[ salee79 @ 02.11.2013. 00:49 ] @
Kako tačno naći fajl(ali baš taj fajl) na hostu u kome je lociran kod (inspect element,source page,id,clas..???!..hvala ) Pokušao sam sa svim ovim,u 80% slučajeva nađem fajl..uglavnom radim u wp...ali ostatak slučajeva mi pravi problem...uglavnom su to widgetil ali svejedno....kako da nađem fajl u kome očitam dio koda na inspect-u...hvala !!!
[ plus_minus @ 02.11.2013. 01:09 ] @
Firebug, npr..

Kada firebugom (klik na inspect element ikonu pa vršljaj mišem po sajtu) ili bilo kojim drugim, dakle integrisanim element inspektorom, lociraš koji je to element i koji naziv klase ima, onda lepo učitaš sve potencijalne css fajlove koji su u igri u sklopu sajta i iz editora iz kojeg si učitao te fajlove CTRL+F ili "find" (uglavnom je ctrl+f) taj i taj naziv.

To važi ukoliko je u pitanju čist css.

Ali, ako ti je taj css pisan od strane nekoga ko voli da generiše css php-om, takoreći "dinamički css", to već može da bude malo teže za pronaći.
Onda treba da češljaš po php fajlovima i u tom slučaju, srećno. :)
[ salee79 @ 02.11.2013. 01:32 ] @
Da..nije toliko teško naći css fajlove njih i nema puno..problem je sa php fajlovima...ja sam mislio da postoji precizniji i brži način...
[ deZio @ 02.11.2013. 06:29 ] @
Ne postoji nikakva šansa da saznaš gde je generisan određen kod ako se to nije desilo u nekom html/css/js fajlu. Sve što se generiše preko PHPa ili bilo kog drugog serverskog jezika, zna samo onaj ko ima pristup serveru - aplikaciji.

Server obrađuje sve serverske fajlove i browseru samo prosledi html/css/js, tako da browser nema predstavu koji php fajlovi postoje unutar aplikacije, a još manje koji se kod nalazi unutar tih fajlova.

Dakle, ako nemaš pristup kompletnoj aplikaciji, možeš da tražiš samo html/css/js unutar tih ekstenzija.

A ako koristiš PHP i želiš da eventualna greška generiše i fajl/folder u kojoj je nastala greška, pa i klasu/funkciju/metodu ili liniju koda, koristi PHP konstante:
Code (php):
echo __FILE__;
echo __DIR__;
echo __LINE__;
echo __CLASS__;
echo __METHOD__;
echo __FUNCTION__;
[ Philozoffmann @ 09.06.2014. 14:47 ] @
odlično pitanje. i sam imah problem da pronadjem odredjene stvari u php codu, naprimer wordpressa ili joomle, pogotovo na pocetku. dobro resenje je naprimer, ako wp ima ugradjene languages, i tu pronadjem po i mo file, i tu ukucam rec koju trazim i pronadjem je gde se nalazi, u kom php fajlu na templejtu.

ukoliko nema, onda se sluzim prostom logikom... gde bi otprilike moglo to da bude, i uglavnom nadjem iz 2, 3 pokusaja najvise :)
[ deZio @ 10.06.2014. 03:56 ] @
Napredniji editori imaju opciju "Find in files", pomoću koje se mogu pretraživati automatski fajlovi u nekom folderu. Naravno taj folder mora da bude u lokalu.

Za Sublime Text i Notepad++ editore se jednostavno koristi prečica CTRL + SHIFT + F za pretragu po fajlovima. Ukuca se ključnu reč, odabere se folder, i to je to.