[ pisac @ 10.01.2012. 04:21 ] @
Dakle, imam interesantan problem:

Na jednoj ISDN liniji, imam tarifne impulse AOC-D u toku razgovora, i to se lepo vidi i na Cisco ruteru i na Linuxu (Asterisku). Tu je usluga regularno uvedena, i plaćam je.
Na drugoj ISDN liniji, nemam tarifne impulse AOC-D u toku razgovora, i naravno ne vide se ni na Cisco ruteru ni na Linuxu (Asterisku). Tu usluga nije ni tražena, tako da je i ovde sve naizgled normalno.

Međutim

Kada na ovoj drugoj ISDN liniji aktiviram na analognim portovima 16kHz impulse (kucanjem DTMF koda na NETMOD-u), ja čujem 16kHz impulse u toku razgovora, tačno u intervalu u kome ti impulsi i treba da se čuju. Dakle, AOC-D radi na analognim telefonima spojenim na ISDN! Ali, i dalje se ništa ne vidi ni na Cisku ni na Asterisku. Impulse naravno generiše NETMOD, ali na osnovu čega ih generiše ako ti impulsi ne stižu iz centrale kao regularni AOC-D?

Zbun
[ pisac @ 05.02.2012. 21:20 ] @
Dakle, zna li neko insajderske informacije o tome kako NETMOD uspeva da dobija AOC-D impulse iz centrale a da to ne vide ostali ISDN uređaji?

Sve dok se ta usluga ne zatraži zvanično u korisničkom servisu, a tada počinje naplata, i tada i ostali ISDN uređaji vide AOC-D impulse.

Mislim, deo NETMOD-a koji daje napon za analogne telefone, i šalje 16KHz impulse, bi trebao da bude samo unutrašnji TA zakačen na NT preko unutrašnjeg S0 porta. Što znači da je i taj TA u stvari običan ISDN uređaj. Ako on vidi impulse, trebali bi i svi ostali ISDN uređaji prikačeni na spoljni S0 da vide impulse. Ali to nije tako.