[ ZanLepen @ 31.07.2010. 10:26 ] @
Molio bih vas, onako po duši, da iskreno odgovorite da li ste zadovoljni radom ovog cirkus ministarstva? Ja lično nisam, jer sve što vidim je da se fabrikuju neki akti, papiri, sve konfuznije. Glavne muka svela se na to kako udati Telekom i kočenje novih operatera fiksne i mobilne telefonije da uđu na srpsko tržište.

Prvi glup potez MTID je bio uvođenje onog idiotskog poreza od 10% na telefoniranje. Da krpe budžetske rupe preko naših leđa. Dobro u redu. Ja bih podržao i porez od 15%, ali da se ta sredstva preusmere obdaništima i školama za kupovinu rčunara. Ne bih ni reč rekao. U decu se valja i mora ulagati. Ako mi je račun 10 000, mogu dati i 1500 za decu. Ali nisam spreman, kao ni drugi verovatno da plaćam putovanja one Jasne Matić, koja jedva stane u tv ekran, a ista putuje u egzotične zemlje sa ciljem razvoja našeg informatičkog društva.

MTID nije odgovorio svojim zadacima. Prvi i osnovni je da kao svaki građanin sveta mogu normalno da funkcionišem na internetu. A ne da se još uvek dovijamo kako nešto poručiti iz sveta, te da li će stići, te drži nedaj. Obećali su pp, pa ga nema. Zalutao u šumi. A nema ga jer komunizam i MTID, ne vole slobodne tokove novca i plaćanje. Kosi se sa komitetskim shvatanjima i zakonima, koji korene vuku iz zakona njihove nikada prežaljene SFRJ.

Ja nikakav boljitak iskreno ne vidim za prosečno obrazovanog i IT pismenog Srbina, od ovog ministarstva.
[ Angelico @ 31.07.2010. 20:13 ] @
Ne.. nama treba manje ministarstava, a tih malo da rade kako treba.

I umesto da smanjuju poreze, stimulišu i edukuju građane o novim tehnologijama i njihovim blagodetima... oni rade sve suprotno.

Ja se još uvek svaki dan čudim da mi još uvek imamo državu... da se geografski nalazimo bilo gde u svetu, gde ima manje resursa, ja mislim da bi do sad svi pomrli od gladi, a o postojanju države ne bi bilo ni govora.

Sutra taksa na internet, pa će i na to ko poseduje računar, a posebna taksa za one koji kupe Ipod... :D
[ ZanLepen @ 01.08.2010. 08:40 ] @
Upravo si pojednostavljeno i vrlo lepo obrazložio ono što sam ja hteo reći. MTID svojim glupim pristupom uništava i internet i telekomunikacije. Bitno je da otvore što više raznih agencija za kablove i žicu, gde se valja dobra lova, da bi udomili svoje savetnike i saradnike.
[ twiddle @ 06.08.2010. 20:19 ] @
Ako nekoga interesuje diskusija samnom u vezi sa aktivnostima MTID, tema je otvorena ovde: http://www.elitesecurity.org/t404619
[ ZanLepen @ 07.08.2010. 09:20 ] @
S tobom Slobo ne mogu da diskutujem, jer si ti nestao kao Slobodan Marković sa ES, bar u onom obliku iz 2008. Iz meseca jula.

Iskreno, kod nas se sve u pogledu komunikacija vuče kao prebijen mačak posle krađe.

Umesto da pravimo gigantske korake mi idemo nogu pred nogu, a iz svakog problema osnujemo neku agenciju koja opet nicemu ne služi. U odnosu na Evropu sve je sporo i jadno.
[ twiddle @ 07.08.2010. 10:24 ] @
Ne kapiram? Jel' uslov za diskusiju na ovom forumu da se "skinem s vlasti" :)) ...mislim, ako sam se "prodao", biću "prodat" i kada padne Vlada -- u čemu će biti razlika u priči sada i tada? ;)

Slažem se sa tobom oko brzine napretka. Nisam ni ja zadovoljan. I šta sad? Ne znam kolika nam je uteha jadanje po forumima... ;) pri čemu ne mislim da bi jadanje trebalo ukinuti ili da svako nema pravo na jadanje :)

Pozdrav,
Sloba

[ ZanLepen @ 07.08.2010. 10:39 ] @
Nije uslov da se skineš, ali posle onoliko buke 2008, oko onog prisluškivanja, prođe dve godine kasnije zakon a da ti ništa ne reče. Svidelo mi se 2008. što si zauzeo stav i teraš nešto što misliš da je ispravno..I na kraju ništa..A bio si u daleko boljoj poziciji sada, nego 2008.

Meni nije praćenje mog laptopa problem, ja sam čak i Saletu Vukadinoviću pisao, da pristajem da mene prvog prate na webu i ako pogrešim da mi pomognu da se vratim na put svetle revolucije na kom nas vodi partija na čelu sa drugom Titom.