[ notebookFun @ 02.04.2015. 16:31 ] @
U jednoj firmi su mi rekli da im je potreban program za komunikaciju pa sam im predlozio skajp. E sad li je skajp besplatan u ovom slucaju ili treba da kupim licencu posto je rijec o firmi?

Da li radi Gtalk i da li je on besplatno rjesenje za ovo sto mi treba?
[ valjan @ 02.04.2015. 20:10 ] @
Gtalk više ne postoji, osim u okviru drugih aplikacija u koje je integrisan, zamenio ga je Google Hangouts i on se distribuira kao freeware. Microsoft Lync ove godine treba da postane Skype for Business, pa ti samo ime govori kojim korisnicima je namenjen, dok je Skype bez tog "repa" u naziva onaj stari Skype za kućne korisnike.
[ noreniou @ 02.04.2015. 20:14 ] @
mogu da koriste osnovni Skype besplatno bez problema -

vezano za Gtalk
Citat:
Google officially stopped supporting Google Talk for Windows on February 23, 2015, the application continued to function normally during an apparent grace period lasting until February 28. As of that date, connection attempts returned an error message stating "Username and password do not match." Those users received a notification e-mail stating, in part, "We noticed you recently tried using the Google Talk app for Windows. We wanted to let you know that this was discontinued on February 23rd 2015. We recommend giving Hangouts a try so you can chat with all your Google contacts."

The Google Talk for Windows application will purportedly still work with numerous third-party services but cannot connect through Google or Gmail
[ valjan @ 02.04.2015. 20:57 ] @
Nisam ni razmišljao o tome da je licenca za Skype javno dostupna:

http://www.skype.com/en/legal/tou/

U članovima 4.1 i 4.2 je dovoljno jasno navedeno da se može koristiti i za posao, ali samo za poslovnu komunikaciju zaposlenih, odnosno oni moraju koristiti naloge kao pojedinci, a ne kao pravno lice, i nikako ne mogu koristiti Skype kao deo nekog drugog proizvoda ili usluge, itd. Dakle, ako baš i nisu sigurni, neka se konsultuju sa pravnikom, ali u suštini mogu da koriste skype za poslovnu komunikaciju sve dok se predstavljaju kao pojedinci, ne kao firma.
[ notebookFun @ 02.04.2015. 23:34 ] @
Ljudi hoce da koriste skype za komunikaciju izmedju sebe, znaci ne ostvaruju nikakvu dobit putem skajpa. Da li se u ove svrhe moze koristiti, ako ne moze molim te da mi predlozis neko FREE resenje?
[ valjan @ 03.04.2015. 09:10 ] @
Pa naravno, tako i piše u "licence agreement-u", već smo to rekli...