[ Miloje Sekulic @ 09.10.2002. 11:29 ] @
Cackao sam malo Google da vidim sta je od literature na temu ovog foruma izaslo na narodu sa nasih prostora razumljivim jezicima. Cisto da vidimo gde smo na tom polju.

Naisao sam na
http://www.ludilo.com/promocija.htm

Citat:
U drugom mjesecu 2001. pojavila se i prva knjiga na hrvatskom jeziku na temu Internet marketinga. ... Želim napomenuti kako je knjiga pretežno namjenjena početnicima, jer ne obrađuje neke naprednije tehnike, već vas uvodi u svijet marketinga na Internetu tek spominjanjem ili kratkim objašnjenjem nekih drugih načina promocije.
Kako se radi o prvoj knjizi IM-a na hrvatskom jeziku ne treba biti prekritičan.


Otprilike nivo knjige koju je priredi Sapic.

Ova je nesto starija (1999)
http://www.digimark.hr/druga.htm

U sklopu osnovne teme - poslovanja- dotice se i marketinga.

I to bi bilo to.

Od knjiga na nasem jeziku tu je vec prilicno zastareo prevod Vasosa:
http://www.cet.co.yu/knjige/marketing.htm

2000 je IQM izdao knjigu o elektronskom poslovanju koja je imala kvalitetan deo posvecen marketingu.

Uz Draganov udzbenik koji je nedavno izasao cini mi se da ne stojimo lose.

Kakvo je vase misljenje i zna li ko jes neku knjigu koju nisam pomenuo?
[ srlexic @ 09.10.2002. 20:12 ] @

Na prvo mesto bih uvek stavio Varagicevu knjigu jer je zaista veoma korisna pocetnicima i onima koji polako shvataju znacaj i mogucnosti Interneta i e-biznisa.

Medjutim, svima koji pocinju odmah s Online marketingom savetovao bih da procitaju knjigu jednog od najvecih marketing-gurua, Philipa Kotlera - Osnove marketinga. Knjiga ima dva dela od po 500 stranica i predstavlja sigurno bibliju marketinga i srodnih oblasti.
[ Dragan Varagic @ 10.10.2002. 12:55 ] @
Skoro polovina knjige Internet poslovanje posle 2000. bavi se marketingom kao sredstvom unapređenja prodaje. Dr Pocajt i Dr Tošić su na veoma pristupačan i korektan način opisali ovu tematiku.

Mislim da ove knjige više nema u prodaji, možda se još dobija kao dodatni materijal na seminarima koje g. Pocajt organizuje. Otkucajte na Google-u ključne reči "elektronsko poslovanje" :)

Pročitao sam knjigu Dejana Šapića, a voleo bih da pročitam knjige koje su izdate u Hrvatskoj.

Znam da knjige pripremaju prof. Vukmirović s FON-a, kao i Lazar Bošković (Agitprop). Mislim da će uskoro g. Lazar Džamić izdati knjigu na engleskom pod nazivom "Digital Marketing" (ili nešto slično).

O svojoj knjizi bih voleo da čujem (pročitam) mišljenja drugih osoba, jer ih na ovom forumu ima dovoljno koji su je pročitali.