[ lukeguy @ 16.03.2012. 10:57 ] @
Trebalo bi da vratim artikal koji sam kupio, a ne odgovara mi. Paket vraćam u UK, ima oko 2300 g i vrednost robe je 400 eur. Prodavac ima "no questions asked" politiku što se tiče vraćanja robe, tako da ostaje samo pitanje kako da pošaljem robu.

Naime, paket je stigao u Austriju, pa je donešen u Srbiju. Meni najjednostavnije je da ga vratim iz Srbije, ali ne znam koliko to može da košta i da li mogu da me njakaju za neke dažbine. Na sajtu prodavca stoji napomena da paket treba označiti kao "RETURNED GOODS-FAILED SALE" kako se ne bi carinio u povratku, ali ne znam da li ta napomena ima ikakvu težinu u Srbiji.

Druga opcija je da cimam drugara iz Austrije da on vrati paket odande, ali bih voleo da to rešim sam ako je moguće.

Ima li neko sličnih iskustava? Hvala!
[ bakara @ 16.03.2012. 13:45 ] @
Uf...i mene isto zanima, slao bih obicnom postom nesto u kinu (vracam neispravno) ako neko zna postoji li neka komplikacija i koliko se placa?
[ Dexic @ 16.03.2012. 14:39 ] @
Ta napomena je da prodavac iz UK ne bi placao carinu. Ako je artikal odeca/obuca ne bi trebalo nista osim carinskog pregleda (nesto sitno tipa <500din.) da se plati.
Ako je neka elektronika... zavisi da li su carinik i carinica bili dobre volje prosle noci :)

Kurirske sluzbe ce vas odrati za shipping samo, trebalo/ne trebalo da se placa izlazno carinjenje. Tako da ostaje samo posta, u kom slucaju - pitajte za konkretan artikal.

Ako mozes da vratis u Austriju pa da tvoj drug posalje nazad to je najbolje resenje! Njemu je to daleko od cimanja (da posalje), jedino da li je cimanje da do njega dodje?
[ lukeguy @ 16.03.2012. 16:26 ] @
U pitanju su delovi za bajk. Pretpostavio sam da bi najbolje bilo preko PTT-a zbog troškova, ostaje onda da se raspitam kod njih za konkretne cifre.

A drugar je poslednja opcija, jer mi je već učinio veliku uslugu da to stigne preko njega. :)

Hvala za info!