[ Laki024 @ 27.03.2013. 00:19 ] @
Interesuje me da li neko ima iskustva sa kupovinom backlinkova.

googlam i vidim da postoji vise ino sajtova koje nude tj prodaju backlinkove a nude paypall 2go i ostale sigurnosne nacine placanja.

Da li neko ima iskustva sa ovako necim i koliko se isplati na duze vreme kupovina backlinkova radi ostvarivanja visokog PR za kratko vreme i da li postoji mogucnost da pretrazivaci konktrtno i pre svega mislim na google da ce me kazniti zbog ovoga?
[ Vukan Karadžić @ 27.03.2013. 00:26 ] @
Naravno da postoji mogucnost da te kazne.
Ali je, generalno, prilicno rasprostranjena praksa. I, ukoliko pazis sta radis i s kim, mozes postici fine rezultate, a da ostanes "ispod radara" ...
[ MTodorovic @ 08.04.2013. 20:58 ] @
Ovo je sve riskantnija disciplina,

Nikako farme blogova, direktorijume članaka i slično, ali ako link izgleda kao da je prirodan, to je to. Najbitnija je relevantnost, zatim trust domena sa kojeg dobijaš link, što manje izlaznih linkova sa domena, ali ja bih preskočio kupovinu u širokom luku.

Gost post je mnogo bolja tehnika, mukotrpnija, al strateški sigurnija.
[ Deni web dizajn @ 28.04.2013. 00:20 ] @
Po meni kupovina linkova od onih koji ih prodaju na 20-30-100 sajtova nije dobra ideja. Ako ih kupis na pocetku dok ta nim sajtovima ima malo linkova imaces pomaka u vidu boljeg mesta. Ali kad taj proda linkove jos njih 10-20 onda ce google da vidi da svi sajtovi linkuju ka istim i ti linkovi nece nista da vrede cak ce biti minus.

Kupiti link od nekog ko ne nudu nego ga sam nadjes ima sajt slican tvome i mali broj linkova a dobro mesto na Google i dosta sadrzaja se isplati.
[ old @ 28.04.2013. 10:47 ] @
- Ako nije rečeno, evo i zvanične verzije: trgovina linkovima u SEO svrhe je zabranjena. Za laika dovoljno.
- Kazna ide na prodavca linka za koji Google posumnja da je prodat. (A ta je obezvređivanje linkova sa tog sajta i eventualno pad pozicija)

Dopušteno je trgovati linkovima u kontekstu povećanja saobraćaja - obavezno se dodaje nofollow tag.[ Philozoffmann @ 09.06.2014. 14:35 ] @
Ja sam imao iskustva sa kupovinom backlinkova i generalno nisam zadovoljan. Znao sam i tada da mogu biti kaznjen, jer to ipak spada u Black Seo tehnike... pa sam se zato trudio da kupim backlinkove koji su koliko toliko sigurni, te iz opet, mog iskustva, nisam bio kaznjen, jer ti sajtovi nikada nisu ispali iz google indexa, niti znatno pali u pretrazi.

Ali sustina je, da uglavnom su to nekvalitetni linkovi, vecina nofolow ... i nijedan sajt nije znacajno napredovao u pretrazi.

Dakle ne preporucujem kupovinu backlinkova, vec je bolje da sami pronadjete sajtove gde cete postaviti linkove, i naravno da ih adekvatno linkujete sa sidro tekstom.

primer:
Code:
<a href="http://www.nedjabundalo.com" title="Izrada sajta" target="_blank">Izrada sajta</a>


Sidro tekst je Izrada sajta... odnosno jedna od kljucnih reci na koje zelimo da se dobro kotiramo na google.

nadam se da vam je ovaj savet bar malo pomogao :)
[ srbijaspace @ 25.06.2014. 11:14 ] @
Pa nije sve baš tako. Neko moje iskustvo govori da postoji puno plaćenih linkova na prestižnim domaćim sajtovima, u veoma konkurentnim oblastima, i da je ta činienica neosporno doprinela boljoj poziciji sajtova, verovatno i zbog ciljnih klijenata koji su dolazili sa tih sajtova i dobrog PAGE RANK tih stranica.

Tako da, nije baš crno-belo, da ili ne. Negde da, negde ne. Kako znati? Pa Googlati, videti gde je konkurencija, koliko ima koristi od toga, pa kad se mora platiti onda se plati.

Evo i primera na ovom linku, naravno. Probajte sada da dodate link za neku rent a car agenciju na ovoj strani i moraćete da platite. Ono što je očigledno, nekada se možda nije plaćalo, a sada mora da bi se bio prisutan. A ko nije prisutan gubi klijente jer su bolje pozicionirani sjatovi logična tema za vlasnike sajtova.
[ chale04 @ 01.09.2014. 13:08 ] @
Kupovina backlinkova nikako.

U posledenje vreme se mnogi zale ( pricam za ino trziste ) na penalizaciju sajta,

a i u sustini mnogi sajtovi koji prodaju backlinkove npr u 500 dobije se svega nekoliko relavantnih

sve ostalo su neorganski i nekorisni za tvoj sajt.


Jedno je sigurno google u poslednje vreme cim uvidi da se odjednom ka tvom sajtu uputilo mnostvo backlinkova
salje ga na proveru, uvidi da su backlinkovi "placeni" jer jedini nacin da se posalju vise backlinkova odjednom je bot-om, i sta se dalje desava bolje da se ne zna.

Najbolji i najkvalitetniji naciin je naravno gradjenje backlinkova prirodnim putem sto iziskuje mnogo truda i rada.

SERP je cudo, samo treba ga se pridrzavati kako "tata" (google) kaze

Slusajte i citajte Mat Cuts-a glavnog coveka za google pretrazivac
[ mishop @ 23.09.2014. 22:35 ] @
Nemoj da kupuješ linkove ni slučajno.
Kad budeš imao sadržaj za Nobelovu nagradu onda ćeš možda moći regularno da pobjediš u toj trci. :)
[ netVision @ 12.11.2017. 11:40 ] @
Ja bi ti preporučio ako se ozbiljno baviš nekim poslom da pišeš kvalitetne tekstove za kvalitetne portale. Neki će ti dati besplatno da objavis tekst sa linkom a neki će naplaćivati tu uslugu. Naravno, što je bolja reputacija nekog sajta više košta objava teksta. Tako kurir, blic naplacuju po 600 eur tekstove sa linkom i pominjanjem brenda. Isto tako imas hrpu dobrih portala gde za 20-30 eur možeš doći do kvalitetnih linkova. To ti je najbolja varijanta za gradnju backlinkova i najsigurnija bez penala.
[ maxxter @ 07.02.2018. 14:58 ] @
Citat:
netVision: Ja bi ti preporučio ako se ozbiljno baviš nekim poslom da pišeš kvalitetne tekstove za kvalitetne portale. Neki će ti dati besplatno da objavis tekst sa linkom a neki će naplaćivati tu uslugu. Naravno, što je bolja reputacija nekog sajta više košta objava teksta. Tako kurir, blic naplacuju po 600 eur tekstove sa linkom i pominjanjem brenda. Isto tako imas hrpu dobrih portala gde za 20-30 eur možeš doći do kvalitetnih linkova. To ti je najbolja varijanta za gradnju backlinkova i najsigurnija bez penala.


A odakle ti ta informacija, ako može još neki detalj ? Jer to ne bi smeli da rade, osim ako link nije nofollow, u kom slučaju onda koja je poenta dati 600 evra ...
[ netVision @ 08.02.2018. 08:06 ] @
--
Saša Rebić
general manager


Tel: 011 33 22 140
Mob: +381 61 16 87 157

web: www.netvision.rs
[ netVision @ 08.02.2018. 13:22 ] @
Citat:
maxxter:
Citat:
netVision: Ja bi ti preporučio ako se ozbiljno baviš nekim poslom da pišeš kvalitetne tekstove za kvalitetne portale. Neki će ti dati besplatno da objavis tekst sa linkom a neki će naplaćivati tu uslugu. Naravno, što je bolja reputacija nekog sajta više košta objava teksta. Tako kurir, blic naplacuju po 600 eur tekstove sa linkom i pominjanjem brenda. Isto tako imas hrpu dobrih portala gde za 20-30 eur možeš doći do kvalitetnih linkova. To ti je najbolja varijanta za gradnju backlinkova i najsigurnija bez penala.


A odakle ti ta informacija, ako može još neki detalj ? Jer to ne bi smeli da rade, osim ako link nije nofollow, u kom slučaju onda koja je poenta dati 600 evra ...


Nisam rekao da ako platiš da će skinuti link nego upravo obrnuto. Ako se pravi kvalitetna priča sa dobrim backlink portfoliom prirodnim onda bolje i malo platiti pa ne postoji mogućnost da će neko skinuti link. On onda ostaje u trajnoj arhivi. A naveo sam i odakle se dobijaju najkvalitetniji i najvredniji linkovi, samo su skupi.