[ dvnityCker @ 02.11.2007. 00:02 ] @
Elem, devojka hoce da uvede ADSL, i ja joj preporucim Telekom, jer ga koristim od juna i stvarno sam veoma zadovoljan
no, cuo sam da su modemi kupljeni posle 1. septembra zakljucani, tj da im se ne moze pristupiti
posto sam imao velikih problema u startu koje sam resavao podesavanjem modema, ne bih prepoucio najvecem neprijatelju zakljucani modem za telekom ADSL
ima li nacina da se udje u podesavanja modema, da li je neko uspeo insistiranjem kod telekoma da dobije svoje podatke za pristup, i da li je neko nasao 'alternativni' nacin pristupa modemu?
[ Joker @ 02.11.2007. 06:43 ] @
Koliko znam nisu zakljucani, nego ne dobijes user i pass za ADSL konekciju, tako da problem nastaje ako zelis da promenis router. Podesavanja su ti dostupna.
[off topic]
Interesantno ime sajta
[/off topic]
[ tdjokic @ 02.11.2007. 08:47 ] @
Ja sam na Telekom presao odavno, pre mnogih, jer sam vec imao tehnicke uslove, ali mi se prohtelo da promenim provajdera. Toliko sam poranio da sam morao da platim i onu taksu za prikljucenje, PRE promotivnog perioda. Dobio sam ugovor i u njemu lepo stoje user i pass za ADSL konekciju. Druga je stvar sto ruter (u mom slucaju SpeedTouch) ima i svoje user i pass, za obezbedjenje podesenih vrednosti. To se moze vratiti na fabricke vrednosti, obicno pise u uputstvu za upotrebu, mada ne znam kakav je postupak od rutera do rutera.
[ Joker @ 02.11.2007. 08:56 ] @
Od 1.septembra u ugovoru nema user i pass za ADSL konekciju.
[ dvnityCker @ 02.11.2007. 10:19 ] @
Znaci Pure Bridge modu je nemoguce pristupiti? Sto je problem, jer ne mogu svi sajtovi da se otvore na PPPoE cak i kad se poiskljucuju firewallovi i sl
[ easyyu @ 02.11.2007. 14:15 ] @
Ja sam se prijavio u aprlu jos, a uslove stekao kod Telekoma pre nedelju dana,i juce mi poslali sms da dodjem da podignem modem! :)
Naravno, da mi je prvo pitanje bilo dobijam li username i pass a neka mladja devojka koja je radila na dodeli modema je rekla kao da ona kao radnica nije mogla da dobije pass a kamoli ja! :)
Ispostavilo se da na ugovoru ipak postoji username i pass :)
Eto..
[ Ljubo46 @ 02.11.2007. 18:01 ] @
Koji se sajtovi nemogu otvoriti, baš me intresuje.
[ mischo @ 02.11.2007. 19:07 ] @
Citat:
easyyu: Ja sam se prijavio u aprlu jos, a uslove stekao kod Telekoma pre nedelju dana,i juce mi poslali sms da dodjem da podignem modem! :)
Naravno, da mi je prvo pitanje bilo dobijam li username i pass a neka mladja devojka koja je radila na dodeli modema je rekla kao da ona kao radnica nije mogla da dobije pass a kamoli ja! :)
Ispostavilo se da na ugovoru ipak postoji username i pass :)
Eto..


Username i pass koji pišu u ugovoru se odnose na mail nalog. To nisu user i pass modema.
[ headstrong @ 02.11.2007. 19:37 ] @
Definitivno od 1.septembra u ugovoru (a i nikako drugačije) nema user i pass za ADSL konekciju odn. PPP auth. Ovo su potvrdili i oni iz njihovog "korisničkog servisa". Mora da se koristi šugavi MT882u pa to ti je.
Jedino što zaprepašćenim novim korisnicima ostaje je da se udruže u naporima da se user i pass pročitaju iz firmware-a jer bi tamo trebao da bude. Neka me ispravi neko ako grešim.
Do sada sam uspeo da backup-ujem firmware na PC. Ali avaj. Ne mogu u njemu da pronađem ništa što liči na $#%$#&#@xdsl.isp.telekom.yu. Sada, ili je kriptovano ili nije tamo, na zajednici nezadovoljnih korisnika :( je da otkrije.
Firmware se na PC prebacuje na sledeći način (platforma Win XP SP2):

Otvorite cmd prompt i kucate

tftp -i 192.168.1.1 get TEImage.bin

i ovaj fajl će se naći u tekućem folderu. Adresa 192.168.1.1 je po default-u a vi ako ste je u međuvremenu menjali, stavite odgovarajuću.

Da bi skinuli konfiguracioni fajl kucate:

tftp -i 192.168.1.1 get TECfg.bin

Ima tu još zanimljivih stvari i preporučujem sledeće linkove:
http://www.uk-bug.net/UpDownload-req-viewsdownload-sid-20.html

Uputstva za Voyager 205 ~ Solwise SAR110 ~ Huawei MT882 (svi ovi uređaji su funkcionalno identični, zasnovani su na Conexnt - Viking™ Chip Setu i imaju isti skup CLI komandi kojima pristupate preko telneta):
http://www.uk-bug.net/modules/...T/BT.Voyager.205.ref.guide.pdf
http://www.uk-bug.net/modules/...ters/BT/BT.Voyager.205.cli.pdf
[ tdjokic @ 02.11.2007. 19:43 ] @
Citat:
mischo: Username i pass koji pišu u ugovoru se odnose na mail nalog. To nisu user i pass modema.
Opet nesporazum. Mozda je user i pass modema kod njih, interno, identican sa user i pass-om korisnika kao osobe, ali je jedna stvar user i pass korisnika, a druga user i pass modema. U nekim slucajevima moras da imas user i pass korisnika, da bi podesio konekciju. Ne bavim se vise intenzivno tom problematikom, pa ne mogu konkretno da govorim, ali ima i takvih programa, recimo u Linuxu, gde u konekciji trazi user i pass ili nema konekcije. Dakle, tvoj user i pass kod Telekoma, ne onaj za sam modem.

Ispada na neki nacin da je ovo polu-ADSL, bez njih (Telekoma) ne mozes da mrdnes, moras da koristis samo njihov modem / ruter ili sta?
[ headstrong @ 02.11.2007. 19:43 ] @
Zaboravio sam da napomenem još jednu zanimljivost. Na Huawei MT882 se možete "nakačiti" i preko FTP-a. Tamo u Home direktorijumu ima svega i svačega ali ne deluje zanimljivo (bar ne na prvi pogled).
[ tdjokic @ 02.11.2007. 20:07 ] @
Citat:
headstrong: Definitivno od 1.septembra u ugovoru (a i nikako drugačije) nema user i pass za ADSL konekciju odn. PPP auth.
Pretekao si me dok sam pisao prethodni post. Verujem ti i slazem se sa tobom da je to veoma lose. Smatram da je to krajnji bezobrazluk. Mozda je to za neke korisnike povoljnije, one manje iskusne, da "nesto ne pokvare" u setupu, ali mislim da je to prevashodno Telekom patent, da ne moraju ni o cemu da razmisljaju. Valjda su im u fabrici upisali te podatke u firm ware (dobro, mozda i sami upisuju, ali onda to radi neki strucnjak a ne "tete sa saltera") i od tog trenutka dalje ih boli briga za to. Zato su oni onako sporo ljudima delili modeme.

Mislim da cu promeniti provajdera, pa i uz rizik da ostanem bez ADSL-a neko vreme. Imao sam nekoliko dana Internet preko SBB i bio sam jako ljut kad nikako nisam mogao da ih nagovorim da mi dozvole da imam rezervni modem, a stvar je slicna - njihov sistem prepoznaje modem preko slicnog podatka, koji je upisan u modemu kao takvom (mislim da se zove MAC adresa, hardverska identifikacija komponente) i u principu su bili u pravu, jer je to tehnicka prepreka, ali ovi iz Telekoma to rade iz hira i sopstvenog komfora. Ljudi iz SBB su jedino mogli da budu ljubazniji i da me ne tretiraju kao imbecila, prosto su mogli objasniti da svaki modem ima jedinstveni broj, koji je upisan u njihovom sistemu, i da mi sistem nece prepoznati ni jedan drugi modem dok se taj podatak ne azurira kod njih, tako da zbog toga ne mogu da imam rezervu, jer je u krajnjoj liniji potpuno svejedno da li cu ih cekati za novi njihov modem ili da upisu broj mog rezervnog modema.
[ Backy @ 02.11.2007. 20:10 ] @
ja sam dobio telekom adsl u martu i dobio sam i user i pass za konekciju, a na ruteru (speedtouch) su bili default user i pass
[ Joker @ 02.11.2007. 20:18 ] @
Pošto je septembar posle marta onda je to OK
[ pantic68 @ 02.11.2007. 21:09 ] @
Nadam se da gresim ali mi se cini da je to samo uvod za neku novu podlost. Kao ukinuli su setup da bi povecali broj korisnika ali i pass pa cemo ipak platiti taj setup u obliku odstete za raskid ugovora kad pocnu da zezaju. Ubedjen sam da istovremeno izbacivanje user/pass i pojeftinjenje nije slucajnost.
[ SashaM @ 02.11.2007. 21:42 ] @
Citat:
headstrong:
Jedino što zaprepašćenim novim korisnicima ostaje je da se udruže u naporima da se user i pass pročitaju iz firmware-a jer bi tamo trebao da bude. Neka me ispravi neko ako grešim.


User i pass sigurno nisu upisani u firmware-u. Pre mesec dana mi je crkao modem i otisao sam da zamenim, dali su mi drugi u roku u od par minuta, nisu ga ni vadili iz kutije sto znaci da nisu imali vremena da flashuju modem sa mojim parametrima. Nisu cak ni broj modema upisali. Ja pretpostavljam da se identifikacija vrsi preko telefonskog broja.
[ mischo @ 02.11.2007. 22:30 ] @
User i pass sigurno JESU u firmveru modema.

Naravno da ga nisu flešovali. Lepo su na svom directory serveru promenili podatke i zamenli stari user i pass starog za nove.

Telefonski broj nema nikakve veze s tim.
[ easyyu @ 03.11.2007. 03:00 ] @
Citat:
headstrong: Zaboravio sam da napomenem još jednu zanimljivost. Na Huawei MT882 se možete "nakačiti" i preko FTP-a. Tamo u Home direktorijumu ima svega i svačega ali ne deluje zanimljivo (bar ne na prvi pogled).

Ajd kako si to uspeo??
ftp://IP_ADRESA posle login windows-a mi se totalno upuca modem!Sve lampice zasvetle i zdrr.Samo reset modema pomaze!
[ easyyu @ 03.11.2007. 04:29 ] @
Citat:
mischo: Username i pass koji pišu u ugovoru se odnose na mail nalog. To nisu user i pass modema.

Ma nemoj.. :)
Sad ces mi ti objasniti sta je pass i username od ADSL (citaj pppoe) a sta od mail-a? :)
[ mischo @ 03.11.2007. 07:12 ] @
@easyyu

Sorry, nije mi bila namera da te potcenim.
[ headstrong @ 03.11.2007. 08:10 ] @
Citat:
easyyu: Ajd kako si to uspeo??
ftp://IP_ADRESA posle login windows-a mi se totalno upuca modem!Sve lampice zasvetle i zdrr.Samo reset modema pomaze!


Obično koristim Total Commander-ov ftp klijent.

Pasivni mod.
[ Amater011 @ 03.11.2007. 12:04 ] @
ti roze modemi koje telekom daje umeju da budu problematicni. a sada ako ne daju usernama i pasword to je bec bezobrazno. mozda je njima tako lakse da ih niko ne bi smarao. ali za mene je to razlog vise da neko izabere drugog provajdera, a ima ih i bice ih jos vise nadam se...
[ SashaM @ 03.11.2007. 12:16 ] @
Citat:
mischo: User i pass sigurno JESU u firmveru modema.

Naravno da ga nisu flešovali. Lepo su na svom directory serveru promenili podatke i zamenli stari user i pass starog za nove.

Telefonski broj nema nikakve veze s tim.


Ne znam, mozda sam ja glup pa ne shvatam, ali ako su login podaci upisani u firmware-u modema kako netrebaju da flashuju nov modem da bi ubacili moje podatke? Meni je logicnije da vezuju broj modema za korisnikove podatke, znaci modem salje svoj (serijski, identifikacioni, whatever) broj, softver u centrali na osnovu njega pronalazi login podatke i potom se vrsi pppoe autorizacija.
[ easyyu @ 03.11.2007. 14:09 ] @
Citat:
mischo: @easyyu

Sorry, nije mi bila namera da te potcenim. :)

Ok.nemas frke!
[ mischo @ 03.11.2007. 15:23 ] @
@SashaM

Kada si dobio nalog od telekoma dobio si user za mail nalog oblika johnsmith@nadlanu.com i odgovarajući pass. Ovi podaci ti služe samo za mail i ništa drugo.

U modemu su u firmver fabrički upisani user koji je oblika hw12345@xdsl.isp.telekom.yu i odgovarajući pass. Ovo su podaci sa kojima se modem "prijavljuje" serveru za autentikaciju i autorizaciju. Kada su ti dali novi modem samo u korisničkom servisu su u sistem dodali da koristiš novi modem i njegove paramerte, tako da kad si se sledeći put prijavio, autentikacija je prošla.
[ staticInt @ 03.11.2007. 15:31 ] @
Jel ima nacina da se taj user/pass iscita sa modema?
[ easyyu @ 03.11.2007. 16:36 ] @
Ma neki nacin mora da postoji da se iscita..samo treba neko ko se jako razume u enkripciju...to je moje misljenje
[ SashaM @ 03.11.2007. 20:09 ] @
Ok, ako su user i sifra upisani u firmware mozda bi ovako nesto moglo da upali: ako pretpostavimo da je kod svih modema firmware isti i ako iz dva modema izvadimo firmware i uporedimo ih, fajlovi bi trebalo da se razlikuju samo u delovima u kojima su upisani sifre i kor. imena (naravno pre extrakcije firmware-a vratiti modeme na factory settings). Na taj nacin bi se doslo do njihovih kriptovanih naziva i tada bi trebalo provaliti kljuc za dekripciju a to je vec malo teza rabota... Tu bi mogli pomoci korisnici kojima su vec prethodno dati username i pass u ugovoru, tada bi imali primer username-a u kriptovanoj i "plain" verziji i na osnovu toga bi mozda moglo nesto da se uradi, ako postoji neki ekspert za enkripciju na forumu...
[ tdjokic @ 03.11.2007. 20:55 ] @
Citat:
Pre mesec dana mi je crkao modem i otisao sam da zamenim, dali su mi drugi u roku u od par minuta, nisu ga ni vadili iz kutije sto znaci da nisu imali vremena da flashuju modem sa mojim parametrima. Nisu cak ni broj modema upisali.
Stvar je malo misticna. Ako je covek otisao tamo (BEZ PRETHODNE NAJAVE?) i doneo crknuti modem a oni mu odmah dali drugi, nisu ni broj modema upisali, kako su znali sta je u tom novom modemu?

Kako bilo da bilo, nesto mute, hebi ga.
[ mischo @ 03.11.2007. 22:00 ] @
Broj modema su morali upisati. POtpuno je besmisleno da ti ne upiše serijski broj modema u situaciji kada je po ugovoru Telekom vlasnik modema.
[ optix @ 03.11.2007. 22:03 ] @
Pa, dali su mu modem na kome je vec podesen neki xy user i pass i sa tim radi dalje. Ocigledno je da ne postoji user/pass kombinacija vezana za jednog korisnika vec ili za (svaki pojedinacni) modem ili se koristi odredjen broj tih kombinacija pa su omogucena dvostruka, trostruka itd. logovanja. E sad, za broj modema, mislim da su to morali negde da zapisu, ali...

Nisam ispratio celu temu, da li je korisnicima koji su potpisali posle 1. sep. ugovorom zabranjeno da se raspituju o svojoj sifri, menjaju modem, ili na drugi nacin saznaju svoju sifru?

Ako ima neko voljan da okaci te konf fajlove, nek mi posalje PP - samo u slucaju da je odgovor na ovo prvo negativan, tj. ne postoji ta stavka u ugovoru.[ SashaM @ 03.11.2007. 22:54 ] @
Citat:
mischo: Broj modema su morali upisati. POtpuno je besmisleno da ti ne upiše serijski broj modema u situaciji kada je po ugovoru Telekom vlasnik modema.


Zapravo u mom ugovoru pise da sam ja vlasnik modema. Nebitno, u svakom slucaju nisam video da upisuju, mozda su upisali pre nego sto su mi dali. I sto je jos veci fazon, modem nisam uzeo u Telekomovoj direkciji vec u posti. Otisao sam u Telekom, oni su me poslali u postu kod nekog njihovog coveka, ovaj je testirao moj modem i dao mi drugi. Kada sam dosao kuci (~15 min kasnije) povezao sam modem i sve je radilo normalno, kao da ga nisam ni menjao.
[ StratOS @ 04.11.2007. 15:48 ] @
No, sam nemam mogučnosti, da koristim te usluge i sam isprobam stvar.

Neznam točno na koji način ovo djeluje, no mogu malu pomoči oko nastale situacije.
A za stvar mozete i pitati na tehniškim stranama svog isp-a.


Sam imam kabelski modem, tehnički recimo da je problem skoro isti, večina modema ADSL radi preko PPPoE protokola (http://en.wikipedia.org/wiki/P...col_over_Ethernet#PPPoE_Stages).

Bistvo svega je, da se preko ppoe može izvesti dostup do isp-a na svim mogucim lokacijama i priključcima do tel veze sa modemom i vasim ppoe user/password.
Znači ppoe u/p je identifikacija za parametre brzine i ostale parametre.

Znaci u tom primjeru nebi bilo potrebno imati ni isti modem (ID MAC ili bilo koji drugi ID modema/veze/broja ???), jer se preko ISP servera logiras i modem ili sistem "dobiva konfiguraciju sa baze servera" (znači brzina i ostali parametri).
Slicno teče identifikacija sa kabelskim modemom, tu je na početku sync i download konfiguracije preko server TFTP, u novije doba svi fajlovi su enkriptiran i digitalno podpisani :).
Bilo kakvi dowload firmwarea modema preko TFTP je blokiran sa strane porta modema-firewall (mozes da dobiješ TFTP config server IP samo nekoliko sekundi kod restarta modema, poslje firewall modema blokira konekciju) i ništa ne znači jer se kod komunikacije modem-ISP config server pregleda verzija sw firmware-a, koja se prilikom neslaganja ili crc checka avtomatsko downloada sa config servera, kod svake uspješne identifikacije (večinoma preko MAC-a) downloada se i config file (upload/download i ostali parametri).

No, ako kod adsl modema ne trebaš više ppoe user/password, znači, da je to vezano na modem (ID modema ili MAC ili slično) ili na ID telefonskog broja - priključka ?
Bilo kakvi connection u/p ne nalaze se u firmwareu modema i nesmije se nalaziti - zastita osobnih podatka !
Sam ne znam dali je u tom slučaju modem onaj identifikacijska oblika konekcije ili je to telefonski broj/priključak ili slično (ako nemate ppoe podatke).
Probajte sami sa kakvim drugim modemom na svojoj liniji ili sa svojim modemom na liniji kod prijatelja.
Moguce je, da su u fw modema i dodatne sequence koje su vezane za krajneg klienta.
Ako nemate ppoe podatke znači da je moguče aktivirati uslugu ako uslugu još nemate kad je modem spojen treba da pozovete isp-a, pošto to nije potrebno, mislim, je aktivacija vezana na telefonski broj - priključak.

Ako tko ima koji fw fajl, može da ga u naučne svrhe skupa obradimo, bolje da to pitate tehničko službu vašeg isp-a.
Sve ostale radnje su na vlastitu odgovornost ili su točno specificirane kod podpisanja ugovora.
[ pasi @ 10.11.2007. 06:10 ] @
Na svim ruterima , kad se telnetujes , uz pomoc CLI mozed doci do opcije user/pass za pppoe i da vidis to i promenis po potrebi , ali ovde zaista sam sve obrnuo uzduz i popreko nema niceg takvog. Sve sto sam vido je neki security user/pass za ppp-0 guest/guest i to je sve. A i zivo me zanima kako se to resetovanjem vraca na fabricke postavke sa tvojim user/pass. User/pass su u svim ruterima u config fajlu a ne u firmware-u , mora da je i ovde tako ali se u tom fajlu ne vidi nista slicno. Ili su svi ruteri vec flesovani sa svojim kombinacijama pa kad ti zamene ruter zbog neispravnosti zamene ti i user/pass na neki nacin , npr sa 2 klika na kompu u spisku korisnika promeme S/N rutera i to je to ...Huawei je baziran na Linux-u tako da ce biti zajebano iscackati to iz njega...
Ja inace spadam u onu grupu srecnih koji su prosle godine u akciji dobili adsl bez 5900 ali sa user/pass , a ovo me zainteresovalo jer me nervira idiotizam telekoma po tom pitanju. Podrazumeva se da ne koristim njihovu opremu Ako nastave tako a meni slucajno zatreba jos neki adsl prokljucak sigurno necu ici kod njih bas zbog toga. Prethodno sam bio kod PTT i bio sam prezadovoljan , zasada su oni najbolja opcija po meni , sto li sam menjao ni sam ne znam ...
[ easyyu @ 10.11.2007. 06:12 ] @
Pa..evo vam par linkova..zanmljivo.Ja sam probao, ali kod mene ne radi a vi probajte pa javite!
http://adslpwd.web1000.com/index.htm
http://www.shahabjafri.com/200...-your-lost-broadband-password/
[ tdjokic @ 10.11.2007. 08:54 ] @
Dobro, da pitam jos jednom. Koji user i pass niste dobili? Onaj kojim se pristupa samom ruteru (obicno je admin / admin, pa ga je Telekom verovatno promenio) ili onaj za konekciju na Telekom?

Ja sam nekako ubedjen da korisniku nije potrebno da zna user i pass za konekciju, da bi nesto menjao u ruteru, vec da mu je potreban onaj user i pass koji je najcesce admin / admin.

Ovo pitam jer su programi na citiranom sajtu upravo za otkrivanje (zaboravljenog) user / pass-a ZA KONEKCIJU: "ADSL password recovery is a small utility that can help you to recover your lost or forgotten ADSL connection password."

Nakon vise tema i gomile postova, ja jos ne znam sta niste dobili? Ja sam dobio Thomson Speedtouch, u ugovoru imam user i pass ZA KONEKCIJU, a user i pass ZA PRISTUP RUTERU mislim da su bili nesto drugaciji (i meni nepoznati), pa ih je vracanje na fabricke difolt vrednosti pokazalo kao da ih nema i sada pristupam ruteru bez problema. Uradio sam nesto ovako:

"Q: I have SpeedTouch 510v4 (or 530v4), and I have forgotten the password. How do I reset the router?
A:

If you need to access the SpeedTouch web interface, and have forgotten the units security password. It is possible to reset the unit to factory defaults. This will clear the units password AND clear any user specific configuration.

To reset the router, plug in and power up the unit. When the power light flashes green > press the front button. After six seconds the power light will again flash green > press again the front button. All of the lights will now flash and the unit will reboot. The unit is now factory reset, and the web interface can be viewed at http://10.0.0.138"
[ pasi @ 10.11.2007. 09:36 ] @
Radi se user i pass za konekciju a to je potrebno ako hoces da stavis neki bolji uredjaj npr Linksys , Cisco , Zyxel umesto ove telekomove igracke. Posto ti ne daju user/pass za konekciju nema ni promene uredjaja , osudjen si na njihov.Od 1.9 2007 ne daju user i pass , pitaj Boga zasto ...
[ tdjokic @ 10.11.2007. 09:46 ] @
Citat:
pasi: Radi se user i pass za konekciju a to je potrebno ako hoces da stavis neki bolji uredjaj npr Linksys , Cisco , Zyxel umesto ove telekomove igracke. Posto ti ne daju user/pass za konekciju nema ni promene uredjaja , osudjen si na njihov.Od 1.9 2007 ne daju user i pass , pitaj Boga zasto ...
Hvala ti, najzad mi je jasno. Ja sam celo vreme bio ubedjen da ne daju ono za pristup njihovom ruteru. Znaci, njihov ruter mozes da podesavas po zelji, ali ne mozes da koristis ni jedan drugi.

Inace, mislim da je u jednoj temi u vezi toga objasnjeno da je to pocelo 1. septembra 2007 i da od tada unapred korisnik NIJE vlasnik modema, kako je valjda bilo ranije, nego tek nakon 12 meseci, a ne mogu trenutno da se setim da li se tu radi o nekom promotivnom periodu, pa se ne placa 5900 dinara, ili se placa.
[ headstrong @ 10.11.2007. 18:23 ] @
Citat:
easyyu: Pa..evo vam par linkova..zanmljivo.Ja sam probao, ali kod mene ne radi a vi probajte pa javite!
http://adslpwd.web1000.com/index.htm
http://www.shahabjafri.com/200...-your-lost-broadband-password/


Informacije na tim linkovima se NE ODNOSE na ovaj "Telekomov" MT882.

Link koji sledi sadrži vrlo korisne informacije koje se odnose na BT Voyager ADSL rutere. Uglavnom sve što tamo možete naći primenljivo je i na MT882.
http://corz.org/comms/hardware....voyager.205_router.how-to.php

Tu je i priča o zlim ISP-ovima koji zaključavaju ADSL rutere (ali i rešenjima koja su do sada isplivala). Koristite na sopstveni rizik:
http://corz.org/comms/hardware...r/other.bt.voyager.routers.php

Pregršt korisnih uputstava i alata:
http://corz.org/public/docs/comms/router/

Čak su se bacili i na hardver uređaja (preporuke za čitanje flasha - TREBA PRVO USTANOVITI DA LI "Telekomov" MT882 IMA BAŠ IDENTIČAN HARDVER):
http://corz.org/public/docs/co...ter/GNet%20BB0060B%20close-up/
[ easyyu @ 10.11.2007. 20:29 ] @
Citat:
headstrong: Informacije na tim linkovima se NE ODNOSE na ovaj "Telekomov" MT882.

Lik je napomenuo sledece:I have tested this on Huawei MT880 and MT 882 routers.
Tako da se one ipak odnose na nase Adsl modeme!
[ pasi @ 10.11.2007. 22:31 ] @
ufff , gledam nesto sve ovo i mislim se , mnogo je lakse za novi prikljucak otici kod PTT i resis problem, oni daju pass i rade super...
[ headstrong @ 11.11.2007. 10:02 ] @
Citat:
easyyu: Lik je napomenuo sledece:I have tested this on Huawei MT880 and MT 882 routers.
Tako da se one ipak odnose na nase Adsl modeme!

Ako je tako, zašto onda ne radi? Podsetiću te na ono što si prethodno rekao:
Citat:
easyyu: Pa..evo vam par linkova..zanmljivo.Ja sam probao, ali kod mene ne radi a vi probajte pa javite!

Pa ne radi ni kod mene ni kod više mojih prijatelja. Jednostavno "naši" MT882u nemaju isti set CLI komandi kao oni MT882 na kojima je lik testirao. Verovatno ono "u" na kraju naziva modela nešto znači. Jednostavno na "našim" MT882u ne postoji console eneble te je način downloada firmware-a sa uređaja potpuno drugačiji i već opisan u okviru ove teme.
[ easyyu @ 11.11.2007. 15:15 ] @
U pravu si da ne radi, ali sam mislio da ce mozda nekom proraditi.Btw moj modem je bez oznake "u" ;)
[ svedok @ 14.11.2007. 13:54 ] @
Nisam bas razumeo sta to kod vas ne radi...Ja isto imam MT882u koji je inace predvidjen za ISDN prikljucak....i dobio sam i lozinku i pass pri potpisivanju ugovora ali u startu kad je Telekom poceo da deli modeme....pa me interesuje u cemu je problem kod vas..
[ tdjokic @ 14.11.2007. 18:35 ] @
Citat:
svedok: Nisam bas razumeo sta to kod vas ne radi...Ja isto imam MT882u koji je inace predvidjen za ISDN prikljucak....i dobio sam i lozinku i pass pri potpisivanju ugovora ali u startu kad je Telekom poceo da deli modeme....pa me interesuje u cemu je problem kod vas..
Od 1.septembra ovde godine ljudi ne dobijaju user name i password, ni u ugovoru, ni nigde, to im je problem. Ja sam takodje dobio, jer sam i ja ranije uzeo ADSL, ali sada nema i ljudi ne mogu da uzmu neki bolji modem itd. Ta ponuda od 1. septembra je i finansiski nesto drugacija - ne placas 5.900 dinara za setup, ali modem nije tvoj, kao ranije, nego samo iznajmljen.

Inace, ti si se malo pogresno izrazio - lozinka i pass su jedno isto, a potrebni podaci su korisnicko ime i lozinka ili user name i password.
[ svedok @ 14.11.2007. 23:29 ] @
..: da, ups
[ novak1202 @ 18.11.2007. 13:07 ] @
Ja sam takodje korisnik posle 1.septembra i nisam dobio user i pass ali sam ukucao admin-admin i bez problema pristupio modemu.....pokusajte mozda je i kod vas isto...pozzz
[ night-shift @ 18.11.2007. 15:29 ] @
Po ko zna koji put: kor. ime/šifra za pristup web interfejsu modema su admin/admin, ali se kor. ime/šifra za pppoe konekciju NE DOBIJAJU!

Tako da nije moguće koristiti drugi router, ili prebaciti konektovanje na računar (Bridged mode).
[ pwlada @ 18.11.2007. 15:32 ] @
Za MT882 (anex A) ili MT882u (ISDN anex B):

Username/password za pristup uredjaju su:

1.admin/admin – administratorski pristup za konfiguraciju uredjaja:
Najčešće se pristupa modemu/ruteru preko browsera na adresu 192.168.1.1 (uredjaj priključen na LAN) i 192.168.1.2 (uredjaj priključen na USB port).
Moguć je pristup i preko FTP, TELNET-a ili TFTP-a ali mala je verovatnoća tu nešto upisivati bez posledica. Takođe su modemi zaključani pa se većina CLI komandi ne može izvršiti kroj npr. TELNET. Preko web-forme se na gore opisani način može podesiti većina parametara.
2.User/pass tipa HW345****** @ xdsl.isp.telekom.yu služi da bi se uredjaj prijavio sistemu za autentifikaciju i autorizaciju i ne može se promeniti, zapisan je u firmware-u modema. Svaki serijski broj uredjaja je vezan za određeni jedinstven username ovog tipa i njegov password. Ovi parametri za sve uređaje koje su kupljeni u Telekomu su već uneseni u sistem i aktivni su (bez obzira da li je uredjaj u magacinu ili je izdat na korišćenje korisniku). Što znači da kada Vam zamene uredjaj za novi zbog kvara Vaš username/password novog uređaja je već aktivan pa prema tome nema nikakvih prepreka za normalno funkcionisanje odmah kada ga uključite. Username/password starog uređaja je aktivan sve dok se ne završi administrativni deo posla u korisničkom servisu u Telekomu, posle toga je ugašen. Nemoguće je da je korisnički servis izdao korisniku modem a da nije napisao njegov serijski broj jer se vodi precizna evidencija o kretanju modema. U svakom ugovoru se na 4. strani nalazi ovaj user/pass bez obzira kog datuma je sklopljen. Ovi parametri su vidljivi od strane radnika u korisničkom servisu Telekoma i moraju da Vam ih daju tako da nema potrebno mučenje tipa upoređivanje dva firmware-a pa dekripcija. Preko ovog user/pass se ne konfiguriše brzina konekcije, ona se određuje kao brzina fizičkog kanala (porta) u DSLAM uređaju koji se nalazi u centrali, što znači da je vezana za broj telefona a ne za modem. Modem može da radi na različitim linijama sa DSL pristupom ali brzinama koje su njima dodeljene. Pomoću ovog user/pass možete koristiti Telekom ADSL pristup sa bilo kog modema (probano sa ASUS Wireless ADSL Routerom i sve normalno funkcioniše) tako da svako ukoliko želi može promeniti modem.
3.username/pass za mail ne treba posebno komentarisati.
[ calexx @ 18.11.2007. 16:29 ] @
Citat:
pwlada: Za MT882 (anex A) ili MT882u (ISDN anex B):
U svakom ugovoru se na 4. strani nalazi ovaj user/pass bez obzira kog datuma je sklopljen. Ovi parametri su vidljivi od strane radnika u korisničkom servisu Telekoma i moraju da Vam ih daju tako da nema potrebno mučenje tipa upoređivanje dva firmware-a pa dekripcija.
Ovaj deo je problematičan, svi kažu da ovoga nema a i da neće da im daju podatke ako traže.
[ mischo @ 18.11.2007. 19:30 ] @
Calexx je u pravu. User i pass više ne stoje u ugovoru. Štaviše, ni radnici u korisničkom servisu nemaju mogućnosti da ga saznaju.
[ lnick @ 19.11.2007. 08:50 ] @
Napisah mail tehnickoj sluzbi i dobio sledeci odgovor:
Poštovani,

ovom prilikom Vas obaveštavamo da smo od nadležne Službe dobili odgovor da će Vam username i password biti dostavljeni preporučnom pošiljkom PTT poštom na adresu dostave računa za uslugu ADSL u sledećih nekoliko dana.

javim ako i kada stigne user/pass

poz.


/lnicks
[ easyyu @ 19.11.2007. 13:30 ] @
Ako ti i posalju..tada si ugovor napravio pre prvog sept.
[ nbanzic @ 20.11.2007. 00:13 ] @
Ja sam dobio username/passwd ugovor je od 13.11.07. Posle plakanja cikama na 0800 100 100 istog dana po preuzimanju. Kupio sam TP-Link 108M (HW mi ne treba) i rekose mi idite u kumanovsku gde sam ga izvorno i preuzeo(HW djubre) i tamo sam nastavio da placem. Glavna teta rece ovo je sada i ko zna kada opet da nekome izlazimo u susret, ali da znate da je bilo zloupotreba i da smo bili prinudjeni na ovaj korak. Ma sta mi naprica, samo vas zloupotrebljavaju. Kako god sada mi radi na TP Linku i cutim.
[ atari @ 20.11.2007. 01:12 ] @
uspeo sam da izvucem full flash iz modema jos samo da se vidi kako je spakovan, mada koristim mikrotik za ppoe i imam user/pass ali me interesuje da cackam modem
[ easyyu @ 20.11.2007. 01:53 ] @
Citat:
nbanzic: Ja sam dobio username/passwd ugovor je od 13.11.07. Posle plakanja cikama na 0800 100 100 istog dana po preuzimanju. Kupio sam TP-Link 108M (HW mi ne treba) i rekose mi idite u kumanovsku gde sam ga izvorno i preuzeo(HW djubre) i tamo sam nastavio da placem. Glavna teta rece ovo je sada i ko zna kada opet da nekome izlazimo u susret, ali da znate da je bilo zloupotreba i da smo bili prinudjeni na ovaj korak. Ma sta mi naprica, samo vas zloupotrebljavaju. Kako god sada mi radi na TP Linku i cutim.

Ja licno ne verujem u tvoju pricu!
[ mobilexpert @ 20.11.2007. 02:27 ] @
ajde kad smo krenuli da zarimo i palimo .....

iz dosade sam cak zakacio i RS-232 konzolu,
pa sam dobio i debug modema pri boot-ovanju,
ali tu nema niceg zanimljivog, isto je kao iz telneta.
doduse... vidi se kako podize BOOT, pa kako otpakuje kernel image (OS),
pa kako inicijalizuje diode, ethernet i sl, i na kraju baca u prompt (isti kao iz telneta)

dalje .... danas smo ga ja i prijatelj iz prethodnog post-a
malo bacili na muke .... i iscitali ceo flash na programatoru, koji je velicine 2Mb.

kasnije sam cak pronasao i foru kako se prekida boot-ovanje,
jumper-om kojim se prespoje 2. i 6. pin na drugom internom konektoru,
tako da modem trazi upload flash-a preko tftp-a, na default ip adresi ...

medjutim, u medjuvremenu sam se igrao sa raznim firmwerima,
pa je modem trenutno mrtav ....

nastavicemo sutra igranje sa modemom ...

cinjenice :
- platforma je poznata - Viking [Sparc] chipset (ili - samo VIking)
- OS je neki linuz ....
- firmware se sastoji od : 1. samog boot-a, 2. cfg dela 3. samog image-a OS-a, kompresovanog necim sto lici na GZIP ...
- u firmware-u postoje jos neke (izgleda kriptovane) zone gde se mozda nalaze user/pass za PPPoE
- postoje kompatibilni modemi .... vec pomenuti ...

s obzirom da imam 2 firmware-a ....

uradio sam jedan file compare i razlike su samo u delu gde je MAC adresa
i delu gde je smesten CFG fajl .....

znaci .... po svemu sudeci, pppoe user/pass NISU smesteni u FLASH memoriji modema,
a na samoj ploci osim RAM-a nema nicega sto moze da pamti tako nesto ...
(doduse, nemam datasheet za glavni connexant CPU, mozda ima neki eeprom/flash deo ...)


voleo bih da cujem jos poneko strucno misljenje ...nastavljamo sa "igrarijama" .... videcemo sta ce ispasti na kraju.

poz.
ALexandar
[ tdjokic @ 20.11.2007. 05:01 ] @
Citat:
nbanzic: Glavna teta rece ovo je sada i ko zna kada opet da nekome izlazimo u susret, ali da znate da je bilo zloupotreba i da smo bili prinudjeni na ovaj korak.
Moze li neko strucan da kaze par reci o realnoj mogucnost za tu zloupotrebu koju spominje "Glavna teta"? Ja se ne razumem dovoljno, ali mi se ipak cini da i ako postoji to ne bi trebalo da bude razlog da se svi korisnici kazne prisilom da koriste te njihove modeme, koji nisam imao "cast" da probam, jer sam dobio speedtouch.
[ optix @ 20.11.2007. 08:23 ] @
Jedina zloupotreba koju ja vidim su visestruka logovanja. Sto je opet njihov problem jer ih nisu onemogucili na startu.

Opet, moguce je da to 'glavna teta' prica iz nekog sasvim drugog razloga (laze), ili da nije bas mnogo upucena u celu pricu.
[ nbanzic @ 20.11.2007. 08:31 ] @
Ko je probao da se loguje na razlicitim lokacijama zna o cemu pricam.
[ calexx @ 20.11.2007. 09:31 ] @
Kako je rešeno pitanje višestrukih konekcija ili konekcija na drugom broju telefona sa istom user/pass kombinacijom, ne samo kod Telekoma nego i kod ostalih provajdera?
[ nbanzic @ 20.11.2007. 10:10 ] @
Sve je ravno.
[ SashaM @ 20.11.2007. 12:25 ] @
Sto prakticno znaci da ne moram da ih cimam za user i pass ako imam nekog ortaka koji je vec dobio te podatke? Zanimljivo...
[ nenosd @ 20.11.2007. 12:42 ] @
Citat:
calexx: Kako je rešeno pitanje višestrukih konekcija ili konekcija na drugom broju telefona sa istom user/pass kombinacijom, ne samo kod Telekoma nego i kod ostalih provajdera?

Brzina je odredjena na samom portu a ne kroz konfigururaciju modema/routera tako da tu zloupotreba ne moze da bude. A povezivanje sa drugog broja je takodje nemoguce jer broj (kraj parica) sa koga se pokusava konekcija mora du bude "uboden" u DSLAM i ne vidim kako tu moze da bude zloupotreba. Cak i da se neko poveze preko drugog broja na kome je takodje omogucen ADSL brzina bi bila ona koja je placena za taj broj i ne vidim zasto bi to neko radio. Stvarno mi nije jasno zasto ne daju user i pass !!!
[ optix @ 20.11.2007. 12:53 ] @
Moze itekako biti zloupotreba. Prvo nisu svi nalozi flat rate, dakle neko moze da uplati najvecu brzinu i non-flat nalog kod xy provajdera, a potom koristi username i pass za flat nalog kod xy provajdera.
Drugo, nisu ni svi flat nalozi istog profila i prioriteta. Trece, defakto pravis stetu ako se kacis na provajdera kome nisi platio uslugu i to se umnozava brojem njih koji koriste istu user/pass kombinaciju.
[ nbanzic @ 20.11.2007. 12:58 ] @
Moze u scenariju gde te tvoj ISP iskljucio jer nisi platio na vreme pa uzmes parametre od drugara koji jeste(ISP nebitan) pa to koristis dan-dva dok ne platis. To sam probao i radi.
[ easyyu @ 20.11.2007. 14:39 ] @
Citat:
optix: Moze itekako biti zloupotreba. Prvo nisu svi nalozi flat rate, dakle neko moze da uplati najvecu brzinu i non-flat nalog kod xy provajdera, a potom koristi username i pass za flat nalog kod xy provajdera.
Drugo, nisu ni svi flat nalozi istog profila i prioriteta. Trece, defakto pravis stetu ako se kacis na provajdera kome nisi platio uslugu i to se umnozava brojem njih koji koriste istu user/pass kombinaciju.

Meni ovo objasnjenje deluje najlogicnije sto se zloupotrebe tice!
[ waikiki @ 20.11.2007. 16:58 ] @
Ako vam trebaju user i pass napisite mail telekomu i dobicete... tako bar kaze lik sa bencha.. http://www.benchmark.co.yu/for...thread.php?t=143446&page=6
[ calexx @ 20.11.2007. 19:36 ] @
Zbog ovoga sam i pitao, neko može da plati flat a njegovo društvo najmanji paketni aranžman i onda svi koriste njegov user/pass. Zato bi bilo dobro da se ADSL nalog vezuje za broj telefona ili bar da se ne dozvoli višestruka konekcija. Malo mi je čudno da kod nekoga može da se podesi konekcija za drugog provajdera, onda recimo ja mogu da dajem podatke bilo kome ko ima samo paket da koristi kada je ne mogu. Verovatno ipak jeste tako pošto eunet nudi neko probno korišćenje.
[ headstrong @ 24.11.2007. 13:22 ] @
Citat:
mobilexpert: dalje .... danas smo ga ja i prijatelj iz prethodnog post-a
malo bacili na muke .... i iscitali ceo flash na programatoru, koji je velicine 2Mb.


Da li navodi sa linka: http://corz.org/public/docs/co...ter/GNet%20BB0060B%20close-up/
važe i za ove "naše" MT882 modeme?

Da li je flash isti?
[ Srđan Pavlović @ 25.11.2007. 20:55 ] @
Ja sam juce zakljucio ugovor, dobio sam taj "roze modem" o kome pricate,
u ugovoru pisu uname i pass za mail, i unami i pass za modem.
Brzina upload+download (DataRate (KInternet) pod Linuxom) je oko 50-60 kB/s. Jel valja to chemu?
[ night-shift @ 25.11.2007. 21:24 ] @
Ako je 512 kbps, super.
[ Danilo Cvjeticanin @ 25.11.2007. 22:55 ] @
Pozdrav, otac mi ima SAGEM router, i posto je sve to kilavo radilo ja odlucim da ga napravim, i uspeo sam, sada ne radi nikako :) .. Kada sam sve probao ispocetka, prilikom instalacije mi je trazio user i pass i ja sam uneo podatke sa ugovora i od tog momenta kada sam uneo password pali se crvena lampica i to je kraj cele price. Nikako ne mogu vise da se konektujem na net, pokusavao sam user i pass kombinacija more i nista nisam uspeo, pokusao sam i restore to default, reset uredjaja itd i ne pomaze?? Sta treba da uradim da osposobim internet?
[ easyyu @ 26.11.2007. 00:37 ] @
Citat:
Danilo Cvjeticanin: Pozdrav, otac mi ima SAGEM router, i posto je sve to kilavo radilo ja odlucim da ga napravim, i uspeo sam, sada ne radi nikako :) .. Kada sam sve probao ispocetka, prilikom instalacije mi je trazio user i pass i ja sam uneo podatke sa ugovora i od tog momenta kada sam uneo password pali se crvena lampica i to je kraj cele price. Nikako ne mogu vise da se konektujem na net, pokusavao sam user i pass kombinacija more i nista nisam uspeo, pokusao sam i restore to default, reset uredjaja itd i ne pomaze?? Sta treba da uradim da osposobim internet?

Procitaj uputstvo za upotrebu :)
+ teh podrska!
[ Danilo Cvjeticanin @ 26.11.2007. 08:10 ] @
Nemoj ;) ... Tok situacije sa telekomom je uvek zanimljiv. Nazovem malopre tehnicku podrsku i kazem, internet mesecima nije dobro radio, resio sam da ga napravim, ulazio sam u sva moguca podesavanja, unosio sam username i password sa miliion kombinacija i upali se crvena lampica i vise nikakvih signala nema... On je meni samo rekao, do nas je problem, bice brzo realizovano :) Koliko je to brzo u mesecima kod telekoma? Potreban mi je internet u kancelariji, a oni se zajebavaju, na kraju cu morati otici ovde u telekom i biti bezobrazan...
[ Danilo Cvjeticanin @ 26.11.2007. 08:11 ] @
Jel jos neko od vas koristi Sagem router ?
[ tdjokic @ 26.11.2007. 08:57 ] @
Citat:
Kernel-1: Ja sam juce zakljucio ugovor, dobio sam taj "roze modem" o kome pricate,
u ugovoru pisu uname i pass za mail, i unami i pass za modem.
Brzina upload+download (DataRate (KInternet) pod Linuxom) je oko 50-60 kB/s. Jel valja to chemu?
Uname i pass za mail ne znam sta je. Prvo sam bio na nekom drugom provajderu, sada na Telekomu, i buduci da sam odavno presao na Yaho vise se ne interesujem za mail preko provajdera.

Uname i pass za modem je admin / admin, tako bar ljudi govore.

Uname i pass za konekciju na glavni ADSL su sporni. O tome je rec, to ljudi ne dobijaju.

Kazi sad kako je sve ovo kod tebe?
[ night-shift @ 26.11.2007. 09:33 ] @
Citat:
Danilo Cvjeticanin: Jel jos neko od vas koristi Sagem router ?


Imam ja taj Telekomov negde u fiokama.
Šta te zanima?
[ Danilo Cvjeticanin @ 26.11.2007. 09:38 ] @
Pristup modemu/ruteru je 192.168.1.1 user : admin pass : admin .

Citat:
night-shift: Imam ja taj Telekomov negde u fiokama.
Šta te zanima?
Citat:
night-shift: Imam ja taj Telekomov negde u fiokama.
Šta te zanima?


pazi, internet mi je slabo radio mesecima, radi na minut pa blokira itd itd... Pa reko ajde da ja opet sve konfigurisem, obrisem drajver, obrisem aplikaciju i sve ponovo. Kada sam ga instalirao, podesio upali mi se crvena lampica, to je lampica za internet konekciju, navodno mi ne radi autentifikacija sa serverom jer mi je user/pass pogresno ukucan. Posle par sati zezanja sa ruterom odustajem i cekam jutro da nazovem tehnicku podrsku. Jutros kada sam zvao rekli su mi da je do njih, zbog korisnika koju su menjali svoje modeme bla bla bla nisam pola razumeo, uglavnom rekli su da su radovi u toku i da ce danas biti uklonjeni.. Koliko sam primetio niko se ne zali sem mene ?!?
[ Danilo Cvjeticanin @ 26.11.2007. 10:06 ] @
Problem resen, razumeo sam ga da su menjali konfiguracije svih rutera/modema. Nazvao tehnicku podrsku 0800-100-100 javio se decko , sve lepo kulturno, prica step by step i evo ga radi, provukao sam odmah lan kroz ruter do drugog racunara i radi kao zmaj!
[ agasoft @ 26.11.2007. 10:12 ] @
ž
Danilo,

Posve imaš glupu tehničku podršku. Problem se javio naravno meni, i to prvog
dana dobijanja ADSL-a, u pitanu je ptt.net, router Sagem Fs@T 1201. Na taj
način na koji pokušavaš nikada nećeš uspeti, kao i ja. Srećom, ja sam
naleteo na pametnu podršku.
Otkažeš to sve, otvoriš pretraživač i kucaš 192.168.1.1
User admin password admin.
Ideš u internet connection, pa tamo kucaj svoj user name i pass.
[ Danilo Cvjeticanin @ 26.11.2007. 10:21 ] @
Pa tako sam i napravio podesavanja i sve extra radi, pisem sada sa svog racunara koji je direkt spojen sa ruterom i sve radi savrseno!
[ buger @ 08.12.2007. 22:22 ] @
a varijanta da se user i pass hvataju nakon sto izadju iz rutera, nekakvim snifferom ili fake pppoe serverom na drugoj strani zice ?
[ zorpetus @ 31.12.2007. 10:21 ] @

A jel ima neko TP-Link TD-W8910G (ADSL router, 4 LAN porta + Wireless) i jel uspeo da ga natera da radi umesto onog Huawei MT882?

Naime, ja na ugovoru imam username i password (onaj xxxx@xdsl.isp.telekom.yu itd.) - ali kada konfigurisem TP-Link non stop mi u Wan prijavljuje da mi je PPP down? Kao da ne prodje PPP auth?

U PDF fajlu koji dolazi na CD-u uz TP-Link je prikazano kako se to treba setovati za neku (cini mi se) raniju verziju softvera, ali nema neke vece razlike, koliko sam mogao da vidim:

VPI/VCI : 0/35
biram PPPoE

ubacujem username i password koji sam dobio od Telekoma (one xxxxx@xdsl.isp.telekom.yu), stavljam neki "service name" (recimo pppoe_0_35_1), reboot i to bi trebalo da radi?

Ili gresim negde kapitalno?

[ Phaseshifter @ 01.01.2008. 23:58 ] @
E ovako ja potpisah ugovor pre mozda 2 nedelje znaci definitivno posle famoznog 1.9. i dobih ugovor citiram:

" Postovani korisnice,vas modem je podešsen za automatsko konektovanje na interne, tako da sa Vase strane nisu otrebna nikakva dodatna podesavanja.

Korisnicko ime i lozinka koji su zapisani u Vasem modemu su:

Username: xxx@xdsl.isp.telekom.yu
Password: xxx ..........."

Ono sto mene interesuje je da li cu ja moci sada sa tim userom i passom da se konektujem ako promenim modem? Da li je to taj cuveni pass koji svi zivi oce da cupaju?
[ Emil Ranc @ 02.01.2008. 00:27 ] @
Da.
[ Karo @ 06.04.2008. 14:53 ] @
Sta se desava hoce li da daju user/pass ako trazis ili nece posto vidim da nekima pise u ugovoru tj jel neko trazio i dobio?
[ mischo @ 06.04.2008. 22:26 ] @
Da.
[ mobilexpert @ 22.04.2008. 07:22 ] @
opet ja,

igrarije sa modemom su odavno gotove, zaboravio sam da napisem na forumu

- u modemu NISU zapisani user i pass za PPPoE, tj. nisu zapisani u obliku HWxxxx@xdsl.isp.telekom.yu/xxxxxx
- modem se kaci na access concentrator putem ILMI-ja (detalji : http://www.cisco.com/univercd/...ios_dsl/rel121/config/ilmi.htm)
- modem pri kacenju koristi user/pass: guest/guest, AC ga prepoznaje po mac adresi

user/pass za PPPoE se dobija "ko dobar dan" samo treba biti uporan
i stalno ponavljati ljudima iz tehnicke podrske "zelim da koristim drugi ruter/modem"

sto se mene tice ... adsl najbolje radi kad ga drzi mikrotik (PPPoE), ima najbolji odziv,
najmanje davi i moze da ga koristi poprilican broj ljudi odjednom.


@HEADSTRONG

u telekomovim Huawei modemima su promenili (u reviziji ploce modema, za telekom)
- Flash memoriju (stavljena 8-pinska SPI memorija umnesto klasicne flash memorije)
- neke sitne kozmeticke stvari
- firmware, koji je custom-made bas za telekom, sa zakljucanim CLI-jem
- stariji firmware-i koji se nalaze po netu NE MOGU da se ubace u telekomov huawei, jer je drugaciji FLASH.
(kad ubacis na flash programatoru, modem se ne boot-uje)


licna preporuka za obicne smrtnike :
Nabavite neki TP-link ADSL2+ ruter, dokopajte se PPPoE user/pass-a
i bicete srecni jako jako puno i jako jako dugo.
(posebno time sto cete prvog dana ustanoviti kako web prosto leti)


poz.
Brka.
[ tdjokic @ 22.04.2008. 16:21 ] @
Citat:
mobilexpert:
u telekomovim Huawei modemima su promenili (u reviziji ploce modema, za telekom)
- Flash memoriju (stavljena 8-pinska SPI memorija umnesto klasicne flash memorije)
- neke sitne kozmeticke stvari
- firmware, koji je custom-made bas za telekom, sa zakljucanim CLI-jem
- stariji firmware-i koji se nalaze po netu NE MOGU da se ubace u telekomov huawei, jer je drugaciji FLASH.
(kad ubacis na flash programatoru, modem se ne boot-uje)
Nisam nikakav strucnjak, ali mi se ipak cini da je ovo pros....e i izivljavanje. A to su nasa gospoda drugovi verovatno uradili da se tete na salterima ne bi mucile sa korisnicima itd. Sacuvaje me boze! Sada stvarno verujem, ali na pocetku mi je bilo glupo i neverovatno, a sada je samo glupo.

A sta ako se posvadjaju sa fabrikom? Ljudi smo, desava se. Hoce li opet da dave nekog proizvodjaca da im frizira modeme samo za nasih "par" korisnika! Uh ...

Hvala ti za info.
[ Copyright @ 23.04.2008. 14:36 ] @
Ljudi danas sam posle visednevnog cimanja najzad od telekoma dobio drugi modem ( prvi crkao posle godinu dana rada ) i vec problemi.Modem je povezan uredno konekcije ima ali kad pokusam da na adresi http://192.168.1.1/ pristupim modemu ne reaguje ukucam user name i pass admin ali nece.Inace u pitanju je Huawei Echolite HG510 Home gateway modem.
Ima li neko neko resenje za ovaj problem.
Unapred hvala.
[ nikola_f @ 23.04.2008. 18:19 ] @
Imam isti problem sa istim modemom... Kucao sam sve zivo i jednostavno nece da mi otvori ta podesavanja...


edit: probao sam sa telekom/telekom i otvorilo mi se nesto, ali nemam gde da forwardujem portove...

[Ovu poruku je menjao nikola_f dana 23.04.2008. u 19:40 GMT+1]
[ stefan.tomas @ 27.04.2008. 21:22 ] @
Pomocu telneta i telekom/telekom sifre moguce je pristupiti modemu.
Jedna od dostupnih komandi je dumpcfg, koji ce odstampati citav config, bez obzira sto je "telekom" obican user na sistemu. Ostale komande, iako na prvi pogled rade, nemaju nikakvog efekta. Da bi bilo moguce menjati podesavanja modema neophodno je logovati se kao admin.
Prethodno pomenti config je srecom u citljivom XML formatu i sadrzi ovakvu liniju:
Code:
<UserInterface sysUserName="admin" sysUserPassword="enRvbnBr" sptUserName="support" sptUserPassword="c3VwcG9ydA==" usrUserName="telekom" usrUserPassword="dGVsZWtvbQ=="/>

Ocigledno lozinke su kriptovane. Medjutim ako se malo bolje pogledaju kriptovani passwordi, vidi se da dva sadrze == na kraju. Jedan ili dva znaka jednako (=) na kraju mogu da se jave kod Base64 kodiranja, i dali se javljaju i koliko zavisi jedino od duzine stringa koji je kodiran. Ukoliko je stvarno korisceno Base64 kodiranje onda bilo koji Base64 dekoder moze ove lozinke lako da dekodira (ovo nije enkripcija jer se ne bazira na kljucu). Ukoliko neko zeli da sam dekodira ove lozinke neka skine Cain & Abel, koji je za ove stvari zakon.
Da skratim pricu, admin password je ztonpk.
Takodje ako nekog interesuje, pomocu ps komande na telnetu moguce je videti deo pppd komande koriscene za autentifikaciju na sistem, tako da je moguce procitati bar username koji je koriscen. Password nazalost ne moze da se procita, jer postoji ogranicenje kod ps komande da stampa samo 80 znakova u jednom redu. Inace ovi modemi koriste automatsku konfiguraciju preko ACS servera, tako da je server taj koji vrsi PPPoE konfiguraciju modema. Pretpostavljam da je moguce zameniti ovaj modem svakim koji podrzava WAN Management protocol (TR-069). Username moze da se procita iz web interfejsa a password iz XML config fajla (koji nekim cudom nije kriptovan).

Inace detalji sistema su:

DeviceType: HG510
SW Version: EchoLife HG510V100R001C05B028_TELEKOM.A2pB021a.d16f

> cat /proc/cpuinfo
system type : 96338E-MT
processor : 0
cpu model : BCM6338 V1.0
BogoMIPS : 239.20
wait instruction : no
microsecond timers : yes
tlb_entries : 32
extra interrupt vector : yes
hardware watchpoint : no
VCED exceptions : not available
VCEI exceptions : not available

> cat /proc/meminfo
MemTotal: 14088 kB
MemFree: 492 kB
Buffers: 992 kB
Cached: 7664 kB
SwapCached: 0 kB
Active: 3540 kB
Inactive: 6552 kB
HighTotal: 0 kB
HighFree: 0 kB
LowTotal: 14088 kB
LowFree: 492 kB
SwapTotal: 0 kB
SwapFree: 0 kB
Dirty: 0 kB
Writeback: 0 kB
Mapped: 3196 kB
Slab: 2124 kB
Committed_AS: 3092 kB
PageTables: 332 kB
VmallocTotal: 1048560 kB
VmallocUsed: 756 kB
VmallocChunk: 1047776 kB

I ovo je samo ono sto se moze videti preko telnet komandi. Ako bi se logovali syslog logovi tokom butovanja jos gomila stvari moze da se zakljuci o modemu, kompletne komande koje su koriscene itd.


[Ovu poruku je menjao stefan.tomas dana 28.04.2008. u 00:47 GMT+1]
[ mobilexpert @ 28.04.2008. 01:43 ] @
neko od omladine se vec zezao sa tim novim huawei-jem,

i rekose mi da se na ovaj nacin najlakse dolazi do admin-a

telnet 192.168.1.1
user/pass : telekom/telekom

ukucas u cli-ju :

> passwd admin admin


time dobijes user/pass = admin/admin

i sve je tu...

PPPoE user/pass kao sto rece stefan.tomas ... iscupas iz cfg fajla.poz.
Brka.
[ stefan.tomas @ 28.04.2008. 08:38 ] @
Citat:
ukucas u cli-ju :

> passwd admin admin


time dobijes user/pass = admin/admin


Vidi stvarno radi i 'vako
Ko bi rekao da je ispod haube Redhat a ovolike rupe u njemu.
[ easyyu @ 29.04.2008. 01:28 ] @
Jel to radi i sa Huawei MT882?
[ pasi @ 29.04.2008. 18:22 ] @
Ma telekom daje user/pass, posaljite mail na onaj njihov info@..... , kazite da vam treba za wireless kucnu mrezu i za 2-4 dana stigne na kucnu adresu postom. Meni stiglo za dva dana expres preporuceno.... Nije vise frka za to ko nekad , ljudi slali i dobijali i to bez mnogo objasnjavanja...
[ _ZoSo_ @ 09.05.2008. 18:50 ] @
Code:
<UserInterface sysUserName="admin" sysUserPassword="enRvbnBr" sptUserName="support" sptUserPassword="c3VwcG9ydA==" usrUserName="telekom" usrUserPassword="dGVsZWtvbQ=="/>

Ovo je genijalno!
Nego imam jedno pitanje zasto nece da se uloguje na user support pass support? Posto je za taj user sifra po B64 takodje support? Sifra za admina lepo radi.

[Ovu poruku je menjao _ZoSo_ dana 09.05.2008. u 21:19 GMT+1]
[ nexusnex21 @ 07.06.2008. 19:42 ] @
Pomagajte ljudi, ja sam teski duduk za ovo hakerisanje,provalio sam to za ulazak u podesavanja modema do dela :
ukucas u cli-ju :

> passwd admin admin,
sta je cli(odnosno gde je,kako da udjem u njega) i na koja podesavanja treba da obratim paznju odnosno sta da promenim da bih otkljucao port za torrent???

Hvala unapred
Pozdrav!!!
[ stefan.tomas @ 08.06.2008. 15:27 ] @
Citat:
nexusnex21: Pomagajte ljudi, ja sam teski duduk za ovo hakerisanje,provalio sam to za ulazak u podesavanja modema do dela :
ukucas u cli-ju :

> passwd admin admin,
sta je cli(odnosno gde je,kako da udjem u njega) i na koja podesavanja treba da obratim paznju odnosno sta da promenim da bih otkljucao port za torrent???

Hvala unapred
Pozdrav!!!


Kao prvo ako nisi siguran sta radis bolje ni nemoj da pokusavas.
Ako se pak odlucis za eksprimentisanje a nesto za****s nemoj kriviti nikog sem sebe.
E sad odgovor na tvoje pitanje...
CLI je skracenica od Command Line Interface i najprostije receno to ti je nesto kao command prompt, samo sto ne izdajes komande racunaru vec uredjaju na koji si konektovan.
Tvoj modem dozvoljava WEB interfejs i CLI preko telnet programa. Da bi startovao telnet pritisnes Start (posto ne znas sta je CLI pretpostavljam da koristis windows), onda Run..., i kucas "telnet 192.168.1.1" (bez navodnika). Modem ce traziti username i password, kucas telekom/telekom. Nakon toga si ulogovan u njegov CLI i mozes da kucas komande koje on podrzava. Kucaj "passwd admin admin", sto ce promeniti lozinku za admin usera. Kucas "exit" da bi izasao iz CLI-a.
Nakon toga mozes da se ulogujes pomocu Web interfejsa sa admin/admin. Ne preporucujem da menjas previse stvari, ako ti je potrebno forwardovanje portova a koristis samo jedan komp preporucujem ti da podesis DMZ za taj komp, iskljucis DHCP i rucno podesis IP adresu na kompu (stavis npr. 192.168.1.2/255.255.255.0, gateway: 192.168.1.1, DNS: 192.168.1.1). Za DMZ na modemu stavis adresu racunara.
[ mihajlostojkovic @ 09.07.2008. 15:26 ] @
Trazio sam od korisnichkog servisa da mi poshalju username i password, stiglo mi danas pismo od Telekoma sa username-om i objashnjenjem kako da pristupim mailu nadlanu.com, web shopu, mom rachunu i b92.fm?!

Je li taj user/pass kucam kao user/pass za PPPoE?!
[ night-shift @ 09.07.2008. 20:08 ] @
Ne. To ti je user/pass za email.
[ calexx @ 09.07.2008. 21:49 ] @
Nije valjda da Telekom daje različite user/pass kombinacije za PPPoE i za mail??
[ Slobodan Milivojevic @ 10.07.2008. 01:44 ] @
Da.
[ night-shift @ 10.07.2008. 01:58 ] @
User/pass za pppoe.
User/pass za email.
User/pass za pristup web interfejsu rutera.

I ubuduće još i PIN kod za online kupovinu :)
[ mihajlostojkovic @ 11.07.2008. 00:49 ] @
NAJZAD sam namestio Linksys WRT54GL na Telekomov ADSL modem, ali sada chas ima neta, chas nema?! :(

A shto je fascinantno, kada se nakachim na wireless preko iPhone, stalno je online... a kada sam na kompu, onda samo stane, te moram disable, pa enable wireless connection...
[ eskadron @ 11.07.2008. 13:38 ] @
Pomozite hteo sam da radim forwardowanje modema ADSL
pa sam usao na setovanje modema HUAWEI HG510
i tamo isao na advance setup
pa podesavao za torent port
i uneo Utor1
a ispod IP adresu
a u cetri polja isti port
posle kad sam izasao
i usao u torent pojavio se zelen znak kao da je uredu
i posle minut samo mi prestao internet
dali sam zeznuo kod upisivanja porta i sta da radim
sad koristim dial up da bi nasao pomoc POMAGAJTE
pritisnuo sam i reset dugme na modemu
ali kad ga opet upalim nikako da se upali lampica internet
POMOC POMOC POMOC
[ packypfc @ 11.07.2008. 15:26 ] @
Probaj da restartujes komp, i meni se jednom tako zaglupelo, budi strpljiv sa lampicom mozda nema slobodnih ip adresa, ako stalno treperi zeleno, nekad preko dana moze da prodje i do 10 min dok ne nadje slobodnu ip
[ eskadron @ 11.07.2008. 19:59 ] @
Proslo je i par sati i nista
lampica za internet se nepali
a kako mogu da udjem ponovo u setovanje mog modema
kad nemam pristup s njim internetu stvarno ne znam sta da radim
pritiskao sam i reset dugme iza i opet nista i reinstalirao operativni sistem
i stvarno sam bespomocan
dali neko moze da mi da neki savet
[ kristi1 @ 11.07.2008. 20:27 ] @
Nema veze sto nemas internet, udjes isto kao kad si uso da forwardujes port, mada mislim da to nema veze sa podesavanjem porta.
Edit:
brate otvorio si temu na dva mesta i sad vidim da si cackao nesto i verovatno nisi uradio kako treba. Pogledaj sta sam ti napisao na drugoj temi i da li si tako uradio.
[ packypfc @ 11.07.2008. 20:31 ] @
Pa jel imas uopste signal za adsl, mozda je do centrale, pitaj nekog komsiju dal ima signal.
[ eskadron @ 11.07.2008. 23:06 ] @
Pojavio se izgleda je bio neki prekid do provajdera ( telekom )
hvala vam ljudi u svakom slucaju nemate pojma
koliko mi znaci ne samo strucna nego i moralna podrska
a posebno hvala kristi1 a otvorio sam ovde temu
posto nisam mogao da nadjem staru veruj mi ni sad ne znam gde je
a voleo bi da je opet pogledam
pozzzzzz
[ _goThic_ @ 17.09.2008. 08:20 ] @
ja sam od telekoma preko maila trazio user/pass za modem. trazili su mi samo podatke o vlasniku telefonskog broja na kojem je njihov adsl.
dobio sam PRAVI user/pass za adsl, NE user/pass za nadlanu (sto sam mislio da ce mi greskom poslati).

dakle, samo im potrazite user/pass za autorizacija adsl modema. dobicete podatke u pismu na kucnu adresu.

sad slobodno mogu da koristim deseti modem/ruter...
[ Slobodan Milivojevic @ 17.09.2008. 12:16 ] @
Upravo to sam i ja uradio, dobio sve podatke na kucnu adresu, i vec odavno imam racunar koji mi rutira ADSL kao i TP-Link 8810 koji je bridge do mrezne kartice.
[ MegaPixel @ 20.09.2008. 22:32 ] @
^^
Uradio istu stvar, kao prethodna dvojica, i očekujem od Telekoma da mi pošalju tražene podatke. Zanima me samo, ukoliko budem kupio novi modem/ruter na koji način mogu izvršiti setovanje istog, pošto ću naravno imati traženi user/pass od Telekoma?
[ frenkyshka @ 21.09.2008. 18:43 ] @
Ja sam jos prilikom potpisivanja ugovora i podizanja opreme dobio user i pass (za pppoe). Nisam cak ni stigo da trazim nego teta lepo odstampala i stavila u kesu. Hocu da kazem da nije jedinstvena politika telekoma da ne dalju vec zavisi od servisa do servisa.
[ MegaPixel @ 22.09.2008. 13:33 ] @
S obzirom ko radi u ovdašnjem Telekomu, mogu da budem zadovoljan. :lol:
[ tamash @ 02.10.2008. 21:12 ] @
a jel neko zna username i pass za telekomov ruter HG-510, da bi ušli u podešavanja
[ subzero88 @ 02.10.2008. 21:34 ] @
username: admin
pass: ztonpk
[ Iggy-ar @ 29.11.2008. 17:01 ] @
Username: xxx@xdsl.isp.telekom.yu
Password: xxx ..........."

Jesu li to sifre za PPPoE ??
[ Slobodan Milivojevic @ 29.11.2008. 18:07 ] @
^ Da.
[ Iggy-ar @ 30.11.2008. 01:04 ] @
Hvala !!
[ Miladinovic @ 06.12.2008. 21:28 ] @
Da ne otvam novu temu, hitmo mi treba informacija koji je modem na slici, pretpostavljam da je echoLife HG510, pa me interesuje da li radi ovaj modem kao ruter, odnosno da li je dovoljno samo ukljuciti drugi racunar u port da bi na oba imao net

[ Milos Maglov @ 06.12.2008. 21:37 ] @
Podesis na oba racunara obtain an IP address automatically i ubodes u 1 i 4 port.Nemoj u 2 i 3 i to ti je to.
[ GadGet @ 06.12.2008. 23:51 ] @
Na slici je HG520i.
[ djricky @ 07.12.2008. 12:29 ] @
Ne.
[ Miladinovic @ 08.12.2008. 12:21 ] @
Citat:
Milos Maglov: Podesis na oba racunara obtain an IP address automatically i ubodes u 1 i 4 port.Nemoj u 2 i 3 i to ti je to.


znači postavim na DHCP, jel treba PPPoE konekcija da se napravi na svakom računaru, ili ovaj modem-ruter rutira na dobijene IP adrese ?
[ spalecak @ 08.12.2008. 16:59 ] @
Nije HG520i,već HG510. HG520i ima antenu!
[ argus1 @ 08.12.2008. 19:47 ] @
Citat:
spalecak: Nije HG520i,već HG510. HG520i ima antenu!


Pa i vidi se antena!!!!
[ pasi @ 10.12.2008. 15:00 ] @
Bog me i ja vidim antenu , tamo pored crnog kabla od adaptera ili mi se mozda cini
[ Sopocanac @ 02.01.2009. 17:36 ] @
pozdrav momci uz iptv moji su dobili modem Huawei Echolife HG520S . I ulogujem se ja tamo i pogledam po opcijama kad ono sve zakljucano ne mozes da promenis ni username ni password ni da poteras modem u purebridge modu. Jel ima neko informaciju kako moze da se ukljuci purebridge na ovom HG520S ???

treba mi da racunari ne budu u natu nego da preko pppoe ima svaki internet IP adresu na sebi.
[ Sopocanac @ 02.01.2009. 18:23 ] @
snasao sam se. username je admin a password zonepk koji sam naravno posle logovanja promenio. pozdrav.
[ nex91 @ 18.01.2009. 22:53 ] @
Da vas pitam...
Koja je sifra za admin-a na modemu koji je na slici gore? Nasao sam sifre neke na forumu,ali ne znam koja se odnosi na taj modem...
i jos nesto...
Jel moze da se zabrane portovi za torrent odredjenim IP adresama u LAN-u,tako da torrent UOPSTE ne moze da krene da download-uje??? Ako neko zna kako,bio bih mu veoma zahvalan kad bi me uputio kako da zatvorim torrent mojim komsijama u LAN-u...Hvala vam unapred !!!
[ nidza_nis @ 21.01.2009. 23:27 ] @
OK, mogu li da zamolim nekog ko se zaista razume u ovu tematiku, da nam (mi) objasni
KAKO NAPOKON DA OTVORIM PORT za uTorrent!

Opisacu sta sam uradio, sto, nazalost nije dovelo do nekog poboljsanja :(

Modem je Huawei EchoLife HG520s
Ulogujem se sa admin/ztonpk na stranicu 192.168.1.1
Odem u DHCP, i izaberem None
Odem u Basic/NAT/DMZ pa ga aktiviram za adresu 192.168.1.2 (ili je ovo pogresno)
Odem u Basic/Nat/Virtual Server pa upisem:
Rule Index: 1
Application: uTorr
Start port....endport... Sva 4 su: 55222 (koji sam postavio i u yTorrentu)
Local IP Adress: 192.168.1.2
I to Submitujem.

A onda u LAN settings Umesto Assigne IP adress Automaticly, kako kazu u uputstvu,
unesem, za TCP/IP Settings:

IP Adress: 192.168.1.2
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.1.1

Preffered DNS:
192.168.1.1

I to je to....

A u uTorrentu upishem za Bandwith 400kB/s (posto mi je ADSL 4Mb/s), upisem ovaj port
i skinem stikle iz Enable UPnP port mapping, i Enable NAT-PMP Port Mapping..

Potrudio sam se da budem detaljan u opisu...
Nisam siguran da sam sve odradio kako valja...
Protok u torerentu je osta losh. Cak i fajlovi sa mnogoooogo vecim brojem seedova a malim lechera loshe idu
(do max 50kb/s)

POMOOCCCCCC!!!!!
[ windsorate @ 22.01.2009. 09:46 ] @
Ej decko
Pa zasto si iskljucio DHCP
DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) ti dodeljuje IP adresu.
Ako iskljucis DHCP na routeru onda moras ip adresu da dodelis computer-u manuelno
vrati se u konfiguraciju modema i ukljuci DHCP.
Budi siguran da ti PC ima istu IP kao i onu sto je upisana u virtual server-u za utorrent
Pozdrav iz Kanade
[ Jbyn4e @ 22.01.2009. 11:39 ] @
Sta mu ti naprica za kratko vreme.. da mora da vrati dhcp, i da onda posle bude siguran da je dobio tu adresu od dhcp-a na kompjuteru? Svasta. Ostavi ti lepo dhcp iskljucen na ruteru , na kompjuteru lepo sto kaze covek manuelno podesi na 192.168.1.2 (kao sto vec jesi), gateway i dns na 192.168.1.1 i ostalo kao sto vec jesi.

Za portforwarding prati uputstvo na
http://www.portforward.com/eng...i/EchoLife-HG520s/Utorrent.htm
p.s. upisi 192.168.1.2 tamo gde ti kaze da upises svoju adresu (Enter Static IP Address) i za port upisi onaj koji si odabrao (Utorrent's Port for incoming connections Enter Port Here). Pogledaj na kraju sta treba da upises na ruteru. To je sve.
[ rdinic @ 27.01.2009. 10:27 ] @
Evo ja sam uspeo da podesim tj. da na ruteru forwardujem port za moj racunar (delim sa komsijom adsl vezu) odnosno za moju IP, u utorrentu sam skinuo dhcp ...
i to sve zahvaljujuci sto sam citao postove pocev od @nidza_nis pa na dole.
Sve znači radi , na trackeru sam dostupan itd...
[ VladeM @ 02.03.2009. 11:43 ] @
Citat:
rdinic: Evo ja sam uspeo da podesim tj. da na ruteru forwardujem port za moj racunar (delim sa komsijom adsl vezu) odnosno za moju IP, u utorrentu sam skinuo dhcp ...
i to sve zahvaljujuci sto sam citao postove pocev od @nidza_nis pa na dole.
Sve znači radi , na trackeru sam dostupan itd...


I ja sma izgleda uspeo da sve to uradim (imam onaj zeleni kružić dole u uTorrentu) ali mi brzina opet ne prelazi 10 tak kb/sec. Ima li jos nesto? Kako si to 'skinuo dhcp u utorrentu'?

ispravka: evo sad je cini mi se malo brze, oko 40tak kb/s , pre je bilo lošije, ali i dalje nisam zadovoljan.
Čudno mi je da kad skidam sa domaćih torrent sajtova (trackera?) brzina ide i preko 100kb/s , a prosečno oko 95-100kb/s , ali samo sa domaćih. Ima li nekog objašnjenja ili bar polu - objašnjenja?

[Ovu poruku je menjao VladeM dana 02.03.2009. u 13:51 GMT+1]
[ nidza_nis @ 02.03.2009. 22:57 ] @
Pa vidi, to je ona klasicna prica do seedera i leachera...
Taj 'dhcp' se skida u podeshavanjima za ruter, ne u ytorrentu.
Udjes pod admin loginom, pa ceprkaj dok ne nadjes tu opciju.
A cim ti ytorrent pokazuje ok otvorenost, onda bi i trebalo da je ok. Klikni 2x tu..
pa nek shekira da li je port otvoren. (dok radi ytorrent), ako jeste, sve je OK.
Trebao bi samo da nadjes neki fajl koji ima vishe seedera, od lechera
(onih koji DAJU taj fajl, od onih koji ga VUKU sa neta).
Odi recimo na www.torrentz.com, nadju neku ultra popularnu stranu seriju,
nadji taj odnos u korist seedera, pa pusti download.
Trebalo bi da pichi na max brzinu (u zavisnosti koliki ti je protok Adsl-A)

sretno!
pOZZ
[ nidza_nis @ 02.03.2009. 22:58 ] @
Pa vidi, to je ona klasicna prica do seedera i leachera...
Taj 'dhcp' se skida u podeshavanjima za ruter, ne u ytorrentu.
Udjes pod admin loginom, pa ceprkaj dok ne nadjes tu opciju.
A cim ti ytorrent pokazuje ok otvorenost, onda bi i trebalo da je ok. Klikni 2x tu..
pa nek shekira da li je port otvoren. (dok radi ytorrent), ako jeste, sve je OK.
Trebao bi samo da nadjes neki fajl koji ima vishe seedera, od lechera
(onih koji DAJU taj fajl, od onih koji ga VUKU sa neta).
Odi recimo na www.torrentz.com, nadju neku ultra popularnu stranu seriju,
nadji taj odnos u korist seedera, pa pusti download.
Trebalo bi da pichi na max brzinu (u zavisnosti koliki ti je protok Adsl-A)

sretno!
pOZZ
[ srdjan.v @ 03.03.2009. 21:01 ] @
Jel zna neko shifru i password za telekomov ruter,da laicki kazem onaj beli,posto ona sifra i password sto su oni dali,nemaju veze s vezom? Potrbno mi je da zastitim konekciju.
[ sasa77ar @ 03.03.2009. 21:34 ] @
admin ,ztonpk ,,
[ sasa11 @ 15.03.2009. 17:14 ] @
U principu dali ima razlike u podešavanju HG520i i HG520s što se tiče otključavanja radi torenta,
jer jedan je za ISDN a drugi za standardnu vezu tj. klasiku.Pozdrav, hvala !!!!!!!!!!!!!!
[ ColdKeyboard @ 17.03.2009. 01:14 ] @
Taj "beli" modem sam ja odkljucao na sledeci nacin

Pokrenes run -> kucas telnet

U telnet prozoru kucas "o 192.168.1.1" (tj. slovo o pa IP adresu modema)

zatim kucas passwd admin admin (mijenjas sifru za korisnik: admin i stavljas je da bude admin)

zatim kucas save da sacuvas i onda reboot

Dakle ukratko

Citat:

cmd -> telnet
o 192.168.1.1
passwd admin admin
save
reboot


Sacekaj da se modem restartuje i nakon toga kucas njegovu IP adresu i logujes se
sa admin admin


:)

Zivjeli!

p.s. Prilazem sliku odkljucanog modema da neko ne pomisli da se sprdam :)
[ Tinto @ 01.04.2009. 17:14 ] @
Taj beli koji si otkljucao je HG510, a rec je o otkljucavanju HG520s...beli sa wireless antenicom
[ vlad1982 @ 14.04.2009. 13:08 ] @
kako ubaciti usenrame i password u huawei hg510 za nekog drugog provajdera jer imam taj ruter a hocu da ga koristim npr za sezampro internet
[ tamash @ 18.08.2009. 16:39 ] @
Prvo ga moraš otklučati, da bi uspeo da uđeš u opcije, a da bi otključao, moraš iz cmd-a da promeniš šifru i username sa telekom-telekom na admin-password po želji


[Ovu poruku je menjao tamash dana 18.08.2009. u 17:56 GMT+1]
[ mast3r @ 19.08.2009. 08:58 ] @
Citat:
tamash: Prvo ga moraš otklučati, da bi uspeo da uđeš u opcije, a da bi otključao, moraš iz cmd-a da promeniš šifru i username sa telekom-telekom na admin-password po želji


[Ovu poruku je menjao tamash dana 18.08.2009. u 17:56 GMT+1]Pa i ne mora bas kroz cmd :D

hg510
user: admin
pass: kmdztl

hg520i/s
user: admin
pass: ztonpk

K`o nema u vugla, ima na guglu.
:D
[ lazalaza @ 06.09.2009. 19:05 ] @
Shto mi je obrisan post ???
Imam problem. Otkljucao sam ovaj modem i sada shta treba da uradim da povezem laptop BEZICNO sa ovim modemom. ADSL hg510 ... ??????
[ optix @ 06.09.2009. 20:42 ] @
Poruka ti je obrisana iz više razloga:

a) Tačka 4 pravilnika. Ovo između ostalog znači da je pravopis i izgled poruke na forumu bitan. Višestruko ponavljanje samoglasnika, pisanje teksta kurzivom, osim što predstavlja vikanje, ne doprinosi nikakvom boljem tehničkom razumevanju problema, niti njegovom bržem rešavanju. Isto važi i za višestuko ponavljanje znakova interpunkcije, uskličnika i uzvika. Time se ne dodaje posebna vrednost napisanom tekstu. Ni funkcionalno, ni estetski, ni pravopisno... Takvo šarenjenje poruka možda izgleda "cool" i ima neku svrhu na drugim forumima, na ES-u ne.

b) Tačka 10 pravilnika, i povezano je sa odgovorom pod a. Ovde niko nije plaćen za davanje tehničke podrske, tako da je strpljenje imperativ. Da ponovim još jednom, vikanje i ređanje uskličnika i uzvičnika osim što je neprimerenog izgleda, ne doprinosi bržem rešavanju problema.

Verovatno si nov na forumu (zato ovo i pišem) pa ne bi bilo loše da se upoznaš sa ovim pravilima, kako ne bi imao novih obrisanih poruka i problema ubuduće.
Takođe, kada ti neko od moderatora obriše poruku, obaveštenje o tome, zajedno sa kratkim razlogom zbog čega je poruka izbrisana, ti stiže na mail.


Konačno, tvoj modem HG 510, nema wireless čip u sebi, tako da na njega ne možes bežično da se povežes.


[ night-shift @ 06.09.2009. 20:45 ] @
Kupi bilo kakav wireless router (da povežeš na trenutni) ili ADSL wireless router i moći ćeš da se kačiš preko wirelessa.
[ lazalaza @ 06.09.2009. 21:46 ] @
U redu, nisam znao da ne smem tako da pisem.
A da li je moguca zamena modema hg510 za hg520 bez novcane nadoknade ?
[ optix @ 06.09.2009. 22:04 ] @
Raspitaj se u korisničkom centru. Mislim da je moguće, ali sigurno zavisi i od zaliha wireless modema.

[ lazalaza @ 06.09.2009. 22:42 ] @
Ok, hvala na odgovorima.
Pa zasto onda hg510 ima antenu ? Moj modem je bele boje i ima antenu, ali kad odem na http://192.168.1.1 i udjem, pishe mi da je hg510. Za sta mi onda sluzi antena ?
[ optix @ 06.09.2009. 23:18 ] @
Sta pise pozadi na modemu, imas li stavku wireless u podesavanjima igde?
[ lazalaza @ 07.09.2009. 10:41 ] @
Pise HG510 i u podesavanjima nemam stavku wireless. Zvao sam call centar i rekli su mi da hg 510 nema wireless funkciju. Rekli su i da ne mogu da zamenim modem za 520 osim ako nema nekih smetnji, cak i onda ne garantuju da ce mi dati 520. Shta sad da radim ?
[ calexx @ 07.09.2009. 11:41 ] @
Možeš li da uslikaš taj ruter pa da ga pogledamo?

Možda je rešenje da se prijaviš za IPTV ili da eventualno kupiš ruter?
[ SpinneR.sr @ 02.01.2010. 12:13 ] @
Pozdrav svima, izvinjavam se ako se moje pitanje ponavlja.

Imam Huawei MT 882 Modem (klasičan POTS modem, onaj roze) koji sam u privatnoj kombinaciji selidbom zadržao za sebe. Bio sam korisnik Telekom adsl usluge duže od 2 godine na 1 adresi i modem mi je ostao za dugo sećanje.

Moje pitanje se odnosi na službenu temu, hteo bih da u ovaj modem upišem drugi username@xdsl.isp.telekom.yu i password, međutim u polju Basic/Wan settings ne postoji opcija jer je to nekako integrisano u firmware.
Zanima me da li postoji neka metoda da se taj info konekcije modema prema ISP-u promeni i kako.

Modem mi je potreban za ispitivanje novih Adsl portova na razdelnicima u Telekomu. Prosto me mrzi da kukam od njih da mi daju Telekomov modem jer bih onda morao svaki put na svakom razdelniku da im isti i vratim nazad, a ovako imam svoj modem i radim posao. Sada imam njihov user i pw koji prolazi na TP Link modemu u bridge modu ali u tom slučaju neophodno da buljite u laptop i da svaki put proveravam da li se PPPoE konekcija hvata. Uz ovaj roze modem bilo bi mi nemerljivo lakše da vidim, ako se upali orange dioda, modem je prošao svu autentifikaciju po ### HSI ### Vlan-u.

Ako ima neko rešenje bio bih zahvalan, pozdrav svima i srećna Vam Nova 2010 :)

p.s. trenutna verzija:

Version V200R002B022 SerbiaTD
Firmware Date (2006-11-15)
[ calexx @ 02.01.2010. 12:28 ] @
Da li se na ruter loguješ u admin modu? Verovatno kao telekom/telekom nema tih dodatnih opcija pa moraš da odeš u admin mod. Ili da taj TP-Link, ako je u pitanju ruter a ne modem, vratiš u ruter mod pa gledaš šta rade njegove diode.
[ astery @ 03.01.2010. 04:17 ] @
@SpinneR.sr

odes na stranicu proizvodjaca i proveri dali mozes da skines orginalni firmware...ako mozes flesuj ga sa orginalom i zatim podesavaj kako zelis...to je jedino resenje...bar ja mislim.....
[ SpinneR.sr @ 03.01.2010. 18:00 ] @
Modemu pristupam sa standardnim Admin info podacima
192.168.1.1
u: admin
pw: admin

Takav je uređaj, nema IPTV i VoIP portove tako da telekom nema poseban u/pw za ovaj uređaj, ovo je došlo u prvoj fazi Januara 2007 kao prvi set modema u Srbiju.

Nađoh na netu V200R001C01B021SP03.bin fajl i prilikom loadovanja kaže da je invalid firmware

Znači ono.. Tek sad mi nije jasno.. Vidim na netu to je čest probolem :S
[ Radivoje Rokvic @ 24.04.2010. 05:17 ] @
Pozdrav!

Da li mi neko moze reci, da li se mogu koristi koristiti neki drugi ruteri/modemi osim onih telekomovih?
Ja imam onaj hg510 bez wireless-a, a nece da mi ga menjaju jer ni oni nemaju za nove korisnike.

E sad, ja bih kupio neki wireless ruter, jer mi je preko potreban, pa da nekako ubacim user i pass iz ovog njihovog, pa da me vidi Bog.
Problem mi je samo to sto nisam dobio nikakav user i pass, pa ne znam da li mi vredi da kupujem uopste.

Hvala unapred
[ calexx @ 24.04.2010. 09:29 ] @
Za početak ih zovi i traži te podatke, valjda još uvek mogu da se dobiju. Kada to nabaviš, onda kupi bilo koji ADSL ruter. Postoji i međurešenje, kupiš običan wireless ruter pa mu lan port povežeš sa lan portom Huaweii rutera i onda možeš da koristiš wireless sa njega.
[ djsaxx @ 09.06.2010. 00:14 ] @
evo i mog slucaja, sticajem okolnosti imam jedan hg520s, nedavno sam uveo beotelov adsl i i hteo da postavim ovaj hg zbog wirelessa. i sta se desi, pogledam ja svetle mi lampice za dsl i internet. ajde dsl, to je ok ali internet, kako sad, a nisam uneo podatke za konekciju beotela. probam na kompu i net radi, na speedtestu pokaze 1 mbit koliko i treba i pise da mi je isp telekom.unesem ja podatke za beotel i sada pise da je beotel isp. mislim da telekom ima univerzalne podatke za konekciju i samo je potreno da otvori port i sveto ima da radi ma ko bio provajder.........
[ zexoni70 @ 09.06.2010. 11:13 ] @
To je sigurno zato sto user i pass za sinhronizaciju,kacenje routera (modema) na port na DSLAM-u u centrali odredjuje Telekom,koji jedini ima pristup samom portu a i vlasnik je opreme u centrali!Pozz.

[Ovu poruku je menjao zexoni70 dana 09.06.2010. u 12:26 GMT+1]
[ MusculusM @ 03.04.2012. 22:19 ] @
Kucao sam telekom/telekom, admin/admin..i jos svasta nista nije htelo..dok nisam video poruku Stefana Tomasa..ako jos neko ima problem neka pokusa username: admin , password: ztonpk
[ cerveni @ 04.04.2012. 22:29 ] @
Username: xxx@xdsl.isp.telekom.yu
Password: xxx ...........

Da to je user i pass za PPPoE konekciju

Inace user i pass se dobijaju kombinacijom MAC adrese i jos necega ne mogu da se setim sad tacno sta ali ako nadjem dokument postavicu vam formulu
onda mozete sami da dobijete vas username i pass

Napomena promenom username i passworda se ne dobija povecanje brzine (provereno, imam vasih 30000 username i passworda za DRG-A226G )

Trenutno koristim neki nije moj (mislim za moj DRG-A226G modem) i nemam povecanje brzine.

Ja sam od onih korisnika koji je dobio HUAWEI DRQ812 i sad skuplja prasinu tu ispod stola, uzeo sam iz firme zlatni primerak DRG-A226G t.j. prvi koji je stigao
inace ovakvih modela je stiglo oko 1000 komada i njega sam nasetovao da bi pristupio ATM-u. Prepoznacete ga po tome sto ima tri porta sa RJ11 konektorom.


Nasao:

ADMMMMMMSSS@xdsl.isp.telekom.yu
MMMMMM = last 6 char of MAC ADDR
SSS = last 3 chars of serial nr
password = MAC ADDR without points[Ovu poruku je menjao cerveni dana 04.04.2012. u 23:59 GMT+1]
[ cerveni @ 07.04.2012. 10:59 ] @
AD=ADB broadband
PI=Pirelli

za ostale nisam siguran da vazi ista formula.....

Citat:
cerveni: Username: xxx@xdsl.isp.telekom.yu
Password: xxx ...........

Da to je user i pass za PPPoE konekciju

Inace user i pass se dobijaju kombinacijom MAC adrese i jos necega ne mogu da se setim sad tacno sta ali ako nadjem dokument postavicu vam formulu
onda mozete sami da dobijete vas username i pass

Napomena promenom username i passworda se ne dobija povecanje brzine (provereno, imam vasih 30000 username i passworda za DRG-A226G )

Trenutno koristim neki nije moj (mislim za moj DRG-A226G modem) i nemam povecanje brzine.

Ja sam od onih korisnika koji je dobio HUAWEI DRQ812 i sad skuplja prasinu tu ispod stola, uzeo sam iz firme zlatni primerak DRG-A226G t.j. prvi koji je stigao
inace ovakvih modela je stiglo oko 1000 komada i njega sam nasetovao da bi pristupio ATM-u. Prepoznacete ga po tome sto ima tri porta sa RJ11 konektorom.


Nasao:

ADMMMMMMSSS@xdsl.isp.telekom.yu
MMMMMM = last 6 char of MAC ADDR
SSS = last 3 chars of serial nr
password = MAC ADDR without points[Ovu poruku je menjao cerveni dana 04.04.2012. u 23:59 GMT+1]
[ drazenmilovanovic @ 01.08.2012. 00:31 ] @
Postoji vrlo jednostavan način da "otkrijete" WAN lozinku.

U WAN podešavanjima postavite kursor u polje u kom se nalazi lozinka (tačkice), promenite mod u BRIDGE, tada će svemoćni Google Chrome pomisliti da ste promenili lozinku i ponuditi vam da je sačuvate (SAČUVAJTE JE). Zatvorite podešavanja (BEZ ČUVANJA). Potom idite u podešavanja browsera i pratite uputstva sa slika. Uživajte!

SLIKE:

https://www.dropbox.com/sh/263azqnfza57hjh/osFFWxGb4o
[ gripsy @ 11.05.2013. 16:09 ] @
Citat:
cerveni:
AD=ADB broadband
PI=Pirelli

za ostale nisam siguran da vazi ista formula.....

Citat:
cerveni: Username: xxx@xdsl.isp.telekom.yu
Password: xxx ...........

Da to je user i pass za PPPoE konekciju

Inace user i pass se dobijaju kombinacijom MAC adrese i jos necega ne mogu da se setim sad tacno sta ali ako nadjem dokument postavicu vam formulu
onda mozete sami da dobijete vas username i pass

Napomena promenom username i passworda se ne dobija povecanje brzine (provereno, imam vasih 30000 username i passworda za DRG-A226G )

Trenutno koristim neki nije moj (mislim za moj DRG-A226G modem) i nemam povecanje brzine.

Ja sam od onih korisnika koji je dobio HUAWEI DRQ812 i sad skuplja prasinu tu ispod stola, uzeo sam iz firme zlatni primerak DRG-A226G t.j. prvi koji je stigao
inace ovakvih modela je stiglo oko 1000 komada i njega sam nasetovao da bi pristupio ATM-u. Prepoznacete ga po tome sto ima tri porta sa RJ11 konektorom.


Nasao:

ADMMMMMMSSS@xdsl.isp.telekom.yu
MMMMMM = last 6 char of MAC ADDR
SSS = last 3 chars of serial nr
password = MAC ADDR without points


Šta znači AD ispred 6 znakova MAC adrese. Modem koji koristim jeJetSpeed. Hvala
[Ovu poruku je menjao cerveni dana 04.04.2012. u 23:59 GMT+1]

[ Mile-Lile @ 11.05.2013. 20:44 ] @
može i sa ovim programčićem http://www.nirsoft.net/utils/router_password_recovery.html
[ JankoJ @ 06.09.2014. 15:48 ] @
Izvinjavam se sto vadim temu iz mrtvih, ali imam jedno pitanje. :)

Dugo koristim Beotelov ADSL, imam njihov ZyXel modem, nije wireless, ima jedan port. Posto od skoro imam drugi racunar u stanu, za deljenje interneta trebao mi je ruter. Kupio sam Telekomov Huawei modem sa 4 porta od nekog lika koji je (pretpostavljam) prestao da koristi njihove usluge i "zaboravio" da isti vrati. Kako taj nema Ethernet ulaz da bih ga koristio samo kao ruter prikljucio sam ga na telefonsku liniju direktno i izbacio Beotelov modem. Problem je sad sto u listi logova na sajtu Beotela uopste ne pise da sam prijavljen, a na intenetu mi se kao provajder prikazuje Telekom i brzina mi je veca od one koju placam. Sta mi je ciniti sad - treba mi samo jeftin ruter, ne zelim da upadnem u neke probleme sa provajderima na ovaj nacin, ili (ne daj boze) da mi i Telekom naplati svoj ADSL sad kad sam prikljucio njihov modem (sa njima nemam nikakav ugovor). Jel treba da zovem Beotel da mi preko mreze presteluju modem, i ako to treba da uradim da li ce problem biti sto je uredjaj vlasnistvo Telekoma? Ili da ga konfigurisem nekako sam? Sta savetujete, kako? Hvala unapred! :)
[ kale @ 07.09.2014. 07:39 ] @
Moras ubaciti podatke za logovanje od Beotela u taj Telekomov ruter.
[ JankoJ @ 07.09.2014. 15:48 ] @
Hvala kale. Palo mi je na pamet kad sam ga prikljucivao da ce morati da se presteluje, al opet setio sam se da je SBB svoje modeme resetovao i stelovao preko mreze pa kad se ovaj nakacio pomislio sam da je dobio podatke od Beotela jer mi je samo taj ADSL aktivan na broju.

Jel moze neki kratak savet - kojom sifrom mogu da menjam parametre (nemam njegovu knjizicu), kao i koje podatke da prepisem iz Beotelovog modema koji opet u medjuvremenu koristim? Hvala. :)
[ kale @ 07.09.2014. 18:12 ] @
Prvo napisi koji Telekomov ruter imas?
Imao sam Beotel i morao sam rucno u ruter da unosim podatke za konekciju.
Ako si podatke unosio u Beotelov ruter, nema puno razlike sa Telekomovim.
[ JankoJ @ 07.09.2014. 19:01 ] @
Imam Huawei HG510. Uspeo sam da ga otvorim kombinacijom usera i sifre telekom-telekom, ali mi je prikazao mozda 2,3 parametra bez mogucnosti stelovanja i to je to - ne znam druge sifre. Za Beotelov ZyXel modem sifra iz uputstva otvara kompletan setup (ne znam ni sta sve treba da prepisem odatle, ima gomilu parametara). On je jednoportni ruter bez wirelessa i USB-a, P-660R-T1.
[ milosbeo @ 07.09.2014. 19:07 ] @
pa otvori telekomov ruter sa admin/ztonpk
[ JankoJ @ 07.09.2014. 19:12 ] @
Hvala, sad cu ga povezati. Samo mi kazi koje parametre da prepisem iz Beotelovog - pod PPPoE/PPPoA vidim svoj user i pass - ali pretpostavljam da nije samo to?
[ kale @ 08.09.2014. 13:48 ] @
Treba ti user name, password, VPI, VCI i nista vise.
[ JankoJ @ 08.09.2014. 18:53 ] @
Hvala puno. Resio sam konacno. :)

Telekom koristi drugaciju vrstu konekcije (valjda se to tako zove). Beotel je na PPPoE ili tako nesto, pa tek kad sam to razjasnio i odabrao video sam gde da unesem user i pass. Radi sad, preko tog modema sam sad na Beotelu, proverio sam i provajdera i brzinu i vreme logovanja modema na mrezu, to je to. Hvala jos jednom. :)