[ kazanovic @ 25.06.2014. 17:31 ] @
Interesuje me, neko stručan da mi kaže da li postoji osnov da tužim fakultet. Upisao sam fakultet 2005 godine prva generacija fakulteta do tada je bila viša škola. Naravno, odlučio sam da upišem smjer poslovna informatika koji je bio neka sredina onoga što želim. Nakon što sam dao uslov za drugu godinu i upisa druge godine fakultet mjenja program izbacuje neke predmete a ubacuje neke druge. Opet prije početka treće godine za koju sam opet dao uslov opet se mjenja program i to zbog toga što fakultet nije imao dovoljno redovnih profesora a imao je pet smjerova. Da bi izbjegli probleme i zaposlili dodatne profesore oni ukidaju dva smjera, ostaju samo tri. E sad situacija na mom smjeru Poslovna informatika pošto je bilo 15-ak informatičkih predmeta što je predavalo možda 5 profesora. Da neki profesori ne bi ostali bez svojih predmeta nakon ukidanja određenih smjerova najlakša situacija im je bila da te predmete rasporede po određenim smjerovima. Nakon tog mjenjanja programa meni ostaje 8 informatičkih ispita od onih 15. Već 2 i po godine mi je ostao jedan ispit do završetka fakulteta, a taj ispit nisam imao po programu koji sam upisao. Prije tog ispita sam imao ispit koji je bio izborni po starom programu i koji sam polagao 1 i po godinu.

Da li ima osnova tužiti fakultet, jer ja ustvari nisam upisao taj fakultet koji treba da završim?

U statutu iz 2007

Član76.
Studenti prvog ciklusa studija obavezni su da završe započeti studij prema nastavnom planu i programu koji su upisali, u predviđenom roku, koji može biti produžen za dvije godine.

Statut univerziteta istočno sarajevo 2007
[ kazanovic @ 26.06.2014. 19:37 ] @
Nije valjda da nema ni jedan pravnik na forumu?
[ kazanovic @ 29.06.2014. 12:19 ] @
?????

[Ovu poruku je menjao kazanovic dana 29.06.2014. u 14:40 GMT+1]
[ KrkaCiC @ 29.06.2014. 12:27 ] @
U sustini fakultet nema to pravo da menja,ali negde tamo stoji sigurno drugacije.
Recimo upises samo ti neki smer,i oni vide da je glupo da smer pohadja samo jedan student i oni ugase smer-e to ti je bas ova situacija.

Savet: Umesto da gubis vreme na neka tuzenja,mada mislim da ti ni jedan advokat nece izaci u susret da tuzite faklutet,ti lepo polozi i tak ispit,uzmi diplomi i pokazi im onda srednjaka
[ kazanovic @ 29.06.2014. 13:37 ] @
E hvala Na odgovoru. To si u pravu znam da niko nece da tuzi fakultet da su tu sve poznate licnosti pa niko nece da sa njima ulazi u konflikt. To je mjenjano uglavnom zbog profesora a ne zbog studenata, studenata je bilo dovoljno. Mada sto kazes naprave oni statut da i ako nisu upravu da mogu da dokazu da su mogli to da urade. Hvala jos jednom!!