[ Bufalo Kikiriki @ 14.02.2013. 17:44 ] @
Pozdrav.
Interesuje me postoji li neki način da se zabrani raznim programima koje instaliram na računaru da ubacuju kojekakve toolbarove ili njihove početne strane? Kada ja instaliram neki program obavezno isključim te mogućnosti ali kada mi neko od ukućana radi za računarom obično ide samo na next, next i ubaci razno smeće.
U poslednje vreme me prilično nervira allgameshome.com
Naime moj mlađi brat igra neke igrice koje je odatle skinuo i čim prekine sa igranjem igrica namesti njihovu početnu stranicu na lisici i hromu.
Može li se to sprečiti?
OS je Win 7 a pretraživači koje koristim su Firefox, Chrome i Palemoon, s'tim što na Palemoon-u ne menja početnu i tu mi stoji DuckDuckGo koji je postavljen kao default.
[ kristi1 @ 14.02.2013. 18:42 ] @
Ne postoji nacin.
Mozes da brises te toolbare pomocu ovog programa
http://general-changelog-team....-outils-de-xplode/2-adwcleaner
[ plus_minus @ 14.02.2013. 18:43 ] @
Jesi li probao da napraviš jedan normal account, koji nema admin privilegije? Ja pravo da ti kažem, uvek koristim nalog koji ima administratorske privilegije, jer niko osim mene ne koristi računar na kome radim, tako da ni sam ne znam kako bi se računar ponašao i da li bi instaliranje programa (bilo kojih) bilo dozvoljeno uopšte ukoliko neko nije admin. Dakle, zaključaš sistemski "Administrator" nalog, pre toga staviš šifru za taj nalog, onda staviš šifru ukoliko ne postoji i za taj nalog koji se koristi, a pre toga pobrišeš to smeće što je napakovano i kreiraš novi normal user account koji nema pristup delovima gde se modifikuje hardver, itd. I onda svi ostali koriste taj drugi, non-admin a ti instaliraš sve što treba i samo to smeju da koriste svi ostali korisnici. Ne mogu ništa ni da instliraju ukoliko ne znaju tvoju lozinku (desni klik, "run as administrator").
Tako bar, teoretski, treba da radi.
[ Bufalo Kikiriki @ 14.02.2013. 18:53 ] @
Ukloniću toolbarove sa ovim alatom što mi je kristi1 ostavio a probaću i ovo što preporučuje plus_minus pa javljam rezultate.