[ Canonian @ 01.06.2011. 14:02 ] @
Treba mi precizan satelitski ili vazdušni snimak Beograda, sličan kao što ima u Google Earth ili Google Maps / Satellite view, samo dosta precizniji, kao što Google Earth nudi za najveće gradove na svetu, npr New York, gde je moguće zumirati toliko da se praktično vide registarske tablice na kolima ili da se skoro prepoznaju ljudi na ulici. Problem je što ja znam da postoji domaći sajt koji to besplatno nudi, posetio sam ga pre, ali nisam zapamtio kako se tačno zove, nešto tipa Republički geodetski zavod, ili preko ključne reči Digitalni katastar Srbije ili Beograda, ali sada da se ubijem ne mogu da ga nađem, nema ga ni u bookmarks, ili je bilo na nekom drugom kompu, i sada nema više šanse da ga nađem. Dakle znam sigurno da takav domaći sajt postoji, koji besplatno nudi vrlo oštre snimke celog Beograda, mnogo preciznije nego one na Google Earth (doduše jeste malo spor, verovatno im je server loš), i da je to neki zvanični sajt, ali ni za leka ne mogu da se setim.

Ako neko zna, ili je posetio i zna o čemu govorim, molim da javi... :( Probao sam da prekopam sajt Republičkog geodetskog zavoda, nije mi se posrećilo, mada možda i jeste negde tamo, ali nisam uspeo da iskopam. Moguće je da je isto tako neki sajt poput Direkcije za građevinsko zemljište, ili tako nešto, ali ništa za sad... Help!
[ deki77 @ 01.06.2011. 14:44 ] @
geosrbija.rs
samo me nervira sto je jako spor pregled mapa-ucitavanje.
[ Texas Instruments @ 01.06.2011. 15:58 ] @
Imaš super mape na www.bing.com/maps. Izaberi Bird's eye umesto Road prikaza i zumiraj. Ja sam se oduševio kako su ovo odradili.
[ BBS @ 03.06.2011. 12:15 ] @
Očajno odrađeno. Niš je najveći drugo grad u Srbiji a nema prikaza

Inače možda je ovo rešenje

http://gisapl.beoland.com/dire....jsf?width=1562&height=792