[ djnik @ 02.10.2014. 22:00 ] @
U senci izmena za postpaid je ostala izmena postpaid mobilnog internet. Stare tarife se povla;e, a prodaju se nove:


Mobilni Net paketi - neograničen Internet

Mobilni Net S


Mobilni Net M


Mobilni Net L


Mobilni Net XLMesečna naknada uz ugovor na 24 meseca 449,00 749,00 999,00 1.499,00
Mesečna naknada uz ugovor na neodređeno vreme ili uz tablet uređaj 699,00 1.199,00 1.499,00 2.199,00
Količina GB u domaćem saobraćaju u okviru mesečne naknade 5 GB 10 GB 20 GB 50 GB
Brzina prenosa podataka tokom korišćenja GB u okviru mesečne naknade Maksimalna brzina u mt:s mreži, do 42/5.7 Mb/s*
mt:s USB modem možete kupiti po ceni već od 1 dinar, uz ugovornu obavezu na 24 meseca.

http://www.mts.telekom.rs/index.php/mobilni-net-paketi-novo.html
[ kana @ 07.10.2014. 20:45 ] @
"Mesečna naknada uz ugovor na neodređeno vreme..."

Sta to znaci?
[ djnik @ 07.10.2014. 21:20 ] @
To znači da ugovor možeš da raskineš kad god to želiš.
[ kana @ 08.10.2014. 10:57 ] @

Hvala!

To me je i zanimalo jer mi treba samo par meseci.
[ kana @ 08.10.2014. 14:04 ] @
Mozda gresim ali malo im je konfuzna ta stavka.

"Mesečna naknada uz ugovor na neodređeno vreme ...." i nista nije objasnjeno.

Recimo ja nebih modem jer imam vec par komada.

Modemi su uslovljeni ugovorom od 24 meseci a nigde se ne
pominje da li korisnici mogu da sklope ugovor bez modema.
Ako nece ugovor od 24 meseci da li moraju da uzmu modem
i koliko kosta u tom slucaju.

Hocu samo karticu, jer naravno ne zelim da vezem neki
vec postojeci broj, kao i ugovor koji cu raskinuti kad hocu
i bez ikakvih prikljucnih taksi.
Ako je tako moguce onda ce dobiti privremenog pretplatnika.

Svakako planiram odlazak u poslovnicu zbog probema sa KT
pa cu valjda tamo razjasniti i ovo.

[ djnik @ 08.10.2014. 14:11 ] @
Da, moguće je kupiti samo karticu. U tom slučaju se plaća samo
aktivacija kartice 200 dinara.
[ Saša Nikolić @ 10.01.2015. 20:06 ] @
Imam jedno pitanje vezano za najnovije MTS net pakete i mogućnost prelaska sa Net paketa na drugi postpejd paket.

Situacija je sledeća:

Treba mi net i zbog razlike u ceni odlučujem se za potpisivanje ugovora na 24 meseca. U pitanju bi bio najmanji Net S paket koji mesečno košta 449 dinara. I sad ide glavno pitanje: Posle godinu i nešto dana shvatim da mi ta ponuda ne odgovara. Mogu li sa ove Net S tarife da pređem na neku drugu tarifu sa većom mesečnom pretplatom, npr. na Kontrolu troškova 1000 sa 50%popusta? U tom slučaju račun bi iznosio 500 dinara, što je više od iznosa računa za mobilni Net S paket.

Da li je izvodljiva ovakva akrobacija?
[ pctel @ 10.01.2015. 20:32 ] @
Iz iskustva znam da prelazis na druge net pakete bez ikakvih problemai ako si ranije imao 50% popusta i dalje sa novim paketom imas 50% popusta, ali nikad nisam imao potrebe za promenu vrste paketa net->kontrola troskova. Licno misljenje je da ne moze.
[ Saša Nikolić @ 10.01.2015. 22:19 ] @

Pctel, mene sve ovo zanima zbog mogućnosti da u međuvremenu neki operater ponudi povoljnije uslove ili da MTS za nove korisnike smisli povoljnosti koje ne bih mogao da kristim zbog dvogodišnje ugovorne obaveze.

Što se tiče mobilnog neta, MTS ima najbolje uslove i najpunije i najjeftinije pakete, a pokrivenost signalom je savršena. Vezivanje ugovorom na dve godine je mač sa dve oštice. Mobilni net je sve jeftiniji i dostupniji.
[ pctel @ 10.01.2015. 22:46 ] @
Pa sta ja tu da ti odgovorim, ja imam 4 ili 5 ugovora na 24 meseca u firmi, koristimo ih kad se negde ide, takvo je vreme da danas niko ne seda u auto bez laptopa
da se poznajemo pa da ti dam jedan, da koristis i placas dokle hoces pa vratis kad ti vise ne odgovara, ovako ne mogu, jer ti generalno mozes da napravis neki nenormalan racun razgovorima sa te kartice plus da mi se smejes sto sam ispao glup. Snadji se nakako, ili prelomi ovako ili onako.
[ pctel @ 11.01.2015. 09:02 ] @
Moze ako sve ugovore potpises istog dana, konkretno nasa 2 net paketa su na jednom racunu, a ostali su svaki posebno, jer potreba za net paketima nije postojala oduvek i bila konstantna, vec se pojavila u odredjenom trenutku i onda povremeno rasla. Sad naprimer da odem i potpisem jos jedan ugovor, to bi znacilo jos jedan racun, jer su ostali raxuni vezani ugovornom obavezom i na njih nema dodavanja novih, niti ona 2 koja se odnose na isti dan posle mogu da se razdvoje.
[ calexx @ 11.01.2015. 10:00 ] @
Može u svakom slučaju, ode se u poslovnicu i zatraži spajanje paketa u jedan račun. Ne može baš svaki sa svakim, mislim da računi sa fiksnim (običan fiksni ili boks) ne mogu uz mobilne a ostalo može. Ja sam pretprošle godine spojio jedan KT i jedan postpejd na isti račun iako su bili pod svojim UO, kada je UO za postpejd istekla, prebacio sam ga na pripejd pa je ispao iz tog računa. Skoro sam uzeo nove KT i sve je na jednom računu sa prvom KT. Onaj postpejd koji je prešao na pripejd je opet na postpejdu ali sa telefonom i ide po posebnom računu. Sve u svemu, začin C, sve je moguće. ;)

Kada sam spajao one račune, prvo sam u poslovnici dobio info da to ne može. Sutradan (druga šalteruša) je moglo uz prethodno potpisivanje nekih zahteva i neko brljanje po softveru ... ali nije prošlo. Posle 3-4 pokušaja nije uspela pa smo ostavili za neki sledeći put. Treći put, treća šalteruša i završeno je ekspresno. Jel može spajanje ... može. Lična karta, koji brojevi se spajaju? Pola minuta kuckanja po tastaturi i gotovo. Nešto sam potpisao ako se dobro sećam ali sve je bilo gotovo baš brzo. Kod njih zavisi i od toga kome se obratiš pa ako saznaš da nešto može, onda obiđeš onoliko puta koliko je potrebno da te Talija navede na pravu osobu. :)
[ pctel @ 11.01.2015. 10:41 ] @
Citat:
calexx: Može u svakom slučaju, ode se u poslovnicu i zatraži spajanje paketa u jedan račun.

Pa ne znam, ja pitao krajem septembra/pocetkom oktobra 2014 i receno mi dok traje ugovorn obaveza nema spajanja racuna. Poslovnica Beograd, Trg Nikole Pasica. Ako proveris i dokazes da sada moze, reci koja poslovnica i koja salterusa da i ja odem tamo da pospajam sve ove net pakete u jedan, razgovore u drugi i slicno.
[ calexx @ 11.01.2015. 11:13 ] @
Napisao sam da sam onomad (pre ~godinu dana) spojio postpejd sa svojim ugovorom i KT2000 sa svojim na jedan račun a posle se to razdvojilo kada je tom postpejdu istekao ugovor a ja ga preveo u pripejd. Pre par nedelja sam uzeo nove KT, pitali su me da li da mi stižu na jedan račun i pristao sam a sada vidim da su novi paketi ubačeni na isti račun na kome je stara KT kojoj UO traje do septembra. Jel treba još neki dokaz? ;) Ovog puta nisam ni tražio spajanje novih i starog, to je došlo nekako automatski.
Poslovnica je u TC Forum.
[ calexx @ 11.01.2015. 11:28 ] @
Citat:
Saša Nikolić: Pctel, mene sve ovo zanima zbog mogućnosti da u međuvremenu neki operater ponudi povoljnije uslove ili da MTS za nove korisnike smisli povoljnosti koje ne bih mogao da kristim zbog dvogodišnje ugovorne obaveze.
Zaboravio sam da i ovo komentarišem, ovo je kao u onoj priči, ko uzme kajaće se, ko ne uzme, kajaće se još više. Sačekaš da se pojavi neka akcija koja ti se dobro sviđa, uzmeš je i ne obraćaš pažnju na one koje se kasnije pojave. Uvek može da se pojavi nešto bolje ... ali nekad možda i ne bude tako. Svojevremeno sam uzeo ADSL na akciji 50% na 12 meseci i kada je prošla godina, akcija nije postojala a nijedna ponuda nije bila tako dobra. A mogao sam odmah i na dve godine ali sam razmišljao kao ti, možda bude nešto bolje. Ko je bio pametan i imao ADSL bez ugovora, mogao je povoljno da uzme komp, laptop ili tablet, mnoge od njih za dinar uz najnižu cenu po kojoj se inače nudio ADSL. Posle nekog vremena su cene skočile, oni koji su bili za dinar su sada oko 10k a i svi ostali skočili za toliko. Ko je tada bio brz, dobio je komp za dž. Ko je čekao ... sada to više ne može da uradi i pitanje je da li će da bude ponovljeno.

Ja zato procenim koliko je neka akcija realno dobra i uzmem, ne razmišljam da li će sutra da bude neka bolja, postoji šansa da bude ali postoji šansa da ni ovo što sada ima ne bude u ponudi i ne razmišljam mnogo. Ako ne potpišeš ugovor na dve godine jer sutra može da se pojavi bolji ili da neko drugi ponudi bolje uslove ... nikad nećeš da potpišeš nijedan ili će da se desi da onda kad baš baš moraš ne bude ništa u ponudi.