[ Goran Aničić @ 09.01.2004. 10:14 ] @
U želji da "efektno" zaželi srećne novogodišnje praznike svojim klijentima i poslovnim partnerima, Vojvođanska banka je "kreirala", sada vrlo nepopularnu, splash stranicu.
Pri tome, data stranica/čestitka je potpuno nekonzistentna u odnosu na ostatak sajta, na koji se dalje ulazi pritiskom na neuočljive dugmiće. Tzv. "The Rich Media" čestitka je urađena uz pomoć shareware alatke "Swish", i to u sponzorisanom modu (alatka nije kupljena) što govori naslovni tag stranice:
Code:
SWiSH Movie - index.swi - www.swishzone.com
<!-- Created by SWiSH - Flash made easy - only $49.95 - www.swishzone.com -->

Nadalje, čestitka nije ništa drugo nego reklama za štampane medije (kompresovana do nivo lošeg kvaliteta prikaza) kojoj je dodat zvuk (reči naratora).

Ovim potezom su načinili više grešaka. Ubacili su splash stranicu koja nikada nije postojala, te su na ovaj način dezorijentisali postojeće korisnike. Splash stranica nije konzistentna sa ostatkom sajta. Umesto da, kada su se već odlučili na korišćenje "Rich Media" sadržaja, maksimalno iskoriste mogućnosti koje pružaju ove tehnologije, oni su samo na fiksnu sliku dodali zvuk, a nisu se čak potrudili ni da izmene HTML kod koji ukazuje na korišćenje shareware alatki.

U želji da iskažu srdačnost i prisnost, samo su "srozali" sopstveni online branding.
www.voban.co.yu
[ igorsa @ 09.01.2004. 11:57 ] @
OK je imati ovako nešto tih par dana blagdana ali ne ovako pobogu.

Uz ovaj audio je mnogo jak splash(animirani intro) mogao da se uradi. Polako čekaj da oni to skontaju. Ne može to odma sve pa da bude dobro... ne ide..
[ Goran Aničić @ 12.01.2004. 13:01 ] @
Na istu temu možete pročitati fin tekst na Clickz.com:

A Ghost of Christmas Past
Have you ever managed to upset thousands and thousands of people, all at the same time? I'm afraid I have. But did I ever learn a brand lesson from the experience!
http://www.clickz.com/brand/brand_mkt/article.php/3291581