[ igor-ch @ 28.10.2008. 21:31 ] @
Izgleda da su konzulati dobili prve instrukcije u vezi novi, crvenih Pasosa:

http://www.konzulat.ch/NoviPasos.php

Sve to lepo zvuci, samo nije bas jasno ono u vezi JMBG za decu koja su rodjena u inostranstvu: ko je za taj broj nadlezan i kome se treba podneti zahtev za odredjivanje istog (zar se JMBG ne dodeljuje automatski po prijavi rodjenja?!?).

Pozdrav!

[Ovu poruku je menjao igor-ch dana 30.10.2008. u 16:07 GMT+1]
[ igor-ch @ 31.10.2008. 19:14 ] @
Upravo sam dobio informaciju da se za JMBG, za decu, podnosi zahtev u sup-u, u mestu prebivalista. Zahtev moze podneti samo roditelj, licno.
KATASTROFA!!!

Pozdrav!
[ jms_uk_2001 @ 02.11.2008. 10:45 ] @
Citat:
igor-ch: Izgleda da su konzulati dobili prve instrukcije u vezi novi, crvenih Pasosa:

http://www.konzulat.ch/NoviPasos.php

[Ovu poruku je menjao igor-ch dana 30.10.2008. u 16:07 GMT+1]


to mozda taj vas u Cirihu.

Ambasada u Londonu nema pojma, a i sajt su uspeli da pokvare pre nekoliko meseci...
[ 1vi @ 02.11.2008. 13:32 ] @
Od 3. novembra počeće izdavanje novih pasoša Srbije u inostranstvu i to prvo u Konzulatima u Parizu i Dizeldorfu a planira se da do kraja godine počne izdavanje novih pasoša u svim Konzulatima u Nemačkoj.
Stari pasoši će se izdavati samo u izuzetnim slučajevima u DKP-ima. Rok važnosti starih pasoša je do 31.12.2008. godine, a ukoliko Skupština Srbije usvoji predlog MUP-a R Srbije i usvoji novi Zakon kojim bi se rok važnosti starih pasoša produžio onda će oni važiti do 31.12.2009. godine.
[ jms_uk_2001 @ 02.11.2008. 21:24 ] @
Citat:
1vi: Od 3. novembra počeće izdavanje novih pasoša Srbije u inostranstvu i to prvo u Konzulatima u Parizu i Dizeldorfu a planira se da do kraja godine počne izdavanje novih pasoša u svim Konzulatima u Nemačkoj.
Stari pasoši će se izdavati samo u izuzetnim slučajevima u DKP-ima. Rok važnosti starih pasoša je do 31.12.2008. godine, a ukoliko Skupština Srbije usvoji predlog MUP-a R Srbije i usvoji novi Zakon kojim bi se rok važnosti starih pasoša produžio onda će oni važiti do 31.12.2009. godine.


a sta sa ostalima koji zive van Nemacke?
[ 1vi @ 03.11.2008. 14:22 ] @
Citat:
jms_uk_2001: a sta sa ostalima koji zive van Nemacke?


Pa polako, doći će na red.
[ igor-ch @ 03.11.2008. 16:31 ] @
Danas se vratio u Bern Dragan Marsicanin, inace ambasador Srbije u Svajcarskoj :-(
A ponadao sam se da ce umesti njega odrediti nekog sposobnijeg :-(
Znajuci o kakvoj je osobi rec, tek sad ima da se jos iskompikuje kod nas u vezi Pasosa...

Pozdrav!
[ jms_uk_2001 @ 03.11.2008. 22:45 ] @
Citat:
1vi: Pa polako, doći će na red.
pa jest, cemu zurba - 31. decembar je ionako daleko...
[ jms_uk_2001 @ 04.11.2008. 16:39 ] @
http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=10835

OD DANAS KONZULATI U DISELDORFU I PARIZU PRIMAJU ZAHTEVE ZA NOVE PUTNE ISPRAVE
OD DANAS KONZULATI U DISELDORFU I PARIZU PRIMAJU ZAHTEVE ZA NOVE PUTNE ISPRAVE
DO PASOŠA ZA DVA MESECA

• Dokumenta za nove biometrijske pasoše predaju se samo u zakazanim terminima, a uz to je potrebno platiti i taksu od 51 evro


Od danas srpski državljani koji žive u inostranstvu mogu podneti zahteve za izdavanje novih, biometrijskih pasoša u konzulatima Republike Srbije u Parizu i Diseldorfu. Kako je pre nekoliko dana najavio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ova dva konzularno-diplomatska predstavništva biće prva u inostranstvu u kojima će građani moći da podnesu dokumenta sa zahtevom za novom putnom ispravom, a nešto kasnije to će biti omogućeno i u drugim konzularnim predstavništvima, o čemu će građani biti na vreme obavešteni. Istovremeno, MUP je saopštio da za sve građane od 3. novembra prestaje izdavanje starih pasoša. Budući da stari pasoši važe do 1. januara 2009. godine, svi koji su upućeni na putovanja preko granice moraju hitno podneti zahteve za izdavanje novih pasoša.

Ko ne može podneti zahtev

Zahtev za dobijanje novog, biometrijskog pasoša ne mogu podneti:
- lica koja nemaju JMBG (jedinstveni matični broj građana);
- novorođena deca u inostranstvu, dok se ne upišu u matičnu knjigu rođenih i knjigu državljana u Republici Srbiji, izvrši prijava prebivališta i odredi JMBG;
- lica koja sklope brak pred inostranim organom dok se brak ne upiše u matične knjige venčanih u Republici Srbiji.


Ipak, postojaće i izuzeci. Dosadašnje plave putne isprave izdavaće se samo u hitnim slučajevima srpskim državljanima koji još ne ispunjavaju uslove za dobijanje biometrijske putne isprave ili čekaju na rešavanje podnetog zahteva, a u međuvremenu treba hitno da putuju. Naravno, pod uslovom da ispunjavaju sve zakonom propisane uslove za dobijanje plave putne isprave.
U konzulatu u Diseldorfu zahtevi će se primati ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 08.30 do 16.00, a sredom od 08.30 do 13.00 sati. Termini za prijem zahteva se mogu zakazati svakog radnog dana (osim srede) od 12.00 do 16.00 sati na telefon: 0211-239 550 271. U Konzulatu naglašavaju da bez zakazanog termina neće primati zahteve.

Isprave i deci

Dete, bez obzira na godine starosti, dobija vlastiti pasoš i ne može se upisati u pasoš roditelja, što je bilo moguće kada su se izdavale stare putne isprave. Pored standarnih dokumenata, za maloletna lica neophodno je prisustvo oba roditelja ili, ukoliko je jedan sprečen, potrebno je dostaviti njegovu pisanu saglasnost overenu od strane nadležnog organa.


Pored neophodnih dokumenata treba pripremiti i 51 evro, koliko iznosi taksa za izdavanje pasoša.
Ukoliko je podnosilac zahteva priložio sva potrebna dokumenta, procedura obrade i izdavanje putne isprave traje do 60 dana za srpske državljane koji su zahtev podneli u konzularnim predstavništvima. To je duplo duži period u odnosu na rok koji važi za građane koji su zahteve podneli u otadžbini. Razlog je taj što će se pasoši izrađivati isključivo u Republici Srbiji.

Neophodna dokumenta

Za podnošenje zahteva potrebno je priložiti sledeća dokumenta:
- original uverenje o državljanstvu na uvid ne starije od godinu dana;
- original izvod iz matične knjige rođenih na uvid ne stariji od godinu dana;
- dokument koji dokazuje identitet podnosioca zahteva na uvid (plavi pasoš, lična karta ili vozačka dozvola);
- poželjno je da stranka priloži i digitalnu fotografiju 5x5 cm na jednobojnoj sivoj pozadini, ali nije obavezno.


Sve neophodne informacije o izdavanju biometrijskih putnih isprava Republike Srbije zainteresovani mogu pročitati na veb sajtu Generalnog konzulata (www.gksrbijedis.de). Iako su se nadležni hvalili s početkom izdavanja novih putnih isprava, jednim od uslova za "beli šengen", do sada je građanima Srbije izdato svega 96.000 biometrijskih pasoša, dok su na čekanju, zbog učestalih tehničkih zastoja, čak 232.000 podneta zahteva. Istovremeno, ministar policije nastoji da građanima koji još nisu podneli zahtev i nemaju šanse da ga dobiju do 1. januara 2009. godine omogući produžetak važnosti starog pasoša. Uslov za to jeste usvajanje Predloga za imenu Zakona o putnim ispravama.Dačić je krivicu zbog toga što po hitnom postupku nije usvojen pomenuti zakon okrivio Skupštinu Srbije i opstrukciju rada parlamenta. Vlada je, inače, Predlog za izmenu Zakona parlamentu dostavila još u julu.
- Do kraja godine mora da se izmeni zakon koji je donet u prethodnom periodu. Ako eventualno Skupština ne stigne da izmeni taj zakon, stari pasoš važi do 31. decembra ove godine - upozorava ministar Dačić.
Oko 800.000 građana Srbije koji imaju stare pasoše s oznakom SRJ sada zavisi od 250 poslanika Skupštine Srbije i njihove spremnosti da usvoje izmene pomenutog zakona, koja se sastoji i bukvalno samo od četiri reda.

ĐELIĆ PRIMA PRVE ZAHTEVE
U prostorije ambasade Republike Srbije u Parizu stigla je kompletna oprema neophodna za prikupljanje zahteva za izdavanje novih biometrijskih pasoša, pa će od danas, s početkom od 11 sati, građani u srpskom konzulatu (5 rue Leonard de Vinci - Paris 16) moći da podnose zahteve za dobijanje nove putne isprave.
Koliki se značaj pridaje početku procedure vidi se i po tome što je za start ovog složenog i osetljivog posla najavljen dolazak u konzulat potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića, generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Mirka Stefanovića i pomoćnika ministra za konzularne poslove i dijasporu Branka Radoševića.
- Tehnologija je takva da se podaci ne mogu primati sa: "dobar dan - dobar dan", već se moraju uzimati sukcesivno, tokom celog radnog vremena, ali uz obavezno zakazivanje termina sastanka. Zakazivanje će se vršiti telefonski - petkom (od 9 do 17 sati na telefon - 01 40 72 24 68), faksom (01 40 72 24 23) ili internetom (konzularno.parizŽmfa.gov.yu) uz obavezno navođenje telefona na koji će ambasada potvrditi prijem i termin - saopštava šef srpskog konzulata u gradu svetlosti Siniša Pavić.
Prema njegovim rečima, za prvi dan već je zakazan dolazak određenom broju lica, a uzimanje podataka od jedne osobe, što je specifičan posao, dok se služba ne uhoda, može trajati i do 45 minuta. Prikupljanje podataka u Parizu će se obavljati samo u konzulatu i to ne na šalterskom delu, već u odvojenoj sali, kako ne bi bili ometani redovni konzularni poslovi.
Koristeći raznorazna sredstva savremene komunikacije proteklih dana ambasada u Parizu je obaveštavala sugrađane i srpske državljane kada i na koji način mogu tražiti nove biometrijske pasoše.

O. ĐOKOVIĆ
[ gajo2 @ 05.11.2008. 07:14 ] @
Dakle mozda je bolje ne otici u Srbiju za Novu godinu jer te posle nece pustiti da izadjes iz zemlje jer ti je "istekao" pasos?
[ igor-ch @ 05.11.2008. 15:24 ] @
Danas sam malo gledao Skupsinu, poceli su novu sednicu u kojoj treba da se raspravlja i o produzenju vazenja plavih Pasosa do kraja 2009.
Izgleda da ce ipak da stignu da to izglasaju do kraja godine.

A ako se to ne desi, savetujem svima sa starim Pasosem da ne dolaze u Srbiju za Novu godinu!!!
[ Isak666 @ 05.11.2008. 15:38 ] @
Za sad je situacija ovakva:
http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=31151

Pa ako stignu - vaze jos jednu godinu.
[ jms_uk_2001 @ 08.11.2008. 13:41 ] @
Citat:
Vize i novi pasoši
8. novembar 2008. | 09:07 | Izvor: Beta
Beograd -- Građani koji su podneli zahtev za izdavanje novog pasoša moći će da koriste važeći stari dok ne dobiju novu putnu ispravu, kažu u Informativnoj službi MUP-a.

Kada predaju zahtev za novi pasoš građani donose stari na uvid, ali se on ne poništava dok ne dobiju novi pasoš. Tek po dobijanju novog pasoša, kako navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, građanima se stara putna isprava poništava i potom vraća.

Prema zakonu, viza u pasošu ne može da traje duže od same putne isprave, ali će u ovom slučaju važenje vize u poništenom pasošu zavisiti od stava ambasade države koja je izdala vizu.

Građani, kako je navedeno, pre putovanja treba da kontaktiraju ambasadu zemlje koja je izdala vizu i da pitaju da li mogu da uđu u tu zemlju sa novim pasošem u kome nema vize i starim poništenim pasošem u kome se nalazi viza.


http://www.b92.net/info/vesti/..._category=12&nav_id=327765
[ igor-ch @ 08.11.2008. 17:14 ] @

"DIJASPORA BESNA ZBOG ROKOVA ZA ZAMENU PUTNIH ISPRAVA"

http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=10847
[ jms_uk_2001 @ 29.11.2008. 20:32 ] @
i ima li neko nekih novih vesti na ovu temu?

ja koliko stigoh da ispratim, oni jos nisu usvojili tu promenu zakona?
[ gajo2 @ 30.11.2008. 20:20 ] @
Ako neko zna nesto novo o ovom zakonu o pasosima molim da obavesti i nas ostale!
[ igor-ch @ 30.11.2008. 21:28 ] @
http://www.parlament.sr.gov.yu...ke_detalji.asp?Id=1628&t=A

Obratite paznju na Tacku 12.

Pozdrav!
[ jms_uk_2001 @ 01.12.2008. 23:49 ] @
Citat:


ali tu samo pise da su raspravljali, ne i usvojili izmenu zakona...
[ igor-ch @ 02.12.2008. 20:37 ] @
Tacno, ali se clanak svakodnevno dopunjuje...
Po mojoj proceni jos oko 5-7 radnih dana pa ce zakon biti usvojen (osim ako zbog budzeta za 2009 ne izmene nesto).
[ gajo2 @ 12.12.2008. 09:32 ] @
Najnovija vest je da se jos uvek nista novo nije dogodilo...

http://www.b92.net/info/vesti/..._category=11&nav_id=333819
[ Isak666 @ 16.12.2008. 23:20 ] @
Evo garantuju da ce biti usvojeno do kraja nedelje, jos samo da im verujemo....

Ovo je sa vecerasnjih vesti B92:


VAŽENJE PASOŠA BIĆE PRODUŽENO
Izvor:Tanjug

Beograd -- Parlament će do kraja sedmice usvojiti izmene Zakona o putnim ispravama, čime će biti produženo važenje starih pasoša, tvrdi predsednica Skupštine.

Izmene tog zakona su u Skupštini od jula, ali još nisu usvojene. Slavica Đukić-Dejanović kaže da bi sednica parlamenta, koja je u toku, trebalo da bude okončana tokom ove sedmice i održan dan za glasanje, kada će biti usvojeni zakoni koji su na njoj razmatrani.

"Građani ne treba da strepe jer će u danu za glasanje sigurno ove sedmice biti usvojene izmene Zakona o putnim ispravama i produženo važenje starih pasoša", rekla je ona.

I nač elnica Uprave za upravne poslove MUP-a Zorica Lončar-Kasalica apelovala je na poslanike Skupštine Srbije da što pre usvoje Predlog zakona o produženju važenja starih pasoša, kako veliki broj građana ne bi imao probleme od 1. januara sledeće godine.

Kasalica je rekla da je u interesu građana da se procedura izmene zakona u parlamentu okonča što pre kako bi građani mogli da putuju sa starim pasošima od 1. januara naredne godine i kako se državljani Srbije koji žive u inostranstvu ne bi našli u veoma nezgodnoj situaciji.

U Skupštini Srbije još nije izglasana izmena Zakona o putnim ispravama koja je u proceduri još od jula, što za sada znači da će stari pasoši važiti samo da kraja godine.

Oko 800.000 građana Srbije koji imaju stare pasoše sa oznakom SRJ sada zavisi od 250 poslanika Skupštine Srbije i njihove spremnosti da usvoje izmene pomenutog zakona.

Usvajanjem Predloga izmena zakona o putnim ispravama biće ispunjen jedan od uslova da se Srbija nađe i na "beloj šengenskoj listi". O tome se raspravlja i na Blogu B92.

Dačić: Parlament će usvojiti

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da će parlament sigurno do kraja godine usvojiti izmene i dopune Zakona o putnim ispravama, kojim se produžava rok važenja starih pasoša do kraja sledeće godine.

Dačić je apelovao na građane da što pre podnesu zahtev za izdavanje novih pasoša, kako sledeće godine pred istek sadašnjih - ne bi bilo problema.

Ministar policije je apelovao i na poslanike da usvoje predloženu izmenu, kako bi građani Srbije mogli nesmetano da putuju.

On je podsetio da je Zakon o putnim ispravama, kojim je predviđeno da pasoši važe do kraja ove godine, usvojen pre nego što je formirana Vlada Srbije i da je on, čim je stupio na dužnost ministra policije, potpisao zahtev za njegovu izmenu, jer je bilo nemoguće da do kraja godine svi pasoši budu zamenjeni.

Dačić je rekao da je do sada podneto oko 160.000 zahteva za izdavanje pasoša.

Poslanici Skupštin e Srbije završili su danas raspravu o amandmanu na izmene i dopune Zakona o putnim ispravama, a prema najavama, zakon bi mogao da bude usvojen u danu za glasanje - do kraja nedelje.


http://www.b92.net/info/vesti/...12&dd=16&nav_id=334664
[ gajo2 @ 08.01.2009. 14:32 ] @
Inace ako neko jos nije otkrio, u Srbiji se novi pasos moze izraditi po hitnom postupku ako ste iz inostranstva. Ja sam predao 24. decembra, pokazao ugovor da radim u inostranstvu, a pasos sam dobio 30. Platio sam redovnu cenu, ne onu visu koja se placa u ambasadama...
[ markoristic @ 09.01.2009. 20:55 ] @
Citat:
gajo2: Inace ako neko jos nije otkrio, u Srbiji se novi pasos moze izraditi po hitnom postupku ako ste iz inostranstva. Ja sam predao 24. decembra, pokazao ugovor da radim u inostranstvu, a pasos sam dobio 30. Platio sam redovnu cenu, ne onu visu koja se placa u ambasadama...


Da, upravo sam hteo ovo da napisem. Ja sam pokazao studentsku karticu sa faksa i pasos mi je uradjen po hitnom postupku za 5 dana.
Hajde za promenu malo da pohvalimo nasu administraciju :)
[ Isak666 @ 27.01.2009. 09:56 ] @
I da li neko zna da li se moze raditi pasos u konzulatu u Stutgartu? Na sajtu MIPa i konzulata mozes svasta saznati, ali ne i da li mozes napraviti pasos...
[ markom @ 27.01.2009. 10:11 ] @
Jedina pouzdana informacija je da ih pozoveš telefonom... Prenesi nam šta su ti rekli :-)
[ levac @ 28.01.2009. 09:41 ] @
Imam isto pitanje kao i Isak: da li su u konzulatu u Stutgartu poceli sa izdavanjem biometrijskih pasosa, jer sam cula da jos uvek izdaju plave?!
[ jms_uk_2001 @ 24.03.2009. 21:44 ] @
od 12. marta poceli su sa primanjem zahteva za pasose i u Londonu.

ima info na sajtu amabsade.
[ ivana UK @ 07.04.2009. 09:44 ] @
Da li znas koliko se ceka da ti izdaju pasos???
[ jms_uk_2001 @ 07.04.2009. 21:02 ] @
Citat:
ivana UK: Da li znas koliko se ceka da ti izdaju pasos???


ja sam podneo zahtev 26. marta i jos me nisu zvali. Znam da je jedan decko podneo zahtev prvog ili drugog dana od kako su poceli, znaci 12. ili 13. marta i on je dobio pasos posle nekih 17-18 dana. Sto je dosta brze od onih maksimalnih 60.

Ja se nadam da ce me zvati sledece nedelje.

[Ovu poruku je menjao jms_uk_2001 dana 08.04.2009. u 21:27 GMT+1]
[ Isak666 @ 08.04.2009. 14:16 ] @
Ja vec duze vreme pokusavam da dobijem telefonom nekoga u Konzulatu u Stuttgartu, ali telefon je jednostavno zauzet. Non stop.
Pokusacu da uhvatim vremena kad ne radim da se odsetam do tamo i razgovaram sa nekim i tako saznam konacno sta se desava sa pasosima.

[ levac @ 08.04.2009. 14:39 ] @
Hajde odsetaj,molim te;pa javi!!! Mom muzu istice u julu, a necemo ove god. za Srbiju;pa ne znamo sta da radimo!
[ Isak666 @ 09.04.2009. 18:29 ] @
Evo lepih vesti za Stuttgart - poceli su da izdaju nove pasose :)

Evo i detaljnije http://www.konzulati-rs.de/stutgartbio_pasosi.html

Nisam setao do Konzulata, nego sam samo usput bacio oko na sajt istog, koji inace se nije do sad mogao pohvaliti azuriranjem podataka, te videh informaciju.

poz
[ levac @ 09.04.2009. 22:43 ] @
E, hvala ti puno!!! Bas sam se obradovala ovim vestima!!!
PS:Prosla sam test za B1; i uzela Zertifikat pre 10ak dana.
[ knyazs @ 20.04.2009. 12:26 ] @
A da li je bitno gde se preda zahtev za taj ubrzani postupak izrade?

Ja bih isto to da uradim pa ne bih da se zeznem i predam papire na eventualno pogresnom mestu.

Puno pozdrava
[ igor-ch @ 06.05.2009. 11:23 ] @
Dobre vesti: Konzulat u Cirihu je otpoceo sa izdavanjem novih Pasosa! Pozurite dok Siptari ne saznaju ;-)

http://konzulat.ch/NoviPasos.php

pozz
[ levac @ 07.06.2009. 00:12 ] @
Ima li iko ikakvo iskustvo sa izdavanjem novih pasosa u Stutgartu? Koliko se ceka, ima li maltretiranja,i sl...?
[ igor-ch @ 08.06.2009. 16:32 ] @
Ne znam kako je u Stutgartu, ali verujem da je slicno kao i u Minhenu:

http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=11773

pozz

[Ovu poruku je menjao igor-ch dana 08.06.2009. u 21:43 GMT+1]
[ Isak666 @ 19.06.2009. 12:11 ] @
Ajd' i mene bi zanimalo jel imao neko iskustva sa izradom pasosa u Stutgartu, koliko se ceka i slicne slasti i radosti saradnje sa nasim birokratama ;)
[ levac @ 25.06.2009. 14:10 ] @
Da li zna neko koliko se najduze moze biti u Nem. sa pasosem koji je istekao; a da ima vizu na neograniceno vreme? Posle milion pokusaja uspela sam da dobijem Stutt., i prvi slobodan termin za pasose (crvene) je 28.8. , a obrada traje oko 2 meseca jer se pasosi rade u BG! Divno!
[ igor-ch @ 27.06.2009. 09:58 ] @
Ovde u CH ima siptara koji imaju jos uvek one stare crvene pasose (SFRJ), ali su im njihovi prijatelji Svajcarci omogucili da (iz humanitarnih razloga) ostanu neograniceno dugo, s' obzirom da imaju vazece trajne vize...

Inace, ako ti je Pasos istekao a imas vizu i otpocela si proceduru za izdavanje nove putne isprave, naravno da mozes (tj. moras) da ostanes u Nemackoj.

Pozdrav!
[ Isak666 @ 29.06.2009. 15:45 ] @
Citat:
igor-ch: Ovde u CH ima siptara koji imaju jos uvek one stare crvene pasose (SFRJ), ali su im njihovi prijatelji Svajcarci omogucili da (iz humanitarnih razloga) ostanu neograniceno dugo, s' obzirom da imaju vazece trajne vize...

Inace, ako ti je Pasos istekao a imas vizu i otpocela si proceduru za izdavanje nove putne isprave, naravno da mozes (tj. moras) da ostanes u Nemackoj.

Pozdrav!


Probao sam pre neki dan da odem u Konzulat u Stutgartu i vidim kako tece procedura i koliko traje izrada, ali...

Ispred Konzulata je uvek gomila ljudi, 50% su Siptari koji hoce nas pasos. Pitao sam jednog sto ne uzmu "kosovski" i rece da sa njim ne moze nigde. I da ekipa iz Konzulata je primala zahteve za pasos i lovu, ali da nije odgovarala nista i tako se vracaju po milion puta.

Kakvo je to ludilo sa njima i jel moguce da pola emigranata iz Srbije su Siptari?!

Posle sat vremena stajanja, neki pecinski covek iz obezbedjenja je pustio 15-20 najjacih unutra (ja naravno nisam bio medju njima). Na vapaje da i ostali hoce unutra, odgovorio je - "Ja ovde govorim ko ce unutra, a ko ne."

Oj zivote kurvo i srpska birokratija...


Tako da cu pasos raditi u avgustu u Srbiji - ako neko tamo uopste onda i radi.

[Ovu poruku je menjao Isak666 dana 29.06.2009. u 16:56 GMT+1]
[ igor-ch @ 25.07.2009. 22:49 ] @
Citat:
Isak666: ...

Oj zivote kurvo i srpska birokratija...


Tako da cu pasos raditi u avgustu u Srbiji - ako neko tamo uopste onda i radi.


U Cirihu se termini zakazuju telefonom... A i ovde su Siptari najbolje musterije ;-)
Inace, mislim da i u Srbiji moras da napravis termin telefonom...

Pozdrav!
[ Isak666 @ 04.08.2009. 12:40 ] @
Citat:
igor-ch: U Cirihu se termini zakazuju telefonom... A i ovde su Siptari najbolje musterije ;-)
Inace, mislim da i u Srbiji moras da napravis termin telefonom...

Pozdrav!


Evo na kraju sam dosao u Srbiju da odradim pasos.
Ceka se od nedelju do 3 nedelje - zavisi od guzve i nisam morao nista da zakazujem, nego samo da zalegnem u red ;)


poz
[ igor-ch @ 06.08.2009. 17:15 ] @
Upravo sam danas bio da podignem novi Pasos u Konzulatu u Cirihu. Cim sam video guzvu mogao sam da predpostavim o cemu se radi:
pitam ja jel ima jos neko da ceka da podigne crveni Pasos ili su svi dosli da predaju dokumenta za isti. Svi me gledaju belo, niko nista ne odgovara i posle jedno 5 sek. (neugodne) pauze javlja se jedan stariji covek i na losem srpskom jeziku kaze da svi oni predaju dokumenta...

Ponovo ista prica, Siptari ne mogu da zive bez nasih Pasosa.. A taman sam se ponadao, znam da su dobili Ambasadu u Bernu, rekoh , sigurno ce sad tamo da vade svoje isprave ;-)

Pozdrav!
[ levac @ 22.08.2010. 10:02 ] @
Zna li neko koliko kosta izdavanje pasosa u Konzulatima ( Stuttgart) za dete! Br. tel. koji imam, i na koji sam zakazala tesko je dobiti vezu. Hvala!
[ Isak666 @ 22.08.2010. 12:17 ] @
^^
Lakse je dobiti srpskog premijera na telefon, nego nekog tamo.

Stoji da je 59€.
http://www.konzulati-rs.de/stutgartbio_pasosi.html
[ 1vi @ 22.08.2010. 22:13 ] @
GENERALKONSULAT DER REPUBLIK SERBIEN
Taubenstrasse 4
D-70199 STUTTGART
Phone +49711 / 601-706-0, 601-706-22,
601-706-71, 601-70-636, 601-706-32
Telex: 722-618 Fax: 649-40-48 E-mail: yukonzdis@freenet.de
[ Isak666 @ 22.08.2010. 23:25 ] @
Zakazivanje termina za pasose ne moze da uradi na tim brojevima.

Citat:
Zakazivanje termina za prijem zahteva moguće je svakog radnog dana, osim srede, od 14,00 do 16,00 časova na telefon 0711/60170665.


Stoji u tom linku iz moje prosle poruke.
[ 1vi @ 23.08.2010. 10:01 ] @
Citat:
levac: Zna li neko koliko kosta izdavanje pasosa u Konzulatima ( Stuttgart) za dete! Br. tel. koji imam, i na koji sam zakazala tesko je dobiti vezu. Hvala!


Sada joj treba samo kontakt. Već je zakazala.
[ Isak666 @ 23.08.2010. 10:16 ] @
Moja greska!
[ miloshzorica @ 24.08.2010. 16:15 ] @
u tokiju i buenos airesu jos daju stare plave pasose
[ knyazs @ 24.08.2010. 16:21 ] @
Još uvek su važeći ;)
[ 1vi @ 24.08.2010. 18:15 ] @
Važim, važim i važiću. (Slika govori 1000 reči:http://www.koznazna.com/putova...vi/plavi_pasosi_vaze_2011.html).
[ levac @ 27.08.2010. 09:41 ] @
Juce sam isla u Stutt., da predam za cerkin pasos.Naravno ,morali smo ici svi : cerka,muz i ja. Ovo je moj drugi odlazak u konzulat Republike Srbije, i mogu vam reci da su oba puta bili izuzetno ljubazni; iako smo mi umesto u 8:30h, dosli u 11:20h. Izdavanje novog pasosa za dete je isto 59€ kao za odrasle. Dobicemo poziv kada da idemo da ga podignemo; a rekli su nam otprilike do 3 meseca se ceka. Tada ce roditelj (koji se obavezao da ce doci) morati povesti i dete, zbog otiska!
[ Isak666 @ 27.08.2010. 10:12 ] @
Jel ima guzve ispred Konzulata?
[ levac @ 27.08.2010. 10:29 ] @
Posto smo mi zakasnili, nije bilo nikog ispred Konzulata, i odmah su nas primili.. Inace, moj muz izvadio prosle god. pasos u Stuttg., i kaze da je bilo guzve jer je svima zakazano u 8:30h, a onda se ceka red ..Dok se stigne na predaju papira prodje oko 2-3h. Naravno, kako to vec uvek bude ima nervoze, gundjaja...a vreme sporo prolazi.
[ profin @ 15.09.2010. 21:41 ] @
Ja sam se prilicno lepo iznenadila ljubaznoscu nasih sluzbenika u Konzulatu u Frankfurtu. Otisli smo suprug i ja d apitamo sta nam sve treba da prijavimo dete kao drzavljanina Srbije i usput pitali kako mozemo do novih plavih pasosa. Pitali su nas da li imamo sva dokumenta, ja odgovorila da imamo ali da su nam kuci, koja se nalazi na par minuta od Konzulata. Oni su nam rekli da pozurimo, dosli smo za 10 min. nazad, slikali se, predali i to je sve. Zahvaljujuci nasoj bebani izgleda, ali svakako prijatno sam iznenadjena. Posle dve nedelje pozvani smo da podignemo pasose, ali na stranici Konzulata postoji opcija provere da li je pasos gotov, upisivanjem broja potvrde koja se izdaje kod predaje za pasos.
Lepo :)
[ igor-ch @ 11.08.2011. 07:55 ] @
Jos u maju sam predao zahtev u Cirihu za produzenje detetovog pasosa (vec je imao biometrijski, ali je istekao). Rekli su mi da procedura traje oko mesec dana, maksimalno zakonskih 2 meseca.
1. Naravno, pasos jos uvek nije gotov, pa sam pozvao konzulat da vidim o cemu se radi. Ljubazno su mi odgovorili da je problem u MUP-u i da oni samo primaju zahteve i da moram tamo da se raspitam. Takodje su ljubazno ponudili da, ako je hitno, mogu da naprave plavi pasos...
2. Pozvao sam MUP i takodje dobio vrlo ljubazan odgovor da pasos izdaje Uprava policije Beograd (posto dete ima prijavljeno prbivaliste u inostranstvu) i da ce odmah poslati urgenciju, a ja ako hocu, mogu i tamo da pozovem i da se raspitam.
3. Naravno, pozvao sam na broj od Uprave policije Beograd koji su mi u MUP-u dali (011 347 31 24) i posle nekoliko pokusaja (niko nije podizao slusalicu), javila mi se jedna sluzbenica koja je bila toliko neljubazna i drska, da je dobro da sam uspeo da se suzdrzim i da je ne oteram i p.m. Npr. "ko vam je dao ovaj broj?", "mi ne dajemo informacije, obratite se konzulatu."... I tako se krug zatvara...

Da li jos neko mozda ima slicna iskustva u vezi vadjenja pasosa?

Pozdrav!

[Ovu poruku je menjao igor-ch dana 12.08.2011. u 13:51 GMT+1]