[ vaske2 @ 21.04.2010. 14:12 ] @
Dakle ovako:u Maju 2008 mi je saobracajna policija pisala prijavu za saobracajni prekrsaj koji smatram da nisam ucinio i 1 godinu nakon ucinjenog prekrsaja sudija me je kaznio.Smatrao sam da nisam kriv pa mi nije bilo tesko da napisem zalbu drugostepenom sudu za prekrsaje i pre neki dan mesec dana pre isteka 2 godine od "ucinjenog"prekrsaja dobijem odluku da je moja zalba usvojena i da se slucaj vraca prvostepenom sudu za prekrsaje na ponovno sudjenje.Interesuje me da li neko zna posle koliko vremena ceo slucaj zastareva(ja cuo posle 2 godine od "ucinjenog"prekrsaja)ili se zbog ponovljenog sudjenja ceo postupak moze produzavati u nedogled???
[ daywalkerzr @ 21.04.2010. 15:53 ] @
Mislim da zastareva ako ne dobijes nista 2 godine.
[ vaske2 @ 23.04.2010. 12:55 ] @
Citat:
daywalkerzr: Mislim da zastareva ako ne dobijes nista 2 godine.

Ovo nije tacno,provereno,jedan drugar je imao sudjenje posle 10 meseci od ucinjenog prekrsaja ali presuda nije stigla do isteka 2 godine pa je doslo do zastarevanja,e sad ne znam da li ce kod mene biti isto posto su vratili na ponovno sudjenje? Zar bas niko od ovolikog broja vozaca na forumu nije imao slican slucaj?
[ LakiKG @ 23.05.2010. 21:18 ] @
ZASTARELOST
Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka

Član 69.
Prekršajni postupak ne može se preduzeti ako protekne jedna godina od dana kada je prekršaj učinjen.
Izuzetno od odredbe stava 1. ovog člana, za prekršaje iz oblasti javnih prihoda, carinskog, spoljnotrgovinskog i deviznog poslovanja može se posebnim zakonom propisati duži rok zastarelosti gonjenja.
Rok iz stava 2. ovog člana ne može biti duži od pet godina.
Zastarevanje prekršajnog gonjenja ne teče za vreme za koje se gonjenje ne može preduzeti po zakonu.
Zastarevanje se prekida svakom procesnom radnjom nadležnog organa koja se preduzima radi gonjenja učinioca prekršaja.
Sa svakim prekidom zastarevanje počinje ponovo da teče.
Zastarelost prekršajnog gonjenja nastaje u svakom slučaju kad protekne dva puta onoliko vremena koliko se po zakonu traži za zastarelost gonjenja.


Zastarelost izvršenja kazne i zaštitne mere

Član 70.
Izrečena kazna i zaštitna mera ne mogu se izvršiti ako je od dana pravosnažnosti rešenja o prekršaju protekla jedna godina.
Zastarevanje izvršenja kazne i zaštitne mere počinje od dana pravosnažnosti rešenja o prekršaju kojim je izrečena kazna odnosno zaštitna mera.
Zastarevanje izvršenja kazne i zaštitne mere ne teče za vreme za koje se izvršenje ne može preduzeti po zakonu.
Zastarevanje se prekida svakom procesnom radnjom nadležnog organa koja se preduzima radi izvršenja kazne, odnosno zaštitne mere.
Sa svakim prekidom zastarevanje počinje ponovo da teče.
Zastarelost izvršenja kazne odnosno zaštitne mere nastaje u svakom slučaju kad protekne dva put onoliko vremena koliko se po zakonu traži za izvršenje kazne, odnosno zaštitne mere.

Ukucaj samo Zakon o prekrsajima i odbices kompletan zakon, pa citaj

npr.
http://www.ekoplan.gov.rs/src/...zakoni/zakon-o-prekrsajima.pdf
[ LakiKG @ 23.05.2010. 21:22 ] @
U prevodu, 2 godine da te kazni i posle toga 2 godine da se izvrsi kazna.