[ Stefan Markic @ 18.04.2008. 22:29 ] @
Gledam film Revolution OS, i Stallman kaze da softver pod GPL-om smes da iskopiras i das ga nekom drugom da ga koristi kako on zeli.

U tom slucaju, ako bih ja zeleo da prodajem svoj GPL softver, i recimo da postane najpopularniji na svom polju, koliko ce meni stvarno prodaja dobro da ide? Jedan moze da ga kupi, a 10000 njih mogu potpuno legalno i besplatno da narezu taj moj softver od ovog jednog sto ga je kupio, jer im GPL to dozvoljava. :/ Iskljucimo sada podrsku i neke dodatne usluge vezane za zofter. Recimo da mi je u planu da mi najveci prihod bude upravo od prodaje.
[ drdrksa @ 18.04.2008. 23:28 ] @
"Recimo da mi je u planu da mi najveci prihod bude upravo od prodaje."

Recimo da je GPL onda potpuno pogresna licenca.
[ obucina @ 30.04.2008. 19:59 ] @
Ako prodajes GPL program, izvorni kod ne moras javno da objavljujes, ali moras da ga das onome ko je program kupio i to samo ako on to od tebe zatrazi.

Ako veliki delovi tvog programa ne koriste GPL komponente, onda mozes da pravis pomocne programe, kao neke servise, koji ce koristiti te GPL komponente, a da ti komuniciras sa tim servisima preko nekog od IPC mehanizama. Ovako, tvoj program nije pod GPL licencom, ali ovi pomocni programi jesu.

Mislim da je na FSF sajtu bilo opisa kako mozes da "prevaris" GPL licencu...