[ Darko Prelic @ 02.11.2007. 04:55 ] @
Recimo da je situacija sledeća. Imam devojku koja je švedski državljanin, par godina zajedno i rešili da se venčamo.. Ona je sada tamo i ja sam npr. dobio vizu, odem, venčamo se. Pitanje je.. Da li tim dobijam radnu dozvolu? Ili kako to već funkcioniše, pošto bi valjalo da nešto radim jer je ljudima potrebna hrana da bi preživeli a ona može da pojede celu svoju platu to garantujem hahah ;) i za koliko se dobijaju papiri itd itd.. ?

I da, ako bi neko napisao neka iskustva u vezi Swe to bi bilo.. Hvala ljudi,.. pozdrav
[ vlada01us @ 02.11.2007. 09:23 ] @
Dobijas radnu i boravisnu dozvolu. Tamo ne mozes podneti zahtev za boravak. Moras da se vratis u svoju zemlju i da tu podneses zahtev za useljenje. Spajanje porodice. Dugo se ceka. Od dana kada si predao dokumentaciju u ambasadi, jedno 6. meseci, mada, sada su im velike guzve, pa ocekuj sve ukupno oko 10-12 meseci.
[ stanko s @ 22.05.2010. 20:23 ] @
Sta se desava Kada imas boravisne i radne papire za Swedsku? Od 2008 godine imam boravak u SWE.,a u svajcarsku sam imao zabranu ulaska do 2011godine,normalno sam putovao dok nije Svajcarska usla u Sengen,od tad me drze po sat vremena na Madjarskoj granici i na Slovenskoj, na granici me posle provere puste da udjem u sengen.I savetuju mi da letim direktno za Svetsku dok zabrana ne istekne. Pitanje: Dali je moguc problem prilikom produzenja radne dozvole i boravisne za Svedsku-u mom slucaju.Hvala.
--------------------------------------------------------------------------------