[ sphere @ 19.06.2010. 20:24 ] @
Pozdrav svima

Imam par pitanja na koje ne mogu bas da nadjem konkretan odgovor

Elem,
Kladionice su u pitanju i ima nekih 20tak lokala
Svi lokali su jedinica za sebe. Pod tim podrazumevam da je korisnicima(radnicima) ostavljen pun pristup racunaru, nema domenskog okruzenja niti su povezane izmedju sebe. Jedina zajednicka stvar im je da upisuju u bazu koja se ne nalazi u Srbiji
E sad,
Procitao sam zakon o igrama na srecu u kojima stoji da:

=========== CITAT ============

Informatički uslovi
Član 82.
Svako uplatno mesto kladionice mora posedovati računar, odnosno računarom kontrolisani uređaj za registrovanje svih uplata i isplata, čije tehničke i funkcionalne karakteristike bliže propisuje ministar finansija.
Obaveza priređivača je da ima jednu jedinstvenu ažurnu bazu podataka o uplatama i isplatama ostvarenim na svim uplatnim mestima, koja se ažurira na kraju svakog dana. Minimalni sadržaj baze podataka su svi elementi sa uplatnih, odnosno isplatnih listića.
Priređivač je dužan da utvrdi lokaciju na kojoj će voditi jedinstvenu bazu podataka iz stava 2. ovog člana i da je poveže sa Upravom preko telekomunikacione, odnosno računarske mreže telekomunikacionog operatera na računarsku mrežu Uprave.
Povezivanjem sa Upravom, priređivač će izveštavati Upravu u elektronskoj formi.
Troškove implementiranja i ažuriranja jedinstvene baze podataka iz stava 2. ovog člana, izveštavanja, povezivanja kladionice i računarske mreže Uprave i usluge telekomunikacionog operatera preko čije mreže se ostvaruje ovo povezivanje, snosi priređivač.
Za ažurnost, kvalitet, bezbednost, zaštitu i pravilno čuvanje podataka, kao i za tačnost podataka u izveštajima koje priređivač šalje Upravi odgovoran je priređivač.
Ministar finansija bliže određuje uslove iz st. 1-6. ovog člana, i to:
1) nivo ažurnosti i minimalni sadržaj baze podataka;
2) tehničke i bezbednosne uslove za realizaciju komunikacije između priređivača i Uprave;
3) sadržaj, standarde, dinamiku i termine za izveštavanje.

=============================

Dakle,
* Mene interesuje (pravno) da li ta baza mora da bude u Srbiji (jer se u ovom clanu ne precizira tacna lokacija na kojoj mora da se nalazi baza)
* I da li neko zna ili ima iskustva sa povezivanjem sa Upravom tj na koji nacin se zahteva povezivanje? Da li Uprava ima uvid u bazu ili se samo u elektronskoj formi salju izvestaji istoj

Unapred zahvalan

PS
Ako sam pogresio deo foruma, unapred se izvinjavam
[ sphere @ 23.06.2010. 01:02 ] @
Bar pitanje neko :D
[ frenne @ 18.07.2010. 19:40 ] @
probaj da procitas ceo zakon :)

uostalom trebalo bi mi vise informacija o tim tvojim kladionicama...

pozdrav,

nenad