[ jacaranda @ 24.08.2007. 19:00 ] @
Imam ideju da zid okrecim u 2 boje (one grcke - perive), ali tako da je podloga jedne boje, a da ima aplikaciju u obliku ELIPSE u drugoj boji.
Kako da napravim sablon?
Neko mi je predlozio samolepljivi tapet, ali sam skeptican da ce poslije odlepljivanja ostati fleke (ili cak da ce otpuknuti boja)?
[ aldrmas @ 28.08.2007. 22:35 ] @
Drug imas posebne sablone za pravljenje amblema na zidovima grafita i zovu se stencil artdecor i dijele se natural,font,egypt....
Prave se tako sto prvo skines slike sa eMule ili neki drugi download menadzer ali moraju biti u
"EPS" formatu tako kad ih uvecas tj izradis naprimjer u A3 formatu da neizgube formu ili budu mutne.
E kad si ih odstampao onda uzmes skalpel fini i izrezes ono sto je crne boje stavis na zid obicno bijele podloga uzmes boju koju oces po meni crna najbolja i prefarbas.
evp jedne od strnica da pogledas.
http://www.stencil-library.com/docs/sitemap.htm
[ Backy @ 29.08.2007. 01:00 ] @
mislim da se ona žuta samolepljiva (lepak je slab, ne ostaju fleke i ne ostaje boja na njemu) papirna traka što se koristi za to zove keper
[ jacaranda @ 01.09.2007. 20:58 ] @
Razumem ja vas, ali vi ne razumete mene...
Napravicu ja sablon (nacrtati).
Ali ne znam na kakvom papiru (tapeta)?
Logika govori da se uzme ona zuta traka "za krecenje", ali kako da je savijem u elipsu? Kako god da odradim dobicu izlomljenu ivicu.
Dakle, treba mi neki papir dimenzije 2x1m, na kome cu da isecem elipsu (koju cu nekako da nacrtam), i da ga nalepim na zid, a da moze posle da se skine i ne odvali kreci i glet ispod.
Da li neko zna koji je to papir (tapet)? Mora da postoji. Mozda da skvasim obican papir pa ga prilepim (kad se osusi otpasce sam)?
Nije valjda da niko nije izvlacio krive linije ili lukove po zidovima?
[ SASA M. @ 02.09.2007. 08:46 ] @
Mozda neka varijanta kao foto tapet, ako mu nije prevuse jak lepak kada se nalepi na zid. Obican papir nije dobar, jer pod dejstvom boje nabubri i deformise, stvara talase po rubovima, a na kraju i pocepa. Najbitnije je da boja ne podlije to sto se nalepi. Da imam potrebe to da uradim prvo bih probao da isecem taj oblik koji zelis nekoliko santimetara manji po obimu npr. na paus-papiru, preko ivica nalepio samolepivu papirnu traku u vise pravaca, nacrtao konacni oblik, pa isekao viskove da dobijem, recimo, 3cm ukrug.