[ Vladimir Petrovic @ 17.02.2012. 00:17 ] @
Da li neko zna neki SIP Softphone kod koga je moguće zabraniti promene podešavanja običnim korisnicima?

Mom prijatelju se dešava da mu zaposleni promene podešavanja na Softphone klijentu koji koristi i da zbog toga ne može da zove dok se ponovo ne podesi.
[ scenarist @ 17.02.2012. 08:05 ] @
Zanimljivo pitanje. Mislim da moze se to podesiti i na X-lite , negdje sam naletio na to, samo kucas umjesto extenzije predefiniranu vrijednost za X lite i on ti izbaci jedan prozor u kojem mozes hrpu toga u pozadini podesavati....pokusam da pronadjem na google pa javim ako uspijem...
[ Vladimir Petrovic @ 17.02.2012. 09:10 ] @
U XLite-u koliko ja znam korisnik može sam da podešava Account settings, tj. nisam našao način da to ograničim. Ukoliko može da se ograniči, to bi bilo super.

Pokušavao sam sa nekim Softphone-ovima da izmeni, vrednosti registra i da useru dam privlilegiju samo da čita vrednosti vezane za account, ali ni to mi nije uspelo. Opet može da menja podešavanja :(

Ideja mi je isto bila da podesim Ekiga softphone, s obzirom da on izgleda podešavanja smešta u config file, ali nisam nikako uspeo da podesim Ekigu da mi radi, iz nekog raloga se konektuje na SIP server, ali neće da obavlja pozive.[ Hapless joint @ 17.02.2012. 19:22 ] @
X-Lite, stare verzije - v1.01 i v1.02 (to je negde 2003. godina) po difoltu cuvaju podesavanja u registry-ju ili u *.ini fajlu (ako ga exe pri startovanju spazi u istom folderu).

Medjutim, unutar samog X-Lite.exe postoji spakovan jedan *.ini fajl, pa ako se tu upisu podesavanja, onda exe ne gleda dalje ni u registry, niti trazi spoljni ini.

Potrebno je sa Resource Hacker-om, ili tako nekom alatkom, iskopirati taj ini iz exe-a, editovati ga (upisati sva podesavanja itd.) i copy/paste nazad u exe.

Ima u tom .ini-ju i jedna linija koja omogucava pravljenje do 10 SIP account-a, dok je u originalu dozvoljen samo jedan account.

Zanimljiv mali programcic ... ima ugradjen i G.723 codec, koji je iz kasnijih verzija X-Lite-a (v2.0 pa na dalje), koliko ja znam, izbacen.

---

Ako su ti zaposleni sposobni da to isto edituju sa ResHakerom ili tako to, onda bi trebalo na kraju jos komprimovati EXE sa nekim malo egzoticnijim pakerom od UPX-a.

Imaju oni "Bitsumi" alati, koji mogu u EXE da ubace i onaj jedan DLL koji se tu nalazi ... citav program su dva fajla: x-lite.exe i sip1.dll.

Evo imas ovde download link ---> http://www.tario-tula.ru/?info_soft

... jedino sto ne znam da li i kako radi u win7, nisam probao.
U winXP radi odlicno.

---

Ovo mi je palo napamet zato sto ste spominjali x-lite.
O nekim drugim resenjima nisam razmisljao ... a evo, naisli su mi gosti.