[ srLooks @ 22.08.2011. 07:40 ] @
Nakon ucestalih problema sa ukljucivanjem blica na telefonu, pre nekoliko dana sam uradio MASTER RESET na Samsungu B7722 DUAL SIM. Sve je to islo kako treba, mislim na cuvanje kontakata, poruka i slika sa memorije telefona na sim kartice i flash karticu. Medjutim, pre izvrsenja MASTER RESETA, zaboravio sam da izvadim SIM kartice iz dual sim slota telefona (pocetnik). Desilo se to da sam izgubio sve kontakte, kako sa memorije telefona, tako i sa sim kartica. Doslo mi je da poludim. Da li postoji neki nacin da se neki od kontakata sa SIM kartica povrate nakon master reseta? Naravno, cuo sam da postoje varijante preko citaca sim kartica i nekih programa poput "recovery sim doctor software". Da li mi mozete pomoci sa nekim savetom. Ako je to u opste moguce uraditi kako sam i naveo, koji card reader uzeti i koji program koristiti ili u koji servis otici da se to odradi??? Bio bih vam puno zahvalan ako bi ste mi pomogli.
Hvala u napred.

[ ZZIKA @ 23.08.2011. 12:39 ] @

Veoma je čudno da MASTER RESET telefona ikako utiče na podatke koji su na SIM kartici. Ovo ni u kom slučaju ne bi trebalo da može da se desi.

Šta se tebi tačno desilo, verovatno ni sam sa potpunom sigurnošću ne možeš da potvrdiš, ali ... teško da tu ima pomoći, jer ne znam da postoji softver koji oporavlja (vraća) slučajno obrisane podatke sa SIM kartice.
[ miki069 @ 01.09.2011. 12:56 ] @
Saglasan sam sa Žikom.
Nikada reseti, master reseti... ne brišu kontakte sa SIM kartica.
Na SIM karticama su ti ostali svi kontakti koje si imao i pre reseta.