[ mick_bg @ 11.04.2015. 13:37 ] @
Zdravo.
Imam problem sa logovanjem na Gmail nakon što sam koristio Tor Browser.
Traži mi ime prvog učitelja koje sam ukucavao više puta i ništa. Prošao sam i ceo proces oporavljanja mejla iz više koraka i opet ništa. Probao sam više različitih browsera ali opet bez rezultata.
Da li neko zna rešenje ovog problema?
[ noreniou @ 11.04.2015. 16:49 ] @
Ime prvog ucitelja trazi zato sto je prilikom pravljenja naloga, osoba koja je napravila nalog,
takvo pitanje stavila kao pomoc u slucaju da dodje do zaborava sifre ili slucaja blokade naloga, od strane gmail-a, a usled pristupa servisu sa neobicne adrese.
U ovom slucaju je u pitanju ovo drugo.

Resenje nije pokusavanje pristupa preko drugog broswera vec ukucavanje pravog odgovora na security pitanje servisa - dakle potrebno je setiti se sta je napisano kad je pravljen nalog -ako se ne seti onda nauk za ubuduce te obracanje paznja prilikom popunjavanja security pitanja.
[ mick_bg @ 11.04.2015. 17:53 ] @
Znam ime svog prvog učitelja pa sam ga i ukucao. Ali, neće. Da li postoji neki drugi način pristupanja mejlu? Ili neki mejl tehničke podrške?
[ noreniou @ 11.04.2015. 19:30 ] @
problem je taj sto se taj unos (ime prvog ucitelja koji se sada otkuca) ne poklapa sa unosom koji je nastao/bio kad je napravljen nalog i kad je odabrano to sigurnosno pitanje > ime prvog ucitelja.

Mogucnost pristupa tom nalogu je realno veoma veoma mala- zasto je tako? -
zbog sigurnosti sistema, posto osoba iako zna koja joj je sifra za pristup ne moze da se seti odgovora na pitanje koja je sama izabrala, na nalogu nije bila ukljucena opcija slanja sms-a od gmaila u slucaju problema sa log-inom te nije postavljena ni tkz. back-up email adresa na koju bi sistem poslao novi pass.

tehnicka podrska ? - kako dokazati da je osoba koja trazi pristup odredjenom nalogu bas ta osoba, ima/zna sifru a nalog blokiran zbog log-ina sa ip adrese iz neke druge drzave tipa Brasil a npr. 5 min pre toga bio log-in iz Srbije - haker/pecaros?
[ mick_bg @ 18.04.2015. 15:20 ] @
Uspeo sam da se ulogujem na mejl.
Neko vreme nisam pokušavao da se ulogujem i sada mi je tražio samo unos novog passworda, što sam i učinio.
Popunio sam anketu da sam to bio ja koji se logovao sa različitih lokacija, čisto reda radi.
Eto, problem je rešen nekako sam od sebe.
Hvala, u svakom slučaju.