslo je obavestenje "critical error language pack is not installed". To mi je pomoglo da shvatim gde je greska. Naime, ja sam prvo instalirao phpbb2 forum i ubacio language pack koji sam nasao na www.phpbb.com. Medjutim izgleda da ovaj language pack radi samo za phpbb3, a ja sam imao phpb22 tako da kada sam skinuo instalaciju za phpbb3 i ubacio isti language pack forum je proradio i na srpskom. Poz.
[ total89 @ 22.05.2008. 19:52 ] @
Moze li mi neko dati odgovor na moje pitanje?
Hvala!
Citat:
total89: Pozdrav!

Kada u guglu ukucam naziv neke teme koja je na mom phpbb2 forumu gugl mi izbaci u naslovu pretrage ime foruma, a ja bih hteo da pored imena foruma stoji i naziv te teme.

Primer:
Ukucam u guglu ovo i pise
[es] - phpBB TEMA... e sad ja recimo hocu da kada ukucam nesto sa mog foruma izbaci isto tako u naslovu prerage, a ne da mi izbacuje naziv mog foruma.
Ako neko moze da pomogne hvala!
[ bsegic @ 26.05.2008. 12:59 ] @
Pozdrav,

Da li postoji neki tutorial kako se kreira MOD za admin panel za phpBB 2.0 ? Hteo bih da dodam jos nekoliko statstickih podataka.
[ Srdjan Prpa @ 30.05.2008. 01:46 ] @
Da li neko zna kako se zove mod da mi budu boje u legendi na korisnickim imenima kao sto je na slici ispod

http://img.skitch.com/20080228-qj5gau299fchd1x8ugbqgitne3.jpg


a ne da mi bude kao sto mi je trenutno na forumu www.djus.net/formm

?
[ Vtec @ 30.05.2008. 12:14 ] @
Imam problem sa bazom za phpBB, ako moze neko da mi pomogne nek se javi na PP?

Dakle, selim se sa jednog foruma i osnivam svoj. Bazu sam dobio i tu sad nastaje veliki problem.

Baza je phpBB2 sa dodatkom CH (Categories Hierarchy) i treba da se importuje u phpBB3 verziju 3.
[ sensei @ 31.05.2008. 13:42 ] @
Planiram preci sa phpbb2 foruma na phpbb3. Skinuo sam novi phpbb3, instalirao ga i podesio bosanski jezik. Kada napravim backup baze sa vec postojeceg (aktivnog) foruma phpbb2 i otvorim bazu u SQL-u u postovima mi ne prikazuje ispravno nase znakove (šđčćž) dok je na furumu sve u redu. TAkodjer kada tu bazu postavim na phpbb3 forum znakove ne prikazuje u redu. Kada pisem novi post i koristim znakove u njemu sve je u redu. Da li neko zna koji je razlog tome i sta trebam uraditi da bi to rijesio.
Hitno mi je.
Hvala puno
[ anon183642 @ 05.06.2008. 12:57 ] @
Bez problema sam instalirao phpBB 2.0.22, sve dok nisam hteo a se ulogujem, e tu su nastali problemi, kada ukucam username and password i kliknem na PRISTUPI on mi izda poruku da ne moze da pronadje stranicu, isto je i kod odjavljivanja i kod prijavljivanja za Admin panel.
Pretrazio sam detaljno ovu temu ali nisam nasao odgovor.
Unapred zahvalan.
[ pancevac2006 @ 08.06.2008. 10:08 ] @
Hteo bih da postavim phpBB forum pa ne zanimaju Vasa iskustva sa njim.
A najvise me zanima koje dodatke preporucujete da se instaliraju sa njim pod obavezno.

Takodje, da li postoji neki dodatak koji bi poboljsao SEO za forum.

Hvala svima na pomoci!
[ m.stojanov @ 08.06.2008. 10:37 ] @
Okej je phpBB skroz - ja ga koristim i zadovoljan sam. Ima dosta dodataka i veliki izbor tema.
Takodje mozes probati i SMF koji je takodje super i stalno izlaze updatovi.

Sto se tice dodataka - ni jedan nije neophodan, instalacija sadrzi sve neophodno za dobru stabilnost foruma, e sad ukoliko imas neku posebnu zelju da modifikujes nesto, onda ubacujes dodatke. ;)
[ serbian_boy @ 13.06.2008. 19:51 ] @
Ljudi kad instaliram srpski ili hrvatski jezik nece da mi ocita slova neka. evo pogledajte
Code:
http://www.flamingosifanclub.com/index.php
znaci poludeo sam
[ serbian_boy @ 13.06.2008. 22:00 ] @
Jel moze neko da mi pomogne?
[ webex @ 13.06.2008. 22:32 ] @
ovo ti pravi problem charset=windows-1250

koristi UTF-8 charset... ako me pitaš gde se menja, odgovor je nemam pojma :) protalaškaj po phpbb sajtu verovatno ima tamo...
[ serbian_boy @ 14.06.2008. 20:53 ] @
Jel moze neko da mi kaze kako da na phpBB2 stavim opciju da je obavezno pri registraciji upisati Lokaciju? i kako mogu da linkujem kad napravim novu kategoriju pa onda da se linkuje ime u kategoriji, da je ne otvara nego direcija na drugi sajt
[ m.stojanov @ 14.06.2008. 21:12 ] @
Odgovor na prvo pitanje mozes pronaci ovde, lepo je objasnjeno:

http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?p=4487455

A drugo pitanje ne razumem sta zelis da uradis.

[ serbian_boy @ 14.06.2008. 21:18 ] @
ovo drugo treba da izgleda ovako

[ serbian_boy @ 14.06.2008. 21:26 ] @
Onaj link sto si mi poslao je vezano sve za phpBB3 Ja imam phpBB2
[ serbian_boy @ 15.06.2008. 03:06 ] @
Jel zna neko?
[ serbian_boy @ 18.06.2008. 15:16 ] @
Ne mogu da udjem na contorl panel odmah me redirektuje na
Code:
http://www.phpbb.com/forum/login.php?redirect=admin/index.php&admin=1&sid=7997782c0d5422c73d5b87f72001a66f
i prilikom logovanja baci me na tu stranicu, jel neko zna u cemu je problem? u pitanju je phpbb2 2.0.23

[Ovu poruku je menjao serbian_boy dana 18.06.2008. u 16:27 GMT+1]
[ Aleksandar Trifunović @ 20.06.2008. 17:49 ] @
1. Ako npr. napravim moj forum preko phpBB ili nekog drugog, da li mogu nešto posle da uradim da to postane samo moj forum ? I naravno recite mi šta i kako.

2. Kako mogu napraviti ručno forum ? Znam za sajt, ali forum ne.

3. Nemam pristup bazi podataka i nikako ne mogu da prebacim na moj hosting i moj domen ovaj phpBB-ov forum ?

[ serbian_boy @ 20.06.2008. 23:16 ] @
To sam prepravio svuda u jeiku, ali opet isto
[ m.stojanov @ 21.06.2008. 01:28 ] @
1. To i jeste samo tvoj forum, samo sto nemas pristup control panelu ukoliko instaliras forum u tri poteza preko njihovog sajta. Ukoliko skines sve fajlove potrebne za forum, recimo odavde http://sourceforge.net/project...se_mirror=switch&testing=1 i uploadujes ih na tvoj hosting preko ftp-a, onda ces imati ono sto zelis.

2. Upravo kao sto sam napisao gore.
[ Topnik_15 @ 21.06.2008. 07:11 ] @
Zahvaljujem svima koji su mi pomogli pri instalaciji foruma!! e sad imam drugi problem, instalirao sam forum postavio ga i pravim prvu kategoriju pa forum ..i odem na board index i sad da napisem prvu temu , i nigdje onog new topic ili slicno....pogledajte!!


Nije mi jasno sve sam uradio kako ste rekli, jel zna tko u cemu je problem!!
[ m.stojanov @ 21.06.2008. 09:15 ] @
Proveri u postavkama tog foruma koji si napravio, najverovatnije si onemogucio pisanje u njemu.
[ Topnik_15 @ 21.06.2008. 10:12 ] @
Citat:
m.stojanov: Proveri u postavkama tog foruma koji si napravio, najverovatnije si onemogucio pisanje u njemu.


Nisam nista dirao ovo je screen shot odmah nakon napravljene prve kategorije i foruma!!! i unisao da napisem pravila, i ono nema nigdje new topic!!! cudno :) i pokusavao sam naci neke opcije od new topic i new post ali bezuspjesno!! Da li se je jos tko susreo sa ovakvim problemom, molim za pomoc!!:)
[ serbian_boy @ 21.06.2008. 18:46 ] @
Da li postoji neko ko je naisao na phpbb2 forum sa modovima, ali da nije na turskom,ceskom i ostalim gllupim jezicima
[ serbian_boy @ 28.06.2008. 15:58 ] @
Jel neko zna?
[ Danilo Cvjeticanin @ 28.06.2008. 16:17 ] @
Kakvim modovima?

Ovako nesto ?

http://www.phpbbhacks.com/
[ serbian_boy @ 28.06.2008. 17:18 ] @
DA Sa takvim kodovima ali da ne instaliram posebno i da nebi menjao nista, nego instaliram phpbb i dobijes te modove ne sve, ali neke
[ Danilo Cvjeticanin @ 28.06.2008. 18:16 ] @
http://www.makephpbb.com/


Citat:
Make phpBB hosting provider offers both
phpBB 2.0.22 and 3.0 with 44+ pre-installed mods.

Reliable free forums hosting since 2004 with 99.99% uptime.

Fast & Simple free bulletin boards hosting.

Unlimited members, postings, bandwidth free message boards hosting.
[ serbian_boy @ 28.06.2008. 19:37 ] @
Da ali ovo je free hosting to mi ne treba. treba mi skripta
[ Danilo Cvjeticanin @ 28.06.2008. 20:16 ] @
Cekaj,

ti hoces da instaliras forum na svoj hosting a koji ce vec imati instalirane i podesene modove? e pa majstore obrati se svetom Petru, mozda on ispunjava takve zelje.


Al posto sam dobro raspolozen evo ti link :)
http://www.clan-themes.co.uk/download-file-84.html (moras se registrovati na sajt) ili ces da se ja registrujem pa da ti ostavim direct link? :) salim se naravno, registruj se i skini to...

All Major PHPBB Forums hacks in 1 download


Over 70+ mods including...

V3 Arcade 3.02
V3 Game Pac
V3 Points adjust
Admin userlist v202
Attachment mod (latest version)
Bank mod 211
Bank Transactions
Birthday mod
Bookmark topics mod
Buddy List mod
Cash mod
full banners ads mod
html bbcode mod
country flags
state flags
Nuke Points
edit points
Shop 2.6
gender mod
Forum Statistics
forum messages
quick reply with quote v113
Global announcements
jail mod
lottery mod
NFL logos
Notifications mod
Online status mod
Print topics
Profile photo
Ranks mod
Rules/Editor mod
Smilies mod
Staff mod
Team logos
and more....
[ serbian_boy @ 28.06.2008. 22:47 ] @
Evo skinuo sam trebao sam da setam po sajtu pola sata da bi mi dao 100 poena. svasta ovo su samo modovi

[Ovu poruku je menjao serbian_boy dana 29.06.2008. u 00:22 GMT+1]
[ serbian_boy @ 29.06.2008. 21:27 ] @
Jel zna neko kako se postavljaju teme i pod teme u phpbb3 ja postavim ali nece da izbaci
[ dehi15697 @ 29.06.2008. 23:33 ] @
podesi dozvole foruma
[ serbian_boy @ 30.06.2008. 11:42 ] @
Jel mi mozes reci samo gde se to podesava
[ dehi15697 @ 30.06.2008. 13:29 ] @
u administracionom panelu, imas dva nacina u delu sa dozvolama ili tu gde si pravio categoruje i forum imas opciju izmeniti pa sacuvaj i onda te salje na podesavanje dozvola. Ako ne uspes postavicu ti neke screenshoots
[ serbian_boy @ 30.06.2008. 16:09 ] @
Bio bih ti zahvalan za te screanshotove. ili ako imas camtasia studio program pa da snimsis kako radis step by step i posaljes mi kao AVI. hvala ti
[ serbian_boy @ 03.07.2008. 19:02 ] @
Ljudi imam veliki proble. imao sam forum phpbb2 predzadnju verziju i posle smo nadogradili na zadnju phpbb2 to jes 2.0.23 problem je u bazi, sve smo uradili ali nece da je vrati. baza je teska oko 7 mb. u samam php my adminu dozvoljeno je samo 2mb uploada, inace kad uplodujem preko foruma cekam jedno 10 minuta da bi mi rekao da nije ni jedan falj prebacen. sta da radim pomozite mi
[ cedomirovic @ 04.07.2008. 23:40 ] @
Pozdrav svima prvi put pisem na ovom forumu ali dosta vremena provodim uz ES, pa se nadam da cu dobiti odgovor:


Ovo je moj forum http://www.thebestforum.co.cc ali imam jedan problem ubacio sam srspki jezik ali FAQ nece da mi radi
ne znam zasto pa ako bi neko bio ljubazan da mi posalje fajl help_faq.php i da ga ja samo ubacim...

Unapred hvala !!!!!!!!!

mozete da mi posaljete na cedomirovic88@yahoo.com
[ serbian_boy @ 04.07.2008. 23:50 ] @
Ako nekom treba phpbb2 2.0.23 sa svim instaliranim modovima neka mi pise na PM
[ jovica888 @ 05.07.2008. 03:42 ] @
To sto mi se desilo i nije neki problem koliko je moja greska

Negde sam stavio banere (tj u neki fajl na serveru) i sad ne mogu da ih pronadjem
Inace baneri (cetiri komada) mi stoje odmah ispod posvete

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FiSubIce v 0.5 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne
I ovde su baneri

Pogledao sam u dosta fajlova nije ni overal_footer ni simple_footer

Ne znam. Molim vas pomoc mi jako treba jer ima jedan sajt koji je promenio likaciju a ja i dalje linkujem na staru adresu jer ne znam gde da editujem HTML

Pozz i hvala svima
[ bobanex @ 05.07.2008. 23:47 ] @
Valjda imas backup tih fajlova pa uradi search i nadji odgovarajuci fajl.
[ jovica888 @ 06.07.2008. 03:31 ] @
Pazi ovako

Otvorio sam neki fajl ( a taj fajl i trazim) i u njega ubacio 4 HTML koda od 4 banera i sad ne znam koji je to fajl.
E da li postoji neki program sa kojim buh mogao da pretrazujem unutar fajlova

Znaci ukucam rec a on meni ne pretrazuje imena fajlova vec trazi po njihovom sadrzaju?
[ feroc1ty @ 06.07.2008. 03:46 ] @
Najbolje bi ti bilo da otvoris index ili gde se vec prikazuje i da vidis odakle se includuje ta reklama.
[ jovica888 @ 06.07.2008. 04:16 ] @
znaci ne mogu da nadjem nikako

Evo ko hoce evo mu moj index.php pa neka pogleda

Code:
http://rapidshare.com/files/127491608/index.php.html


i

evo ga index u html-u onako kako ga browser "vidi" (da sad ne bih ovde reklamirao forum)

Code:
http://rapidshare.com/files/127492405/index.php.html


Upitanju je PHPBB 2 Przemo a trazeni banner je Srbijazemljaheroja/Top lista Ta top lista je "pukla" i ja sad linkujem na stranicu koja ne postoji a ne znam gde sam stavio taj baner. ostala tri banera ne bih ni sklanjao odatle

molim vas. dva dana nisam spavao :( nabacivao sam filmove na forum

[Ovu poruku je menjao jovica888 dana 06.07.2008. u 18:51 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao jovica888 dana 06.07.2008. u 18:53 GMT+1]
[ Aleksandar Trifunović @ 09.07.2008. 05:06 ] @
Šta trebam da radim da bih uploadovao phpBB forum na moj free hosting?
Nadam se da ćete da mi napišete ili postaviti neki link ako ima poruka ka ovome.

Pozdrav.
[ m.stojanov @ 09.07.2008. 12:40 ] @
Pa treba da skines instalaciju tog foruma:

-za phpBB odavde: http://www.phpbb.com/downloads/
-a za SMF odavde: http://www.simplemachines.org/download/


I taj upakovan fajl koji si dobio lepo uploadujes na free hosting, raspakujes i pokrenes instalaciju tog foruma tako sto ces da ukucas u browser:

tvojdomen/folder_gde_je_instalacija_foruma_na_serveru

Krenuce veoma jednostavna instalacija iz nekoliko stupnjeva, potrebno je da znas ime, korisnicko i sifru baze i to je to. ;)
[ Aleksandar Trifunović @ 09.07.2008. 19:44 ] @
m.stojanov

Pomozite: http://www.elitesecurity.org/t329410-0#1997579

Hvala.
[ serbian_boy @ 10.07.2008. 00:50 ] @
Ne stoji to u indexu nego pogledaj tempaltes/subsilver/overall_footer.tpl ili ako je na vrhu templates/subsilver/overall_header.tpl i na kraju pogledaj ovde templates/subsilver/index_body.tpl
[ PilotAMG @ 10.07.2008. 01:23 ] @
I ja trazim bas takvo nesto! Koristim phpBB 3.0.1 forum www.cakaniimajeni.co.cc/forum i interesuje me kako da zabranim pristum temam i download linkovima ne registrovanim korisnicima???
[ PilotAMG @ 10.07.2008. 01:31 ] @
Ovako...postavio sam pitanje vec na par mjesta i napravio novu temu u Web razvoj...jer nisam nasao bio ovu.
Treba mi da na www.cakaniimajeni.co.cc/forum sakrijem linkove za download i pristup temama za neregistrovane korisnike! Kako da to izvedem, jel mi treba neki plug in, ili neka druga fora?
Sve linkove sam kodirao [CODE ].... a negdje sam citao da treba i [hide ]....
Moze li neko da mi pomogne?
Hvala unaprijed. Mnogo mi znaci.
[ PilotAMG @ 10.07.2008. 01:40 ] @
Resio sam problem...a evo da podjelim i sa drugima ovde je sve objasnjeno u detalje
http://www.tacktech.com/pub/phpbb-mods/hide-www.mod
Pozdrav
[ serbian_boy @ 15.07.2008. 00:31 ] @
Jel neko ima dobar CAPTCHA za phpbb2.0.23
[ serbian_boy @ 17.07.2008. 20:07 ] @
Jel neko zna kako mogu da zabranim da korisnik brise svoj post ili da ga izemnjuje na phpbb2
[ Luka Skrbic @ 21.07.2008. 12:53 ] @
Samo sto ce to kod tebe Alexandre trajati ceo dan...
[ serbian_boy @ 08.08.2008. 21:04 ] @
Jel moze neko da mi kaze koji je mod, za forum da su obavezna 2 posta i onda se vidi link, a do tada stoji slika? saznao sam da se mod zove HIDE tag e sad me interesuje da li ima za phpbb2
[ pehlivana @ 13.08.2008. 23:46 ] @
Molim vas zna li netko na koji način i kako, gdje i šta da radim da postavim ajax chat zip...na forum php bb...

Unaprijed hvala na odgovorima...

a da nisam expert nikakav....
[ Jorgovan88 @ 14.08.2008. 02:16 ] @
Zanima me da li je neko ikada koristio ovaj mod za phpbb2 i cemu on zapravo sluzi?

Ja njega kad instaliram pojavi mi se u footeru link koji vodi ka jednoj stranici na kojoj se (bar je to slucaj kod mene) nalazi 239115 reci i svaka rec vodi ka nekoj mojoj temi ali u nekim slucajevima vide se samo neke crte

Mozete li mi malo vise objasniti i ako moze neki primer kako to treba da izgleda jer ne znam da li sam dobro instalirao.

Hvala
[ serbian_boy @ 14.08.2008. 22:51 ] @
Jel verzija phpBB Shoutbox 1.0
[ serbian_boy @ 14.08.2008. 22:52 ] @
Jel neko zna kako se zove mod koji mi na phpbb2 pokazuje last user naprimer da stoje oni koji su bili pre 5-10 minuta?



I da li postoji kolekcija modova za esymod instalaciju?
[ serbian_boy @ 16.08.2008. 23:02 ] @
Pozdrav svima. kako mogu da izvedem ovu stvar. imao sam jedan backup sa phpbb3 kome je istekao domen i host. uzeo sam drugi domen i host sad zelim da uradim povratak baze. da li treba nesto da menajm u backup fajlu? hvala
[ Getsbi @ 17.08.2008. 07:27 ] @
Verovatno treba promeniti putanju do novog hosta i baze koja je sad na drugom mestu (možda i na drugom serveru). Ali ovo je pitanje više za neki Web forum.
[ serbian_boy @ 17.08.2008. 13:50 ] @
Da znam postavio bih na neki forum ali ne mogu naci. inace na onom je bio server Database server: MySQL 4.1.22-max-log
[ serbian_boy @ 21.08.2008. 00:47 ] @
Jel zna neko kako da izvucem samo korisnike iz phpbb3 foruma?
[ gimlibl @ 02.09.2008. 09:01 ] @
Od kada sam prebacio site i forum na novi domen, neradi mi opcija da te zapamti na forumu, da nemoras svaki put kad pristupis sa istog racunara da se ponovo logujes, iako oznacim box da me zapamti... Help?
[ AsFreedom @ 10.09.2008. 17:14 ] @
imam neki template php07 i ubacim ga u folder styles gdje su i default
templaty ali kad odem na Admin CPanel Forum nema ništa
[ Srdjan Prpa @ 10.09.2008. 17:21 ] @
Koja je verzija foruma phpbb2 ili phpbb3
[ AsFreedom @ 10.09.2008. 17:47 ] @
instaliro sam srpski phpBB ali i dalje mi je engleski defaultni
a instaliran je srpski šta dalje

[Ovu poruku je menjao AsFreedom dana 11.09.2008. u 14:07 GMT+1]
[ AsFreedom @ 11.09.2008. 15:54 ] @
ima free hosting na awardspace i na forumu phpBB 3.0.2 sam kreiro
novu kategoriju ali ta ista kategorija se ne vidi na Boardu

a kategorija koja je defaultna znači došla sa forumom se može mijenjat

da li su upitanju permisije ili je upitanju awardspace

[Ovu poruku je menjao AsFreedom dana 11.09.2008. u 17:14 GMT+1]
[ AsFreedom @ 12.09.2008. 11:41 ] @
nije moguce da ovde niko ne zna

ljudi imam instaliran phpBB 3.0.2 forum na awardspace i s ve je u redu kad
kreiram forum,podforum on mi sve to prikazuje na boardu ali kad kreiram
kategoriju nje nema na boardu

čak sam probo i na forumotion.com gdje dobijem gotov phpBB3 forum ali i tamo kad
kreiram kategoriju nje nema na boardu

ajte ljudi pomozite nije valjda neko teško pitanje ima neka zakačka

evo ja sam postavio test forum na http://forumphpbb-test.awardspace.com pa nek neko uđe u admin i nek proba postavit
novu kategoriju i unutar nje forum.Ja sam pokušava i nisam uspio

Username: admin
Password: a17t29bx

vozdra

[Ovu poruku je menjao AsFreedom dana 12.09.2008. u 13:24 GMT+1]
[ AsFreedom @ 12.09.2008. 12:25 ] @
nije moguce da ovde niko ne zna

ljudi imam instaliran phpBB 3.0.2 forum na awardspace i s ve je u redu kad
kreiram forum,podforum on mi sve to prikazuje na boardu ali kad kreiram
kategoriju nje nema na boardu

čak sam probo i na forumotion.com gdje dobijem gotov phpBB3 forum ali i tamo kad
kreiram kategoriju nje nema na boardu

ajte ljudi pomozite nije valjda neko teško pitanje ima neka zakačka

evo ja sam postavio test forum na http://forumphpbb-test.awardspace.com pa nek neko uđe u admin i nek proba postavit
novu kategoriju i unutar nje forum.Ja sam pokušava i nisam uspio

Username: admin
Password: a17t29bx

vozdra
[ AsFreedom @ 12.09.2008. 13:00 ] @
molim vas nek nko ovde napiše korak po korak kako se kreira kategorija na forumu phpBB
[ AsFreedom @ 12.09.2008. 13:01 ] @
molim vas nek nko ovde napiše korak po korak kako se kreira kategorija na forumu phpBB
[ stankons @ 12.09.2008. 13:42 ] @
Ako ti niko ne odgovori, igraj se sa pravima pristupa... Ne znam napamet, ali koliko se secam meni je preko toga proradilo, nemam vremena da ti dajem detaljnija uputstva...

[ ka5an @ 14.09.2008. 14:01 ] @
Admin sam na jednom forumu,i imam problem sa phpBB2,naime;
Nigde u administrativnom panelu nemam ponudu za postavljanje/otvaranje "prozora za brze odgovore"!?!
Šta da radim?
[ kbajko @ 15.09.2008. 19:11 ] @
Odgovor:
Uloguj se u forum sa svojim passwordom i onda udji u Administration Control Panel---pa u forum -----onda create new forum a posle toga odredi tj set Permissions i tu je tvoj problem.Nisi napravio dozvole za nikoga a to je lako i bitno. Evo napravio sam ti jedan forum sa zmajco tajco pa pogledaj.Znaci sve je u pravima a to se radi kada napravis forum i pise na kraju set permission.
[ gary.m @ 22.09.2008. 10:38 ] @
Pozzz svima.

Prvo pitanje, imam neki interni forum phpbb3 u mreži i imam problem oko attachment-a tj. ne mogu da prikačim velike fajlove.

Išao sam u php.ini i tu sam sve vrednosti povećao. Sada npr. mogu postavi attachment nešto malo veće od 100 mb, medjutim kada želim da postavim film recimo, kada završi upload filma samo kaže da je završio, nestane forum i samo bude bela strana. Kada odem u files, taj fajl postoji od 700 mb ali neće nikako da mi se pojavi strana da ga je zakačio.
Čitao sam na drugim forumima da baš i nije on namenjen za takve stvari ali me interesuje da li neko možda zna kako bi mogao da rešim ovaj problem.

Drugo pitanje, u istom forumu kada stavljam flash nikako ne mogu da dobijem komandu za play, stop i sound na toj flaš animaciji?

Bio bi veoma zahvalan ako mi neko pomogne.
Unared hvala.

[Ovu poruku je menjao gary.m dana 22.09.2008. u 14:26 GMT+1]
[ bojan 79 @ 23.09.2008. 00:56 ] @
Citat:
kbajko: Odgovor:
Uloguj se u forum sa svojim passwordom i onda udji u Administration Control Panel---pa u forum -----onda create new forum a posle toga odredi tj set Permissions i tu je tvoj problem.Nisi napravio dozvole za nikoga a to je lako i bitno. Evo napravio sam ti jedan forum sa zmajco tajco pa pogledaj.Znaci sve je u pravima a to se radi kada napravis forum i pise na kraju set permission.


kbajko hvala ti na ovom objasnjenju.

[Ovu poruku je menjao bojan 79 dana 23.09.2008. u 17:44 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao bojan 79 dana 23.09.2008. u 17:44 GMT+1]
[ PilotAMG @ 26.09.2008. 01:47 ] @
Imam forum phpbb3 i izbrisali mi ga sa hosta slucajno, kao i bazu. Sada je problem sto mi nisu vratili forum, samo bazu! A ja ne znam kako da napravim backup te baze! Kad uradim EXPORT dodje mi baza 15MB, i ne mogu da je postujem na hostu!
Ali nekako sam uspio da vratim neku raniju bazu. Ali ne znam kako da u forumu podesim, povracaj (restore) baze??? Kako da vratim na forum sve kao sto je bilo, najlakse?
Molim Vas za pomoc, jer mi bas treba! Izgupio sam skoro 4000 postova i 25 korisnika!

U pitanju je www.cakaniimajeni.co.cc/forum
[ Tornado_Spirit @ 27.09.2008. 14:52 ] @
Kako da sakrijem linkove od neregistrovanih korisnika na forumu ??? Mozda postoji owa teme, al me je mrzelo da je trazim ! Izvinjavam se u tom slucaju !
[ kobra699 @ 28.09.2008. 14:48 ] @
Pitanje,da li neko zna da li ima neki mod za PhpBB3,koji omogucava korisnicima da uplojduju pesme na sajt,i na istom slusaju i postavljaju u postovima,posto nema mogucnost da slikovno objasnim sta me interesuje nadam se da sam ipak koliko toliko bio jasan u pitanju,hvala na svakoj pomoci ili savetu :).


P.S (Pronasao sam mod koji bi trebalo da je to "auto_mp3_for_PHPBB",kada je prijateljica pokusala da instalira,ispalo je da je phpBB2,verzija,postoji li ovaj mod za phpBB3 verziju?)
[ kobra699 @ 28.09.2008. 15:27 ] @
Citat:
Tornado_Spirit: Kako da sakrijem linkove od neregistrovanih korisnika na forumu ??? Mozda postoji owa teme, al me je mrzelo da je trazim ! Izvinjavam se u tom slucaju !


Mislim da se jos nisam navikao na ovaj sistem pisanja poruka,nadam se da mi se nece zameriti :),odgovor na pitanje bi mozda bio u dozvolama forma :)
[ gocias @ 07.10.2008. 22:01 ] @
pozdrav,

kako postavljati reklame u konkretno phpbb3

tipa slike ili google adsense?

hvala unaprjed

p.s. reklame bi postavljo u npr

zaglavlju, u donjem djelu i mozda u jos nekim podforumima.
[ gocias @ 13.10.2008. 15:22 ] @
Dal je moguce da niko ne zna kako ubacivati reklame i banere u phpbb???
[ milorad @ 18.10.2008. 07:22 ] @
kako da iskrivim slova u mom forumu ono pri registraciji da se upisu ...e hteo bih jos vise da budu necitkija .....captcha ..ceo forum je na srpskom verzija phpbb2
ako neko zna gde se to nalazi pa cu ja sam to ...samo da znam gde se nalazi captcha srpski
[ Ivosevic Djordje @ 23.10.2008. 18:11 ] @
Na forumu mi premestile kategorije i podforumi u njima.Imali neko ideju kako da vratim forum na srato stanje(nisam beckapovo)
[ worthy @ 27.10.2008. 02:05 ] @
Ima li neko resenje za hide links za 3.02 ver ?
[ intruder @ 04.11.2008. 13:48 ] @
Citat:
milorad: kako da iskrivim slova u mom forumu ono pri registraciji da se upisu ...e hteo bih jos vise da budu necitkija .....captcha ..ceo forum je na srpskom verzija phpbb2
ako neko zna gde se to nalazi pa cu ja sam to ...samo da znam gde se nalazi captcha srpski


Ja imam verziju phpbb3, ne znam da li su ista podesavanja posto 2-ku nisam koristio, ali mozes da probas. Ne znam da li mozes da menjas sam font koji se pojavljuje na slici, da stavis Italic, Bold itd... ali mozes npr vertikalne i horizontalne linije koje se pojavljuju na samoj slici da menjas, da napravis da budu redje, cesce, pa da na taj nacin ne bude jako citko.

U Administracionom Kontrolon Panelu ides na Generalno i tu pronadjes opciju Podesavanja vizuelnih potvrda. U tim podesavanjima postoje 2 opcije, prva je GD CAPTCHA nivo šuma x-ose i preko nje podesavas horizontalne linije, sto manju vrednost stavis, npr ukucas 1, linije ce biti gusce tj. cesce. Druga opcija je GD CAPTCHA nivo šuma y-ose i preko nje podesavas vertikalne linije, a isto vazi, sto manju vrednost stavis, npr opet 1, vertikalne linije ce biti gusce ili ti cesce. Kad menjas vrednosti mozes tu direktno pogledati kako to izgleda preko dugmeta Pregled pa kad namestis kako ti se svidja, onda snimi.

Nadam se da sam pomogao, probaj pa vidi, sta drugo da kazem, nadam se samo da su ista podesavanja kao i u 3-ci.
[ intruder @ 04.11.2008. 14:18 ] @
Citat:
gocias: pozdrav,

kako postavljati reklame u konkretno phpbb3

tipa slike ili google adsense?

hvala unaprjed

p.s. reklame bi postavljo u npr

zaglavlju, u donjem djelu i mozda u jos nekim podforumima.



Mozes postavljati banere i reklame u phpbb3 forumu, tako sto ces izmeniti tacnije ubaciti dodatni kod u vec postojeci HTML kod Stila foruma. Ja sam na taj nacin ubacio, medjutim to sto sam ja uradio odrzava se na celokupni Header i Footer foruma, tacnije odredjeni Stil foruma. Sto znaci da koji god forum ili pod forum otvoris, ili otvoris neki Topic (temu) da procitas uvek ce se u Headeru ili Footeru prikazivati baneri i reklame. Najvaznije je da tu izmenu kodova moras raditi za svaki Stil posebno ukoliko ih imas vise, ubaciti dodatni HTML kod u originalni kod stila. E sad nadam se da znas HTML jezik, ukoliko ti to nije poznato, tesko da ces moci nesto da uradis sam na ovaj nacin.

Postoje i drugacije opcije, da ne moras da cackas HTML kod, vec preko odredjenih MOD-ova za phpbb3 da ubacujes reklame, u tom slucaju koliko sam ja video mozes da ubacis reklamu ili baner kao post. Znaci sa strane posta se nece videti profil korisnika koji ga je ubacio, vec u tom okviru za poruku (post) ce biti samo reklama koju ti ubacis izmedju ostalih poruka. Mislim cak da u zavisnosti od MOD-a moze da se podesava i koliko cesto da se ubacuju reklame izmedju poruka, ali nemoj me drzati za rec, posto se sa tim nisam igrao tako da mozda ovo nije 100% tacno, ali mozes proveriti na zvanicnom phpbb forumu, ustvari i bolje je da proveris tamo i potrazis sta te interesuje.


Ako zelis da ubacis banere preko HTML koda, kazi, pa cu ti reci gde se u podesavanjima nalaze opcije za izmenu HTML koda stila. Nadam se da sam ti bar nekako pomogao...
[ intruder @ 04.11.2008. 14:45 ] @
Citat:
Tornado_Spirit: Kako da sakrijem linkove od neregistrovanih korisnika na forumu ??? Mozda postoji owa teme, al me je mrzelo da je trazim ! Izvinjavam se u tom slucaju !


Ja nisam video tacno podesavanje za goste ili ne registrovane korisnike da im se zabrani da vide linkove na forumu. Moze im se zabraniti da skidaju attachment-e. Medjutim to nije to sto tebi treba, mozda da potrazis na phpbb forumu MOD koji to mozda moze.

Nacin koji mozda tebi moze da koristi je da gostima zabranis da vide ceo forum ili samo odredjeni forum-podforum u kojem se postuju linkovi. Postoji i opcija za zabranu citanja celog foruma ili odredjenog foruma-podforuma pa mozda na taj nacin da ne mogu da vide linkove. Sve u svemu, fora je u podesavanju dozvola foruma za grupe (Groups’ forum permissions), pa tamo mozes za svaki forum ili podforum da odredis sta tacno koja grupa clanova moze da radi. Pokusaj, isprobaj pa vidi sta ti najbolje koristi.
[ Brain raider @ 11.11.2008. 17:59 ] @
Kako se instalira phpbb3

pokusavam da ga instaliram kao 2.0.1.7
ali posle promene CHMOD-a config.php faila u 666
U IE8 dobijam poruku







Code:

IISPassword
The page cannot be displayed  
There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed. It is most likely that configuration files for this url are corrupted.  

--------------------------------------------------------------------------------

Please try the following:

Click the Refresh button, or try again later. 
Open the icnet.rs home page, and then look for links to the information you want. 
If you believe you should be able to view this directory or page, please contact the Web site administrator by using the e-mail address or phone number listed on the icnet.rs home page. 
HTTP Error 500
IISPassword for Internet Information Services 
--------------------------------------------------------------------------------
» IISPassword Info  








[ sunce_ljubavi @ 11.11.2008. 21:37 ] @
da li bi neko mogao da mi pomogne?napravila sam na free phpbb3 forum,ali nikako nemogu podforum i kategoriju da napravim,jednostavno nece da pokaze na pocetnoj,a u admin panel pokazuje da je uradjeno kako treba,pa ako bi neko mogao da mi pomogne,da objasni kako to da napravim,ili ako imate neki tutorijal da mi date svejednoHVALA UNAAPRED
[ intruder @ 13.11.2008. 16:16 ] @
Citat:
sunce_ljubavi: da li bi neko mogao da mi pomogne?napravila sam na free phpbb3 forum,ali nikako nemogu podforum i kategoriju da napravim,jednostavno nece da pokaze na pocetnoj,a u admin panel pokazuje da je uradjeno kako treba,pa ako bi neko mogao da mi pomogne,da objasni kako to da napravim,ili ako imate neki tutorijal da mi date svejednoHVALA UNAAPRED


Mislim da je o tome vec bilo reci u ovoj temi. Stvar je u Grupnim dozvolama foruma, znaci treba za svaku grupu korisnika (Administratori, Super-Global Moderatori, Users, Guests) odrediti dozvole za odredjenu kategoriju, forum ili podforum. Posto po defaultu nije podeseno da cak ni Admin foruma moze odmah da ih vidi, mora se to odraditi. E sad da pokusam da objasnim kako to da uradis.

Moguce je odraditi na 2 nacina, mozes prvo napraviti sve kategorije, forume i podforume i onda podesiti dozvole, mada ti ja tako ne bih preporucio jer ti oduzima vise vremena i vise imas zezancije sa tim. Drugi nacin je da napravis prvo jednu kategoriju i onda kad krenes da pravis druge kategorije, forume ili podforume, samo da u opcijama podesis da preuzme dozvole i podesavanja iz kategorije u kojoj si sve vec podesila i to je laksi nacin. Pokusacu da ti objasnim oba nacina, pa ti vidi...


Prvi nacin - Ukoliko si vec napravila sve kategorije, forume ili podforume

Kad udjes u Admin Panel, klikni na tab Forums. Medju opcijama pronadji Group's forum permissions. Sa desne strane ces dobiti da odaberes grupu korisnika za koju zelis da odredis dozvole. Izaberes grupu, npr Administrators, posto je prvo tebi bitno da ti vidis kako to izgleda i kliknes na Submit. Sad dobijas nove opcije. Izaberes kategoriju, forum ili podforum za koji zelis da odredis dozvole, mada imas i opciju na dnu All Forums, da odmah dobijes podesavanja za sve kategorije, forume i podforume, i mislim da je tako bolje odraditi, jer ce ti puno vremena trebati ako krenes jedno po jedno da sredjujes. Znaci selektujes All Forums opciju i kliknes Submit. Izlistace ti sve forume (ovako cu ubuduce pisati da ne bih svaki put pisao - kategorija, forum i podforum- pa cisto da znas da se odnosi na sve). Prva opcija Select type ti daje mogucnost da odaberes koju vrstu dozvola ces da podesavas. Imas Forum Permissions i Moderators Permissions.

Forum Permissions ti omogucava da odredis da li ce korisnicka grupa, tacnije svaki korisnik u odredjenoj korisnickoj grupi, moci da vidi forum, da pise nove teme i postove, da otvara poll-ove ili ti glasanje, da menja, brise svoje postove ili teme, da stavlja ikonice za novu temu u tom forumu itd....uostalom videces sve opcije pa ces se verujem snaci sta koja radi i bice ti jasnije sta sam hteo reci, a pretpostavljam da znas engleski :)

Druga opcija Moderators Permissions ti omogucava da odredis moderatorske dozvole, kao sto su da korisnik koji je moderator za taj forum odobrava sve teme i postove ostalih korisnika u tom forumu, da ih brise, da zakljuca (close), da pomera teme itd. Sve u svemu, moderatorska opcija daje mogucnost onome ko je postavljen za moderatora odredjenog foruma sta moze da radi sa svim temama i postovima ostalih korisnika. Jednom recju da odrzava odredjeni forum.

Idemo dalje, kad odredis za koju opciju hoces da odredis dozvole, mozes da pristupis samom podesavanju dozvola. Pod opcijom Role su ti vec ponudjene odredjene grupe dozvola (Read only access, Limited access itd...), pa mozes samo da odaberes zeljenu. Da bi videla sta koja opcija dozvoljava ili sta koja opcija omogucava i da bi imala bolju preglednost nad dozvolama, klikni opciju sa desne strane Advanced Permissions. Ukoliko ti ne odgovara ni jedna ponudjena grupa dozvola, npr htela bi da promenis pojedinacnu dozvolu kao sto je u odeljku Post - Can see forum opcija, mozes to uraditi tako sto ces sama menjati i podesavati koja opcija je dozvoljena a koju ces da zabranis, pa ne moras odabrati ni jednu ponudjenu grupu dozvola, nego sama podesis sve opcije kad kliknes na Advanced Permissions, i naravno kad podesis opcije snimis na Apply Permissions. Nadam se da ces razumeti ovo bar malo da ti omoguci da se snadjes :)

Primetices kad kliknes na opciju Advanced Permissions, kad ti se otvore sva detaljna podesavanja, da se ispod, pored drugih foruma pojavljuje mali kvadratic koji mozes da selektujes. To ti omogucava da selektujes sve ostale forume i da na njih kopiras sve dozvole, tacnije opcije koje si podesila u prvom forumu da se kopiraju na sve ostale koji su selektovani, kako ne bi za svaki morala sve ispocetka da podesavas. Znaci podesis dozvole za jedan forum, selektujes ostale forume i odradis Apply Permissions i olla, svim forumima su podesene dozvole kakve si ti podesila u prvom forumu. Ovo se odnosi i na opcije Forum Permissions i na Moderators Permissions, u zavisnosti koju opciju odaberes u pocetku. Znaj da ces morati posebno ovaj postupak da uradis za Forum Permissions, i posebno za Moderators Permissions na gore opisan nacin.

E da, da ti napomenem, da ces isto tako, sve gore navedeno, morati ispocetka da podesavas za svaku grupu korisnika, znaci odradis sve za Administrators, pa onda ides ispocetka za Global Moderators, pa dalje za Users i Guests.....


Drugi nacin - po meni brzi i laksi, ako nisi napravila kategorije, forume ili podforume

Napravis jednu kategoriju, pa onda ides na opciju Group's forum permissions, izaberes korisnicku grupu npr. Administrators, odaberes kategoriju koju si napravila, kliknes Submit i dobijes podesavanja i podesis ih kao sto sam u prvom nacinu opisao:
"od - Kad udjes u Admin Panel, klikni na tab Forums........
do - nego sama podesis sve opcije kad kliknes na Advanced Permissions, i naravno kad podesis opcije snimis na Apply Permissions "

Kad podesis i snimis sve dozvole i podesavanja za sve korisnicke grupe (Administrators, Global Moderators, Users,...) mozes da nastavis sa pravljenjem ostalih kategorije, foruma i podforuma. Kad budes pravila sledecu kategoriju, forum ili podforum, a vidim da znas da napravis, ono na sta moras da pazis i da uradis je sledece: u koracima pravljenja novog foruma, posle upisanog imena foruma i kliktanja na dugme Create New Forum, otvara se prozor sa opcijama za podesavanje tog foruma. Tu je caka koja ce ti pomoci da kopiras na svaki novi forum (kategoriju, forum ili podforum) koji pravis dozvole koje si odredila za prvu kategoriju koju si napravila i za nju podesila dozvole. Pod opcijom Copy permissions from: odaberi tu prvu kategoriju, inace po defaultu stoji -Do not copy forum permissions- i to je to, skraceni postupak. Podesi sve ostale opcije u tom prozoru kako zelis, i posle toga ostaje ti samo da kliknes na Submit dugme :). Ovim postupkom si pri pravljenje novog foruma, kopirala sve dozvole za korisnicke grupe koje si ti vec podesila po tvojoj zelji u prvoj kategoriji, na novi forum i nema zezanja i mucenja sa podesavanjem dozvola za svaki posebno kao sto sam opisao u prvom nacinu.


Bogami ovo je bilo dugacko, mozda nije sve skroz najjasnije, moguce da te nesto buni i da neki delovi teksta izgledaju zamumuljeno i komplikovano, ali zato sam tu ako negde zaskripi. Probaj pa javi sta si uradila i pitaj da ti razjasnim ako ti nesto nije jasno :)
[ icce @ 14.11.2008. 14:27 ] @
E imam jedno pitanje za sve vas...uglavnom radi se o ovom forumu http://www.jabuka.tv/forum/phpBB3/index.php
Zanima me kako na naslovnicu stranice (www.jabuka.tv) staviti 10 zadnji komentirani tema?

Hvala Vam puno!
[ PilotAMG @ 14.11.2008. 19:21 ] @
Pozdrav svima...
Interesuje me da li je moguce ubaciti Hvala dugme na dru svakog posta? I na koji nacin to da uradim?
Hvala unaprijed na odgovoru
[ Brain raider @ 15.11.2008. 23:05 ] @
Ima li voljnih da pomognu oko instalacije ovog foruma???
[ PilotAMG @ 16.11.2008. 00:14 ] @
Sta ti treba pomoc? Pomocu ti koliko mogu, a mislim da oko instalacije mogu sve...
[ Brain raider @ 16.11.2008. 12:52 ] @
pokusavam da ga instaliram kao 2.0.1.7
ali posle promene CHMOD-a config.php faila u 666
U IE8 dobijam poruku









IISPassword
The page cannot be displayed
There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed. It is most likely that configuration files for this url are corrupted.

--------------------------------------------------------------------------------

Please try the following:

Click the Refresh button, or try again later.
Open the icnet.rs home page, and then look for links to the information you want.
If you believe you should be able to view this directory or page, please contact the Web site administrator by using the e-mail address or phone number listed on the icnet.rs home page.
HTTP Error 500
IISPassword for Internet Information Services
--------------------------------------------------------------------------------
» IISPassword Info




[code]
[ icce @ 16.11.2008. 14:33 ] @
Ljudi i meni treba jedna mala pomoć...uglavnom, kako povećati broj postova po stranici u jenoj temi? npr. sa 10 na 25 il više??? hvala unaprijed!
[ intruder @ 17.11.2008. 00:06 ] @
Admin panel >> General opcija Post Settings i nacices Posts per page pa menjaj broj :), a mozes da podesis i broj Topica(tema) na jednoj stranici, opcija Topics per page
[ icce @ 17.11.2008. 10:03 ] @
e hvala ti puno!
[ milettic @ 01.12.2008. 21:03 ] @
Kako podesiti adsense reklame da su vidljive između ili u postovima gostima na forumu a registrovanim članovima da se ne prikazuju, ako me razumijete, Znači da kad gost dođe na forum da su ubačene reklame između nekih ili svih postova a kad se loguje kao član da nema nigdje reklame... hvala majstori!
[ sumadinac032 @ 03.12.2008. 15:02 ] @
Potrebna mi je pomoc oko pravljenja foruma, znam da instaliram phpbb forum i da menjam stilove, ali mi je potrebna pomoc oko nabavljanja i instalacije dodataka. Potreban mi je dodatak za postavljanje pocetne strane foruma gde ce se nalaziti vesti, dodatak koji belezi zadnje aktivne teme i dodatak za anketu.
Takodje ako neko zna kako da se na vrhu foruma iznad board linka ubaci slika i kako da se u link board dodaju linkovi za druge sajtove.
Unapred hvala na svakoj vrsti pomoci.
[ Pkt @ 19.12.2008. 00:32 ] @
Kako ubaciti novi stil u PhpBB forum

Instalirao sam forum na placeni hosting i skinuo sa nekih sajtova
gotove stilove i ubacio u folder styles na serveru. To sam procitao u
nekoj od tema ovde na forumu da treba tako i da frum nakon sto se
logujem u AKP prepozna novoubacene stilove i izlista mi ih. Medjutim,
moj forum kao da ne vidi te stilove koje sam ubacio vec ima samo ona
dva osnovna stila i pise da je instalacija stilova isključena. Šta
znači to isključena? Da li zbog toga ne vidim stilove koje sam ubacio i
kako onda da uključim instalaciju.

Hvala
[ Yamahaf @ 23.12.2008. 11:31 ] @
Prebacivanje kompletnog foruma na drugu lokaciju znam, zanima me ako na jednoj lokaciji imam verziju 3.0.2 a na drugoj lokaciji instaliram novi 3.0.4, kako samo da prenesem teme, clanove tj. najbitnije delove, da ne prebacujem kompletan
forum?
[ Tiristor @ 23.12.2008. 12:00 ] @
Pa samo prebaci delove baye koji ti trebaju, tabele. Ako bude greske posto je jedan 0.2, a drugi 0.4, onda nadogradi i onaj 0.2 na 0.4 i ne bi trebalo da ima problema, mada ne bi trebalo ni ovako da bude :)
[ Yamahaf @ 23.12.2008. 16:57 ] @
Mislim da ce biti problema, ajde veceras pokusavam, instaliran je 3.0.4 uspesno, e sada jos importovati bazu.Sta selektovati od tabela, nesto mi ovo ne izgleda najbolje ali probacu.

Jos nesto nisam video recimo onaj update package 3.0.0 to 3.0.4, da li to znaci da moram prvo da na dogradim na 3.0.2 pa tek onda na 3.0.4
[ Yamahaf @ 23.12.2008. 20:09 ] @
Evo usppeo sam, celu bazu sam kopirao tj export-import iz php my admin
imao sam problem zbog verzije foruma koju sam u medjuvremenu doveo na 3.0.4
Ali sada imam pitanjce br. 2

imam 2 foruma, rade svaki ima svoju bazu ftp nalog i sl.
jedan je na www.mojsajt.com a drugi www.mojsajt.com/forum2
e sada provalio sam da ne mogu istovremeno da budem ulogovan na 2 foruma,
mozda je banalno pitanje ali me zanima u cemu je problem.

Hvala
[ PilotAMG @ 30.12.2008. 10:01 ] @
Treba mi pomoć oko baze i back up-a!

Ovako promjenio sam host i uzeo sa staroga backup ali taj backup mi je 4.5MB i svaki put mi kaze da je prevelik da ne mogu da ga uploadujem na host!!! Kako da bekapujem furum ako ne mogu uopste da uploadujem bekap???

Hvala unaprijed na odgovoru
[ Predrag Gajic @ 30.12.2008. 21:47 ] @
Uradi pomoću bigdump(http://www.ozerov.de/bigdump.php)

[ PilotAMG @ 30.12.2008. 23:21 ] @
Citat:


Nije to problem...problem je kako uploadovati bacu koja je 4.5MB! I ja je backup-ujem pomocu bigdump-a ali ne mogu da je uploadujem na host!

Pa me interesuje kako to da uradim?
[ Milan Gligorijevic @ 31.12.2008. 12:07 ] @
Uploaduješ kao i sve ostalo što kačiš na sajt. Bigdump iskoristiš samo za restore baze, a ne i za upload fajla.
[ PilotAMG @ 31.12.2008. 14:47 ] @
Ne moze se uploadovati....sve ide normalno ali kad zavrsi onda ga nema! Mogu da uploadujem samo dokumente manje od 4MB a vece ne!
Kako to izvesti...
[ DzoA @ 07.01.2009. 00:53 ] @
Lupam glavu evo skoro dva sata oko gluposti. Ne znam kako da mi u forumu recimo "muzika tv film" budu prikazane sve teme iz podforuma muzika, podforuma TV i podforuma film...

Sigurno postoji jednostavno resenje, pokusao sam i sa pretragom ali mi ne ide bas najbolje...
[ Pkt @ 13.01.2009. 19:48 ] @
Ljudi treba mi razjaŠnjenje nekih stvari vezanih za podešavanje phpBB foruma. Naime, hteo sam da promenim sliku koja će biti korišćena kao pozadina u styleshhet.css fajlu za body selektor. Sliku sam uploadovao na server (to sve trenutno probam na localhostu), i delimično radi. Zapravo, slika koja je bila se izgubi i prikaže se podrazumevana boja pozadine kao vrednost background-color svojstva u okiviru body selektora, ali mi se ne prikaže nova slika. Isto tako ne mogu da promenim vrednosti za boje koje su definisane konkretnim css fajlovima konretne teme. Ovaj problem mi se javlja kod novih tema/stilova koje su rađene tako da se layout postavlja pomoću DIV tagova a ne pomoću tabela. Kod ovih novih tema postoji glavni stylesheet.css fajl koji unutar sebe importuje pojedinačne css fajlove common.css i tako dalje.

Ja kontam da je možda problem zato što se koristi template engine. E pošto ja ne znam kako se barata pomoću template engina pitam vas da mi razjasnite i date neke naznake bar ili link ka nekom sažetom objašnjenju ili tutorijalu.


I još jedno pitanje.

Kada hoću da ubacim google aDSense reklamu da se prikazuje u nekom delu foruma (recimo u hederu ili unutar svake poruke) gde treba da postavim kood koji sam dobio od googla? Da li se taj kood ubaciuje u fajlove koji imaju ekstenziju .html i koji su u stvari templejti ili gde?

Hajde malo mi rasterajte ovu maglu da mogu malo bolje da vidim. Pozdrav i hvala.
[ worthy @ 20.01.2009. 09:14 ] @
Citat:
PilotAMG: Ne moze se uploadovati....sve ide normalno ali kad zavrsi onda ga nema! Mogu da uploadujem samo dokumente manje od 4MB a vece ne!
Kako to izvesti...


Podeli bazu na 2 spakovana fajla po recimo 3mb pa je odpakuj na hostu.
[ CODE @ 22.01.2009. 00:47 ] @
Ovo mi ispishe kada zelim da instaliram moj forum


Ne mogu da se povežem na bazu, pogledajte poruku o grešci ispod
Access denied for user 'administrator'@'localhost' (using password: YES)


Shta da radim ? Kako da mu dam put do baze, kako da je kreiram ???
[ worthy @ 25.01.2009. 14:03 ] @
Preporučio bih ti da koristiš pretragu i naći ćeš to što te zanima.
[ DzoA @ 25.01.2009. 18:18 ] @
Citat:
CODE: Ovo mi ispishe kada zelim da instaliram moj forum


Ne mogu da se povežem na bazu, pogledajte poruku o grešci ispod
Access denied for user 'administrator'@'localhost' (using password: YES)


Shta da radim ? Kako da mu dam put do baze, kako da je kreiram ???


Ne trebas nista da instaliras. Obrisi install direktorijum a folder config.php edituj i popuni kako treba ;)

Code:

<?php
// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file
// Do not change anything in this file!
$dbms = 'mysql';
$dbhost = 'localhost';
$dbport = '3306';
$dbname = '';
$dbuser = '';
$dbpasswd = '';
$table_prefix = 'phpbb_';
$acm_type = 'file';
$load_extensions = '';

@define('PHPBB_INSTALLED', true);
// @define('DEBUG', true);
// @define('DEBUG_EXTRA', true);
?>


Ovako to izgleda kod mene, naravno sifra baze user i ime moje baze sam obrisao ;)
Ovo je sve u slucaju da ti imas vec bazu i zelis da instaliras ponovo forum...

PS. Moj form je phpBB3 v3.0.4 - za ostale verzije ne znam, verovatno je isto...
[ mima_cool @ 07.02.2009. 20:22 ] @
Kako u phpBB3 forumu podesiti da kad korisnici postavljaju linkove da im se taj link otvori u novom prozoru? Kako smanjiti slike koje je vec neko postavio na forum (probala sam u opciji gde editujem post, ali tu nisam videla da moze)?
[ serbian_boy @ 13.02.2009. 15:37 ] @
Da li neko zna kako da promenim poziciju avatara na phpbb3, nasao sam neka uputstva ali ne mogu da nadjem to sto oni traze.
[ Aleksandar_013 @ 13.02.2009. 16:43 ] @
serbian_boy

Kako mislis da promenis poziciju avatra?
Nisam te bas najbolje razumeo, ako moze malo jasnije?
[ serbian_boy @ 14.02.2009. 21:10 ] @
Pa na phpbb3 se nalazi avatar u zavisnosti od teme na desnu stranu! sad postoji uputstvo na engleskom ali mi nije jasno jer nikako ne mogu da nadjem to sto oni traze.
evo uputstva ali ja ne mogu da nadjem ovo sto traze


[ Aleksandar_013 @ 15.02.2009. 12:09 ] @
probaj u content.css

putanja
\styles\prosilver\theme\content.css
[ havana @ 23.02.2009. 14:42 ] @
Evo ukratko da vas pitam, ja sam pocetnik u ovome.
Jedva sam uspela da postavim skriptu phpbb3 na server, sada je ok, ali ne svigja mi se dizajn, pa sam htela novi styles, vidim ima puno za download, i uzela sam jedan styles Glass i u njemu ima 6 styles u razne boje, i sad ne znam kako da to stavim na moj forum, koja je procedura, ako moze neko da mi malo pojasni , ali cekor po cekor, da bi mogla shvatit, jer sam pocetnik.

Hvala puno svima koji bi mi ukazali pomoc. Nestrplivo vas cekam.

Pozdrav.
[ Yamahaf @ 24.02.2009. 10:35 ] @
Prekopiras fajl tj template u direktorijum Styles, onda odes u admin panel ili ACP i pod stavko styles/styles pojavice se ima stila koji si ubacila npr. Glass, kliknes na njega i aktiviras ga ili imas opciju activate, namestis da bude kao default template i to je to.
[ Yamahaf @ 24.02.2009. 10:39 ] @
Ja sada imam drugi problem, imam 2 baze, u direktorijumu foruma sam ubacio forum2 direktorijum kao neki beckup.

E sada gosti ne mogu da vide forum, ispisuje "This board has no forums". Forum je radio oko god dana i sve je bilo kako treba, gosti su mogli da listaju forum a sada ne mogu, proverio sam sve "premissions" i ostale stavke koje sam nalazio po netu i sve je OK, ali gosti i dalje ne vide forum dok ostali imaju normalan pristup.

Sad me interesuje da li ove 2 baze i 2 foruma imaju neki konflikt ili ja ne znam neku caku
[ serbian_boy @ 24.02.2009. 14:02 ] @
Ja jos uvek nisam resio ovo sa avatarom da ga prebacim levo, ako neko zna...HVALA
[ Yamahaf @ 27.02.2009. 13:17 ] @
resio problem, naime u grupi Guests treba da bude Anonymus user, ako ga izbrisete kao i ja gosti nece moci da vide forum, tako da samo ga vratite i to je to.
[ salesn @ 03.03.2009. 23:41 ] @
Drugovi imam problem u vezi phpbb3.0.4 foruma koga sam skoro postavio na svoj hosting. Sve lepo radi ali ne uspevam da aktiviram opciju editovanja posta. Takođe, stalno moram da se prijavljujem (na svakih 5 min) što me nervira. Na forumu imam aktiviran skyblue stil od skoro ali isti problem imam i sa ostalim stilovima. Na koji način mogu ovo da rešim?
[ DzoA @ 04.03.2009. 00:19 ] @
Isti problem imam oko logovanja (ako ti je za utehu). Mozda je to verovatno problem do same verzije... Ako neko nesto zna...
[ salesn @ 04.03.2009. 01:35 ] @
Da, ali i u phpbb 3.0.2 i u phpbb 3.0.4 se javlja isti problem. Nema šta sve nisam probao i ne vredi. Mora da ima neka caka.
[ salesn @ 04.03.2009. 19:37 ] @
Imam još jedan problem, bilo da se radi o admin panelu ili kada korisnik želi da pošalje poruku pojavljuje se poruke "Prosleđena forma nije ispravna. Pokušajte ponovo". tek iz drugog puta se poruka može poslati, a ja kao administrator bilo šta da želim podesiti u AKP moram iz drugog puta da to uradim. Zna li neko u čemu je problem?
[ Yamahaf @ 05.03.2009. 10:47 ] @
Jesi radio update sa 3.0.2 na 3.0.4 ili si stavio odmah 3.0.4?
Sta ti tacno ispisuje, mislim na engleskom ili ti je phpbb na srpskom, nekako me buni ovaj srpski?
I jos nesto, jesu ti iste verzije skinova sa verzijom foruma?
Kako ti se na default skinu, silver ili prosilver to sve odrazava, ima li promene?

P.S Ja kada sam menjao skin nisam obratio paznju na verzije, sve lepo sljakalo dok mi nije stigao mail od potencijalnog korisnika kako ne moze da se registruje, pogledam a ono fali komplet dugme register.Updejtovao forum i to je to.
[ salesn @ 05.03.2009. 14:48 ] @
Radio sam update sa 3.0.2 na 3.0.4. Koristim srpski jezički paket i stil skyblue koga sam skinuo sa phbb3styles, a za koji piše da je predviđen za verziju phpbb3.0.4. Probam na prosilver, takođe ne radi, a na subsilver čak se izgubi opcija za početak nove teme.
Medjutim, kada koristim engleski sve radi, a kada su mi uključena (oba jezika) takođe sve radi. Ipak je samo do jezičkog paketa, sad sam ustanovio.

Imam još jedan manji problemčić koji mi trenutno zadaje mnogo veću muku, kada želim da pošaljem post, ispiše mi poruku crvenim slovima /neispravna forma, pokušjate ponovo/, nakon čega ponovo kliknem na pošalji i tek tada postavim post. To mi se dešava čak i u AKP, sve moram iz drugog puta (klika)da postavim. U čemu bi mogao biti problem?
[ Yamahaf @ 06.03.2009. 12:08 ] @
ufff, vec prevazilazi moje znanje, sta drugo osim phpbb forum ili knowledge base.
I ja sam imao problema sa srpkim i na kraju sam ga skinuo.
[ salesn @ 06.03.2009. 16:27 ] @
Evo u čemu je bio problem. U AKP pod opcijom system>ACP>slučajno sam obrisao stavku mods (modovi), uporedim sa drugim forumom,vidim grešku i napravim mod ACP_CAT_DOT_MODS, sačuvam, obrišem keš, osvežim stil i sad sve radi normalno. Još jedino opciju automatskog prijavljivanja nisam osposobio nego stalno moram da se prijavljujem na forum. Hvala na sugestiji oko jezika, srpski definitivno zeza rad phpbb foruma.
[ peca512 @ 16.03.2009. 00:33 ] @
kako da brisem topice koji je neki drugi moderator ili admin napisao(napravio)???
treba da sredim jedan stari forum pa sam se yaustavio kod ovog problema...
bio bih veoma zahvalan ako bi neko mogao da mi pomogne...
[ Yamahaf @ 16.03.2009. 09:52 ] @
Koja prava imas na forumu, admin ili moderator.
Ako imas prava moderatora mozes da brises i menjas postove ali to opet zavisi kako je admin regulisao, do koje mere je pustio moderatorima da menjaju forum.
[ peca512 @ 16.03.2009. 20:38 ] @
admin sam... full admin!!:D sve mogu... ali me muci to premestanje i brisanje starih topica.. nemam ono malo x koje se vidi kada ja napravim neki topic i jedino tada mogu da brisem...
[ Yamahaf @ 18.03.2009. 12:52 ] @
Vrlo jednostavno, kada si na forumu i u odredjenom podforumu imas opciju "Moderator Control Panel", kada udjes u nju tu imas da biras sta hoces da radis sa postovima, temama, userima....i sl.

Jel imas tu opciju, tako je kod mene. Phpbb 3.0.0.4
[ salesn @ 23.03.2009. 22:51 ] @
E sad, to je i kod mene bio problem dok sam koristio srpski jezik za forum. Prelaskom na english stvari su se normalizovale. Pojavili su se potrebni dugmići za edit posta, quote tj.citat... i još par njih. Preporuka je da koristiš engleski jezik i sve ćeš videti kao administrator što do sad nisi video. Pa ako ti ne odgovara možeš ponovo vratiti na srpski. Mogu još samo da napomenem da sam nešto eksperimentisao i uspeo da aktivacijom oba jezička paketa namestim da mi sve bude u redu i da forum bude na srpskom a dugmići za edit, citat, brisanje...itd budu na svom mestu. Jedini problem je što je forum pre login-a na engeskom, a kada se uloguješ, skoro sve prelazi na srpski jezik.
[ mayaNBGD @ 24.03.2009. 00:53 ] @
pozdrav drugari, imam problem veliki.... i lutala po netu i nadjem vas....
naime, hocu da otvorim svoj forum i skinula sam phpBB 3.0.4 i prebacila na server
jedva uradim instalaciju i kad sam sve zavrsila nemogu da otvorim forum...
evo slike sta mi izbacuje kad idem na pocetnu stranu... ne znam kako da resim ovo vec 2 dana....




[ stankons @ 24.03.2009. 07:45 ] @
Da li ti server ima bazu? Ako ima da li sigurna da si dala dobre parametre za bazu?
[ PilotAMG @ 24.03.2009. 09:37 ] @
Po slici bih zakljucio da nisi unjela isprvne podatke za bazu! Kada dodjes do unosenja podataka vezanih za bazu, sta napises? Kako popunis polj?
[ mayaNBGD @ 24.03.2009. 13:36 ] @
da, server ima bazu... i napravila sam bazu na serveru i ubacila je u polje kad san popunjavala
instalaciju... medjutim nije nikako htelo da mi odradi instalaciju kad mu napisem da je MYSQL..
kad mu zadam da je sqlite onda je presao na sledeci korak i do kraja odradio instalaciju kako treba...
a i port sam lupila 80 jer nisam znala koji da upisem.... evo kako mi izgleda config. fajl....

<?php
// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file
// Do not change anything in this file!
$dbms = 'sqlite';
$dbhost = 'localhost';
$dbport = '80';
$dbname = 'fees0_3207169_phpbb_db';
$dbuser = '******';
$dbpasswd = '******';
$table_prefix = 'phpbb_';
$acm_type = 'file';
$load_extensions = '';

@define('PHPBB_INSTALLED', true);
// @define('DEBUG', true);
// @define('DEBUG_EXTRA', true);
?>



a evo slike baze u cpanelu

[ PilotAMG @ 24.03.2009. 13:46 ] @
Ovo sam oznaci da nisi popunila kao treba....

<?php
// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file
// Do not change anything in this file!
$dbms = 'mysql';
$dbhost = 'OVDJE TREBA DA PISE TVOJ SERVER!!! koji ti je dat u Vista panelu da sesne strane!';
$dbport = 'OVO NE TREBA';
$dbname = 'fees0_3207169_phpbb_db';
$dbuser = '******';
$dbpasswd = '******';
$table_prefix = 'phpbb_';
$acm_type = 'file';
$load_extensions = '';

@define('PHPBB_INSTALLED', true);
// @define('DEBUG', true);
// @define('DEBUG_EXTRA', true);
?>


Kada si instalirala forum nisi unosila MySQL host name : sql302.fee15.com (ovo je primjer)

Moras od pocetka instalirati forum....
[ mayaNBGD @ 24.03.2009. 14:32 ] @
ok... nije problem da ga instaliram ponovo ali kako da opet dodjem do pocetne sranice u instalaciji???
jel dovoljno da ponovo ubacim na server samo install direktorijum ili moram opet ceo forun da uploadujem na server??
[ salesn @ 24.03.2009. 15:18 ] @
Da, ponovo ubaciš samo install direktorijum i pokreneš instalaciju. Nije potrebno da kopiraš ponovo sve, stim što ti na config modovi moraju biti ispravno podešeni kao što si prvi put isto to uradila. Ukoliko si ispravno popunila parametre baze i opet ti ne ide, onda pogledaj rešenje koje sam ti poslao u privatnoj poruci.

[Ovu poruku je menjao salesn dana 24.03.2009. u 16:47 GMT+1]
[ PilotAMG @ 24.03.2009. 15:40 ] @
izbrisi config, tj ono iz njega da je skroz prazan i uploaduje install to je to ;))
[ mayaNBGD @ 24.03.2009. 16:12 ] @
evo sve sam ponovo ubacila i instal i confg. i dobila novu instal....
kako ovo da popunim pravilno?

intersuju me ova polja...


Database configuration

Database type: ?????????

Database server hostname or DSN: ???????????
DSN stands for Data Source Name and is relevant only for ODBC installs.

Database server port: ??????????
Leave this blank unless you know the server operates on a non-standard port.


[ PilotAMG @ 24.03.2009. 16:23 ] @
1. MySQL host name : sql302.fee15.com npr
2. preskoci
3. ime baze kako ti se zove
4. user od hosta
5. password od hosta
6. ne diraj
[ mayaNBGD @ 24.03.2009. 16:25 ] @
evo odmah probam, nemoj da nestanes..... :D
[ salesn @ 24.03.2009. 16:28 ] @
Probaj da redom ukucaš sve ono što si i prilikom kreiranja baze.

DNS... localhost a ako neće onda ono što ti je upalilo prvi put
Database server port... ostavi prazno
database name... ime baze, kako si je nazvala pri kreiranju tako i ovde upiši.
database username... ime korisnika baze, kako si dala ime za user-a za tu bazu.
database password... pasvord koji si upisala pri kreiranju te baze
prefix... ostaje nepromenjeno

Obrati pažnju da ne zaboraviš ako negde u imenu baze ili user-a postoji donja crta _ obavezno je upiši.
[ mayaNBGD @ 24.03.2009. 16:33 ] @
znaci HVALA do neba... sve je proslo glatko.....

ukoliko vam treba RS ACC javite se na PP...

jos jednom hvala puno na pomoci.....


[ salesn @ 26.03.2009. 00:04 ] @
Jedan kolega mi se žali kako na forumu više ne može da napiše ni jedan post, niti da napravi novu temu. Bilo šta da pokuša izbaci mu poruku:


Not Acceptable
An appropriate representation of the requested resource /forum/posting.php could not be found on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Inače, može samo da se pregledava forum ali bilo kakav takoreći, upis, upload... nije moguć.
Proverio sam podešavanja njegovog foruma i sve je ok, da li ste imali sličnog iskustva s ovim?
[ PilotAMG @ 26.03.2009. 09:50 ] @
Vjerovatno je nešto mjenjao u posting.php-u...neka samo uploaduje na server novi posting.php i ako ima nekih modifikacija (dodataka) neka ih unese. To bi trebalo da resi problem...
[ salesn @ 26.03.2009. 10:30 ] @
Problem rešen ubacivanjem novog posting.php fajla. Hvala puno.
[ umiljan11 @ 27.03.2009. 21:43 ] @
Instalirao sam mod Welcome PM on First Login

Ali mogu da upisem maksimalno 255 karaktera u poruci.

Moze li mi neko reci kako da povecam broj karaktera?

Hvala unapred
[ mayaNBGD @ 28.03.2009. 18:18 ] @
izvini nemoj misliti da te zezam ali ko to jos cita..... :d
[ Banop @ 31.05.2009. 10:34 ] @
Pozdrav svima!
Imam Forum phpbb 3.0.4 : http://www.baky.org/
E sad me zanima kako da posvim reklamu na dno Foruma?
[ DzoA @ 31.05.2009. 12:00 ] @
Moj ti je savet da instaliras ovaj mod

Code:
http://www.lithiumstudios.org/forum/download/file.php?id=1014


Jednostavan je za instalaciju a mozes lako da kontrolises gde ce baner da bude prikazan, na kojem forumu, da dodeljujes prioritete....
[ Banop @ 01.06.2009. 13:13 ] @
Ok!Uspeo sam ali sad imam drugo pitanje.
Kako da podesim da neregistrovani korisnici nemogu da vide linkove u CODE formatu?
[ DzoA @ 01.06.2009. 16:25 ] @
Prilozena slika sve govori. Znaci odaberes grupu kojima se NECE prikazivati kod za baner ili bilo sta drugo ;)


Ovo je za ovaj mod za banere. A sto se tice linkova, ne znam. Kad nadjes mod javi nam ;)
[ Banop @ 01.06.2009. 18:44 ] @
Imam novo pitanje!
Mozete posetiti moj forum pa videti.
Kada neko ostavi post ne moze posle da ga edituje.
Kako da podesim da svako moze da edituje svoje postove?
Hitno mi treba odgovor!
[ Pkt @ 01.06.2009. 19:32 ] @
Ljudi kako da promenim ona pravila foruma koja treba svaki korsnik koji se registruje da potvrdi da bi mogao da se registruje. Tamo pisu podrayumevana pravila tipa:

Pristupanjem na "ime sajta” (u daljem tekstu “mi”, “naš”), prihvatate uslove navedene u daljem tekstu uslove. Ako se ne slažete sa uslovima molimo vas da ne pristupate i/ili koristite “ime sajta”. Mi možemo ove uslove promeniti bilo kada i obavestićemo vas o tome, mada bi bilo mudro da sami proverite regulativnost uslova dok koristite “ime sajta”. Posle izmena to znači da prihvatate nove uslove.

Kako da postavim svoja pravila koja sam definisao (ispisao kao pravilnik po clanovima kao ugovor)_
[ DzoA @ 01.06.2009. 20:56 ] @
Pogledaj da li imas ovaj file:

styles/prosilver/imageset/sr/icon_post_edit.gif

prosilver ili naziv tvoje teme
sr - ako si podesio nas jezik po defaultu.

Desava se da za razne teme fale neki dugmici (slike) za odredjeni jezik.

@ Pkt

Edituj file:

language/sr/ucp.php
[ bciric @ 02.06.2009. 13:24 ] @
POydrav ljudi,

kako da iyvucem podatke o poslednjim postovima na formum (phpbb)

hvala?
[ Banop @ 02.06.2009. 14:00 ] @
Mozete posetiti moj forum pa videti.
Kada neko ostavi post ne moze posle da ga edituje.
Kako da podesim da svako moze da edituje svoje postove?
Hitno mi treba odgovor!
[ DzoA @ 02.06.2009. 15:20 ] @
baky95 ne moras spamovati, jednom postavljeno pitanje je dovoljno. Ja sam ti vec odgovorio:

Pogledaj da li imas ovaj file:

styles/prosilver/imageset/sr/icon_post_edit.gif

prosilver - naziv tvoje teme
sr - ako si podesio nas jezik po defaultu.

Ovo je samo predpostavka...


bciric moras biti precizniji, mislis li na beckup?
[ Banop @ 02.06.2009. 16:33 ] @
Kada promenim jezik foruma normalno mi se pojavi Edit,Quote...(mislim na engleski)
Jel postoji neki forum sa srpskim jezikom?
Jel postoji neka firma koja dizajnira forume(bilo da se placa ili je besplatna)?
[ DzoA @ 02.06.2009. 17:46 ] @
Uzmi bre u folderu imageset gde se nalazi folder en
styles/nazivtvogtemplate/imageset/en
Napravi folder sr
styles/nazivtvogtemplate/imageset/sr
Zatim prekopiraj sve iz foldera en u sr i uzmi obradi i izmeni ih u photoshopu. Ako nisi vican sa photoshopom nadji nekog ko ce ti pomoci posto je to jednostavan posao ;)
[ Banop @ 02.06.2009. 18:04 ] @
Hvala!Uspeo sam!
[ gocias @ 04.06.2009. 17:36 ] @
Kako da dodam quick replay na phpbb3 forum? citao sam kod nih na sajtu ali cini mi se da jos uvijek nema zvanicne modifikacije? Zna li neko vise?
[ DzoA @ 04.06.2009. 18:55 ] @
Predpostavljam da ti treba za verziju 3.0.4 i ja sam imao glavobolje dok nisam nasao. Pronalazio sam neke ali obavezno nisu radili...

Prilazem uz ovu poruku mod koji sam kod mene instalirao i radi ;)

Javi sta si uradio. Pozz
[ Pkt @ 06.06.2009. 15:57 ] @
Kako da promenim da umesto sto mi se linkovi u postovima otvaraju u _self rezimu, da se otvaraju u novom _blank? Gde da promenim to? Je li u sablonima negde?
[ DzoA @ 06.06.2009. 19:02 ] @
Zanimljivo pitanje, nadam se da neko zna resenje...


Mene interesuje da li postoji neki mod koji od linka (uzecu za primer link ove teme iako [es] nije na phpbb3)

Code:
http://www.elitesecurity.org/t13734-28

Formira za svaku temu link na osnovu naziva teme tipa:

Code:
http://www.elitesecurity.org/phpbb_tema_sve_vezano_za_njega_pitajte_i_odgovarajte_samo_ovde


Jer tako formiran link mnogo bolje pronalaze i rangiraju pretrazivaci. Nadam se da ce neko imati odgovor na moje pitanje jer je ovo veoma korisna stvarcica...
[ Banop @ 11.06.2009. 08:09 ] @
Pozdrav svima!
Imam problem sa phpbb3
Kada stavim neki link u CODE formatu slova su previse sitna.Pre nije bilo tako ali sad se nesto poremetilo.
Kako da resim taj problem?
I jos jedno pitanje.
Napravio sam Google Adsanse nalog i kako da postavim tu reklamu...gde treba da ubacim kod?
UNAPRED HVALA!
[ gocias @ 12.06.2009. 14:20 ] @
Evo jos jedno strucno pitanje za one upucenije, instalirao sam Srpski - Cirilica (ukoliko neko ne zna postoji zvanicno izdanje na phpbb sajtu) i to radi bez problema, stim da ikonice nisu prepravljene te i dalje stoje na engleskom. Mene interesuje kako da postavim srpski da se automatski promjeni svim korisnicima, jer sada je samo na srpskom dok korisnik nije ulogovan, a cim se uloguje prebacuje mu na engleski, dok on ne ode rucno pa u svom profilu to ne izmjeni odnosno sa en na sr. Za nove korisnike koji se registruju sve je na srpskom.

Dakle konkretno, kako da za sve vec postojece korisnike promjenim jezik a da to oni ne moraju raditi u svom profilu?
[ gocias @ 12.06.2009. 15:05 ] @
Citat:
Predpostavljam da ti treba za verziju 3.0.4 i ja sam imao glavobolje dok nisam nasao. Pronalazio sam neke ali obavezno nisu radili...

Prilazem uz ovu poruku mod koji sam kod mene instalirao i radi ;)

Javi sta si uradio. Pozz


Jeste forum je 3.0.4 krenuo sam da kopiram fajlove pa sam vidio da u jezicima postoje engleski, ruski, njemaci i sl. ali nema Srpskog. Kod mene je na forumu Srpski-Cirilica, pa sam tu zastao bojim se da ne bi bilo kakvih problema, mada vidim da je i kod tebe forum na srpskom, jesi li imao kakvih problema sa tim?
Inace sve pohvale na forumu, koji si portal koristio, olympus cini mi se? Da li je problematican za primjenu


[Ovu poruku je menjao gocias dana 14.06.2009. u 13:59 GMT+1]
[ dugi10 @ 19.06.2009. 20:39 ] @
Trebam pomoć nemogu da pristupim admin panelu dobijem sledeću poruku
Nemate prava administratora i samim tim ne možete pristupiti administracionom kontrolnom panelu.
[ DzoA @ 20.06.2009. 08:54 ] @
Mislim da si sam sebi odgovorio...

Ili ti je neko ukinuo pravo pristupa, ili si se u medjuvremenu izlogovao. Desava se da se na phpbb odloguje samo...
[ Banop @ 01.07.2009. 09:29 ] @
Imam jedno pitanje.
Hteo bi da predjem sa phpbb3 na SMF e sad,da li postoji mogucnost da se sacuvaju registrovani korisnici i postovi u forumu.
[ Milos911 @ 01.07.2009. 09:54 ] @
Naravno. Samo nadji phpbb2smf konverter. Imas na smf-ovom sajtu...
Evo i link: http://www.google.com/search?h...arch&aq=o&oq=&aqi=
[ Banop @ 01.07.2009. 10:02 ] @
Citat:
Milos911: Naravno. Samo nadji phpbb2smf konverter. Imas na smf-ovom sajtu...
Evo i link: http://www.google.com/search?h...arch&aq=o&oq=&aqi=


Da li sa ovim konverterom mogu da prebacim i phpbb3 u smf?
[ Milos911 @ 01.07.2009. 11:36 ] @
Pokusaj. Pre procesa obavezno napravi backup baze.
http://www.google.com/search?h....org&aq=f&oq=&aqi=
[ Download_boy @ 01.07.2009. 19:55 ] @
Vidim, da je neko vec pitao ovde, kako to da mu se ne pojavljuje na forumu "Nova tema", i da ima samo ovu prvu sto je dobio kad je napravio forum...pa je izmenio kao pravilnik....
E pa sad je to i moj problem...moze li mi neko reci sta i gde treba da podesim?
Znaci imam samo 2 posta...(nekako sam uspeo jos jedan...tad se bilo pojavilo, a sad nema...) a ja hocu da pravim i pisem jos naravno... Ljudi, pomagajte molim vas....jeste da mi je ovo prva poruka... ali sam na ovom forumu stalno bio i kao ne registrovan.....

[Ovu poruku je menjao Download_boy dana 02.07.2009. u 01:13 GMT+1]
[ Download_boy @ 02.07.2009. 18:34 ] @
Uspeo sam.....
[ DzoA @ 10.07.2009. 23:15 ] @
Ubih se kopajuci po raznoraznim fajlovima i nikako ne uspevam da nadjem kako da ubacim da mi na index stranici gde imam vise podforuma (a podeseno je da su prikazani) bude jedan ispod drugih... Kao na slici:

[ Glas Razuma @ 03.09.2009. 23:11 ] @
http://www.phpbb.com/kb/article/links-opening-new-windows/
Evo rešenja za otvaranje linka sa foruma u novom prozoru, da ne "gazi" stranicu.
Provereno radi! :)
[ Phikret @ 14.09.2009. 00:50 ] @
Evo šta mi se desilo dvaput od kako sam postavio forum. Dva put je hosting provajder menjao servere i prebacivao naloge na nove servere. Nakon svake selidbe, svi fajlove koje sam uploadovao na forum kroz phpbb-ov sistem uploadovanja (recimo kroz prilog upload slike) nestali su! Svaka slika i avatar su takođe nestali. Uvek dobijem poruku ovakve sadržine kada pokušam da pristupim fajlu koji je dodat prilogu kao attachment

Fajl ./../files/2_32458a0bd1fbc1660a6149ce37b9bb62 ne postoji

Evo primera kada pokušate da preuzmete šablon za CV kojeg sam postavio pre selidbe foruma na novi server:

http://forum.mojestudije.info/viewtopic.php?f=118&t=130

Imam sledeća pitanja:

1. Šta se dešava prilikom selidbe da se gube fajlovi?
2. Gde se uopšte smeštaju fajlovi podrazumevano? Vidim da je folder Files, ali tamo postoje samo ovi stringovi 2_32458a0bd1fbc1660a6149ce37b9bb62 koji su zapravo šifrovana imena fajlova ali nemaju ekstenziju te stoga kada pokušam preko FTP klijenta da preuzmem takav fajl ne uspevam.
3. Kako da sprečim da mi se ubuduće ovo dešava?

Pozz


[ Banop @ 17.09.2009. 18:01 ] @
Cao svima!

Koristim phpbb ali nemogu da izvalim kako da podesim:
Kada neko ne izabere banner da mu se pojavi slicica(pr. No Banner).
Slicicu sam vec napravio samo treba da podesim da se ona automatski podesi.

Kako to da uradim?
[ markodjoni @ 21.09.2009. 19:12 ] @
Zdravo svima

imam problem sa phpbb3 forumom. Instaliran je preko Cpanela, na samom početku sam izabrao da bude srpski. Instalirao je sve kako treba sa našim slovima ALI šta se dešava. Kada u bilo kom novom postu ili forumu koje napravim upišem naša slova ne prepoznaje Ć Č Đ dok Ž i Š se prikazuju normalno.

Kada idem na "pregled" poruke pre nego što postujem , sve se prikaže normalno. Kako se pojavi na forumu dobijem ???? umesto Ć Č Đ

gde bi moglo da je zapelo?

gledao sam mysql tamo stoji da je sweidsh_ci iskreno i ne znam kako da promenim na neko drugo kodiranje ako je to u pitanju...

hvala na pomoći
[ stankons @ 22.09.2009. 07:18 ] @
Najlakše je da skineš PhpBB i instaliraš ga "ručno", znai ne preko cPanle - a.
[ Stijak @ 22.09.2009. 20:40 ] @
Očigledno da ti je baza u swedish_ci, a treba ti utf_general_ci. Jedna opcija da pomoću PHPMyadmin promjeniš default baza coalition, coalition u svim tabelama i svim tekstualnim poljima u Utf_general_ci (ne moraš u svim - al dok skontaš u kojim treba, a u kojim ne - lakše je promjeniti u svim). Za to ti treba bar 2 sata jer ima poprilično tabela. Kod polja - označi odjednom sva tekstualna polja pa ih zajedno edituj.

Drugo rešenje je da ponovo ručno instaliraš - i pri tom ne zaboraviš da prilikom pravljenja baze - a pre njenog punjenja od strane phpbb-a podesiš utf coalition kao podrazumevani.
[ epidemija @ 27.10.2009. 14:08 ] @
Pozdrav,
Imam par problema sa phpbb3 Forumom :~)
Prvo zanima me kako da postavim bannere Iznad,Ispod,Lijevo,Desno - Na forum.
Onda me zanima kako da na jednom templateu izmijeni footer kojeg ne mogu pronaci u fajlovima.
I npr. mogu li samo guest's da procitaju tj. da vide samo 5 postova/tema na forumu i kada su ispucali bonus da im ispise Gosti mogu samo da pregledaju 5 Postova. Registrujte se , nesto u tom smislu .
Hvala :)
[ serbian_boy @ 20.11.2009. 12:07 ] @
Jel neko nasao os dedection mod za phpbb3?

mod edit: prebačena poruka u glavnu phpBB temu.

[Ovu poruku je menjao Stefan Jocic dana 20.11.2009. u 15:24 GMT+1]
[ alfa-pro @ 30.11.2009. 14:38 ] @
E ovako skinuo sam phpBB style instaliroa ga sada problem nastaje u side baru. imam opciju sa leve strane "USER CONTROL PANEL"
User Control Panel
* Overview klikom na ovo izbacuje module not accessible
* Profile module not accessible
* Board Preferences module not accessible
* Private Messages module not accessible
* User Groups module not accessible
* Friends & Foes module not accessible
E ovako izgleda menu koji na click npr. "PROFILE" ne vodi do korisnika profila...

adresa foruma koji radim je
http://www.alfa1.barum-barum.com/

isao sam i u admin kontrolnu plocu/siste/upravljanje modulima
podesavao sam neke stvari ali opet ne radi
Da li je to do modula ili do linkova?
Pronasao sam html otvorio ga nasao sam deo pogledao i vidim da je linkovano onda nema druge nego samo modul?
Moze neko da mi pomogne da resim ovo?
trazio sam uputstvo na http://www.phpBB.com ali nisam nasao odgovarajuce...
[ Ivek33 @ 08.12.2009. 19:28 ] @
Ima li tko saznanja o nazivu file-a koji je vezan za sam text POSTa

Kako bih mogao u PRVOM postu iza ( ispod ) teksta postaviti banner.
Ili moždanetko zna link na MOD koji to opisuje.

Nešto slično kao na ES-u ( za neregistrirane korisnike ) ali samo na kraju prvog posta.

( sory ako je negdje već bilo govora o tome, nisam našao )

pozdrav

[ Ivek33 @ 10.12.2009. 15:50 ] @
Citat:
Ivek33: Ima li tko saznanja o nazivu file-a koji je vezan za sam text POSTa
ne mogu beleive :-(
Nije valjda ovaj dio foruma zamro ili ga slabo članovi (koji se kuže u phpBB forum) posjećuju ?
Izgleda da sam naziv teme ograničava postavljeno pitanje jer se utapa u naslov koji je već davno definiran "phpBB TEMA (sve vezano za njega pitajte i odgovarajte SAMO ovde!!)"

Riskirat ću brisanje nove teme da vidim ima li tko volje za pomoći.
pozdraf
[ Stefan Jocic @ 10.12.2009. 16:43 ] @
@Ivek33
Citat:
Ima li tko saznanja o nazivu file-a koji je vezan za sam text POSTa


Pogledaj ovo.
[ Ivek33 @ 12.12.2009. 08:06 ] @
Citat:
Stefan Jocic: Pogledaj ovo.
Stefane hvala za link, pregledao sam taj link odavno kao i mnoge druge vezane uz njega i još dosta ostalih.
Na tom linku se radi o phpBB 3x, a mene zanima verzija phpBB 2.2
Uz to sve teme vezane uz moju pretragu interneta rezultirale su na baneru (oglasima ) koji se smještaju između dva posta ili vertikalni post i uglavnom za ver. 3x

Mene zanima kako dodati banner ( oglas ) na kraju prvog posta unutar samog posta phpBB 2x. Dakle odmah iza teksta u prvom postu ( a to nigdje nisam našao ). Sve što sam probao ne funkcionira ili polovično funkcionira ali ne onako kako meni treba. ( ili ja nisam nešto dobro odradio :(
Radi se uglavnom o modificiranju datoteka viewtopic.php i viewtopic_body.tpl

Ovdje na ES-u kada pristupiš nekoj temi ako se nisi ulogirao u prvom postu ispred teksta nalazi se banner, slično želim napraviti ali na dnu prvog posta i naravno u phpBB 2.2

ako netko ima saznanja za MOD ili link, zahvalan mu
pozdrav
[ gocias @ 03.01.2010. 17:41 ] @
Za Epidemiju:

Probaj Advertise Management. Googlaj, provjereno radi!
[ goranm01 @ 05.01.2010. 12:23 ] @
Kako da ubacim nove članove u forum? Da li mogu da ja ubacim nove članove sa username i lozinkom koju im ja dam? Hvala
[ dusann1 @ 07.01.2010. 08:34 ] @
Problem prilikom menjanja parametra.

Naime preko cuteftp-a kad idem desni mis na properties/chmod on mi samo otvori properies stranu nigde mi ne pise 664 da menjam u 666. Kad sam to isto hteo da uradim sa total commander-om file/change attributes upisem 666 a on mi izbaci "cannot change attributes of remote files". Imam placen domen (besplatan host sa 10 mysql podrskama na istom) i podesio sam mysql podrsku na istom sajtu gde sam kupio domen, tamo mi pise da je status ok, imam dsn adresu i sve.

Unapred hvala na odgovoru.
Dusan
[ Phikret @ 01.02.2010. 21:02 ] @
Citiraću svo post na ovoj temi koji je prošao nezapaženo/neodgovoreno jer i dalje imam isti problem.

Citat:
Evo šta mi se desilo dvaput od kako sam postavio forum. Dva put je hosting provajder menjao servere i prebacivao naloge na nove servere. Nakon svake selidbe, svi fajlove koje sam uploadovao na forum kroz phpbb-ov sistem uploadovanja (recimo kroz prilog upload slike) nestali su! Svaka slika i avatar su takođe nestali. Uvek dobijem poruku ovakve sadržine kada pokušam da pristupim fajlu koji je dodat prilogu kao attachment

Fajl ./../files/2_32458a0bd1fbc1660a6149ce37b9bb62 ne postoji

Evo primera kada pokušate da preuzmete šablon za CV kojeg sam postavio pre selidbe foruma na novi server:

http://forum.mojestudije.info/viewtopic.php?f=118&t=130

Imam sledeća pitanja:

1. Šta se dešava prilikom selidbe da se gube fajlovi?
2. Gde se uopšte smeštaju fajlovi podrazumevano? Vidim da je folder Files, ali tamo postoje samo ovi stringovi 2_32458a0bd1fbc1660a6149ce37b9bb62 koji su zapravo šifrovana imena fajlova ali nemaju ekstenziju te stoga kada pokušam preko FTP klijenta da preuzmem takav fajl ne uspevam.
3. Kako da sprečim da mi se ubuduće ovo dešava?

Pozz


Dodao bih ovde da mi se u međuvremenu to desilo još par puta i nije bilo vezano za selidbu naloga.
[ no_game @ 02.02.2010. 05:03 ] @
Citat:
goranm01: Kako da ubacim nove članove u forum? Da li mogu da ja ubacim nove članove sa username i lozinkom koju im ja dam? Hvala


Imas mod kojim iz admin panela ubacis člana, mod mozes ga skinuti ovde, ne možes da biras pass, mod salje mail sa podacima clanu. radi odlicno... evo kako izgleda



[ milos_vt @ 03.02.2010. 14:56 ] @
Postavio sam RSS feed na phpBB forumu. Na tom forumu je definisano vise grupa sa razlicitim privilegijama koje podrazumevaju pristup i akcije u odredjenim delovima foruma. U osnovi, ono sto bih zeleo da uradim je da podesim da RSS feed salje nove sadrzaje odredjenim grupama u zavisnosti od toga koji nivo pristupa forumu imaju. Kako da uradim ovo? Hvala unapred.
[ Phikret @ 03.02.2010. 15:44 ] @
Da li neko zna nešto o sledećem problemu. U phpBB forumu postoji files folder u koji forum smešta fajlove koji se uploaduju uz postove. E sad, kako sam ja primetio to ide ovako. phpBB fajlu koji se uploaduje promeni ime u neku kobaju 2_57c8861b6a49d368cf20bfa601f7f355 i od toga napravi 'fajl' koja je iste veličine (KB) kao i originalni fajl. Taj fajl se smešta u folder /files i u bazu i to u tabelu 'attachments'. U polje physical_filename upisuje tu kobaju, a u polje real_filename originalno ime uploadovanog fajla.

Svi ti fajlovi koji se dobiju ovom procedurom (znači napravi se fajl od uploadovnaog fajla i doda mu se ime npr. 2_57c8861b6a49d368cf20bfa601f7f355) imaju vlasnika 'nobody'! Kada radim backup kroz cPanel mislim da mi se ti fajlovi ne bekapuju i uvek kada se radi restore (to je radio par puta hosting provajder jer se selio), postojeći folder se pregazi novim (iz bekapa) koji je prazan. Ne mogu kroz total commander niti kroz cpanel file manager da downloadujem te fajlove jer im je vlasnik nobody.

Da li je neko imao ovakvih problema i ako je imao kako ih je rešio? Da li može da se promeni način na koji se dodeljuju dozvole nad tim fajlovima?
[ storne @ 07.02.2010. 22:24 ] @
Imam phpBB forum, ubacio sam temu serenitygreen i srpski jezik. Do sada sam imao phpBB verziju 3.04 sa istoimenom temom i jezikom. Dok nisam update-ovao forum na verziju 3.05 sve je radilo ok, ali posto sam uradio update imam problem sa slanjem privatnih poruka. Izbacuje mi "Prosleđena forma nije ispravna. Pokušajte ponovo." a sve sam popunio kako treba. negde sam nasao da zna da zeza tema, pa sam probao sa temom silver, sa njom je radilo sve ok. Unapred zahvalan!
[ win__ @ 09.02.2010. 14:13 ] @
Pozdravi,

Imam phpbb3 3.02 forum i cesto mi prestane da radi. Preko file menagera na serveru izbrisem fajlove cache foldera i sve radi opet kako valja.

Ima li negdje ograničenje ovog foldera i da li se može to ograničenje povećati.
[ šumadinac @ 13.02.2010. 00:53 ] @
Imam i ja jedan problem sa phpBB 3.0.5 verzijom.Evo da objasnim o cemu se radi.
Nekako je uspeo da prestane da radi brojac poruka za clanove foruma.Odnosno nekim clanovima se borje poruke a nekima ne iako svi spadaju u grupu registrovanih korisnika.Recimo ima clanova koji su napisali 10,15, pa i 50 poruka na forumu a njima stoji clan taj i taj lokacija odatle i odatle a poruke 0.A ima isto tih registrovanih korisnika kojima se broje poruke.
Dali neko zna u cemu je problem.
[ Stefan Jocic @ 13.02.2010. 14:06 ] @
Možda si greškom u nekim forumima izabrao opciju da se poruke ne broje. Pregledaj podešavanja za svaki forum u svakoj kategoriji.
[ šumadinac @ 13.02.2010. 20:32 ] @
Druze,pregledacu ali mislim da nije to jer svi clanovi vuku dozvole iz istog foruma i nemoguce je da se nekima broje a nekima ne..Ocu da poludim.Sad cu opet da pregledam sve po stoti put.
[ biske86 @ 18.02.2010. 09:54 ] @
Instalirao sam phpbb 3.06 forum, srpski jezik..Ne razumem baš najbolje kako da dodam moderatora za neki forum ili podforum. Može li neko da objasni? Imam puni administratorski pristup..
[ gocias @ 06.03.2010. 20:41 ] @
postoji li mogucnost da se u phpbb3 forumu ogranici skidanje za korisnike koji imaju manje od 15 postova?
[ botarda @ 15.05.2010. 13:16 ] @
Da li neko zna kako treba da bude kod u tempate pa overall_footer.html za mesto za bannere , tj da banneri koje postavim da kruze u desno , velicina 120x60 , skroz dole na dnu foruma da budu..
zahvalan unapred
[ Milan Kragujevic @ 15.05.2010. 16:34 ] @
Da li neko zna gde se u phpBB 3.0.4 - PL1 instaliraju stilovi?
evo ga screenshot:
---
Citat:
botarda: Da li neko zna kako treba da bude kod u tempate pa overall_footer.html za mesto za bannere , tj da banneri koje postavim da kruze u desno , velicina 120x60 , skroz dole na dnu foruma da budu..
zahvalan unapred

Ubaciš običan html kod.Adresa slike i postaviš poziciju na right(desno).
Prosto 'ko pasulj! mmmmm... pasulj
---
[ Ivek33 @ 16.05.2010. 08:33 ] @
Citat:
botarda: tj da banneri koje postavim da kruze u desno
Kažeš "kruži", pretpostavljam da koristiš Javascript datoteku u kojoj dodaješ bannere

Ako je tako (kao u mom slučaju) tada u Overall_header.tpl u zonu HEAD postavi skriptu koja će pozivati datoteku koja definira parametre za bannere (no sve ovisi o vrsti skripte koju koristiš)
U datoteku Overall_footer.tpl ispred </body> taga dodaš jednu tablicu sa pozicioniranjem u desno a u kodu DIV tag za prikazivanje bannera.

Ako ne znaš pisati HTML kod tada iskoristi neki od GUI programa pomoću kojega možeš napraviti tablicu i definirati joj postavke (npr: Frontpage, Dreamviewer ...)
Ova tablica će se pozicionirati na dno foruma i banneri će se prikazivati u desnoj stani web stranice

Ovo pišem napamet jer se kod mene kružni baneri prikazuju u Head sekciji a ti trebaš u Footer sekciji (zato uzmi ovo sa rezervom jer nisam isprobao postaviti u Footer

Vodi računa da datoteke TPL editiraš sa nekim PHP editorom.

Ovaj source code je samo primjer (bar je tako kod mene, jer koristim takvu vrstu kružnog rotatora)
Dakle ova datoteka magicimage.js je moj kružni rotator u kojoj definiram bannere

// komentar: datoteka magicimage.js u kojoj se definiraju banneri (dakle svi parametri; folder gdje se nalaze banneri, brzina izmjene, linkovi, dimenzije itd...)
// komentar: DIV tag <div id="MagicImage"></div> određuje mjesto gdje će se prikazivati banneri
// komentar: u source code ispod overall_footer.tpl prikazuje definiranu tblicu sa jednom ćelijom i pozicioniranjem u desno. S obzirom da kažeš da je veličina bannera 120x60 tada savjetujem da kreiraš tablicu sa tri ćelije i u desnu ćeliju postaviš banner. Tko zna hoćeš li naknadno trebati još nešto morati postavljati u Footer pa će ti dobro doći ove dvije ćelije viška, koje ćeš moći iskoristiti.


Code:

U OVERALL_HEADER.tpl (u HEAD sekciju)

....
<!-- skripta za kružni rotator -->
<script 
        language="JavaScript" 
        src="http://www.tvoja-domena.com/magicimage.js"  
        type="text/javascript">
</script>
<!-- kraj skripte za kružni rotator -->
</head>
.....

U OVERALL_FOOTER.tpl (ispred </body> taga)

......
</table>
<!--skripta za rotator bannera-->
<table border="0" width="100%">
    <tr>
        <td align="right">
        <div id="MagicImage"></div></td>
    </tr>
</table>
<!--kraj skripte za rotator bannera-->
</body>


Sve ovisi kako si zamislio banner i što koristiš za prikazivanje.

btw: pogledaj malo ovaj tutorial Kružni banner rotator na web stranici, možda ti pomogne (ovo je za HTML web stranice)
Na navedenom linku možeš downladati skriptu za kružni rotator o kojoj sam pisao ovdje.
[ Milan Kragujevic @ 18.05.2010. 14:37 ] @
A ja???
Jako mi je hitno!!!!
[ Ivek33 @ 18.05.2010. 19:35 ] @
Citat:
Milan Kragujevic: A ja??? Jako mi je hitno!!!!
ako te muče stilovi u phpBB3 proguglaj malo i naći ćeš, evo recimo pogledaj zadnji post ovdje možda ti pomogne
btw: www.phpBB.com
[ Ivek33 @ 23.05.2010. 00:39 ] @
Citat:
Milan Kragujevic: A ja??? Jako mi je hitno!!!!
Nitko ti nije odgovorio a ne znam jesi li riješio.

1. Skini sa ovog linka neki od stilova koji te zanima phpBB 3.0.x Styles
2. Dekompresiraj ga i kopiraj u folder Styles na forumu phpBB3
3. Ulogiraj se kao administrator na tvoj ACP (korisnički panel-ploču) i na kartici STILOVI imat ćeš prikazan naziv stila koji si prethodno kopirao. Klikni na INSTALIRAJ
4. Vrati se u Board Index tj. "Početna foruma" i uđi u svoj UCP, korisnički profil i na kartici Postavke izaberi novoinstalirani stil
5. Sada svaki puta kada se ulogiraš na forum imaš prethodno postavljeni stil. (svaki korisnik može birati sebi i postaviti jedan od ponuđenih-instaliranih stilova kao defaultni prilikom logiranja)

btw: pogledaj ovaj tutorijal (ja sam tu dodao prosilver i subsilver2 sa prijevodom, kao i Avalon i sve funkcionira)
Kako instalirati jezik i dodati novi stil na phpBB 3x forumu
[ Milan Kragujevic @ 23.05.2010. 11:37 ] @
Hvala,hvala,hvala...
[ cips85 @ 06.07.2010. 23:22 ] @
|dravo imam jedna problem. Instalirao sam phpBB-3.0.7-PL1 i sad je problem u tome sto ne mogu da se kreiraju teme nit da se postuje. Normalno se kreiraju kategorije i forumi ali temi i da se postuje ne moze. Bio bih zahvalan ako neko ima resenje.
[ Milan Kragujevic @ 25.07.2010. 16:59 ] @
Imam problem sa phpBB-om:
Ne mogu da dodajem teme i da odgovaram,a mogu da dodajem forume.
Kada ukucam neku poruku,evo šra kaže:
[ boss074 @ 07.08.2010. 16:05 ] @
Pozdrav,

imam sledecei problem.
Naime, imam phpbb forum koji je do pre neki dan savrseno funkcionisao. A onda sam primetio da na forumu nema novih postova, novih tema iako se ljudi registruju. Pa sam resio da proverim sta se desava i bas kada sam hteo da na jednom podforumu dodam novu temu, nisam mogao. Onda nece ni novi podforum da napravi i tako vidim da nista ne mogu da dodam. Onda proverim i sa admin i sa obicnog naloga isto sve. Proverim dozvole korisnika, sve je ok podeseno, ali i dalje nece da radi pomenuto. Ne znam sta da radim.

Hvala unapred na pomoci!
[ Srđan Pavlović @ 13.09.2010. 10:50 ] @
Da li postoji negde nekih dobrih tema koje su KOMPLETNO prevedene na srpski jezik, phpBB3 - za trenutnu najnoviju verziju?

Izvinjavam se ako je negde pisano vec, ne mogu da citam 30+ strana....
[ wela @ 24.09.2010. 23:14 ] @
Nisam mogao da nadjem da li je već pisano, ali interesuje me kako se dodaju linkovi u gornjem uglu u PHPbb-u?

Hteo bih da izgledaju kao linkovi u gornjem desnom uglu na sajtu http://www.sftim.com/forum2/index.php

[Ovu poruku je menjao wela dana 25.09.2010. u 00:25 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao wela dana 25.09.2010. u 00:25 GMT+1]
[ Stranger2 @ 16.10.2010. 22:02 ] @
Postoji li jednostavan nacin da seu phpBB spreci direktno brisanje poruka vec da se obrisane poruke premestaju recimo u"recycle bin" odakle moze da ih obrise samo administrator?
[ Stranger2 @ 30.10.2010. 19:45 ] @
jos jedno pitanje koje je dosta vazno:

Da li mogu nekako da podesim da linkove napisane u porukama otvara u novom prozoru (target="_blank") kao sto je kod linkova na ovom forumu?
[ serbian_boy @ 13.01.2011. 23:42 ] @
Jel ima neko prevod za phpBB 2.0.23

[Ovu poruku je menjao serbian_boy dana 14.01.2011. u 00:57 GMT+1]
[ Ivek33 @ 29.01.2011. 07:40 ] @
Hajde da probam ovdje
Imam problem sa ugradnjom ETARGET oglasa u phpBB2 forum.
Pokušao sam staviti skriptu u overall_header.tpl i overall_footer.tpl ali se oglasi (link veze) ne prikazuju

Skriptu je potrebno staviti između BODY taga.
Ima li tko iskustva s ovim ili da mi kaže gdje trebam ubaciti skriptu da bi se UVIJEK prikazivao ETARGET (bilo pri vrhu foruma ili pri dnu)

Trenutno imam AdSense link-veze (koji su u headeru i footeru) ali bi jedan uklonio.
[ Milos911 @ 03.04.2011. 16:09 ] @
Treba mi neki dobar Syntax Highlighter za phpbb. Ako znate neki da radi na verzijama 3.x recite. Nasao sam http://www.phpbbstyles.co.uk/info/viewtopic.php?f=6&t=39 ali je instalacija zesce komplikovana, jel ima nesto lakse?
Takodje, treba mi "A mod for allowing the display of other mods phpBB buttons on the editor. It is named something like Code Button Manager Mod". Ne kapiram sta je ovo(nisam mnogo upoznat sa phpbb forumom?
I inace, ovo mi je prilicno hitno, tako da ako imate bilo kakvu sugestiju, savet, recite
[ Stranger2 @ 06.05.2011. 23:22 ] @
Koristio sam Gmail account za email funkciju foruma. Pre nekoliko dana su mi iskljucili account zbog krsenja gmail uslova koriscenja.

Pretpostavljam da je nek ispamer koristio forum za slanej emailova nekome jer ima dosta problema sa spamerima...

Imate l ineki predlog, kako to resiti?
I da li je pametno koristiti Gmail za phpBB?
[ yz7un @ 08.09.2011. 19:23 ] @
Skoro sam postavio verziju 3.0.8. međutim sporo učitava, tj. treba mu vremena da učita index stranu kao i ostale forume. Može li info kako da rešim problem ?
[ talicni67 @ 25.01.2012. 13:06 ] @
Treba mi pomoc ako neko zna kako da ubacim opciju "zahvali se za post" na phpbb3 forum?Instalirao sam MOD "thanks for posts" 1.3.3,ocistio kes u podesavanjima boarda,refresovao template ali kada pogledam na forum nigde ne vidim bilo kakvu opciju vezanu za zahvaljivanje za post.Moze li mi nek pomoci oko ovoga?
[ DzoA @ 25.01.2012. 15:25 ] @
Pogledaj, možda taj mod moraš da omogućiš iz admin panela... Vidi gde su podešavanja na admin panelu za taj mod ;)
[ talicni67 @ 25.01.2012. 19:09 ] @
Gledao sam i podesio sta sam znao



Razmilsjam da li je moguce da mozda radi samo sa prosilver temom jer sa njom radi,a sa ovom koju ja koristim nece.Video sam na jednom forumu koji koristi hermes gray temu ima "zahvali se za post",ali nemam pojam koji mod su koristili.VEc 2-3 dana pokusavam da to podesim i nikako nemogu da se pomerim sa pocetka.Mogu da dam i nalog nekome da on instalira pa da mi kaze kako je uradio.Nemam vise ideju da budem iskren sta da uradim.
[ Filantrop @ 06.02.2012. 18:10 ] @
Molim za pomoć. Na phpbb forumu koji je na forums-free.com pokušavam spojiti dva koda zajedno ali nejde.
Pošto u forumu [url][/url] ne otvara novi prozor napravio sam url_blank i to radi.
Code:

[URL_BLANK]{TEXT}[/URL_BLANK]
<a href="http://{TEXT}" target="_blank">{TEXT}</a>

Sad sam pokušao napraviti [url_img] koji bi klikom na sliku dao link na neku web stranicu i to u novi prozor.
Našao sam i kod nešto slično ali nije to to u potpunosti:
Code:

[ url=http://www.stranica.com] [img]http://www.stranica.com/slika.gif [/img][/url ]

Ima li ko ideju da jednim kodom rješim sliku s linkom na različitim web stranicama to proradi?

[ DzoA @ 14.02.2012. 03:14 ] @
Citat:
talicni67: Gledao sam i podesio sta sam znao



Razmilsjam da li je moguce da mozda radi samo sa prosilver temom jer sa njom radi,a sa ovom koju ja koristim nece.Video sam na jednom forumu koji koristi hermes gray temu ima "zahvali se za post",ali nemam pojam koji mod su koristili.VEc 2-3 dana pokusavam da to podesim i nikako nemogu da se pomerim sa pocetka.Mogu da dam i nalog nekome da on instalira pa da mi kaze kako je uradio.Nemam vise ideju da budem iskren sta da uradim.


Hehe, odavno nisam svraćao na ES...

Definitivno je problem u tome. Editovanje koje si ti radio je najverovatnije predviđeno za default prosilver.

Pogledaj koje su izmene na prosilveru, i potrudi se na tvom template-u da odradiš isto...

Posle svakog editovanja koda (html-a) moraš osvežavati template...

Kada radiš editovanje php fajlova to se automatski primenjuje.

[ DzoA @ 14.02.2012. 03:35 ] @
Citat:
Filantrop: Molim za pomoć. Na phpbb forumu koji je na forums-free.com pokušavam spojiti dva koda zajedno ali nejde.
Pošto u forumu [url][/url] ne otvara novi prozor napravio sam url_blank i to radi.
Code:

[URL_BLANK]{TEXT}[/URL_BLANK]
<a href="http://{TEXT}" target="_blank">{TEXT}</a>

Sad sam pokušao napraviti [url_img] koji bi klikom na sliku dao link na neku web stranicu i to u novi prozor.
Našao sam i kod nešto slično ali nije to to u potpunosti:
Code:

[ url=http://www.stranica.com] [img]http://www.stranica.com/slika.gif [/img][/url ]

Ima li ko ideju da jednim kodom rješim sliku s linkom na različitim web stranicama to proradi?


Rešenje je tu negde između ;)

Code:
<a href="{TEXT1}" target="_blank"><img src="{TEXT2}"></a>


Code:
[ url={TEXT1}][img]{TEXT2}[/img][/url ]


Kapiraš već....
[ Filantrop @ 14.02.2012. 19:27 ] @
Pa baš i ne. Nemogu dobiti jedan novi kod s dvije varijable TEXT1 i TEXT2. Radi kad ručno unesem :
[ url= http://stranica.org][ img] http://stranica2.com/slika.gif[ /img][ /url]

Ali ja želim da to bude jednostavnije za unos:

npr:

[url_img]text1 text2[/url_img]


[ Stranger2 @ 15.02.2012. 15:52 ] @
Citat:
talicni67: Gledao sam i podesio sta sam znao



Razmilsjam da li je moguce da mozda radi samo sa prosilver temom jer sa njom radi,a sa ovom koju ja koristim nece.Video sam na jednom forumu koji koristi hermes gray temu ima "zahvali se za post",ali nemam pojam koji mod su koristili.VEc 2-3 dana pokusavam da to podesim i nikako nemogu da se pomerim sa pocetka.Mogu da dam i nalog nekome da on instalira pa da mi kaze kako je uradio.Nemam vise ideju da budem iskren sta da uradim.


Njaverovatnije za taj modul se pojavljuje i nova permission ili cak vise njih. Najverovatnije ima i permissions za forume i jos posebna permission za korisnike tj. roles (setovi dozvola). Moraces dobro da pregledas permissions i onda da je ukljucis za sve forume i za sve "role" koji zelis da imaju pristup toj opciji.
[ Stranger2 @ 15.02.2012. 15:58 ] @
Citat:
Pošto u forumu [url][/url] ne otvara novi prozor napravio sam url_blank i to radi.
Ja sam napravio resenje koje otvara u novom prozoru i URL i POSTLINK i POSTLINK LOCAL. Bazira se na javascriptu.

Ovo resenje s URL_BLANK mi izgleda neprakticno jer malo korisnika ce to uopste koristiti. Vecina samo pastuje link i to je sve sto ih zanima.
[ Filantrop @ 15.02.2012. 18:08 ] @

Ma imaš pravo, bez veze se sekiram, a i onako kako veliš većina nezna koristiti ni osnovne kodove.
[ Stranger2 @ 16.02.2012. 14:03 ] @
Javi mi se na privatnu poruku pa cu ti dati moje resenje.
[ vlada-kg @ 16.02.2012. 14:16 ] @
Pozdrav svim

Hocu da instaliram phpbb forum na sajt, ali svaki put kad probam to je neuspesno. Propratio sam sve moguce tutorijale ali nigde nisam nasao odgovor na moje probleme.

Prvi problem je kad pokrenem instalaciju, i kad forum proverava da li je sve u redu, meni stoji za mbstring.http_input must be set to pass, i zbog toga ne mogu da krenem dalje. Pokusavao sam to da promenim u php.ini, jedinom kojeg sam nasao na mom hostingu koji se nalazi u root/etc/. U tom fajlu sam nasao samo jedan red, mbstring.http_input = pass, ali mi instalacija govori i dalje da mi to nije podeseno kako treba. Jel treba da taj php.ini prebacim u folder sajta na koji instaliram forum ili u nekom drugom folderu? Negde sam takodje procitao da mogu da dodaj jedan red u .htaccess i da ce to da proradi, i vidim da su ljudi na netu uspeli u tome, ali ja cim dodam nesto u .htaccess ja ne mogu ni da otvorim sajt, ni taj na koji instaliram forum ni bilo koji drugi na mom hostingu. Ovaj problem sam "resio" tako sto sam u folderu phpbb/install/ pa u fajlu install_install.php izbrisao linije koda gde zahteva da mbstring.http_input bude pass. Verujem da to nije u redu, ali samo tako sam mogao da predjem na drugi korak. Jel moze neko da mi pomogne oko ovog problema?

Drugi problem je kad nekako dodjem do konfiguracije baze.

Za tip baze stoji Mysql with msqli extension, i koliko sam video u tutorijalima to se ostavlja tako.

Za database server hostname or DNS pisem localhost.

Za port pisem 21.

Za ime baze, korisnika, i sifru pisem podatke koje sam koristio da pre toga pri kreiranju baze.

Prefix ostavim isti phpbb_.

E sad kad kliknem da sledeci korak kaze da ne moze da se konektuje sa bazom. I tako sve dok ne promenim tip baze na SQLite. Onda mogu da krenem dalje.

Ali mi onda na kraju kaze:

General Error
SQL ERROR [ sqlite ]

SQL logic error or missing database [1]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.

Jel zna neko gde gresim i kako da ovo odrradim valjano?
[ sef_mafije @ 03.03.2012. 15:09 ] @
Kako napraviti login od phpBB na svojoj web stranici, i kada se loguje da tu ima poruke, zadnji postovi itd. Trebalo bi mi nesto kao kod portala www.body.ba

Ja odrzavam web sajt banovici.com i ubacio sam forumu ali cim se logujem baca me na index foruma (banovici.com/diskusije) a ja bi da ostanem na banovici.com indexu ali da se vidi npr. (body.ba)

BODY ZAJEDNICA

Zdravo, sef_mafije [ odjava ]
- Pregledaj nove postove
- Korisnički panel
- Privatne poruke (0 novih poruka)
- Broj tvojih postova je 18

Ovo je kod body.ba nakon logovanje , isto bi htio i na svom webu. Grasias :)
[ sef_mafije @ 06.03.2012. 15:34 ] @
ima li koga ovdjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
[ PCS @ 27.05.2012. 18:27 ] @
Evo i mene sa problemom koji me muči danima.
U pitanju je phpbb 3.10, na kojem sam u footer-u postavio 3 banera i to je sve ok na FF, Chrome i Operi, ali na IE nikako ne mogu da ih postavim u liniju i centriram kao na ostalim browser-ima. Kopao sam po netu, pokušavao mnogo toga, ali nisam našao rešenje.

Ako neko može da pogleda i uputi me kako da rešim problem, bio bi veoma zahvalan.
http://forum.garaza.rs

Hvala.
[ XeloX @ 31.05.2012. 21:16 ] @
Pozdrav @PCS,
U overall_footer.html, gde si stavio kod banera? U većini slučaja se stavlja: pre </body>
Dok u overall_header.html, ide posle taga: <head>. Probaj gore navedenu izmenu, da bi IE prepoznao banere kao i ostali browseri.
Kada vršis izmene koda, ne zaboravi da svaki put osvežiš šablog i browser (ctrl+f5)
[ PCS @ 01.06.2012. 22:27 ] @
Hvala ti puno na odgovoru. Pratim temu putem mail-a, ali je Yahoo stavio u Spam, tako da tek sad vidim odgovor.

Stavio sam banere u overall_footer.html. Evo ga kod:
Code:
<div><table><tr><div style="text-align: center;"><div id="banner-pos"><a href="http://www.statusi.rs" target="_blank"><img src="http://forum.garaza.rs/upload/baneri/statusi_rs_baner.png" border="0" /></a><a href="http://www.autostikeri.com" target="_blank"><img src="http://forum.garaza.rs/upload/baneri/autostikeri_baner.png" border="0"></a><a href="http://www.alfisti.rs" target="_blank"><img src="http://forum.garaza.rs/upload/baneri/alfisti_baner.gif" border="0"></a><br></tr></table></div>

<!-- IF not S_IS_BOT -->{RUN_CRON_TASK}<!-- ENDIF -->
</div>

<div id="wrapfooter">
    <!-- IF U_ACP --><span class="gensmall">[ <a href="{U_ACP}">{L_ACP}</a> ]</span><br /><br /><!-- ENDIF -->
    <span class="copyright">Powered by <a href="http://www.garaza.rs/">Garaza.rs</a>&reg; based on Forum Software &copy; phpBB Group
    <!-- IF TRANSLATION_INFO --><br />{TRANSLATION_INFO}<!-- ENDIF -->
    <!-- IF DEBUG_OUTPUT --><br /><bdo dir="ltr">[ {DEBUG_OUTPUT} ]</bdo><!-- ENDIF --></span>
</div>

</body>
</html>


Ako ih stavim direktno ispred </body> samo ih pomeram ispod, ali mi se i dalje na IE baneri slažu jedan ispod drugog umesto da budu u istoj liniji. Na svim ostalim browser-ima se vide kako treba.

Naravno da uvek osvežavam šablone stilova, kao i osvežavanje stranice.


[ XeloX @ 02.06.2012. 00:17 ] @
Kopiraj ovaj kod ispred </body>
Code:
<div style="text-align: center;"><div id="banner-pos"><a href="http://www.statusi.rs" target="_blank"><img src="http://forum.garaza.rs/upload/baneri/statusi_rs_baner.png" border="0" /></a><a href="http://www.autostikeri.com" target="_blank"><img src="http://forum.garaza.rs/upload/baneri/autostikeri_baner.png" border="0"></a><a href="http://www.alfisti.rs" target="_blank"><img src="http://forum.garaza.rs/upload/baneri/alfisti_baner.gif" border="0"></a><br></tr></table></div>


Tako da bi tvoj komletan overall_footer izgledao ovako:
Code:
<!-- IF not S_IS_BOT -->{RUN_CRON_TASK}<!-- ENDIF -->
</div>

<div id="wrapfooter">
    <!-- IF U_ACP --><span class="gensmall">[ <a href="{U_ACP}">{L_ACP}</a> ]</span><br /><br /><!-- ENDIF -->
    <span class="copyright">Powered by <a href="http://www.garaza.rs/">Garaza.rs</a>&reg; based on Forum Software &copy; phpBB Group
    <!-- IF TRANSLATION_INFO --><br />{TRANSLATION_INFO}<!-- ENDIF -->
    <!-- IF DEBUG_OUTPUT --><br /><bdo dir="ltr">[ {DEBUG_OUTPUT} ]</bdo><!-- ENDIF --></span>
</div>

<div style="text-align: center;"><div id="banner-pos"><a href="http://www.statusi.rs" target="_blank"><img src="http://forum.garaza.rs/upload/baneri/statusi_rs_baner.png" border="0" /></a><a href="http://www.autostikeri.com" target="_blank"><img src="http://forum.garaza.rs/upload/baneri/autostikeri_baner.png" border="0"></a><a href="http://www.alfisti.rs" target="_blank"><img src="http://forum.garaza.rs/upload/baneri/alfisti_baner.gif" border="0"></a><br></tr></table></div>

</body>
</html>
[ PCS @ 02.06.2012. 00:36 ] @
Uradio sam tako i sad bi trebalo da je dobro. Osvežio sam šablon teme, slike i stranicu sa F5 (CRTL+R) i za sada je sve ok. Mada sam uspeo u međuvremenu da i sam to nekako namestim jer sam se zainatio da to rešim večeras, pa sam dodavao u kod još neke parametre za tabelu i bilo je ok, mada je ovo tvoje jednostavnije.
Hvala ti puno, danima tražim odgovor na netu, a ne volim kad nešto ne radi kako treba iako je broj korisnika IE dosta mali, ipak treba svima namestiti da bude jednako.

Hvala još jednom.

EDIT: Jedino što su sad baneri ispod svega, pa mi to nekako nije baš ok, ali videću ako uspem da ih podignem iznad wrapfooter-a. Hvala u svakom slučaju.
EDIT2: Namestio sam sve. Odlično! Sad je sve kako treba na svim browserima i na svim temama (imamo ih 3) tako da sam miran. Nažalost, nisam učio za programera, pa ne vidim neke stvari koje vi vidite. Ja sam više naklonjen nekim drugim stvarima. Srećom pa ima uvek neko ko hoće da pomogne. HVALA!

[Ovu poruku je menjao PCS dana 02.06.2012. u 01:54 GMT+1]
[ XeloX @ 02.06.2012. 01:18 ] @
Da ne bi imao sličnih problema, jednostavni kod koji se dodaje za banere, u overall_header.html ili overall_footer.html jeste:

Code:
<a href="Ime sajta"><img src="Ime sajta/folder gde ubacuješ banere.png"></a>


Code:
<a href="http://www.statusi.rs"><img src="http://forum.garaza.rs/upload/baneri/statusi_rs_baner.png"></a>

Pozdrav...
[ altx @ 23.06.2012. 08:32 ] @
na koji nacin se radi seo phpbb foruma? jel se to radi rucno ili ima neki mod za to? hteo bi da optimizujem sajt, ali nemam pojma sta da radim.
i na koji nacin da stavim google adsense kod tako da bude u svakoj temi ispod prvog odgovora?

hvala unapred na odgovorima


[Ovu poruku je menjao altx dana 23.06.2012. u 11:54 GMT+1]
[ DjMladenJanjusevic @ 23.06.2012. 17:57 ] @
Citat:
altx: na koji nacin se radi seo phpbb foruma? jel se to radi rucno ili ima neki mod za to? hteo bi da optimizujem sajt, ali nemam pojma sta da radim.
i na koji nacin da stavim google adsense kod tako da bude u svakoj temi ispod prvog odgovora?

hvala unapred na odgovorima


[Ovu poruku je menjao altx dana 23.06.2012. u 11:54 GMT+1]


Imas na www.phpBB.com MOD za SEO i MOD za BANERE koji mozes da podesavas kako god hoces i gde god hoces da stoje reklame(ispod prvog posta,ispod svakog posta,u futeru,u hederu.....)

PoZ
[ altx @ 23.06.2012. 19:52 ] @
hvala na odgovoru, ali, ne volim te modove, nesto mi ne ide postavljanje istih. ja bih tu radije uradio rucno, uspeo sam da stavim adsense u gornji i donji deo sajta (header/footer) samo mi ne ide to sa prvim postom u temi.

danas sam pokusavao malo seo da radim, isto rucno, i uspeo sam nesto da postignem, jedino ne svatam kako da opimizujem svaku stranicu posebno.

u svakom slucaju hvala
[ DjMladenJanjusevic @ 24.06.2012. 11:27 ] @
Iskoristi MOD za SEO koliko god ga ne volis jer je jako dobar, a MOD za BANERE ne moras u potpunosti iskoristiti samo ga skini i na local hostu isprobas gde treba kodove da ubacujes i gde se te pozicije posle javljaju i na ta mesta ubacis svoje adserne ili baner reklame. Nadam se da me razumes? poz
[ DzoA @ 24.06.2012. 14:26 ] @
Teško da možeš sam postaviti baner ispod prvog posta... Bolje ne pokušavaj već instaliraj mod...
[ DjMladenJanjusevic @ 24.06.2012. 15:41 ] @
Citat:
DzoA: Teško da možeš sam postaviti baner ispod prvog posta... Bolje ne pokušavaj već instaliraj mod...

Moze kao sto sam napisao iznad...ali mora da se koristi php programski jeziki malo da se cacka...
[ altx @ 25.06.2012. 18:19 ] @
kako se zove taj seo mod?
[ DjMladenJanjusevic @ 26.06.2012. 17:23 ] @
Citat:
altx: kako se zove taj seo mod?

http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=691165
Ovaj mod poboljsava URL-ove sto naravno poboljsava predragu i pozicioniranje na google
http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=2118159
Ovaj zadaje opis i kljucne reci koju se veoma bitne za dobar SEO.
Preporucio bih ti jos da skines SITE MAP MOD jer to olaksava robotima pretrazivaca da podele tvoj sajt u sekcije
npr.da na google kada se srcuje tvoja stranica i kada izadje na listi ipod nje bude jos 4 dodatna linka kao download home gallery ili nesto sto je na tvom sajtu.
Poz
[ DzoA @ 26.06.2012. 23:01 ] @
Citat:
DjMladenJanjusevic: Moze kao sto sam napisao iznad...ali mora da se koristi php programski jeziki malo da se cacka...


Naravno, ali ako mu je cimanje da instalira mod,onda predpostavljam da mu je još veće cimanje oko php-a...
[ altx @ 28.06.2012. 12:40 ] @
posto je moj phpbb forum u verziji 3.0.10 a ovo modovi podrzavaju starije verzije, da li mogu da ih koristim?
[ altx @ 30.06.2012. 17:37 ] @
stavio sam site map mod, to mi je uspelo.

probao sam i onaj sto zadaje opis i kljucne reci, uradio sve kako pise, i otad ne mogu da pristupim stranici :'(
preko total comandera sam vratio sve fajlove koje su se trebali menjati na staro. ali nista. kako da pristupim stranici pojma nemam. kontaktirao sam provajdera, pa valjda ce oni to da rese.
[ DjMladenJanjusevic @ 06.07.2012. 16:24 ] @
Jesi uspeo da pristupis stranici? Ne mogu da verujem da neko moze da pogresi u dodavanju moda. to je obicno pronalazenje zatim menjanje ili dodavanje ispred ili iza koda kod koji je zadat. Odredjeni modovi koji su stariji mogu da se koriste i na verziji 3.10 ali nemoj da uzaimas previse stare.....uzmi tu do 3.08-07
Javi sta si uradio. poz
[ altx @ 10.07.2012. 16:45 ] @
Problem je bio da nisam pogresio nigde. Sve sam uradio kako treba, na kraju hteo da ga instaliram, ispisalo internel server error, i cap ode, ni dan danas ne znam sta je to bilo.Hosting provajder mi je odradio bacup i posle je sve radilo. Na zalost mod ni danas nije stavljen, uvek pri instalaciji ispise internal server error, a nakon toga se bez problema mogu vratiti na stranicu. Pisao sam na raznim phpbb forumima o ovome, jedan lik bas testira to kod njega, ali jos mi nije rekao sta je problem.
[ DjMladenJanjusevic @ 11.07.2012. 13:24 ] @
ti koristis verziju 3.0.10 ??
a mod koji instaliras je koja verzija???
posalji mi u PP link za tvoj forum... poz
[ altx @ 11.07.2012. 19:05 ] @
Mod je bio za verzio 3.0.8 ili stariju. Verovatno je to bio problem. Nasao sam jedan drugi mod (http://www.phpbb-seo.com/en/ph...o-dynamic-meta-tags-t1308.html) i instalirao ga danas uspesno. radi kako treba.
[ goran024 @ 31.07.2012. 20:15 ] @
Pozdrav. Da li imate da preporučite neki MOD za 3.0.10 sa kojim bi omogućio posetiocima da mogu da se zahvale nekom korisniku, ili sistem tipa LIKE/DISLIKE odnosno thumpUp/Down kao što ima ovde na ES?
Hvala

[Ovu poruku je menjao goran024 dana 31.07.2012. u 21:34 GMT+1]
[ XeloX @ 31.07.2012. 21:29 ] @
Postoji mod, zove se Thanks for posts od autora Palыč, mod je za phpbb 3.0.9 ali odlično radi i za 3.0.10.
http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=1690905

Ako znaš da ga prevedeš kao sto sam ja uradio za moj forum i zvao bi se na primer Hvala za post, ili kako god ti hoćeš da ga prevedeš. Što bi značilo da svaki korisnik može da se zahvali korisniku i mogućnost da oceni post (rating)
[ goran024 @ 01.08.2012. 14:12 ] @
Hvala. Vidim da sada radi na 3.0.11 RC verziji, pitao sam ga da li ima za ovu stable 3.0.9 verziju... na phpBB sajt, link koji si mi dao nude ovu 3.0.9
Jel komplikovano za prevod? sve je na ruskom?
[ XeloX @ 01.08.2012. 18:17 ] @
Ne nije komplikovano, u folderu za jezike imas i Ruski prevod i na Engleskom. Ako želis da prevodiš samo za članove (da se vidi na forumu) moraš prevesti samo thanks_mod.php, ostali fajlovi info_acp_thanks.php ti je za tvoj administratorski panelel, info_ucp_thanks.php ti je u stvari za korisnički panel.

Ako prevodiš samo thanks_mod.php, ostale fajlove dovoljno je da ih kopiras u language/sr/mods.

Koristi Notepad za prevod:
http://notepad-plus-plus.org/
[ mrkela333 @ 20.08.2012. 18:11 ] @
Pomagajte ljudi,kad ukucam link za forum izbaci mi prvo phpBB link.Kako da sklonem to da direktno učitava stranicu?

Evo slika : http://s14.postimage.org/vw2x0n4wx/elite.png
[ PHPovac @ 20.08.2012. 19:48 ] @
napravi index.php i stavi
<?php
header("Location: phpBB3/index.php");
?>
[ altx @ 09.02.2013. 20:53 ] @
da li zna neko kako da ubacim jos jedno dugme na glavnom meniju (pored Faq, ,embers, search)?
Hteo bih da postavim jos jedan meni u kom bi bile informacije o forumu (kontakt email, tel broj itd)..

hteo sam da postavim forum na jednu link farmu u madjarskoj i traze da mi te informacije budu na sajtu..kako to da resim? jel je dobra ta moja ideja da stavim to na glavni meni ili postoji brze i lakse resenje?
[ boolee @ 11.03.2013. 21:26 ] @
Imam problem, instalirao sam 3.0.11 phpBB forum i template me zeza ...

ovo je standardni template vodi se kao prosilver http://prntscr.com/vxulh

skinem ovaj deluxe http://www.artodia.com/phpbb-styles/deluxe/

raspakujem instaliram prijavi mi ga kao http://prntscr.com/vxv6o subsilver2

i kad ga aktiviram ja dobijem ovo http://prntscr.com/vxvql

a trebalo bi da bude http://prntscr.com/vxvyx

Zelim da napomenem da sam template skinuo i sa sajta proizvodjaca i sa sajta phpbb sekcije stilova i nemam pojma kako da ga nateram da izgleda kako treba
[ El Mero @ 15.05.2013. 13:46 ] @
Je li izvodljivo da na phpBB mogu podesite predefinisani naziv za teme?

Objašnjavam:

U slučaju da imam forum koji se bavi oglasima, da postavljači teme mogu izabrati:

Prodajem: YYYYYYYYY

Kupujem: XXXXXXXXX

Najam: SSSSSSSSS
[ joca_012 @ 21.12.2014. 18:25 ] @
Ima li neko Srpski za phpbb verzija 3.1, ili bar zna gde se moze naci, posto im je zvanici sajt down, vec neko vreme?
[ vlajce92 @ 08.03.2015. 23:34 ] @
Kako da izmenim izgled na footbaru u default temi?