[ fritz.ba @ 08.01.2007. 12:37 ] @
zanima me da se mozda neko nije vec susreo sa slicnim zahtjevom i uspjesno ga rijesio? uz to, potrebno je da covjek bude voljan to podijeliti sa mnom :)
dakle da mi broj:
165 pretvori u slova: stotinu i sezdesetpet :) (valda se 'vako pise :D)

meni konkrento treba za valutu, pa bi mi recimo ako pricamo o eurima trebalo:
3.6 eura ( tri eura i 60 centi)

u principu ja to 100% necu raditi - jer bi mi oduzelo neophodno vrijeme, i ako ne nadjem - jednostavno bih preskocio taj feature... Ali kontam, mozda je neko vec radio i voljan je to 'dati' :S

pozdrav!
[ fritz.ba @ 08.01.2007. 13:41 ] @
nadjoh na netu nesto slicno na engleskom, u jScriptu - pa cu prilagoditi :)

[ goranvuc @ 08.01.2007. 14:18 ] @
Koliko znam, u engleskoj gramatici ne postoje padezi - vodi o tome racuna
[ BezPanike @ 09.01.2007. 08:44 ] @
Malo 'leba bez motike, a?

Imam ja komplet kod, sa sve gramatikom (doduše za dinare, ne za ojre, ali se to lako ispravi), imam, ali ne dam!

Preživi bez tog "feature"...
[ Neznalica_sa_ugla @ 09.01.2007. 12:32 ] @
E ja imam i dacu
u rasponiu brojeva od 0 - 999 999 999.99 , problem je sto treba prepraviti , radjeno je 94 za kune ( tamo di je KN -DIN , lp -> para , lipa ->para .Mislim da nije problem prepraviti u JS:Pokusaj ako ti ide , ako ne javi se ja cu se potruditi KOd i prilogu uf gde da okacim file ??? ispricavam se ide u text poruke , dugo ne valja spremam ti na email .
[ fritz.ba @ 09.01.2007. 12:46 ] @
svaka cast, hvala puno


[ Neznalica_sa_ugla @ 09.01.2007. 22:56 ] @
A evo i javascript meni eng lose ide

[ Neznalica_sa_ugla @ 09.01.2007. 23:19 ] @
Pokusavam treci put uvjek prazna file ???
[ bunker @ 12.01.2007. 10:41 ] @
Citat:
BezPanike: Malo 'leba bez motike, a?

Imam ja komplet kod, sa sve gramatikom (doduše za dinare, ne za ojre, ali se to lako ispravi), imam, ali ne dam!

Preživi bez tog "feature"...


@BezPanike, u kom si fazonu, covece. Pa ovi forumi sluze za 'leba bez motike, naravno 'leba platis kasnije, kad neko drugi trazi pomocc. Comunity, to i jeste fora programiranja.

Vidi sta rade najbolji
http://www.codeproject.com

Sta mislis da li oni traze 'leba ili su dovoljno dobri da im 'leba ne treba za takve "sitnice". Dobar programer je onaj koji zna da podeli znanje, a ne onaj koji mudruje, i misli da je popio pamet sveta. Kako cce programer da zna da si ti "programer", ako mu nisi pomogao u necemu banalnom.

Idi na TV tehniku, oni ne vole da dele svoju pamet sa drugima....

@ostali
Pre nekoliko godina bilo je na ovom forumu parce koda u VB.NET-u koje radi trazeni posao. Sa gramatikom. Poikusaccu da ga pronadjem, pa da okacim link...

[ DarkMan @ 12.01.2007. 14:39 ] @
Evo u C# (ovo je preradjen kod iz VB-a koji kolega spominje)
Code:

        private static String[] imebr = new String[] { "nula", "jedan", "dva", "tri", "četiri", "pet", "šest", "sedam", "osam", " devet" };
        public static String Slovima(Double Value)
        {
            Value = Math.Round(Value, 2);
            if(Value == (Double)0) return "nula dinara";
            bool NegativnaVrednost = (Value < 0);
            Value = Math.Abs(Value);
            String S = "";
            int celi = (int)Value;
            int dec = (int)(Math.Round(Value - celi, 2) * 100);
            String cbroj = celi.ToString("000000000000000");
            int I = 1;

            while(I < 15) {
                String tric = cbroj.Substring(I - 1, 3);
                int trojka = Utility.StringToInteger(tric, 0);
                if(tric != "000") {
                    String sl1 = "";

                    int cs = Utility.StringToInteger(tric.Substring(0, 1), 0);
                    int cd = Utility.StringToInteger(tric.Substring(1, 1), 0);
                    int cj = Utility.StringToInteger(tric.Substring(2, 1), 0);

                    if(cs == 2) S += "dve";
                    else if(cs > 2) S += imebr[cs];

                    if(cs == 1) S += "stotinu";
                    else if(cs == 2 || cs == 3 || cs == 4) S += "stotine";
                    else if(cs > 4) S += "stotina";

                    if(cj == 0) sl1 = ""; else sl1 = imebr[cj];

                    if(cd == 4) S += "četr";
                    else if(cd == 6) S += "šez";
                    else if(cd == 5) S += "pe";
                    else if(cd == 9) S += "deve";
                    else if(cd == 2 || cd == 3 || cd == 7 || cd == 8) S += imebr[cd];
                    else if(cd == 1) {
                        sl1 = "";
                        if(cj == 0) S += "deset";
                        else if(cj == 1) S += "jeda";
                        else if(cj == 4) S += "četr";
                        else S += imebr[cj];
                        if(cj > 0) S += "naest";
                    }

                    if(cd > 1) S += "deset";

                    if((I == 4 || I == 10) && cd != 1) {
                        if(cj == 1) sl1 = "jedna";
                        else if(cj == 2) sl1 = "dve";
                    }

                    S += sl1;

                    if(I == 1) {
                        S += "bilion";
                        if(cj > 1 || cd == 1) S += "a";
                    } else if(I == 4) {
                        S += "milijard";
                        if((trojka % 100) > 11 && (trojka % 100) < 19) S += "i";
                        else if(cj == 1) S += "a";
                        else if(cj > 4 || cj == 0) S += "i";
                        else if(cj > 1) S += "e";
                    } else if(I == 7) {
                        S += "milion";
                        if(((trojka % 100) > 11 && (trojka % 100) < 19) || cj != 1) S += "a";
                    } else if(I == 10) {
                        S += "hiljad";
                        if(((trojka % 100) > 11 && (trojka % 100) < 19) || cj == 1) S += "a";
                        else if(trojka == 1) S += "u";
                        else if(cj > 4 || cj == 0) S += "a";
                        else if(cj > 1) S += "e";
                    }
                }
                I += 3;
            }
            S += " dinara";
            if(dec > 0) return S += " i " + dec.ToString() + "/100";
            return S;
        }

[ bunker @ 12.01.2007. 18:04 ] @
>


Srdjan Savkovicc
ICQ 30281997
MSN ssrdjan@net.yu
YAHOO srdjan_savkovicc@yahoo.com
ssrdjan@gmail.com
ssrdjan@net.yu
[ BezPanike @ 12.01.2007. 20:37 ] @
Citat:

...Pa ovi forumi sluze za 'leba bez motike...

Jel'? A ja živim u ubeđenju da ovi forumi služe za razmenu mišljenja i iskustava i POMOĆ, ali pomoć u stilu ja-radim-pa-zapelo, a ne pomoć u stilu mene-mrzi-dajte-kod!

Iziritirao me je njegov nastup:
Citat:

...u principu ja to 100% necu raditi - jer bi mi oduzelo neophodno vrijeme, i ako ne nadjem - jednostavno bih preskocio taj feature...

U svakom slučaju, hvala ti bunker što si mi otvorio oči, pošto sam novajlija ovde.
Kad me bude mrzelo da pišem kod, javiću se...
[ nenad1010 @ 07.11.2017. 18:59 ] @
Moze li mi neko objasniti kako da upotrebim ove kodove u Excel? Hvala unapred
[ flighter_022 @ 09.11.2017. 12:14 ] @
Pa napravis EVENT koji se okid apromenom vrednosti nekog polja (u koje se recimo ubacuje zbir svih stavki na računu) i taj VBA kod onda u neko drugo poljhe upisuje tekst. A kako se to sve radi, proguglaj malo, nije teško.
[ ravni @ 09.11.2017. 14:19 ] @
Probaj Humanizer
https://www.nuget.org/packages/Humanizer
https://github.com/Humanizr/Humanizer

mozda ti pomogne
[ Mihajlo Cvetanović @ 13.11.2017. 12:46 ] @
Ovaj Humanizer je zanimljiv, ali srpski mu je nedopečen. Onaj ko ga koristi mora prvo da ga ispravlja. Gledajući u sors za srpski vidim reči "četrnaestt", "šestnaest", "sedemnaest", "osemnaest", "petdeset", "šestdeset", "devetdeset", zatim "{0} milijarda" za brojeve veće od 4, kao i ("sto", "dvesto", "{0}sto", "{0}sto") za stotine (nema specijalnih slučajeva dvesta i trista). I najbitnije, u funkciji ConvertToOrdinal stoji komentar "//TODO: In progress"

Podloga je tu, samo to sad treba neko da ispolira.