[ flighter_022 @ 13.11.2015. 09:37 ] @
Kao što rekoh u naslovu, da, čuvajte ih barem 12 meseci!!!

U Utorak mi stigne papir da u pošti imam pošiljku. Još dok je devojka na šalteru zavodila preuzimanje, vidim da je od prekršajnog suda. Unutra, rešenje o zameni neplaćene novčane kazne zatvorom od 5 dana (za 5000 dinara kazne)!!!!!!!!!

11. Februara načinio sam izvestan prekršaj, potpisao zapisnik i već dva dana kasnije platio 2500 dinara (jer ako platim u zakonskom roku, imam popust 50%), te sam do sada već i zaboravio na ceo slučaj. I onda ovaj šok!

Odem danas u saobraćajnu policiju, devojka koja tamo radi mki odmah kaže "Pa ovo ste vi odmah platili bili". Da mi i izvod odštampan. Odem sa tim u prekršajni sud, sudija mi kaže da ne zna zašto su im iz policije javili da kazna nije plaćena kada sam to uradio i pre isteka zakonskog roka, te je i taj podatak zavela. naravno, nisu mi ništa napismeno dali (mada po meni, ako šalju rešenje o kažnjavanju, treba da daju ili pošalju i rešenje o obustavi!).

Zaključak: UVEK ;uvajte uplatnice, a posebno one za kazne koje ste platili, a nikako se ne pouzdajte u sistem da će voditi brigu o tome jer, u protivnom, možete biti prisiljeni da ponovo platite, da platite mnogo više ili da, u najgorem slučaju, budete poslati u zatvor. Šta bi se desilo da sam recimo pre mesec dana otišao u inostranstvo i vratio se sledećeg februara? Da li bi me hapsili na aerodromu i slali direktno u zatvor, a sve ybog toga jer su ONI pogrešili?!?!?!?!?!?!?
[ bachi @ 13.11.2015. 10:30 ] @
Da i meni se to desilo sa sudskom taksom na ostavinsku raspravu.

Sva sreća pa sam imao sačuvano i nosio u poresku!