[ EWalter @ 23.11.2009. 18:29 ] @
Mislio sam da ponesto znam o kriptografiji, ali sad znam da nista ne znam !!! Nedavno sam slucajno naisao na ovaj sajt i ostao "otvorenih usta" . Za nepunih 10 sekundi ONLINE skinut password sa MSWord, MSExcell, Zip...... Jednostavno ne mogu da verujem. Moje razmisljanje o dekripciji ovih tipova files bilo je BRUTE FORCE i nista drugo ni trece....
Volio bih da mi neko kaze nesto o ovome sajtu i (eventualno) nacinu na koji ovi "tipovi" skidaju passworde, te da cujem misljenje kvalifikovanih strucnjaka.

Ocekujem zanimljivu diskusiju ....

Pozdrav ekipi ES
[ mmix @ 23.11.2009. 18:39 ] @
Sve su to exploiti slabosti u tim sistemima koji su mahom sada vec zastareli. Cik da skinu "password to open" sa docx-a ili da otvore AES encrypted zip.

U tim situacijama brute force je jedini nacin sto opet vodi ka slabosti lozinke kao izvora kljuceva a ne ka slabosti cyphera.
[ EWalter @ 23.11.2009. 18:50 ] @
Tacno je da nema opcije skidanja "password to open" sa Office 2007 files, a takodje nema ni RAR files... Zanimljivo, a jos zanimljivije je to sto sam program za Word password skinuo sa ovog sajta, malo ga "popravio" i mislio da mogu beskonacno da ga koristim, kad ono - nema kredita. Imaju cenovnik i cene su po jednom otkljucanom fajlu !!!
Eh, sto bih volio da vidim da neko za ovako kratko vreme otvori rar arhivu na koju bih JA stavio pass ...
[ mmix @ 23.11.2009. 19:46 ] @
Citat:
Ima opcija za skidanje "password to open" sa Office 2007 ...
Word Password Recovery Master recovers all types of passwords for Microsoft Word documents (*.doc, *.dot, *.docx files).
Ja nemam 2007, tako da ne mogu proveriti....Nema te opcije. Oni rade server-side brute force otkljucavanje na osnovu hash-a koji je u fajlu, kad je protect to open tog hasha nema vec mora ceo fajl da se bruteforcuje sto je malo mukotrpnije

Evo attached je mali docx zasticen lozinkom, ko ga otvori slava ga pratila

[ EWalter @ 23.11.2009. 20:22 ] @
Svaka cast Miljane, sad mi je lakse.... mnogo ....
Pozdrav