ivanstojkovic @ 19.06.2008. 15:56
Imam u firmi L3VPN mrezu (preko Telekoma, sa njihovim ruterima) kojom su povezana centralna lokacija i osnovna lokacija (prema nazivima Telekoma). I na osnovnoj i na centralnoj lokaciji su LAN-ovi sa DC, DNS i DHCP koji su funkcionisali nezavisno do tada. Nakon povezivanja rutera za VPN (samo su utaknuti u postojece sviceve) racunari iz ovih mreza su se videli, ping je isao u oba smera, kao i web aplikacija. Onda smo hteli da ukljucimo jos jednu lokaciju, na kojoj su raunari u workgroup. Ruter je podesen isto kao i na vec postojecoj osnovnoj lokaciji (sa drugim adresama, naravno). Mreza je trebala da bude zvezda, tj da se sa osnovnih lokacija vidi centralna ali ne i one medjusobno. E sada sledi opis, za mene, neobicnih pojava:
- kada sa nove lokacije pingujem centralnu lokaciju, vidim ruter na njoj, ali ne i racunare u mrezi iza tog rutera.
-kada sa centralne lokacije pingujem ruter ili racunare na novoj lokaciji oni se jave
-kroz ping se vide i osnovne lokacije medjusobno, iako ne bi trebalo
-kada na centralnoj lokaciji iskljucim ruter sa lana i vezem da direktno na jedan racunar, tada taj racunar vidim sa nove osnovne lokacije
Prvobitna osnovna lokacija i dalje radi bez problema.
Moze li mi neko reci u cemu je problem???
- kada sa nove lokacije pingujem centralnu lokaciju, vidim ruter na njoj, ali ne i racunare u mrezi iza tog rutera.
-kada sa centralne lokacije pingujem ruter ili racunare na novoj lokaciji oni se jave
-kroz ping se vide i osnovne lokacije medjusobno, iako ne bi trebalo
-kada na centralnoj lokaciji iskljucim ruter sa lana i vezem da direktno na jedan racunar, tada taj racunar vidim sa nove osnovne lokacije
Prvobitna osnovna lokacija i dalje radi bez problema.
Moze li mi neko reci u cemu je problem???