[ infiniteIgnorance @ 27.04.2010. 22:13 ] @
Igrom slucaja dopade mi u ruke da uradim neke crteze za neku knjigu. I sad islo je to nekako, po principu: ne ide pa stane. Elem, dogurah poprilicno daleko, medjutim pojavio mi se problem. Dva problema tacnije.

1. Postoji li kakav elegantan nacin pisanja razlomaka, formula? Neki plugin, ili sta ja znam... Na njihovom sajtu ne nadjoh nista, a ni google nije bio od neke pomoci...

2. Ako mi je potrebna sinusoida ili neka druga elementarna funkcija... Kako da je dobijem (bez IMPORT)?

Hvala.
[ missortr @ 29.04.2010. 06:40 ] @
Desni klik/Insert New Object/Microsoft Equation (ili Microsoft Word Document)
To ce ja mislim zadovoljiti sve tvoje potrebe oko razlomaka, formula isl. i savrseno dobro funkcionise. Jednostavno ga editujes, udjes na dva brza klika, izadjes klik van njegovog prozora. Corel ga vidi kao OLE Object, nema problema sa printanjem a i jednostavno klizi u .pdf i ostaje vector. To vazi i za Excel, PPoint, Acrobat, ..., tj. vidjeces na Insert New Object.

E to bez Import ...., moraces i to nekad da radis, osim ako ne zelis te sinusoide, formule i razlomke rucno crtati a to ti ne preporucujem.
Nadam se da sam bar malo pomogao.

L.P.

[ infiniteIgnorance @ 04.05.2010. 15:24 ] @
Hvala ti, stvarno mi nije jasno kako nisam ranije skontao ovo sa Inser New Object bla bla...

A sta mislis, kako je najpogodnije importovati sinusoide i ostale funkcije? Matlab?
[ infiniteIgnorance @ 07.05.2010. 12:28 ] @
Probao sam da radim sa onim formulama, medjutim nikako ne mogu da je rotiram... Sta radim pogresno?
[ missortr @ 08.05.2010. 10:11 ] @
jbg., Drumski razbojnice F1

Vidi ovako, Corel moze bas sve ili ne moze bas nista, zavisno od toga kliko si upoznat sa njim. Ajde okaci neku sliku razlicitih objekata da bar znam o cemu se radi, tj. na cemu radis.

Desni klik/Insert New Object/Microsoft Equation (EQ), napisi formulu koju zelis, izadji i EQ (klik van oznacene povrsine koju zauzima EQ, tj. vrati se u Corel)/ klik na formulu (samo jedan)/ Ctrl + C (Copy)/ Edit / Paste Special.../ oznaci Picture (Metafile) / ok / sad je to sto ti zelis.
Dobio si grupu objekata (svaki objekat sam za sebe) sa kojom mozes da radis sta ti je volja, Text je ostao Text, Curve su ostale Curve.
Nemoj zaboraviti da tu grupu objekata prije stampe, exporta ili sl. pretvoris u krive Ctrl + Q (zbog Text-a) cisto iz predostroznosti.

Pozz.