[ srpsko gradjevinarstvo @ 29.11.2009. 10:04 ] @
GDE JE GRANICA?!

NOVIM ZAKONOM PREDVIĐENA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE, U KOJOJ ĆE, USRED EKONOMSKE KRIZE, UHLEBLJENJE NAĆI DIREKTOR I PET ČLANOVA UPRAVNOG ODBORA

U jeku ekonomske krize, kada sama država poziva na štednju, Vlada Srbije će formirati još jednu agenciju, u kojoj će biti zaposleni direktor i čak pet članova upravnog odbora! Istovremeno, raspisan je konkurs za još sedam državnih službenika!
Uvidom u Nacrt zakona o elektronskim komunikacijama, koji je postavljen na sajtu Ministarstva za telekomunikacije, a koji bi ovih dana trebalo da se nađe na sednici Vlade, poseban odeljak posvećen je upravo Agenciji za elektronske komunikacije. Istovremeno, Služba za upravljanje kadrovima raspisala je konkurse za Ministarstvo omladine i sporta, koje traži pomoćnika ministra (rukovodioca Sektora za sport) i Republičku direkciju za imovinu, koja traži direktora. Za ove dve funkcije rad na položaju traje pet godina. Nadalje, konkursi su raspisani i za Republički zavod za statistiku, koji traži statističara (zvanje saradnik), operatera za unošenje podataka na magnetni medijum (zvanje mlađi referent), dok Republički sekretarijat za zakonodavstvo traži savetnika za normativne poslove u pojedinim oblastima iz delokruga Sektora za upravu, rad i javne službe, samostalnog savetnika za normativne poslove u oblasti uprave, rada i javnih službi, kao i referenta za stručno-operativne poslove. Svi ovi ljudi biće primljeni u radni odnos na neodređeno.

U Ministarstvu za telekomunikacije tvrde da novi zakon ne predviđa osnivanje nove agencije.

- Postojeća Republička agencija za telekomunikacije (RATEL) samo će promeniti ime (iako to ne piše u Nacrtu zakona, prim. aut.), što znači da UO nastavlja da radi u istom sastavu - tvrde u ovoj instituciji i dodaju:

- Novi zakon će građanima omogućiti bolji kvalitet usluga, a cilj je i povećanje transparentnosti u oblasti elektronskih komunikacija - kažu u Ministarstvu za telekomunikacije.

Državni sekretar za sport Slaviša Zlatanović u izjavi za Kurir takođe tvrdi da nije reč o novom radnom mestu u Ministarstvu omladine i sporta.

- Nakon sistematizacije kod nas postoji to radno mesto, ali na njemu više ne može da bude izabrano lice, već osoba koja je pobedila na konkursu - ističe Zlatanović.

Pomoćnik direktora Službe za upravljanje kadrovima Petar Špadijer, u čijoj je je nadležnosti Odsek za analizu radnih mesta i kadrovski plan i Grupa za oglašavanje radnih mesta, nije želeo da govori o objavljenim konkursima.

Zvanično - 25 Vladinih tela

Na sajtu Vlade Srbije nalazi se spisak od čak 25 Vladinih agencija, zavoda, fondova, organizacija... Između ostalih, postoji Centralni registar, Agencija za privatizaciju, Agencija za osiguranje depozita, Agencija za privredne registre, Agencija za energetiku, Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita, Fond za razvoj, Komisija za zaštitu konkurencije, Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, Garancijski fond, Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Turistička organizacija Srbije, Agencija za reciklažu, Akreditaciono telo Srbije, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza, Direkcija za mere i dragocene metale...

http://kurir-info.rs/clanak/po...urir-29-11-2009/gde-je-granica