vbr666 @ 11.11.2007. 21:25
evo ovako. htio sam ga unlockati. skinuo sam SST service toolbox professional edition v6.50 i odaberem u opcijama c65/cv65/ct65 i dolje na unlock. onda on obavi svoje (u meduvremenu stisnem tipku power on) i nakraju pise unlocked ok ili tako nesto. krenem upalit mobitel i pise mi "Wrong software" i ugasi se. svaki put isto.

onda odem na repair u sst-u i probam ga ponovo upalit. opet Wrong software. Onda odem na read eeprom i vidim da postupak traje predugo i stisnem stop i prekinem postupak. tu je sav njegov život završen. ne mogu ga upalit, nema znakova života nikakvih. baterija je bila napunjena i sve je radilo. samo je odjednom krepo. kako da vratim software u njega i uspijem ga upaliti?
skymobile @ 12.11.2007. 13:31
Citat:
vbr666:.....samo je odjednom krepo......

Ovo je najbolje
vbr666 @ 12.11.2007. 13:55
pa krepo je uslijed citanja eeproma. da je posrijedi bilo pisanje ili brisanje, bilo bi sve jasno, ali zbog čega krepa ako samo čitaš po njemu, a ništa ne mijenjaš?

i jel ima netko neki konstruktivni komentar ili samo sprdanje?
vbr666 @ 12.11.2007. 14:08
gledajte, radi se o "rezervnom" mobitelu. stoji mi u ormaru inace i do sad je cekao kupca(a sad ce ga cekati jos dulje). htio sam ga unlockati da ne ogranicavam potencijalnim kupcima mrezu. nisam imao sto izgubiti jer ionako skuplja prasinu vec dulje vrijeme.

nasao sam na netu njegov softver kojeg bih trebao uploadati. nasao sam i neko nazoviuputstvo koje veli da treba prvo obrisati eeprom sa papuas eelite i eefull-om a zatim uploadati sa jednim drugim programom. i skinem ja "x65PapuaUtilsV041" i pokrenem ga, kad ono, program je na ruskom (ne na cirilici nego blesavim nerazumljivim znakovima koje moj komp ne kuzi) tako da mi je apsolutno beskoristan.
treba mi neki program s kojim bih mogao obrisati eeprom i onda uploadati softver koji sam skinuo za c65.

jos jednom ponavljam - nemam sto izgubiti!
pun mi kristal servisera @ 12.11.2007. 14:09
@vbr666

Ajde ovako,ja cu ti postaviti par pitanja,a ti mi odgovori (a ujedno cu ti u samom pitanju dati i odgovor)

1. Odakle si skinuo SST soft
2. Od koga si KUPIO SST dongle
3. Koliko si platio SST dongle

NAPOMENA : SST Dongle sluzi da bi zastitio od crack-ovanja sam soft (128Mb kriptovana e-gate kartica je u pitanju),samim tim znaci da ga je nemocu crack-nuti

4. Od onoga reselera od koga si kupio SST,mozes dobiti i sve informacije oko popravke telefona
5. Od onoga reselera od koga si kupio SST,treba da si dobio user i pass za suport (ustvari iz samog softa imas dugme za pristup supportu)

????

Ajde sada odgovori mi na pitanja,eto ja sam ti dao konstruktivna pitanja bez imalo sprdnje,odgovori mi tacku po tacku ?
vbr666 @ 12.11.2007. 15:14
evo postupak je isao ovako:
- you must have a C55 cable.
- the program SST 5.31.
- execute the program and choose mode : " normal "
- click on button read phone info.
- power on phone.
- the phone must enter in " service mode "
- after 5 minutes power off phone.
- Now the button " UNLOCK " and " REPAIR " must be activeted.
- click on " UNLOCK ".
- repower the phone.
- wait until the program read the phone and then repower off phone.
- repower phone again and the program will write simlock.
- your phone is unlocked.

samo sto sam imao noviju verziju programa. 6.50 crackanu. ne znam od koga je, skinuo s neke stranice gdje je bilo objasnjeno kako se radi i sto mi treba. nemam dongle nego obican data kabel. nisam kupio sst.
vbr666 @ 12.11.2007. 15:21
evo naso sam englesku verziju papuasutilsa. kad odem na ClearEEFULL onda mi napise ovo:
AutoIgnition...
Boot not loaded !
Boot unlock .

nakon toga samo stoji.
pun mi kristal servisera @ 12.11.2007. 15:44
E,u tom grmu lezi zec ! Nisi kupio,nego koristio nesto kreknuto,sto se ne moze kreknuti.Pa dobro,ajde onda da vidimo nesto drugo.Kazes da si ispostovao proceduru sto si nasao na netu,ok,pa kako onda nisi otkljucao telefon ? Moja je pretpostavka da se tim krekovanim softom ne moze AMA BAS NISTA uraditi sto bi ti zeleo.Zasto tamo gde si nasao sve to i ko ti je sve to lepo objasnio nisi napisao ovo sto si nama ?

Decko,batali se corava posla jer ne mozes nista uraditi free i krekovanim stvarima (to su samo sarene laze),razlog je sto su programeri sve algoritme stavili u sam dongle i sistem zastite tako napravili da je nemoguce (dobro nije nista nemoguce) ali se jos nije niko stvorio koje razbio Axalto e-gate zastitu ! Posto si slusanjen nekoga ko nema pojma o ovom poslu ubio telefon (zeznuo si mu BOOT zonu) ne mozes mu nista uraditi sam,razlog je sto moras otvoriti telefon i doci do TestPoint-a (TP-a).Moras imati profi alat tipa SST ili Martech,koji poseduju specijalne TP adaptere,sada ti je telefon gluv na komunikaciju jer si mu zeznuo BOOT zonu i tu pomoci nema !

Slusaj ti i dalje druge koji su ti savetovali i pomogli da ubijes telefon,nemoj slucajno poslusavi servisera,da se nebi slucajno obogatio.Dekodiranje tvog telefona je moglo da te kosta smesmo malo para,sada posto si ga ubio kostace mnogo vise (ako uopste budes hteo da ga popravis sada) !

P.S. Sta mislis o prvom postu posle tvog ?
vbr666 @ 12.11.2007. 16:02
a mos ga jebat onda. hvala na pojasnjenju i trudu. imam jos samo par pitanja:
1) sta mislis koliko otprilike bi kostalo popravljenje ove kaše u koju sam ga bacio?
2) jel mozes u najgrubljim crtama navesti proceduru recoveryja tj. kako ponovo snimiti softver u telefon (zajedno sa boot sectorom). npr: treba ti to, to i to. spojis telefon s tim na to i pokrenes ovaj softver, u njemu obrises cijelu memoriju, onda drugi program u kojem napravis to i to... samo najkrace ali dovoljno jasno.

hvala i pozdrav.

ne budem ga nosio na popravak(ako je preskupo), nego cu probat proprckat po tom, ionako je gotov, ne mogu mu više naškoditi. bar mi neće biti dosadno :)
pun mi kristal servisera @ 12.11.2007. 16:13
1. Nemam pojma odakle si da bi te uputio u koji servis
2. Cena zavisi od istoga
3. Inace ja najvise mrzim likove koji mi dodju u servis i pocnu pricati pricu sta ja treba da uradim sa tim telefonom (molio bi i tebe ako odneses u neki servis cuti i nemoj se praviti da znas,jerbo ce te serviser,kao i ja sto bi,omlatio sa cenom).Znaci bolje je cuti i odnesi i nepravi se mnogo pametan.
4. Potreban ti je alat koji se zove npr. SST ili Martech (kost par stotina e) (200-300e) POtrebni su ti FF-evi koji odgovaraju alatu,nisu izmedju sebe kompatibilni.
5. Otvoris telefon,prikopcas na Easy TP adapter i na box telefon,ucitas FF u sam soft,oznacis da ti flesuje i Bootcore,kliknes na fles,prikopcas TP,kada ti trazi i pritisnes na TP adapteru dugme za boot-ovanje,otspojis TP kada ti soft to zastrazi.Kada se proces zavrsi odes na tabelu repai,odradis repair,isto preko TP-a,i Unlock na kraju.

Eto to ti je postupak,jeli ti jasnije ? Netrebaju ti tu nekih 5-6 programa,to sve odradjuje jedan alat !
vbr666 @ 12.11.2007. 16:55
2.jel vise od 20€ za popravak?

3.hehehehahahah. ne bi, ne bi, dosao bi tamo i rekao: isao sam unlockati mobitel i zeznuo ga, sad se nece niti upaliti. jel mozete sta napravit? dalje bi ovisilo o njegovom odgovoru.

hvala na 4 i 5. pokusat cu nesto smajmunisat, imam osjecaj da cijena popravka ne bi mogla biti ispod cijene za koju sam ga mislio prodati ;)

over&out
skymobile @ 13.11.2007. 07:54
Cena ce ti biti najverovatnije 100-tinak kuna, a mozes da nastavis da pokusavas, samo nista neces uspeti da napravis....