[ sofrenic @ 30.08.2011. 21:40 ] @

SBB najavio Mini Ultra - novi kanal za najmlađe


Početkom rujna, SBB (Serbia BroadBand) počinje s emitiranjem novog dječjeg kanala imena "Mini Ultra". Dječji kanal "Ultra" dobio je svoju mlađu sestricu koja se simbolično zove - Mini Ultra, a od milja se kanal već naziva "Mini". Kanal će, baš poput Ultre, biti u cijelosti sinkroniziran na srpski jezik, a program je namijenjen djeci od jedne do 10 godina. .Kako navodi SBB, kanal Ultra TV emitira najbolji dječji program u Srbiji i među najboljima u cijeloj regiji, a Mini Ultra donosi najkvalitetniji program i za najmlađe gledatelje. Mini Ultra će biti dostupan gledateljima u analognoj i digitalnoj ponudi kabelske televizije SBB, te u ponudi satelitske platforme Total TV koja emitira posredstvom orbitalne pozicije 16° istočno.

No kako to najčešće biva, dolazak novog kanala znači i odlazak jednog starog, a ovog puta u pitanju je dječji kanal Disney XD koji će prema zasad nepotvrđenim informacijama ubrzo napustiti ponudu SBB-a i Total TV-a. Disney XD je gotovo u cijelosti titlovan na srpski jezik, no nema sumnje da je za takav tip kanala sinkronizacija jedini ispravan izbor.

Konačno i najmlađi gledatelji dolaze "na svoje" pa je izbor dječjih kanala koji su sinkronizirani na srpski jezik sve veći.

(SBB.rs / mPortal.com.hr)