[ PonyExpress @ 07.03.2012. 22:11 ] @
Kameru imam sest godina i do sada sam bio vise nego zadovoljan, snimio sam 25+ kasetica i do sada servis nije videla. Povezivanje sa racunarom i prepoznavanje od strane Video Studia 8-prosle verzije (samo sam njega koristio) je bilo bez greske, a onda je poceo da puca.

Pucanje na prvom koraku, prepoznavanju kamere, sam povezivao sa losom instalacijom sedmice (na XP-u je lepo radilo), drajverima, djubretom u sistemu... a onda je pocela da se prikazuje poruka 'Reinsert the cassette' kad god bih nesto pokusao da uradim. Listao sam forume, na mnogima su kao 'resenje' nudili lagan-do-jaci udarac sa strane. To mi je omogucilo deset sekundi snimanja, ali se poruka vracala i vracala.

Evo sada sam je uzeo u ruke da proverim model i pokusam jos jednom posle mesec dana, i opet se javlja ista poruka, samo sto je prilikom otvaranja poklopca preko mehanizma za ubacivanje/izbacivanje kasetice ispala mala (5-6 mm), sa spoljne strane gumom oblozena, hmmm, cevcica, par mm u precniku, koliko vidim bez navoja. Nista ne deluje slomljeno, mozda je samo klizac koji otvara poklopac malo upao sa jedne strane, ali ne vidim gde bi ovo malo cudo moglo da se udene.

Sta moze biti uzrok? I, jos vaznije, sta moze biti resenje?

EDIT: pa sad, pouka je da se pored smanjenja velicine obavezno razi i smanjenje dimenzija slike


[ aviator @ 08.03.2012. 11:46 ] @
Imam isti problem i takodje sam probao razna resenje sa foruma , pa i cuveno udaranje..
Koliko sam procitao bas ta cevcica koja je ispala treba da se stavi na jedan od "siljaka" u mehanizmu - na forumima ima i resenje da su ljudi stavljali razne improvicaije u vidu cevcice od plastike i resili problem.. Meni je komsija probao da to uradi stavljanjem neke gume, ali nije uspelo..
U svakom slucaju imas dobar Sony servis preko puta sava centra pa ti predlazem da odes kod njih, meni su nesto drugo popravljali , brzo i efikasno..
[ gilopile @ 08.03.2012. 11:51 ] @
Mislim da moze da bude neki od mikro prekidaca koji detektuje da je kaseta ubacena i vratanca zatvorena, mozda nema dobar kontakt. U svakom slucaju treba u servis.
[ PonyExpress @ 08.03.2012. 12:55 ] @
Ima li neki servis u Nisu za preporuciti?
[ valerijan @ 08.03.2012. 13:09 ] @
Zdravo,

ja imam DCR VX1000E i takođe se pojavljuje dotična poruka (ili slična/za ovaj model: možda No (insert) cassette).

Posetila je i Servis, ali je stanje isto.

Kod mene se to događa najčešće kad je kaseta pri samom kraju, a stvar spasi besomučno izbacivanje i ubacivanje kasete (tj. dok se malo ne namota).

Povremeno problem reši promena kasete (Emtec), pa povratak na "problematičnu" i sl.

Dok mi je problem bio aktuelan, rekli su mi da je ovo (barem za moju kameru) standarbni bag koji se nakon nekog Vremena pojavi...

Sada snimam samo do određene minutaže, npr. 55min.