[ anakin14 @ 27.07.2011. 20:08 ] @
posto svi znamo da racuni za struju zastarevaju posle godinu dana, gde se mogu naci podaci o tome koji racuni zastarevaju i kada?

ono sto mene konkretno interesuje je da li zastarevaju racuni za mts,vip i telenor usluge i posle koliko?

[ d.vader @ 27.07.2011. 20:41 ] @
Ne znamo svi! Evo, ja ne znam da računi zastarevaju posle godinu dana a ne zna ni distribucija. Ako imaš takva saznanja, daj mi da im tražim novac nazad!
[ Sceka @ 27.07.2011. 20:48 ] @
Ovo je i meni interesantno. Imam jedan neplacen racun za struju koji je star vec godinu ipo i stalno se pojavljuje ta cifra a ja necu da platim jer je bezobrazno visok a oni se prave ludi... Ako zastareva, voleo bi to da znam! :))

Offtopic

@d.vader

Pogledaj ovo, mozda ce ti biti interesantno pa javi?! :)
http://www.elitemadzone.org/t96730-19
[ konislav @ 27.07.2011. 21:59 ] @
Dug nikad ne zastareva, zastareva pravo na naplatu. Ako neko nekome ostane duzan on mu je vecitoduzan, samo ovome drigom posle isteka odredjenog vremena zastare pravo na naplatu, pa dug ne moze naplatiti. Vi mozete u svako vreme da vratite dug i posle roka za zastaru, samo onaj kome ste duzni ne moze posle zakonom predvidjenog roka da dug naplati sudskim putem. Ako dodje do sudskog postupka tuzeni (duznik) mora sam da se pozove na zastarenost potrazivanja, sud se ne brine o zastarenosti po sluzbenoj duznosti. Tako da moze da se desi da izgubite spor ako se niste izricito pozvali na zastarenost. to se najcesce esava kad stranka 9duznik) izbegava odlazak (pojavljivanje) na sud, misleci da je to nesto staro i niko mu nista ne moze.
Inace dugovanja koja dospevaju mesecno (struja, voda, telefon i ostale rezije) zastarevaju za godinu dana (pogledajte Zakon o obligacionim odnosima) ako se radi o duzniku fizickom licu.
Kod pravnih lica treba prvo da se pogleda ugovor.


Citat:
d.vader: Ne znamo svi! Evo, ja ne znam da računi zastarevaju posle godinu dana a ne zna ni distribucija. Ako imaš takva saznanja, daj mi da im tražim novac nazad!


Kako ces da im trazis pare, ajde leba ti reci!!