[ milovank @ 26.04.2007. 19:51 ] @
Znam da tema bas ne pripada ovde, vi se ovde bavite naucnim problemima, ali ipak to pripada talasima, ako se ne varam. Zanima me kako izgleda uređaj za trazenje podzemnih voda? Moze li i malo teorije o tome? Vidim da neki tipovi idu sa nekim zicama i kao nalaze vodu. Koliko je to tacno i kakva je teoretska utemeljenost tog postupka?
Pozdrav
[ Milan Milosevic @ 26.04.2007. 20:18 ] @
Malo verovatno da je naucno utemenjeno a velika verovatnoca da su to sarlatani koji uzimaju pare. Na metal bi trebalo da deluju privlacne magnetne sile. Metalne stapove koje drzite u rukama nicemu ne sluze.
[ milovank @ 26.04.2007. 20:32 ] @
I meni to tako izgleda. Ali znam pouzdano da par firmi, koje rade iskope bunara, koriste upravo tu metodu i to dosta pozdano. Na ustanovljenom mjestu kopaju i nalaze vodu na dubini koju unaprijed odrede. Ima li neko objasnjenje?
[ vaske71 @ 26.04.2007. 20:47 ] @
Ima objasnjenja :
Te sipkaste zajebancije nazivaju rasljama i rade na principu gde mi se svida tu ih zaokrenem nanize i kazu ovde je !!! - evo vode samo kopajte tu i vodu morate naci Koriste jos i alate poput viskova oni im se okrecu zavisno na koju stranu pozele te komuniciraju sa njima putem samo njima poznatim talasima univerzuma koje razumeju sva inteligentna bica u vasioni ali ih mi ne razumemo
Radi se o tome da je Srbija i okolina prepuna vode u 90% slucajeva a na dubinama vecim od 5 do 7 metara pa podzemnih voda ima u izobilju . A u pomoc im stizu i podatci prikupljeni od starijih ljudi i njihovih dedova na kojim lokacijama ima vode a gde se tesko nalazi !!!
Ovo vam je isto sto i astrologija samo se zove drugacije Rasljarstvo !!!
Pozdrav


[Ovu poruku je menjao vaske71 dana 26.04.2007. u 22:00 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao vaske71 dana 28.04.2007. u 14:20 GMT+1]
[ Not now, John! @ 26.04.2007. 20:52 ] @
Citat:
vaske71: Ima objasnjenja :
Te sipkaste zajebancije nazivaju rasljama i rade na principu gde mi se svida tu ih zaokrenem nanize i kazem ALELUJA !!!


Upravo tako. Kod mog rođaka su pokazali gdje da kopa, pa kad su naišli na glomaznu stijenu na 5 m dubine odustali su.
[ Abydon @ 18.06.2007. 10:31 ] @
Malo budjava tema, ali interesantna. Najbolje da se raspitas kod nekog geofizicara, ja sam nekada davno video aparat za ispitivanje odnosno trazenje voda koji radi bas na tom principu, inace nista spektakularno, propusta struju kroz ta dva kraja i meri "provodljivost" zemljista, nije 100% ali posto sam ja vise pobornik fizike nego narodnih verovanja, mislim da je tacnije od raslji od vrbe ili cega vec.
Pozdrav
[ Manve @ 21.06.2007. 23:04 ] @
Zanimljivu "studiju" možete naći u delu Artura Klarka Misterije sveta - Svet zagonetnih sila. Celo jedno poglavlje posvećeno je traženju vode pomoću rašlji. Uspeh nije bio zagarantovan i kreće se od velikog do totalnih promašaja. U svakom slučaju zanimljivo je pročitati.
[ igorKiM @ 28.09.2009. 16:31 ] @
Zelim da kupim knjigu Svet zagonetnih sila, da li neko zna gde je mogu nabaviti
[ milovank @ 06.10.2009. 21:35 ] @
Eh, već sam bio zaboravio na ovu temu, ali eto kad je već tema osvježena, da napišem neka svoja iskustva. Naime, kao što sam pisao, čuo sam da to postoji, ali nisam vjerovao...
Imao sam priliku da se lično uvjerim da nešto od toga postoji. Ne morate više da podvrgavate ruglu ono o u šta niste upućeni. I ja sam bio jako sumnjičav, ali...
Prije par mjeseci, u firmi u kojoj radim se pojavio problem sa velikim gubitcima na vodovodnoj mreži. Šeme internog vodovoda nema, a krug na kom treba locirati kvar je površine oko 150 hektara. Šta činimo, pozivamo vodovod, oni naravno nemaju šemu interne vod. mreže. Ustanovljavamo da na jednoj grani trebamo postaviti ventil, ali ne znamo kuda prolazi cijev. Prvo dolazi ekipa za detekciju kvarova, čovjek donosi uređaj (neki švapski) za pronalaženje podzemnih vodova, sa nekim sondama... Ali ne lezi vraže, cijev je, dok je to rađeno kako treba, ukopana na oko 2,5m dubine i taj njegov uređaj je bespomoćan. Posle njega dolazi ekipa za intervencije, sa rovokopačem, nema šta mora se naći cijev, pa makar na slijepo.
I sad nastupa ono najvažnije. Sa njima u ekipi dolazi i jedan majstor (vodoinstalater) koji sa sobom ima "rašlje" i gle čuda, čovjek locira gdje se nalazi cijev i pravac pružanja cijevi. On je naime zaposlen u vodovodu, i tamo gdje je on rekao da je cijev, onaj sa rovokopačem kopa na tom mjestu i to jako usku rupu, što će reći da iz iskustva znaju da ne griješi. I na oko 2,2-2,5 cijev vodovodna prečnika 125 mm. Znači ništa silna elektronika, skupi uređaji, sve zakazalo, a rašlje ok. Pošto mi je to bilo jako interesantno, ja ga provedem po ostatku kruga da mi locira još neke cijevi. To što on ima i nisu rašlje to su dvije mesingane šipke (fi 3mm) u obliku slova L, koje on drži za kraći krak, a duži kraci su paralelni i otprilike u visini ramena. Kada naidje na cijev, ti se kraci usmjere u pravcu voda, i to jako brzo. Samo kaže da je taj sistem nepouzdan, reaguje na vodu (cijev, podzemnu vodu, kanalizaciju..) i struju (energetske, telefonske..). Ali na mjestu na kome pokaže, sigurno nešto ima.
Samo da još kažem, ja sam se lično uvjerio u ovom slučaju da je to tačno, znači nije "rekla , kazala". Čovjek sigurno nije unaprijed znao lokaciju cijevi, tj. nije prevara, podmetanje... Nije imao koga da vara, jer ne naplaćuje tu uslugu.
Jbg, ja se baš raspisao, jer je to na mene ostavilo jak utisak. Ako neko ne vjeruje, čovjek je još živ ....
[ bozzo @ 08.10.2009. 22:28 ] @
Udarila susa pa svi zainteresovani za vodu.. HA
[ eloiza @ 09.10.2009. 16:35 ] @
"RADIJAN" - patent Zvonimira Jankovića, pronalazi vodu

http://www.planeta.rs/07/06pronalazastvo.htm

Zvonimir Jankovic, Radijan 2001 - izum - otkrivanje eksplozivnih naprava, vode, geoloskih slojeva

Vibilia Novosti 438

U desnoj ruci je cvrsto drzao strelu pored tela. Blago ju je usmerio ka povrsini zemlje i nastavio da oprezno koraca. Na oko 50 m dalje strela se usmerila u jednom pravcu, registrovala je promene u prostoru nastale usled interferencije. U travi je otkrivena protivpesadijska mina.

Tako je izgledala demonstracija uredjaja pukovnika u penziji Zvonimira Jankovica iz Beograda kojeg je nazvao “Radijan 2001.godine SF” na jednom vojnom poligonu 1999. godine.

Jankovic je patentirao uredjaj za otkrivanje precizne lokacije ruda, minerala, vode, kao i za otkrivanje eksplozivnih naprava svih vrsta i oblika bez neposrednog kontakta coveka sa eksplozivom. “Radijan” pripada uredjajima iz oblasti elektromagnetne prospekcije, tezine do 8 kg, prakticnim dometom 3 km, a teorijski od 21-120 km. Otkriva geoloske slojeve, vodu, eksplozive i skrivene predmete sa verovatnocom od 93%, Njime se, osim eksploziva, otkrivaju geoloski slojevi vode i skriveni predmeti pod zemljom sve do dubine od 3000 m.


[Ovu poruku je menjao eloiza dana 09.10.2009. u 17:45 GMT+1]
[ sdurut @ 09.10.2009. 20:52 ] @
dr Aleksandar Vorgučić o štetnom zračenju

http://yncteam.mojblog.rs/p-dr...o-stetnom-zracenju/114470.html

Čovek se ozbiljno naučno bavi problemom uticaja i pronalaženja podzemnih voda. Bio sam prisutan na dosta njegovih predavanja na ovu temu. Učeni ljudi, koliko ja stičem utisak ne razumeju ga. Često je bio podvrgnut ismevanju i proglašavan šarlatanom. Ima na netu dosta o ovoj temi.
[ draganing @ 02.11.2009. 20:46 ] @
Istina je sve ovo u vezi trazenja vode.

Uzmete dve, ja mislim da su u pitanju bakarne zice, ja nisam probao mozda ce da radi od provodnika za struju.
Savijete u obliku latinicnog slova L.
I drzite u rukama tako sto svaki kraj provodnika na kracem kraku stegnete pesnicom.Provodnici se drze paralelno.
I mirno idete, probajte po kuci i ako znate gde se nalaze cevi za vodu naidjete na to mesto.
I na tom mestu provodnici se ukrste i zaboravio sam da kazem da ruke tj. pesnice drzite paralelno ali da je jedna malo iznad druge da ne bi se desila situacija kada se provodnici ukrstaju da se dodirnu.

Jos dosta toga nauka nije objasnila, evo primer je zemljino magnetno polje.Ono nas stiti od zracenja iz kosmosa, dalje sve sto vidite coveka, zivotinju, biljku, sve sve sve to jos nauka nije razjasnila i nece nikada.(U suprotnom ne bi bolovali od ovih bolesti tj. imali bi zivot vecni)

Zamislite ovo:
Napravio covek masinu i masina sama dokucila kako funkcionise.

[ NicholasMetropolis @ 08.11.2009. 17:28 ] @
Zamolio bih moderatore da ovu temu maknu više u Ultra MadZone.