[ ivkecar @ 01.03.2016. 23:37 ] @
Pozdrav ,

da li neki ozbiljniji sajtovi ( tipa fb,paypal,ebay) mogu da znaju da se logujem sa istog android telefona ako npr. odem u jedan lokal prikacim se na wifi , a onda u neki drugi sa drugim wifi? da li oni mogu da vide da se logujem sa istog uredjaja iako je IP promenjena?

dodatak:

da li isto to vazi i za laptop sa windows 7 , posto je to drugi sistem od androida?

Hvala na odgovorima.
[ vinted @ 02.03.2016. 08:18 ] @
generalno da. znaju da je to isti uredjaj u oba slučaja.
takodje to dosta zavisi od toga kako si podesio razne opcije što u setovanjima programa, što u setovanjima sistema,
šta koristiš od programa za pristup tim sajtovima kao i nekih drugih faktora.
[ spredic @ 25.07.2016. 14:09 ] @
većina sajtova kao fejsbuk sakuplja informacije o korisnicima: koji tip web-browsera koristiš, koji operativni sistem koristiš, čak i koje sklonosti imaš, sa ciljem reklamiranja ali to ide i malo dalje, prodaja informacija tajnoj službi. mogu da ubace i kod u svoj sajt da saznaju tvoju IP adresu, ali to zavisi od sajta do sajta, pretpostavljam da mogu da saznaju i tvoj IMEI broj a na osnovu njega znaju da li koristiš isti telefon.
amazon je dobio 600 miliona dolara of FBI da proda podatke o svim svojim korisnicima. tako i drpišu pare iz budžeta, preko privatnih kompanija. amazon takodje poseduju američke banke, investicioni fondovi, itd. svi oni podele tih 600 miliona.
u principu, logično je da samo (wifi) network operater zna tvoj IMEI, kada se preko njega nakačiš na internet, ali ja verujem da i sajtovi mogu da prikupe informacije o tvom IMEI.
paypal (pether thiel) i facebook su deo NSA tako da verujem da oni skupljaju sve što može da se skupi. NSA pravi bazu podataka o celom svetu.