[ Stefano @ 13.06.2008. 20:54 ] @
Jedan moj kontakt vise nije online, a znam da posecuje internet, pa me interesuje da li je moguce da nekako provalim da li sam na ignore listi te osobe ili ne. Pre par dana sam trebao toj osobi pa se desilo da bude online. Mislim postoji samo ta mogucnost sa ignore-om ili da me je obrisala kasnije ili da je "odcekirala" opciju da mu se Skype aktivira sa podizanjem windowsa.
[ sibussiso @ 13.06.2008. 21:48 ] @
Ako te je taj neko obrisao sa contact liste,tebi ce i dalje da stoji negov contact ali ce pored imana umesto normalne ikonice za offline biti onaj znak pitanja i kad stanes misem na to ime pisace "This user has not shared his/her details with you".
S druge strane kad kazes ignore lista verovatno mislis na listu banovanih usera,ako te je banovao jednostavno ga vise nece biti u tvojoj listi.
Eto nadam se da sam pomogao,pozz.
[ Stefano @ 13.06.2008. 22:26 ] @
meni je ta osoba offline, znaci kao da nije online. Nikakve druge izmene nema. Znaci li to da me nije banovala?
[ sibussiso @ 13.06.2008. 22:53 ] @
Tako je znaci da te nije banovala.
[ drdrksa @ 14.06.2008. 05:29 ] @
A mozda ta osoba koristi jednu veoma korisnu opciju : Invisible
[ Stefano @ 14.06.2008. 16:18 ] @
cekaj kada je invisible tada je nevidljiva za sve korisnike?
[ Emil Ranc @ 14.06.2008. 17:40 ] @
Tačno tako, a u tome i jeste poenta opcije „invisible“, kako u skajpu tako i u drugim IM programima!
[ sibussiso @ 14.06.2008. 21:36 ] @
E da eto ja sam na to zaboravio.Evo kako mozes da proveris da li je tu:ako ti pise da je offline a ti mislis da je tu posalji mu poruku i ako je dobije tu je,ako stvarno nije tu pisace ti gore da nije dobio poruku.
[ Skandy @ 14.06.2008. 21:44 ] @
Skype poseduje jos jednu opciju, " Block This User" , aktivira se desnim klikom na ime kontakte. Kada je aktivirana, kontakt te vidi kao off line (samo taj kontakt). Poruke se ne mogu poslati, niti primiti, kada je opcija aktivna.
[ Stefano @ 15.06.2008. 17:47 ] @
Skandy, kako to da proverim, ima li neki trik? veoma mi je bitno.
Malo sam sada zbunjen posto je sibussiso rekao ako sam "banovan" da vise necu videti taj kontakt na listi, a banovan=blokiran, zar ne? posto ja u skype-u vidim samo opcije block i remove za uklanjanje kontakata.
[ sibussiso @ 15.06.2008. 23:39 ] @
Skandy,kada blokiras kontakt ne mozes ga opste videti,znaci evo ja sam imao priliku da blokiram jednog lika i kada sam to uradio nestao je sa liste a isto kada tebe neko blokira nestaje ti njegov kontakt iz liste.

Znaci Stefano da te je blokirao ne bi ti postojao vise njegov kontakt u listi,a ako ga vidis ili stvarno nije tu ili kao sto je drdrksa rekao koristi opciju invisible,a to sam ti vec rekao kako mozes da proveris.

Pozz
[ Krle @ 16.06.2008. 10:46 ] @
Kad blokiraš kontakt izbrisaće se, ako ostane štiklirano "Also remove from Contacts".
Blokiran kontakt ostaje na listi, ali sa znakom pitanja, kao što je neko gore pomenuo...
Blokiran kontakt, koji ti je ostao na listi, ne vidis da li je online, osim ako ima web cameru koja u tom slučaju stoji pored kontakta i time otkriva online status (bug u skype-u).

Ako tebe neko blokira, pored njegovog imena stajaće znak pitanja i kada pređeš mišem preko imena pisaće "This user has not shared his/her details with you".

Kada nekog samo izbrišeš sa liste, on i dalje ima tebe na listi i vidi tvoj status.

Kada zoveš kontakt koji je offline pisaće "User not found", ali kad zoveš kontakt koji je "Invisible" zvoniće telefon tj. znaćeš da je online. (bug)

Pozdrav!
[ Skandy @ 16.06.2008. 20:11 ] @
Citat:
Krle
Blokiran kontakt ostaje na listi, ali sa znakom pitanja, kao što je neko gore pomenuo...

Verovatno je lapsus, jer blokirani kontakt je prikazan off line sa precrtanim krugom preko ikonice (kao znak za zabranjeno parkiranje). Mislim ako nekog blokiras, tako ce biti prikazana njegova ikonica.
[ Krle @ 16.06.2008. 20:34 ] @
Citat:
Skandy: Verovatno je lapsus, jer blokirani kontakt je prikazan off line sa precrtanim krugom preko ikonice (kao znak za zabranjeno parkiranje). Mislim ako nekog blokiras, tako ce biti prikazana njegova ikonica.


U pravu si Skandy, napravio sam lapsus.
Kad nekog blokiraš, a ne obrišeš ga sa liste, je baš kao što si napisao.
Pozdrav!
[ Stefano @ 19.06.2008. 14:20 ] @
Da upravu ste oko toga, probao sam sa drugarom da ga blokiram i tako je kako kazete.
Medjutim sinoc sam toj xxx osobi poslao jednu poruku iako nije bila online i pisalo je ono da ce poruka jos nije dostavljena i da ce biti dostavljena kada ta osoba bude online... i proveravao sam status poruke nekoliko puta u toku veceri i na kraju je otisla. Medjutim ta osoba nije bila tada online, presao sam kursorom preko te osobe u listi kontakata i pisalo je last seen 19.6.2008 1:59... znaci videla je tu poruku. Medjutim od jutros kada predjem kursorom preko tog kontakta izadje mi last seen 11.6.2008 0:45, koji je to bug u skype-u, definitivno je poruka otisla sinoc, a sada mi pise da ta osoba nije bila online vec 8 dana. Pretpostavljam da je ukljucila invisible opciju, a da li ona meni sa invisible opcijom moze da odgovori na poruku?
[ Skandy @ 19.06.2008. 14:36 ] @
Citat:
Stefanoa da li ona meni sa invisible opcijom moze da odgovori na poruku?


Odgovaram samo na ovo sto znam, a odgovor je DA, moze da ti odgovori dok je kod nje ili kod tebe aktivan status invisible.