[ existenz @ 16.03.2007. 22:04 ] @
Da li vam se ikad desilo da vas neka jako poznata i renomirana kompanija spamuje?! Nekoliko godina unazad, dok sam koristio AV program PCcillin od firme TrendMicro subscribe-ovao sam se na njihovom sajtu na newsletter listu (cirka 2002.), i od tad mi stizhe, mislim jednom u dve nedelje njihov security newsletter. Posle nekog vremena mi je dosadilo,i kliknuo sam na link unsubscribe, odjavio uredno svoju email adresu na sajtu i ........ dve nedelje potom opet stizhe novi newsletter i tako svake (dve) nedelje. Mislim, blokirati jednu mail adresu nije nishta teshko, ali necu jer me zhivo zanima da li ce sami prestati.......onda godinu-dve ignorisem i samo brishem mailove kad mi stignu, pa opet pokusam da se unsubscribe-ujem (svaki put kazhu u fazonu "uklonjeni ste sa nase liste, izvinjavamo se zbog eventualnih neprijatnosti"), cak sam ishao na onu foru 'update subscription preferences' gde bih izmenio adresu u neku nepostojecu, ali jednostavno NE VREDI. Te postupke sam primenio vec milion puta i NIKAD nisu prestali da mi salju mailove. Iako je blokirati takvu jednu adresu smeshno jednostavno, ipak sve ne mogu da verujem da ne zhele sami da me sklone sa liste. Jednom prilikom sam umesto adrese na neobee naveo da mi shalju to na hotmail adresu, s planom da ih tamo stavim na block listu (a da pritom isprobam da li ce zaista i promeniti adresu na koju shalju), i sad mi stizhe i na neobee i na hotmail, a na hotmailu sam ih stavio na blocked senders list, ali posto hotmail izgleda koristi njihove proizvode za sigurnost, jednostavno i dalje STIZHE i pored toga!

Ovo sve nekako ne mogu da smatram spamom u pravom smislu, narochito uzevshi u obzir o kojoj se kompaniji radi, ali naveo sam kao izuzetno interesantan primer, pravo 'verovali-ili-ne'. Ako ovako nastave, mozda kad istekne prvih 10 godina nezeljene poste od njih ja izgubim zhivce pa napavim lepo filter u thunderbirdu da vishe ne prima mail.......kazhu da sam kratkih zhivaca, pa nek se paze :))))))))

Jel ima neko slichnih iskustava sa nezeljenom poshtom, pritom ne mislim na klasichan spam,nego na mailove od velikih i renomiranih firmi...........................
Pozdrav svima
[ broker @ 17.03.2007. 07:54 ] @
Ne znas sta je muka, dok te British Airways ne uzme u svoju masinu...
[ kv66 @ 20.03.2007. 16:10 ] @
Citat:
Nekoliko godina unazad, dok sam koristio AV program PCcillin od firme TrendMicro subscribe-ovao sam se na njihovom sajtu na newsletter listu (cirka 2002.), i od tad mi stizhe, mislim jednom u dve nedelje njihov security newsletter. Posle nekog vremena mi je dosadilo,i kliknuo sam na link unsubscribe, odjavio uredno svoju email adresu na sajtu i ........ dve nedelje potom opet stizhe novi newsletter i tako svake (dve) nedelje.

vidi trend micro je ozbiljna firma.ja sam jedno vreme koristio njihovu podrsku kao i ti,kad vise nisam hteo odjavio sam se iz prve.Ako se ne varam mailovi tog njihovog servisa se salju iz nemacke.probaj opet...