[ Mari82 @ 01.10.2010. 23:57 ] @
Pozdrav svima,
Na porodicnoj kuci je ostalo nakon 20 godina izgradnje da se postavi krov ... planiramo da postavimo skriveni limeni krov ... znaci nece biti vidljiv sa strane zbog visine kuce i zbog nagiba i zidaica (atike ) koju bismo stavili da ga sakrijemo ... razmatramo primenu limenog pokrivaca pre svega zbog mogucnosti sakrivanja jer mi crep ne zadovoljava estetske komponente moje zamisli ... nakon pretrazivanja saznala sam da je dobro staviti ili pocinkovani lim ili sendvic panel ... zanima me kakva je pod konstrukcija kod ovih krovova i da li neko ima iskustvo ili zna da li je celokupan krov znaci od podkonstrukcije do izvodnjea,materijala,znaci sve kada se uzme u obzir skuplji limeni ili krov od crepa ?? i da li neko ima okvirnu cenu koliko po m2 kosta limeni krov? i da ako neko zna gde u Nisu ili okolini moze da se nadje izvodjac ili nije potrebna tolika strucnost pa mogu i ovi koji inace postavljaju krovove od crepa to da rade ??

milion pitanja postavih :) ko zna nesto sta god jako bi mi znacila bilo kakva informacija ili iskustvo ...

Marija
[ HoT_Steppa @ 03.10.2010. 10:58 ] @
Kazacu ti moje iskustvo od prosle godine:

Radio sam krov na jednu vodu 4x5m sa profilisanim pocinkovanim tablama 2x1m (dimenzije sa preklopima). Konstrukcija je sledeca, 5 greda 10x12 cm direktno oslonjeni na zidove i na njih 8 dascica 3x5 cm za redjanje limova, preko njih limovi. Kostalo me je oko 200 evra materijal, moje ruke. Sam sam radio pa se oduzilo vremenski pa ne mogu da ti kazem za koliko bi neko iskusniji uradio. Prednost nad crepom je brza gradnja i laksa krovna konstrukcija, sto je meni trebalo jer u mom slucaju crep ne bi imalo sta da drzi, u pitanju je laksa montazna konstrukcija.
[ Mari82 @ 03.10.2010. 11:59 ] @
Hvala na odgovoru,

Reci mi samo da li imas problem sa bukom kada pada kisa i da li se stvara vrucina,rosa ... ? koliko sam ukapirla ti nisi stavljao nikakvu termoizolaciju?
[ HoT_Steppa @ 03.10.2010. 13:35 ] @
Ispod ove krovne konstrukcije je nesto slicno kao spusten plafon jer nema livene medjuspratne konstrukcije (ostalo od prethodne krovne konstrukcije koja je bila salonit table koje su popucale, zato je i menjano), tako da je iznad njega a ispod ove krovne konstrukcije uradjena sva hidroizolacija, ter papir lepljen medjusobno na spojevima bitulitom. Nemam nikakvu termoizolaciju jer se u toj kucici ne zivi zimi, inace bi mogla se izvede i termoizolacija jer ima mesta. Leti se uopste ne oseca toplota sa krova, a sto se tice rominjanja kise, ako se zatvore prozori prakticno se i ne cuje.
[ Mari82 @ 03.10.2010. 15:47 ] @
Hvala :)