[ notebookFun @ 13.08.2009. 15:08 ] @
Interesuje me kako mogu da uzmem iz nekog programa dio ASM koda i da ga dodam u neku svoju aplikaciju.

[ Mikky @ 15.08.2009. 17:52 ] @
U teoriji je to moguce ali u praksi... tesko.

Teorija: nadji neki disassembler, ucitaj program u njega, nadji deo koda koji te zanima, copy/paste u drugi program

Praksa: kompajliran kod moze da bude jako komplikovan i nelokalizovan (npr jedan blok koda ima skokove na mnoge druge delove van tog bloka kada poziva funkcije i sl.), zatim taj kod moze da se oslanja i na mnoge druge stvari npr lokalne i globalne promenljive, trenutne sadrzaje registara... takodje kad ga kopiras u neki drugi program u opste nije garantovano da ce raditi kao u prvom programu.

Zakljucak: osim ako nisi expert i tacno znas sta radis ova rabota se ne isplati.
[ notebookFun @ 15.08.2009. 21:38 ] @
Na koji nacin se prave KEYGEN,koliko ja znam uzima se dio ASM-a u kojem se generise SERIAL NUMBER pa se kodira nova aplikacija i dodaje taj dio koda.Ako moze neki primjer na ovo.
[ EArthquake @ 05.09.2009. 07:27 ] @
keygen se pravi tako sto gledas ASM kod koji _proverava_ uneti serijski broj da bi zakljucio akoje brojeve prihvata , ondnosno
koji bi algoritam trebalo da generise validne brojeve a zatim sednes i napises probram koji to radi

kao sto rece u prethodnoj poruci , tesko da ces moci samo da iscupas kod iz programa , da ga stavim u drugi i da on radi ...
[ X Files @ 05.09.2009. 08:42 ] @
^
...ili se modifikuje EXE (promena mnemonika za grananje) tako radi suprotno od ocekivanog, tj. da dozvoli pristup programu ako je serijski broj pogresan :)
Ipak, u praksi kod ozbiljnijih programa, programeri se malo potrude pa zakomplikuju stvar, u smislu da ne javljaju da je prevara otkrivena, vec ucine da program radi povremeno pogresno, sto se ne otkrije odmah i time otezaju proces 'razbijanja' programa.

Citat:
notebookFun: Interesuje me kako mogu da uzmem iz nekog programa dio ASM koda i da ga dodam u neku svoju aplikaciju.

Zapravo, najcesce se kljucni deo koda ne "dodaje u svoju aplikaciju", vec se originalni asemblerski kod u nekom debuggeru ogranici breakpoint-ima, modifikuje da zaobidje suvisne (vremenski zahtevne) delove koda, i podmetne se situacija da prihvata samo neki lazni unos radi otkrivanja kako algoritam radi, upravo iz razloga koje su opisali Mikky i EArthquake.

Desava se neki programi imaju i ugradjenu detekciju da su u debugg modu, recimo SoftICE debuggera (pogledaj sekciju: Anti - SoftICE measures), pa bas tada menjaju regularan tok programa. Pa kada u debug modu sve proradi, u regularnom ne radi :) Ipak, ova tehnika se sve redje koristi, jer se svodi na krpljenje supljeg bureta, a nove rupe se samo otvaraju.

O tome mozes pronaci na netu bas puno informacija.[ notebookFun @ 15.10.2009. 20:48 ] @
X Files, izvini ali moram ti ovo reci.


Ovo sto si ti rekao je princip pravljenja CRACK-a, to jest nopovanje, ponekad prepravljanje odredjene komande za grane algoritma.


NPR

Code:
Int licenceNumer=5555;
if(a==5555)
{
    printf("Licenciran program")
    
    Uklanja se glupi NAG screen i poziva program
}
else
{
    printf("Netacna licenca")
    
   Ponovo se pokrece NAG screen
}E sad ovdje imas dva SKOKA(JMP), dovoljno da uz pomoc Debugger-a nadjes skok i da prepravis taj dio, da uvijek skace na Licenciran program, za bilo koju unjetu licencu...Ovo se zove pravljenje CRACK-a i nije isto kao i KEYGEN.

NEKI PROGRAMI DETEKTUJU DEBUGGER
Detektuju ih EXE,DLL protektori(Aspack, Armadilo....) mada i to moze da se zaobidje uz pomoc Olly plugina koji sakriva proces Debugger-a


I uspjeo sam da iscupam tudji dio koda i da stavim u svoju aplikaciju, nije toliko tesko....