[ radao @ 15.09.2002. 14:32 ] @
Posto sam pocetink u internet makretingu preporucite mi:
- knjige o internet marketingu na srpkom ili engleskom
- sajtove gde se nalaze tutoriali
- domace sajtove koje vredi posetiti
- diskusione grupe i forume
- sajtove o Search Engines
- i svega ostalog sto se setite
hvala!
[ broker @ 15.09.2002. 23:19 ] @
- na www.pretraga.co.yu ces naci reklamu za sjajnu knjigu Drgana Varagica
- u knjizaama ces naci Mikro knjiginu knjigu "Web dizajn", ne znam detlje nije mi pri ruci... koja ti je takdje nesto sto bi trebao da procitas, po imenu se ne bi dalo zakljuciti ali nema mnogo veze sa HTML-om, Javom, javaSCriptom i ostalim tehnologijama... vise ono sto marketing menadzeru treba da zna...
[ ventura @ 16.09.2002. 00:04 ] @
Web Dizajn kako sam bacio pogled generalno opcisuje sta treba a sta ne treba raditi pri izradi sajta.. korisno stivo uglavnom...
[ Dragan Varagic @ 16.09.2002. 08:11 ] @
Zahvaljujem se Broker na komplimentu

Sto se tice knjiga, izvora i ostalog, evo malog spiska:

- Sjajan sajt g. Ralpha Wilsona, gde se mogu pronaći recenzije stranih knjiga, veoma kvalitetni clanci na temu Internet marketinga , i kompletna arhiva časopisa Web Marketing Today.
- Sajt Clickz.com ima veliku količinu članaka na ogroman broj tema iz oblasti IM-a.
- Na lokaciji Internet.com može se pronaći čitav dijapazon srodnih tema (sajtova), a postoji i zaseban Internet marketing kanal s referentnim sajtovima.

- Naši su izdali knjigu Designing web Usability, Jakoba Nilsena (Kreiranje upotrebljivih Web stranica, ili sl.), veoma korisno.

- Ne preporučujem čitanje knjige Toma Vasosa, Strateški marketing na Internetu, koja je davno prevedena kod nas. Prvo je bolje pročitati nešto aktuelnije, pa onda eventualno pregledati ovu knjigu, jer je pisana 1996. g.

- Iz istog perioda (1997. g.) preporučujem knjigu Guerrila Marketing Online, jer je sistemski napisana i nije mnogo zastarela s osnovnim principima IM-a. Po meni, jedna od najboljih knjiga iz ove oblasti.

- Što se tiče diskusija, preporučujem većinu lista koje se nalaze preko adrese Adventive.com. Tu je i čuvena lista E-Sales.

- Naravno, posebno ističem sajt Searchenginewatch.com, čuvenog Denny-a Sullivan-a.

- Od pretraživača preporučujem SearchEngineGuide, za direktorijum pretraživača.

- Pogledajte još i IT Toolbox kao interesantno mesto za članke koji obuhvataju kompletnu oblast e-biznisa, uključujući i Internet marketing preko priče o CRM-u.

Mislim da je ovo dovoljno za sada. Da bi se sve navedeno PROČITALO, potrebno je nekoliko meseci sigurno
[ Miloje Sekulic @ 16.09.2002. 10:54 ] @
Ovo je jedini (voleo bi da gresim) aktivan forum na temu koja te zanima.

Trebao bi svakako da proucis www.pretraga.co.yu sajt i da se prijavis na listu.
Najbolje je da nadjes tekst koji ti se ucini interesantan a onda pratis preporuke u dnu strane (tekstovi sa slicnim sadrzajem).

Na adresi http://www.iqm.co.yu/ ima kvalitetnih tekstova, prijavi se i na taj news letter i pogledaj obavestenje za knjigu za koju mislim da je rasprodata.
To je vrlo kvalitetna ekipa.

http://www.synergyportfolio.com/ Ovde su nekad bili tekstovi, onako informativni, a bio je i pokusaj zasnivanja emarketing foruma. Imali su i emejl magazin koji zadnjih par meseci ne dolazi.
Koliko vidim izgleda d asu se okrenuli razvijanju sajtova za ino trziste i zanemarili obrazovnu delatnost.

Pozdrav Miloje :)
[ Miloje Sekulic @ 16.09.2002. 23:28 ] @
Imas i www.yutrend.com

I tu vazi isto, pogledas po sajtu, nesto zapamtis, nesto ti ostane u secanju da ima pa se vratis kad zatreba, prijavis se na news letter. On stigne jednom mesecno sa obavestenje sta ima novo na sajtu, ako ti se ucini zanimljivo odes i pogledas i to je to.

Pozdrav M
[ radao @ 18.09.2002. 20:20 ] @
Zahvaljujem na iscrpnim objasnjenjima, savetima i uputstvima.
Iz pitanja i odgovora moze se zakljuciti da postoji potreba za obrazovnim sajtom na temu Internet Marketing. Vi koji ste mi dali tako dobre savete mozete to zajedno da uradite.