[ Dragan Varagic @ 20.08.2003. 08:01 ] @
Vidim da je prvo bio malo zastupljen na dnu stranica, a sada vidim da se pojavljuje i na gornjem baner-u. Da li to znači Gojko da ima efekta ova razmena (povećan broj prijavljenih na ES)?

Ovo je interesantno, obzirom na podatak da nije veliki broj veoma posećenih sajtova koji koriste BE promociju.
[ Ivan Golubović @ 21.08.2003. 01:05 ] @
Slažem se u potpunosti, čak šta više mislim da je neozbiljno kada vidim na nekom domaćem sajtu YuLink ili onaj Klik BE...

Ako već postoji trebalo bi da je na dnu stranice (isti je broj prikazanih banera), a gore da budu oni predhodni baneri,...

Samo predlog...
[ broker @ 21.08.2003. 08:35 ] @
Kako god da ga stavi, yulink baneri se kod mene ne prikazuju. Blokirano to odavno. A sto se strana brze ucitava... :)
[ Gojko Vujovic @ 22.08.2003. 20:35 ] @
Koristio sam ja i ranije neke bannerexchange mreže na es-u, a rezultati su bili promenljivi. Sada sam se odlučio da nekih 2 miliona impresija dam yulink mreži i vidim koliko će mi zauzvrat doneti poseta i efektivno novih članova. Testiraću i nekoliko različitih banera, ali za sada nažalost odziv nije veliki i imam utisak da je publika prilično nekvalitetna, tj. barem za es nezanimljiva. Verovatno je ok kao neka drugačija ciljna grupa kojoj možete prodati FREE SMS i FREE MP3, ali nema mnogo programera. ;)

No testiranje još uvek nije završeno i možda se stanje i popravi. U planu je i vid saradnje sa Internet Radarom (onim proširenjem za explorer), pa ćemo videti i koliko će to poseta ili novih članova donositi. Za sada ne mogu mnogo u detalje o tome ali biće vrlo zanimljiva funkcija i koristan dodatak tom radaru, i naravno samo plus es-u.

Ivana bih pitao samo zašto je baner o pričaonici neozbiljniji od bilo kog koga prikazuje yulink mreža? Šta uopšte znači ozbiljan baner po tebi? Ako next odluči da reklamira sokove ovde ja ih neću odbiti, a da li bi to takođe smatrao neozbiljnim? Evo trenutno yulink mreža prikazuje reklamu ka sajtu privrednog vodiča što je po meni i više nego ok.

Broker, hvala što si to podelio sa nama, nije trebalo, zaista. :>
[ Dragan Varagic @ 23.08.2003. 09:02 ] @
Kako se radi o oglašavanju kod neciljane populacije, mislim da tamo bolje prolaze atraktivniji baneri, a treba i objasniti veoma kratko šta je ES - Diskusije preko 13k prijavljenih na ICT teme - ali može i atraktivnije, verovatno. Nisam copywriter :)

[ broker @ 24.08.2003. 10:34 ] @
Gojko nije mi bas jasna logika da ce programeri ili bilo kakvi drugi IT strucnjaci da na ES dodjue preko neke bannerexchange mreze ili internet radara? Pa to su servisi na koje reaguju samo ljudi koji ne znaju ili im je dosadno.

Ozbiljni korisnici Onteneta po pravilu svi boluju od bolesti zvane "slepilo za banere". Manifestuje se tako sto osoba podsveno ignorise banere i uopte ih ne primecuje, kao da nisu tu. Primeti ih samo ako usporava ucitavanje strane.

YUlink sam blokirao upravo zbog toga.. ionake se ES strane sporo ucitavaju pa mi ne treba i usporenje zbog reklamnih banera koje ionako ne gledam.
[ Goran Rakić @ 24.08.2003. 23:28 ] @
Code:

$cat /etc/hosts
# For loopbacking.
127.0.0.1       localhost
127.0.0.1       slack9.goranrakic.com slack9
 
127.0.0.1       www.yulink.co.yu
127.0.0.1       www.opsenarijum.co.yu
# End of hosts.


To odavno stoji ovako i vrlo sam zadovoljan...