[ R A V E N @ 06.01.2016. 13:43 ] @
Stvar je u tome da se, otprilike kad poče zadnja trećina Audio CD-a, čuje neko pravilno šuštanje koje se sve više pogoršava kako se ide ka kraju CD-a. U jednom trenutku zna nekada dostići tolike razmjere da zvuk potpuno stane, samo se na trenutak čuje to šuštanje i jedva se raspozna malo muzike.

Šta je uzrok tome?

Ovo mi se dešavalo i na mome audio-sistemu a i na računaru kad slušam CD preko VLC media player-a. Isto tako ne zavisi od prozvođača medija. Jedina zajednička stvar je da ni jedan od tih CD-a nije "original". Neki su kopije koje sam kupio kod uličnih prodavača, a neke sam sâm snimio iz .MP3-a.
[ calexx @ 06.01.2016. 18:47 ] @
Liči mi na ono što sam viđao kod diskova koje je rezao drugar koji se devedesetih bavio piraterijom, koristio je najjeftinije diskove a rezao najvećom brzinom. Kada sam ga pitao zašto tako radi, odgovorio je ... ma koga danas zanima muzika? Pretpostavljam da su slično prošli data diskovi, to je ona čuvena teorija da CD i DVD ima kratak rok trajanja.
Nijedan disk koji sam sebi narezao od tada pa dok sam to radio relativno često nije otkazao niti ima problema. Uvek koristio dobre diskove i rezao preporučenom manjom brzinom.

Da li ti ovo liči na tvoj slučaj?
[ R A V E N @ 06.04.2016. 14:14 ] @
Kad sam snimao to, ne sjećam se da li sam uključio opciju overburn (da snimi dodatnih par minuta zvuka preko preporučenih 74/80 minuta).

Ali mislim da sam snimao na najvećoj brzini, tako da je možda to uzrok, a ne ovo prvo što sam naveo. Mada je bila uključena opcija buffer protection, pa nisam očekivao problema.