[ Lucius Tarquinius @ 22.07.2013. 21:32 ] @
Vec duze vreme za pisanje tekstova, na sta sam prinudjen jer taj program imam na poslu, koristim OpenOffice - dakle .sxw ili .odt ekstenzija.

Danas, kada sam otvorio USB, polovina od uradjenih .sxw fajlova se normalno otvara a druga polovina se ne moze otvoriti... Kada kliknem na fajl otvara se prozor " ASCII Filter Options" sa gde se nalaze opcije za izbor karaktera, fonta i jezika.

Koji god izbor da napravim, otvori se dokument ali sa potpuno nerazumljivim tekstom, kockicama i sl.

Da napomenem da je tekst pisan cirilicom.

Pokusao sam da otvorim putem Worda, da konvertujem fajl u .doc, dodao gomilu cirilicnih fontova putem control panela... i nista.

Da li je nekako moguce otvoriti ove dokumente, jako mi je bitan njihov sadrzaj?

Ukoliko neko ima bilo kakvu ideju u tom pravcu, najlepse bih ga molio da je ovde podeli...

Unapred zahvalan
[ zoran_dojkic @ 23.07.2013. 07:23 ] @
Pošalji jedan fajl da pokušamo da ga otvorimo. (To ti je za nauk da praviš kopije na vreme).
[ calexx @ 23.07.2013. 09:17 ] @
Citat:
Lucius Tarquinius: Pokusao sam da otvorim putem Worda, da konvertujem fajl u .doc, dodao gomilu cirilicnih fontova putem control panela... i nista.
Da li se to dešava na kompu na kome su pisani dokumenti ili na nekom drugom? Da li tu gde probaš imaš Open Office ili samo MS Word? Šta uopšte znači gomila ćiriličnih fontova, nije valjda da neko još koristi gomile fontova pored postojećih? Naravno, osim u slučaju da radi neku pripremu za štampu ili slično gde se traži svašta. Žalosno je ali znam da se ponegde još uvek koriste sakati yuscii fontovi.

Ostaje i druga mogućnost, USB je apsolutno nepouzdan za čuvanje nečeg važnog, jedina namena može da mu bude da se sa jednog kompa prebaci nešto na drugi pa i ako bude problema, original ostaje tamo gde je i bio.
[ Lucius Tarquinius @ 28.07.2013. 22:25 ] @
Fajlove nisam mogao da posaljem, jer sadrze podatke koji su poslovna tajna.

Desavalo se na svim kompjuterima na kojima sam pokusavao da ih otvorim... neki od njih su imali instaliran Word neki Open Office, a neki oba programa... uglavnom pokusao sam na vise od desetak kompjutera.

Stvar je bila u tome da sam za rad koristio vise racunara u toku dana, i da se tekst svakodnevno menjao, pa mi je najlakse bilo da radim direktno sa USB, a ne sa kompjutera...

Na tezi nacin sam naucio da je USB nepouzdan.... i da treba uvek imati kopije.

Srecom, uspeli smo da spasimo dokumente na drugi nacin. Hvala svima koji su se potrudili da pomognu.
[ zoran_dojkic @ 30.07.2013. 11:53 ] @
Mogao bi da napišeš šta ste radili.
[ jolemisa @ 29.11.2013. 23:45 ] @
Proveri ti da nije neka zaraza u pitanju.Instaliraj kod kuce MCShield,besplatan je i dobar program za ciscenje fleseva,a ne ostecuje dokumenta.