ivan i. @ 28.06.2008. 10:11
News ima dosta mana u odnosu na rapid
1. Dobra pretraga se plaća kao što je to http://v3.newzbin.com/ + ako pretražijete xxx materijal opet pretplata na newzxxx (ima i free varijanti ali je to slabo za ove servise jer oni ndeksiraju sav materijal na newsu-u)
2. Manje stvari ima na news-u, ako hoćete da skinete neki stariji film teško ili evo primera sa serijom koja nije stara i dosta je poznata Survivor tu sam se mnogo razočarao, nema ni pola od pola od 16 sezona koliko je do sad izašlo dok na rapidu ima komplet sve i iz prve sam pronašao sve linkove
3. Ne možeš videti kolaž i kvalietet slike
4. Nema domaćih filmova uopšte dok se već na rapidu pojavio npr. Četvrti čovek na news-u neće nikad
5. Recenzija tj. koliko vaš server čuva fajlove na serveru na koga ste pretplaćeni, zamislite nađete film koji dugo tražite i on je postavljen na news pre 190 dana a vaš server čuva fajlove 80 (Newshosting) ili 120 (Astar) dana, bedak baš, jedino rešenje je pretplata na skuplji giganevs ali je stavrno najbolji, trenutno testiram njega i astru.
6. Astra ima recenziju 120 dana ali se dešava da skidate film koji je star 100 dana i nije kompletan, ne može da se spoji i nema dovoljno delova za opravku, znači ništa od onih što piše 120 dana i jeftinijeg servera ako ste pomislili dok mi se to sa giganews nije dešavalo, on ima recenziju 200 dana i uspešno sam skino sve od 199dana fajlove koje sam skidao.

Predost
1. Jednostavan za korišćenje, osim pretplate na server potrebna je uplata na newzbin za pretragu i besplatan program AltBinz, sve tražite na jednom mestu, krajnje jednostavno.

RapidShare

Mane
1. Mrtvi linkovi mada sve je posavljeno opet na drugom mestu tako da se sve pronađe al ajde da navedem bar jedan minus

Prednost
1. Besplatna pretraga, dovoljan je jedan forum (onaj bb) i sve imate na jednom mestu
2. Ima domaćih filmova skoro svi
3. Lak za postavljanje zahteva za ispunjenje želje
4. Skupljanjem poena možete napraviti besplatan nalog
5. Povećan limit sa 25gb na 50gb što je dosta za korisnike iz SRB i našim brzinama
6. Ogroman izbror fajlova, skoro sve što poželite
7. Možeš videti kolaž i slike video materijala koji skidaš tj. kvalitet kao i sample
8. Jednostavan za korišćenje, potreban je besplatan program FlasGet i RS nalog
misk0 @ 28.06.2008. 10:59
Mana RS-a je sto nema search engine vec koristis google koji opet pristupa pojedinim otvorenim forumima ali siguran sam da ima tona sadrzaja kojima google ne moze da pristupi a nalaze se na RSu.
ivan i. @ 28.06.2008. 12:56
Nema ni news svoju pretgagu + moraš da platiš za nju kako sam gore naveo.
Za RS je dovoljan jedan forum (pogledaj sličicu ispod koliko sad samo ima online trenutno i registrovanih korisnika 642493 ) na njemu ima skoro sve i jedan domaći forum za domaće stvari i to je to što se tiče pretrage, ne treba google.