pentium4 @ 18.05.2008. 14:06
nedavno mi se poceo pojavljivati onaj blue screen kada odem u sleep mode i kad pritisnem dugme za paliti comp.onda mi se javi taj plavi ekran ucitavajuci greske i nesto crash dump phisycal memory.
u cemu bi mogao biti problem.jer sprva je sve islo o.k.
WuTang @ 18.05.2008. 14:09
jedan od problema koji je resen najnovijim service pack 1....znaci uradi update na sp1 i problem resen!!!
pentium4 @ 18.05.2008. 16:19
eh ima sp1 ap mi se javlja ali samo sleep mode,a sprva je islo dobro.a pocel je nedavno,pa...?
crni83bg @ 25.06.2008. 14:58
Meni se desava plavi ekran na updatovanoj Visti ali kada radim misem
http://www.elitesecurity.org/t327899-0#1986000
zonic @ 28.06.2008. 10:04
Jel imate vistu 32 ili 64 bit , verovatno je problem u nekom drajveru ,ali od kad sam stavo vistu 64 bit vise nisam imao tih problema koji Vas muce , moguce da vista 32 ne radi dobro na 64bit procesorima ( samo predpostavljam ne tvrdim ) . Pokusajte system restor na datum kad je sve radilo kako treba .
[Ovu poruku je menjao zonic dana 28.06.2008. u 19:01 GMT+1]
zonic @ 03.07.2008. 22:41
Plavi ekrani se prikazuju kada Windows naiđe na problem koji mu onemogućuje da pravilno radi. Kada se pojavi plavi ekran, možete samo da isključite i ponovo pokrenete računar. Međutim, ako se plavi ekran učestalo pojavljuje, imate problem koji morate ispitati. Verovali ili ne, ti ekrani sadrže i neke korisne informacije (premda ne baš detaljne). Kada sledeći put slika na monitoru poplavi, preduzmite sledeće pre nego što ponovo pokrenete računar:
• Opis problema: Zapišite ceo tekst koji se pojavljuje između prvog odeljka koji ništa ne znači (“A problem has been detected…”) i odeljka koji počinje rečima “If this is the first time…”
• Tehnički detalji: Zapišite sve što se pojavljuje pod naslovom ‘Technical information’. (Napomena: Ako se sistem ponovo pokrene pre nego što pročitate šta na ekranu piše, pokušajte da isključite automatsko ponovno pokretanje pomoću trika Skota Dana opisanog na adresi find.pcworld.com/60819.)
Kada se računar ponovo podigne, na Googlu potražite strane s terminom "plavi ekran smrti" (Blue Screen of Death) i nekim od termina s vašeg plavog ekrana, naročito onim što su ispisani velikim slovima sa crticama umesto razmaka. Ako pretraga na Webu ne da nikakve korisne informacije, prisetite se šta ste nedavno promenili u računaru. Možda ste promenili hardver ili ažurirali neki upravljački program pre nego što je problem učestao?
Loši upravljački programi često izazivaju plave ekrane u Windowsu. Ako ste nedavno ažurirali neki upravljački program, pokušajte da ga vratite na prethodnu verziju. Plavi ekran može biti i posledica neispravne memorije. Pomoću besplatnog programa Memtest 86, koji možete preuzeti s lokacije memtest.org, lako ćete testirati memorijske module.
Plave ekrane često prouzrokuje pregrevanje i stoga proverite da se nije blokirao neki ventilator. Ako se radi o stonom računaru, otvorite kućište i očistite ga od prašine; dok je kučište otvoreno, proverite da li su sve unutrašnje veze čvrste.
Kao što biva i sa svim drugim velikim problemima u Windowsu, krivac možda i nije hardver, već baza Registry. Pokrenite neki program za “čišćenje” registra kao što je besplatan softver EasyCleaner (find.pcworld.com/60777).
Copyright (C) 2001-2008 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.