[ Dragan Varagic @ 02.08.2003. 12:07 ] @
U nekoliko navrata video sam rasprave na ovu temu, i obično jednoglasno mišljenje da je pop-up marketing (interstitials) veoma nervirajuća rabota. S druge strane, čak i veliki stručnjaci za marketing (Ralph Wilson, npr.) pokušavaju da privole (uglavnom neiskusne) korisnike na neku akciju upravo pop-up-ima. I na ES-u neprijavljeni dobijaju pop-up :)

O terminu pop-up i interstitial:
http://www.marketingterms.com/dictionary/pop_up_ad/
http://www.marketingterms.com/dictionary/interstitial/
(a imate i u mojoj knjizi :))

Kako se pojavio Google Toolbar sa bloker-om za ove "upadice", a ja npr. već mesecima koristim Norton Internet Security koji takođe blokira pop-up-e (ali me prethodno pita), pretpostavljam da veliki broj osoba koristi slične alatke.

U ovom kontekstu, postavlje se pitanje - Da li ima smisla ubacivati te "smicalice" i nervirati postojeće i potencijalne korisnike koji ih još ne blokiraju?

Osnova pitanja jeste - da li se prisilnim akcijama (otvaranje prozora van kontrole korisnika) može uticati na kreiranje negativnog mišljenja korisnika o sajtu?
[ mikis @ 02.08.2003. 19:12 ] @
Pop-up (-under) marekting je mrtav. Za to se pre svega može zahvaliti raznim xxx/warez/crackz sajtovima koji su ga nemilosrdno 'arčili, uz dodatke takvih bisera kao što je otvaranje dva nova prozorčeta pri zatvaranju jednog postojećeg.

Jedina firma koja je (po meni) uspela da postane "brend" zahvaljujući nemilosrdnom pop-up marketingu (pre svega preko Yahoo-a) je X10 sa onim njihovim mini kamerama. Nije da bi od njih nešto kupio, ali i danas kada se kaže mini video kamera, meni je asocijacija X10 :)