[ Aleksandar Maletic @ 11.04.2013. 14:15 ] @
On demand skeneri odnosno skeneri na zahtev jesu programi koji pružaju mogućnost dezinfekcije i čišćenja računara od štetnih kodova. Iako uglavnom ne poseduju real-time modul za zaštitu u realnom vremenu, skeneri ovog tipa mogu svakako biti od koristi. Vaša mišljenja, iskustva, savete, predloge, određene prednosti i mane nekog od ovih skenera, možete obrazložiti u okviru teme.
[ cyBerManIA @ 11.04.2013. 15:57 ] @
Jel' mislis na skenere tipa Dr Web CureIt?

Meni se to svidja. Ne volim da mi nesto stalno trci u pozadini i skenira non-stop. Skenere tog tipa volim zato sto na neko vreme skinem i proverim trenutno stanje u kompu.
Ne znam koliko su dobri, jer retko kad naidju na nesto. Uglavnom sam (pesaka) pratim situaciju na kompu, a ukoliko je nesto sumnjivo posaljem na virustotal.

Nisam u AV vodama, pa ne bih znao ni da preporucim neke dobre skenere, te bih zamolio nekog ko jeste da objavi svoju favorite. :)
[ Aleksandar Maletic @ 11.04.2013. 16:18 ] @
Citat:
cyBerManIA: Jel' mislis na skenere tipa Dr Web CureIt?


Naravno. Dr.Web CureIt je skener na zahtev i to veoma kvalitetan. Sa njim imam samo pozitivna iskustva. Izvanredan je.
[ cyBerManIA @ 11.04.2013. 16:47 ] @
Yeap. :)

Hint: Pre scana kada treba da downloadujemo novu verziju, kako se ne bi smarali sa onim formama jer je svako na pocetku sigurno barem jednom popunio, mozemo da pristupimo njihovom javnom FTP serveru i svucemo novu verziju. :) Adresa je: ftp.drweb.com/pub/drweb/cureit/

Ima i Kaspersky neki free scanner. Nisam ga koristio, pa ne bih znao da li je samo scanner ili i removal ujedno (kao CureIT).
[ Aleksandar Maletic @ 11.04.2013. 16:55 ] @
Citat:
cyBerManIA: Hint: Pre scana kada treba da downloadujemo novu verziju, kako se ne bi smarali sa onim formama jer je svako na pocetku sigurno barem jednom popunio, mozemo da pristupimo njihovom javnom FTP serveru i svucemo novu verziju. Adresa je: ftp.drweb.com/pub/drweb/cureit/


Da. To je prečica, samim tim se zaobiđu sve procedure.