CoyoteKG @ 14.11.2007. 20:02
Imam problem sa torrentom i IRCom.

Dakle, doselio sam se skorije u Zenevu i ne mogu da se zakacim na IRC, a ni torrent. Skinem torrent fajl i pomocu utorrent-a pokusam da skinem to sto sam zeleo, ali nikako da krene. skine 7-8 kb i tu stane. Podesavanja su mi ista kao u srbiji. Da slucajno ne postoji ovde neka zastita ili zabrana da ne mogu da koristim torrent. Da li postoji neki nacin da to izbegnem?
sve mi je na 0,0%. seeds 0(0), peers 0(120)??? Ima li neko neka slicna iskustva? Nemam nikakav antivirus, ni firewall. jos mi je sveza instalacija.
m4k3 @ 15.11.2007. 00:33
ukljuci enkripciju ako nisi u utorrentu

Options>Preferences>BitTorrent>Protocol Encryption, i stavi na Forced
CoyoteKG @ 15.11.2007. 05:36
Ukljucio sam i dalje nista.

Vidim dole u dnu zuti trouglic na koji kad stavim kursor izbaci mi sledece:
No incoming connection.
Unless the icon turns green, it could indicate a problem with your network configuration.
Pali zari @ 15.11.2007. 07:10
ako koristis ruter idi na portforward.com i nadji svoj model i prati uputstvo i otvori jos jedan port , proveri jos jednom sva podesavanja u utorrentu , idi na njihov sajt i pogledaj tamo kako treba da se podesi mozda si ti nesto slucajno preskocio
CoyoteKG @ 15.11.2007. 20:27
U pravu si 100% da je to problem, ali jbg, ne mogu da se snadjem.
Imam neki Netopia 3300 Series USB Network Adapter. Simptomi su mi isti kao sto su tamo opisani. Ne rade mi ni messanger-i, ni IRC, ni P2P...

CoyoteKG @ 16.11.2007. 12:52
u Logger-u mi pise:

[13:30:18] UPnP: Discovered new device: http://192.168.1.1:80/wpic_cont
[13:30:20] NAT-PMP: Unable to map port with NAT-PMP.
[13:30:37] UPnP: Mapped port 25195-> 198.168.1.33:25195

dal neko zna sta to znaci??
kristi1 @ 16.11.2007. 13:11
Ti verovatno imas neki Firewall program ukljucen. To sto nisi forwardovao port ima veze sa brzinom a ne sa radom torrenta. Iskljuci Windows firewall , a ako imas neki dodatni deinstaliraj ga sta ce ti to. Za forwardovanje porta imas upustvo na forumu potrazi malo.
CoyoteKG @ 16.11.2007. 14:08
Iskljucen mi je Windows Firewall, a ni jedan drugi nemam. Jedino mi je ukljucen NOD antivirus ali sumnjam da on ima neke veze s tim. I pre nego sto sam njega instalirao imao sam isti problem.

Nego razmisljam da mozda ovde u mrezi (laicki pricam) nisu zbog piraterije namestili nesto da ne mogu da se koriste P2P programi, ali ne znam sto mi onda ni IRC ne radi.

evo na onom sajtu mi pise i zanimljivo mi je ovo:

PortForward.com is proud to offer help setting up port forwarding on your router or firewall. Many Internet users are not aware of how to configure their router or firewall in order to use applications like Peer-to-Peer file sharing (PtoP), Internet Games, Web serving, FTP serving, WebCams, IRC DDC, and Instant Messaging such as AIM, ICQ, Yahoo and MS Messenger.

Mada meni MSN jedini funkcionise.

Ja sam windows firewall iskljucio tako sto sam otisao u control panel i samo namestio deactivate. Mozda to nije dovoljno?
kristi1 @ 16.11.2007. 16:17
http://www.portforward.com/eng..._forwarding/Utor/Utorindex.htm idi ovde i pronadji tvoj model modema tu imas uputstvo za fordwarding, a ono sto pise ne obracaj paznju. Samo si ti negde blokirao p2p programe greska je do tebe. Ne mogu sad da ulazim u problematiku idem na slavu. U control panel Firewall treba da ti bude na off(not recommended). Ako nema kao tvoj nadji neki slicni.
CoyoteKG @ 17.11.2007. 11:50
Extra je taj link koji si mi dao, nasao sam uputstva i pratio ihi sve do trenutka kad sam trebao da unesem svoju IP adresu u neki browser da bih konfigurisao ruter. To kad sam uradio trazio mi je username i password. Meni je po defaultu user name Admin, ali nemam password. Na tom linku pise da je po defaultu pass 1234, ali ja sam probao i sa jednim i sa drugim i nista. Mali mi je problem to sto mi je sve na francuskom na ovom windowsu, a ne mogu da dignem ponovo na engleskom jer sam vec imao muke sa user name i pass pri instaliranju rutera i konfigurisanju interneta. Tu mi je user i pass bio onaj koji mi pise u nekom pismu koji sam dobio od njih kad sam sklapao ugovor. Probao sam i taj user i pass ovde da upisem ali nista.
Inquisitor @ 27.06.2008. 16:32
A svi daju savete za rutere.. ami sto imamo modeme nista....

Jel zna neko kako da otkacim to incoming connections vise...

Imam EUNET 512 k i Sagem modem 800
calexx @ 27.06.2008. 18:27
Na ruterima moraju da se forvarduju portovi a na modemima toga nema pa vas sa razlogom zapostavljamo. ;) Ajde opiĊĦi problem malo detaljnije.