[ Miloje Sekulic @ 01.11.2003. 15:48 ] @
Da li je izbornom stabu nekog od kandidata palo na pamet da se promovise na Inernetu?
Sam www.micunovic.info i obavestenja na partijskim sajtovima nisam nista nasao.

Miloje
[ Mihailo @ 01.11.2003. 15:51 ] @
Očekuješ da se radikali i socijalisti bave Internetom? Uozbilji se :)
[ mladenovicz @ 01.11.2003. 15:59 ] @
Ako se uzme u obzir koliki procenat birackog tela ima pristup internetu, pitanje je da li bi promocijom na internetu bilo ko od kandidata pridobio znacajan broj glasaca.
[ Miloje Sekulic @ 01.11.2003. 16:01 ] @
Citat:
Mihailo:
Očekuješ da se radikali i socijalisti bave Internetom? Uozbilji se :)


iz teksta koji pripremam za novi broj e magazina

"Zanima nas da li gospodin (ime kandidata) planira da se, u slučaju da bude izabran, angažuje na popularizaciji primene Interneta u poslovanju i uopšte u popularizaciji Interneta među građanima Srbije?"
Ovo pitanje smo 24. oktobra postavili četvorici od tada aktuelnih pet kandidata za predsednika Srbije. Gospodi Mićunoviću, Iliću i Tomiću pisali smo na emejl adrese a gospodinu Rističeviću smo se obratili putem forme na sajtu. Ni uz najbolju volju nismo našli način da putem Interneta kontaktiramo gospodina Nikolića.
Jedini odgovor koji smo u roku od sedam dana dobili bio je odgovor izbornog štaba gospodina Dragana Tomića u kome se navodi da je program ovog kandidata u osnovi program SNS. Jedan deo tog programa posvećen je problemu popularizacije Interneta kao perspektivno najmasovnijeg stredstva komunikacije i informisanja. SNS se zalaže za skidanje monopola pojedinih provajdera, kao i za dostupnost Interneta svim građanima Srbije. Takođe se zalaže za što veće korišćenje Interneta u oblastima poslovne komunikacije i korespodencije i za donošenje potpune zakonske regulative u oblasti zaštite intelektualne svojine, kao i zakonske regulative u oblasti zlouporebe masovnih medija u koje ubrajaju i Internet. SNS i njen predsednički kandidat se zalažu da Srbija po raširenosti i dostupnosti Interneta dostigne standard razvijene Evrope kojoj i pripadamo.

Miloje
[ Miloje Sekulic @ 01.11.2003. 16:49 ] @
Citat:
mladenovicz:
Ako se uzme u obzir koliki procenat birackog tela ima pristup internetu


Vecina procena krece se oko 10% stanovnista.
Da li je to zanemarljiv broj biraca cak i kao odbacimo osobe sa pristupom Internetu koje nemaju pravo glasa?

Interesantni se inostrani pokazatelji koji kazu da su korisnici Interneta u proseku mladji, bolje obrazovani i finansijski bolje stojeci od proseka zemalja gde su istrazivanja vrsena.

Miloje
[ mladenovicz @ 01.11.2003. 17:02 ] @
Sto se toga tice u pravu si, ali mislim da ti ljudi (maldi, obrazovani, ...) vec imaju formiran stav, tako da necija kampanja na internetu ne moze da utice na to za koga ce glasati.

Znaci da preformulisem ono sto sam rekao, koliko ima korisnika interneta koji su neodlucni u vezi toga za koga ce glasati.
[ bluesman @ 01.11.2003. 21:59 ] @
Citat:
mladenovicz:
Ako se uzme u obzir koliki procenat birackog tela ima pristup internetu, pitanje je da li bi promocijom na internetu bilo ko od kandidata pridobio znacajan broj glasaca.

Pa cak i da svi glasaju za jednog :-)
[ Gojko Vujovic @ 01.11.2003. 23:38 ] @
Citat:
Mihailo:
Očekuješ da se radikali i socijalisti bave Internetom? Uozbilji se :)


Ne branim nikoga ali ovo je malo "navijačka" poruka i možda ne bi trebalo pokretati takvu diskusiju ovde, može nekoga da pogodi i da izrodi političke prepirke koje ne verujem da su nam cilj ovde.
[ Miloje Sekulic @ 02.11.2003. 08:37 ] @
Inetresantni su stereototipi koji vaze glede upotrebe Interneta za oglasavanje u javnosti.

Recimo u Slobino doba sajt SPS-a je nekoliko puta dnevno azuriran svezim vestima.
Ne ulazim u kvalitet i namenu ovog sajta ali na prste jedne ruke mogu i dan danas da se nabroje news sajtovi koji imaju tu frekfenciju osvezavanja sadrzaja.
Sto se radikala tice prosle godine sam, takodje pisuci o Internetu u predizbornoj kampanji, kontaktirao njihovog webmastera. Napisao mi je da im je Internet veoma vazno sredstvo promocije i da su vrlo aktivni u gerila metodama (chat itd). Samo da napomenem da je SRS imao Internet tim na cijem je celu bio Vucic koji je 3 covek partije. Koliko znate partija koje imaju web timove takvog ranga?

Dolazimo tako do paradoksalne situacije da oni za koje pretpostavljamo (pogresno) da su potpuno "operisani" od Interneta i te kako znaju o cemu se radi i primenjuju ga za svoje ciljeve.
Mislim da je upravo lepota web-a u tome sto daje svima istu mogucnost da se izraze bilo da je rec o Obrazu ili Gayrili.

Ono sto je bitno je da se primena Interneta u raznim oblastima stalno promovise.
Sta vredi sto postoji Micunov predizborni sajt kad na bilbordima nema te web adrese.

Miloje
[ Dragan Varagic @ 05.11.2003. 11:31 ] @
I ova tema, kao i ostale politika related, govore samo o tome kakva nam je politička "elita", bez obzira na stranačko opredeljenje.
[ igorsa @ 05.11.2003. 14:50 ] @
Još jako davno sam ja shvatio da je ovde Internet svima poslednja rupa na svirali kada je reč o načinu promovisanja.

U ovom slučaju, zašto bi to nekoga doticalo, kada imamo Pink kojeg gleda 99% penzionera koji će svakako izaći na glasanje.
[ Ivan Dimkovic @ 05.11.2003. 15:09 ] @
Citat:

I ova tema, kao i ostale politika related, govore samo o tome kakva nam je politička "elita", bez obzira na stranačko opredeljenje.


To me podseti na svaki put kad dolazim na Aerodrom Beograd - umesto koriscenja WiFi Interneta moram da se raspravljam sa carinom oko popunajvanja pasosa sa besprotrebnim PUR pecatima za laptop ... luksuz bato :)

Internet i IT su valjda jos uvek neka "nauka" ili hardver za igranje CS-a, tj. sporedna svirala.

Secam se da je u vreme kada sam se interesovao samo GSS imao neki online kontakt sa predsednikom stranke (pitanja i odgovori direktno na sajtu), coveku svaka cast sto je jedan od prvih SCG politicara koji koriste Internet kao medijum za komunkikaciju sa ljudima.
[ Miloje Sekulic @ 18.11.2003. 08:28 ] @
prosla je predizborna tisina, evo celog clanka
http://www.emagazin.co.yu/clanak.asp?id=90#top